Ana içeriğe atla

Uzun Dönem - Kısa Dönem Askerlik Ayrımı

Askerliğini kısa dönem yapmış bir olarak uzun dönem-kısa dönem askerlik ayrımına karşıyım. Birkaç yıl önce bedelli askerlik tartışmaları içinde tek tip askerlikte siyasi kulislerde tartışıldı. Yani herkes 9 ay asker olacaktı. Âmâ maalesef hayata geçirilemedi. Daha önceki yazılarımı okuduysanız zaten benim zorunlu askerlik sistemine karşı olduğumu bilirsiniz. Ancak Sistem bu yani zorunlu askerlik olacak öyleyse herkese eşit olmalı.4 yıllık fakülte mezunu ile ilkokul mezunu insan bir olur mu diye eleştiriyorlar. Tek tip askerlik ancak devlet her vatandaşına üniversite okuma imkanı verdiği zaman eleştirilebilir. Devlet ülkemizdeki herkese eşit okuma fırsatı veriyor mu ki bu ayrımı gözetiyor ? Zenginin çocuğu parası olan her şekilde okuyor, dershaneye gidiyor, özel öğretmen tutuyor ders alıyor tüm bunlara rağmen bir devlet üniversitesi tutturamazsa özel bir üniversiteye yıllık 15 bin dolar para ödeyerek bir şekilde üniversite mezunu oluyor. Ya bu imkanlara sahip olmayan fakirin çocuğu ne olacak okulsuz öğretmensiz köylerde olan insanlar ne olacak ? orta gelir grubunun altında asgari ücretli bir ailenin çocuğu ise güç bela liseyi bitiriyor yada bitiremeden iş hayatına atılmak eve para getirmek zorunda kalıyor. Yani onlara hayat okuma şansı tanımıyor. Bide kısa dönemlere göre 6 ay daha fazla askerlik yapıyor peki ya bu insanların askerlikten dolayı yaşadığı maddi sıkıntı kimin umurunda ?


uzun dönem kısa dönem askerlik ayrımı
Söylediklerim yanlış anlaşılmasın bu söylediklerim her üniversiteyi bitiren zengindir demek değildir. Elbette istisnalar vardır çok başarılı olup burs ile okuyan bin bir zorluk içinde üniversiteyi bitiren Anadolu insanları. .Ancak bunlar istisnadır. Burda önemli olan fırsat eşitliğidir. Bu haliyle okuyan - okumayan ayrımı yapmak doğru değildir. O yüzden profesyoneL ordu kurulmalı zorunlu askerlik kaldırılmalı bu mümkün değil isse de tek tip askerlik modeli uygulanmalıdır.Uzun dönem, kısa dönem ayrımı sadece askerlik süresi ile de sınırlı kalmıyor.Uzun dönem askerlek kısa dönemlere nazaran daha çok pis,angarya işlerde kullanılıyor. Kısa dönemler ise daha çok idari işler ve rahat yerlerde askerlik yapıyor.Komutanlar uzun dönemlere cahil, işe yaramaz olarak bakarken kısa dönemlere daha farklı bakıyor. Yani uzun dönemler daha fazla askerlik yapmanın dışında askeriyede adaletsizliklerle karşılaşıyorlar.

Yorumlar

  1. allah razi olsun kardesim senden.. senin gibi insanlar guzellestiriyor su kahpe dunyayi.. sadece kendini dusunen benciller degil..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder