Ana içeriğe atla

Askerde Şoför olmak

Askerde Şoför Olmak İyi Mi?
Arkadaşlar askerde şoför olmak için ehliyetinizin olması ve şoförlüğünüzün olması yeterlidir. Sadece ehliyetinizin olması şoförlük için yetmez. Aynı zamanda iyi araba kullanıyor olmakta gerekir. Çok istisnai durumlar olmadıkça bu böyledir ancak eğer şoför açığı varsa çok ihtiyaç duyuluyorsa şoförlüğünüz olmasa bile ehliyetiniz olduğu için şoför yapılırsınız. Şoförlerin görevlerini anlatmayacağım çünkü çok çeşitli olabilir tek bir görev tanımı yok mesela acemi birliğinde şoför olanlar yemek arabasını sürebilirler usta birliğinde jandarmada iseniz devriye şoförü olabilirsiniz, ambulans şoförü olabilirsiniz piyade olursanız zırhlı araçların biri size zimmetlenebilir vs bunu anlatmanın lüzumu yok. Şimdi askerde şoför nasıl olunur şoförler nasıl seçilir ve ne iş yapar ayrıntılı olarak anlatmaya çalışacağım. Ona göre askerde şoför olmak iyi mi kötü mü kararını kendiniz verin.


Askerde Şoför Nasıl Olunur ?
Arkadaşlar askerde aşçı, şoför, berber, terzi gibi alanlarda istihdam edilecek adamlar sivilde yaptığı işe göre seçilir. Yani usta birliğinde ilk gün içtimada mesleğiniz tek tek sorulur ve ihtiyaca göre seçilirsiniz. Terziyim diyene terzilik görevi verilir. Berberim diyene berberlik ancak şoförlük diğerlerinden biraz farklı seçilir şöyle ki şoförler isteğe bağlıdır yani ehliyetim var diyen bir adama komutan sen şoför olacaksın dediği zaman askerin ben şoförlük yapamam deme lüksü vardır çünkü araba kullanmasını bilmiyordur yada kendine güvenmiyordur vs ancak terziye terzisin dediği zaman bunu reddetme lüksü yoktur. Anlatmak istediğim araba sürmesini bilen ehliyeti ve gönüllü olan kişiler arasından şoför seçilir. Eğer birden çok talip çıkarsa en iyi araba sürmesini bilen şoför yapılır. Örneğin sivil hayatta taksicilik yapan biri direk şoför olarak seçilir.
Askerde Şoför Olmanın Avantajları
Askerde her pozisyonun avantajları ve dezavantajları vardır. Şoför olmanın en büyük avantajı geziyor olmanızdır yani herkes kışlada iken sizin sivil hayatın içinde yol almanız askerde büyük bir nimettir. Şoförlerin mıntıka alanı kendi arabasıdır yani bunun dışında mıntıkaya katılmaz ancak bu avantaj olarak gözükse de arabanın her gün bakımını yapmak onu temiz tutmak bir başka açıdan dezavantaj olarak görülebilir ancak askerliğini yapmış biri olarak şoförlüğün iyi bir şey olduğunu söyleyebilirim. Her zaman söylerim askerde mutlaka bir şey olun şoför olun, aşçı olun, berber olun, koğuşu olun yani bir şey olun ki işiniz belli olsun yoksa amele olur askerliğiniz bitmez.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. Ehliyetimde var şöförlüğüm iyidir zaten dışarıda taksicilik yapıyorum 97-4 gidiceğim ;)

    YanıtlaSil
  2. Manisa alasehir ulastirma taburu 12 aralik teslim burasi sofor mu gonderir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ulaştırma çıktın diye illa şoför olacaksın diye birşey yok ancak şoför olma olasılığın yüksek.

