Ana içeriğe atla

Türkiye'nin Kaç Tane Savaş Uçağı ve Pilotu Vardır?

Türkiye'nin Savaş Pilotu sayısı: 
Türkiye'nin kaç tane savaş uçağı pilotunu öğrenmek için öncelikle Türkiye'nin kaç tane savaş uçağı var onu bir inceleyelim. Öncelikle Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük gücü Kara Kuvvetleridir. Kara kuvvetleri açısından dünyanın sayılı orduları arasına girebiliriz. Ancak Hava Kuvvetlerimiz, Kara Kuvvetlerimiz kadar güçlü değildir. Ona rağmen Havva Kuvvetlerimizde Dünyanın ve Avrupa'nın çoğu ülkesiyle yarışır vaziyettedir. Ülkemizin Yeterince belki de yeterinden fazla sayıda savaş uçağı bulunmaktadır.

Bildiğiniz üzere savaş uçağı pilotları yani hava kuvvetlerinde görevli pilotlarımız 10 yıllık mecburi hizmetten sonra Hava Kuvvetlerinden istifa ediyorlar. Nedeni ise özel hava yolu şirketlerinin çok daha fazla para ile çalıştırması yani Silahlı kuvvetlerde çalışan bir subay aylık 5-6 bin TL kazanırken özel bir havayolu şirketinde çalışan pilot aylık 30 bin tl den fazla kazanabiliyor. Aradaki farktan dolayı subaylarımız silahlı kuvvetlerden istifa ediyorlar. Her yıl yüzlerce subay bu şekilde istifa ediyor. Ancak endişelenecek bir durum yok zira bu bir zaifet oluşturmuyor zaten herhangi bir zafiyet oluşturacak olsa Genelkurmay gerekli tedbirleri alarak istifaların önüne geçer. Şimdi gelelim pilot sayımızı öğrenmek için önce kaç adet savaş uçağımız var ona bakalım.
Türkiyenin Savaş uçağı sayısı : 989



Bu rakam oldukça büyük bir rakamdır.Yani şöyle örnek verecek olursak Almanyanın 710, İtalyanın 795 İngiltere 908 adet savaş uçağı olduğu bir dünyada Türkiyenin yaklaşık 1000 adet savaş uçağı vardır. ( Amerika Birleşik Devletlerin 13.683 adet savaş uçağı vardır) Buda demek oluyorki halihazırda en az 1000 adet de aktif çalışan pilotumuz bulunmaktadır. Çeşitli nedenlerle silahlı kuvvetlerden ayrılan pilotları da işin içine katarsak zira bir seferberlik halinde onlarda görevinin başına geri çağrılır endişelenecek bir durumun olmadığı, ziyadesiyle pilotumuz var olduğu anlaşılır.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar