Ana içeriğe atla

Askerde Yemek Duası Nasıl Ne Zaman Nerede Yapılır ?

Yemek Duası Nasıl Nerede Yapılır?
Askerde yemek dua sız yenmez bunun için önce yemek İÇTİMASI yapılır. İçtima Arapça kökenli bir kelimedir ve Türkçede toplanma, bir araya gelme anlamına gelir. Nöbetçi çavuş sayımı yapar ve herkesin tam olduğu anlaşıldığı zaman yemek duası yapılır. Yemek duası yemekhanenin önünde yada yemekhanenin içinde yapılabilir bu ilgili komutanın takdirine kalmıştır ancak genelde genel içtima alanında yapılır özel bir konuk alay komutanı, paşa vs geldiği zaman yemekhanenin içinde de yapılır. Yemek duası bütün birliklerde aynıdır.

Yani bir emir yayınlanır ve bütün kışlalarda aynı şekilde yemek duası yapılır.2015 şubat ayı itibariyle kışlalarda yapılan yemek duası şu şekildedir. "Silahımla oynamayacağım, Silahımı arkadaşıma doğrultmayacağım, Silahımla kapalı alanlara girmeyeceğim Tanrımıza Hamd olsun Milletimiz var olsun" şeklindedir. Daha sonra nöbetçi çavuş komutana dönerek "komutana dikkat" diye bağırır komutan ise "afiyet olsun" der ve askerler hep bir ağızdan "sağ ol" dedikten sonra sırayla yemeğe girilir.

Güncelleme: Yönetmelikte 2017 yılı aralık ayında yapılan değişiklikle "Tanrımıza" kelimesi "Allahlımıza" şeklinde değiştirilmiş olup. Artık askeri birliklerde "Tanrı" kelimesi kullanılmamaktadır.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. bütün kışlalarda aynı şekilde mi ben aynı şekilde olduğunu düşünmüyorum özellikle silahımla oynamayacağım kısmı için ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. silahımla oynamayacağım kısmı bütün kışlalarda aynı şekilde değildir.

      Sil

Yorum Gönder