      Sil
    2. Kardeşim benim alt devrem oluyorsun

      Sil
    3. Bende piyade çıktım ama ehliyetim var servisçilik yapıyorum 3 senedir peki beni şöför yaparlarmı piyadede

      Sil
    4. Gel gel comez

      Sil
    5. şöfor oldunmu gardas

      Sil
  3. ben de alasehir e gidiyorum 97/4 b yas 28 sivilde öğrenci servisi kullanıyorum beni de şöför yaparlar herhalde eğitim ön lisansbu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ulastirma her zaman rahat birde özel oto bolugu olur ozaman işin iş

      Sil
  4. Benim B sınfı ehliyet Psikoteknik , SRC4 ve SRC2 mevcut söför olma olasılığım % kaç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şoför olup olmayacağın tamamen düştüğün birliğe oradaki şoför ihtiyacına göre değişir şimdiden bi yüzde vermem imkansız

      Sil
    2. şoför olunca yazılı testinemi sokuyolar yoksa dreksion testinemi

      Sil
  5. Sevgilim usta birliğini Şırnakta şoför olarak yapıyor ve hiç boş kalmadığını, mesaj atmaya bile fırsatı olmadığını söylüyor. Hatta 2 gün uyumadan araç kullanıyor. Şoförlük dediği kadar yoğun mu geçiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel itibariyle askerde kimseyi boş bırakmazlar devamlı bi iş ile meşgul olunur sevgilin doğruyu söylüyor bence endişe etmemelisin :)

      Sil
    2. sevgilin sana biraz artislik yapmış bacım.....2 gun uyumadan arac kullandırılmı askerde :) sabah 1 saat öglen 1 saaat aksam lojmana götürür 1 saat :) sen bı sorguya cek onu :) fazlada gıtme cocugun ustune :)

      Sil
  6. Nişanlim antalyada jandarma olarak askerlik yapiyor 97//3 gitti. Uzman cavus olarak kalmak istiyor ortaokul mezunu sizce başvuru yapabilirmi? Herhangi bi sağlık sorunu yok ve 1.74 boyunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzman erbaşlık ve sözleşmeli erliğe başvuru yapabilir. İlanları takip edin.

      Sil
  7. Merhabalar yaş 25 tecil bozup gitmeyi düşünüyorum daha önceden şoförlük ve telsiz işinde bulundum ve şuanda cep telefonu tamiri yapmaktayım.Ön lisans bilgisayar programcılığı mezunuyum acaba bu şartlar altında şoför , yazıcı , muharebeci gibi mesleklerde bulunma ihtimalim varmıdır acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle seni bu bahsettiğin şeylerle ilgili bir işe verirler. ama eğer içerden bilgisayardan sıkılıyorsan.. kendini hep şöröf olark tannıttır.. diğerlerine hiç bulaşma.. mesela ben şöfördüm komutan taşiyordum.. hemde kısa dönemdim.. işim işti askerliğim süper geçti.. kesinle şööförlük tavsiye ederim.

      Sil
    2. KISA DÖNEM NASIL GİTTİN SEN YA DAHA YAZMAYI BİLMİYORSUN VAY MEMLEKET HALİNE LİSANS MEZUNU ADAMLARA BAK BE

      Sil
  8. Acemilik ulastirma usta birliği top taburu ne görev verirler

    YanıtlaSil
  9. Şöfor olarak gelmeyin ne olursaniz olun sofor olmayin

    YanıtlaSil
  10. dostum benim askerlik izmir gaziemir itfaiye şoför olarak çıktı itfaiye şoförlük eğitimimi alacagım ben şimdi birde buradan nerelere giderim ustabirliği olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Usta birliğinin nereye çıkacağını şimdiden bilmem mümkün değil.

      Sil
    2. Nereye gittin usta birliğine acaba

      Sil
  11. Arkadasım askerde İzmir gaziemirde unimog şoförü olarak çıktı sizce nasıl doğuya düşer mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğuda askerlik yapmak istediğini beyan eden bir dilekçe ile birliğine başvuruda bulunabilir.

      Sil
  12. Arkadaşlar merhaba. Askere 374. dönem b grubu kısa dönem er olarak gideceğim. Sınıfım ulaştırma. Acemi birliğim manisa alaşehir , usta birliğim ankara sincan orta oto taburu çıktı. Mesleğim inşaat mühendisi 10 yıllık ehliyetim var. Askerliğimi ne olarak yaparım acaba ? Kısa dönem erlere hangi vazifeleri veriyorlar ?

    YanıtlaSil
  13. Abi şimdi benim ehliyet vardı muyane olurken yok denilmiş askerde acemiliği vardığımda şoför olabilir miyim yani sorarlarmı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder