Ana içeriğe atla

Askerde Koğuşcu olmak

askerde koğuşçu ne iş yaparAskerde KOĞUŞCU Olmak
Acemi birliğinde olabileceğiniz en iyi şeydir koğuşcu olmak. Rahat bir acemilik geçirmek istiyorsanız acemi birliğinde koğuş cu nasıl olunur onun ipuçlarını yazacağım. Aklınıza kazıyın ve koğuş çulluğu kapmaya bakın. Koğuş cu ne olmadan önce koğuş cu nasıl seçilir onu anlatıyım. Eğitim birliğinde koğuş cu lar ilk gün yada ikinci gün içtima alanında koğuşlardan sorumlu as subay tarafından seçilir. Genelde "Aranızda su tesisatından, Elektrik tesisatından anlayan var mı" gibi garip bir soru sorulur böyle bir soru duyduğunuz zaman el kaldırın. Bu soru koğuş cu seçilmek için sorulur. Ben Elektrik tesisatında da su tesisatından da anlamam deyip elinizi kaldırmamak yapmayın zaten tesisatla falan hiç işiniz olmayacak genel olarak koğucu böyle seçilir bir bölükte en az 2 koğuşu olur.

Koğuşcular ne iş yapar ?
Aslında koğuşcular hiç bir iş yapmaz koğuşları ve tuvaleti temizlemeye gelen o günkü temizlik postasının başında durur ve onları yönlendirir. Bunun haricinde hiçbir iş ve sorumluluğu yoktur.

Koğuşcu olmanın avantajları:
Koğuşcular  içtimaa katılmaz. Eğitim yapmaz gece çalışmasına katılmaz, Yemekhane postası olmaz Dolayısıyla bulaşık yıkamaz. Temizlik, mıntıka yapmak gün içinde koğuşlara gidip uyuma imkanı vardır. Herkes eğitimde olacağı için gün içinde kantinden sıra beklemeden alışveriş yapar. Çayını içer gazetesini okur. Koğuş cu  lar eğitime katılmadığı için botu dahi eskimez hiç üstü kirlenmez. Kısacası koğuş cu yatarak acemi birliğini bitirir.

Koğuşcu olmanın dezavantajları:
Koğuş cu olmanın hiçbir dezavantajı yoktur. Acemi birliğinde olabiliyorsanız olun bana da dua edersiniz.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. su tesisatından anlayan varmı diyip koguşcu degilde harbiden tesisatçı olmamız gibi bir durum varmı çünkü askerlikte tesisatçı olmak sıkıntıdır çünkü en çok arıza veren yer tuvalettir ve oda tıkanır onu açmakda tesisatçıya düşer

    YanıtlaSil

Yorum Gönder