Ana içeriğe atla

Askerde İlk Günler Nasıl Geçer 2023

Askerlikte ilk 4 gün neler yapılır ?
Askerlik konusunda hiç şüphesiz söylenecek çok söz vardır.Herkesinde farklı askerlik anıları vardır.Bu anılar anlat anlat bitmez ve hiç unutulmaz.Bu yazım askere gidecek olanları ilgilendiriyor.Askere gittiğinizde sizleri neler bekliyor ilk ne yapacaksınız onları anlatmaya çalışacağım.Ben acemi birliğini Kastamonu gölköyde 5.Jandarma eğitim alayında yaptım.Muhtemelen siz başka bir eğitim birliğinde yapacaksınız ancak yaşayacağınız şeyler aşağı yukarı benimkiyle aynı olacaktır.Şimdi askere gittiğiniz 1.günden itibaren neler yaşayacaksınız gün gün anlatalım.
Askerlikte 1.gün
İlk gün çok kötü geçecektir.Nizamiye kapısından içeri girdiğiniz an artık sivil olmadığınızı hissetmeye başlayacaksınız.Sırada beklemeye ilk nizamiyenin kapısında başlayacaksınız.Kimlik ve çanta kontrol edildikten sonra içeri alınacak daha sonra elinizdeki silüs ile orda görevli usta askerlerden bölüğünüzü öğreneceksiniz.Daha sonra önce alay kaydınızı daha sonra bölük kaydınızı yaptıracaksınız parmak izi formu yemin töreni için davetiye ve dosya hazırlama yapacağınız işlemlerdir. Tabi bunları yapmak öyle kolay değil hep sıraya gireceksiniz bu işlemler saatlerinizi alacak belki ilk gün bu işlemlerinizi bitiremeyeceksiniz Velhasıl ilk gün bu koşuşturmalarla geçecek.
Askerlikte 2.gün
İkinci gün saat  6'da kalkarsınız kahvaltıya gider kahvaltı yaparsınız daha sonra giydirmeye gidip kamuflajları alırsınız bazı az bölüklerde ilk gün de giydirmeye gidip kıyafetler alınabilir ama genelde ikinci güne kalır bu işlem. Giydirmede yine uzun uzun sırada beklersiniz. Kamuflajları alırken sizin tercih etme şansınız olmaz orda görevli bir uzman sizin fiziğinize bakıp kafasına göre bir beden verir botlarda siz kaç numara isterseniz onu alırsınız.2.gün de bu şekilde biter.
Askerlikte 3.gün
Üçüncü gün artık yavaş yavaş işe koyulma vaktidir. Çünkü Alay kaydı, bölük kaydı bitmiş herkes kamuflajlarını giyinmiştir. Artık sizi başka bir telaş alır çünkü kamuflajlar ya çok dar geliyordur ya çok boldur. Arkadaşlarınız arasında değişerek kendinize uygun bir şey bulmaya çalışırsınız. İçtimalar falan alınır ancak ne eğitim nede bir çalışma yapılmaz.
Askerlikte 4.gün
Dördüncü güne artık ıvır zıvır işler biter. Ve asıl askerlik başlar. Kurallar kaideler daha fazla işlemeye başlar. içtimalar, eğitimler verilmeye başlar. Artık askerliğiniz boyunca yaşayacağınız rutin işler sizi bekler bunları sırasıyla mıntıka içtima eğitim olarak sıralayabiliriz. Geneli itibariyle askerlikte ilk 4 gün bu şekilde geçer.

Yorumlar