Ana içeriğe atla

Askerde Kalmak İstiyorum (Subay,Astsubay,Uzman,Sözleşmeli Er) 2023

Askerde Kalmak 
Askerde nasıl kalınır? yedek subaylar nasıl muvazzaf subay olur? yedek astsubaylar nasıl muvazzaf astsubay olur? Er  ve erbaş olarak askere gidenler uzman çavuş ve sözleşmeli er başvurularını nasıl yapar? Askere giden herkes kalmak isterse kalabilir mi? yedek subay, astsubay seçildikten sonra istersek subay,astsubay olarak kalabiliyor muyuz?, bunun için yaş sınırı kaçtır? Başvuruları ne zamana kadar yapmalıyız? İç alım ve dış alım nedir? Kpss gerekiyor mu? gerekmiyor mu? bu ve daha fazlasını bu yazımızda bulabilirsiniz. Ayrıca askere gitmek istediğiniz dönemin sevk işlemlerini, açıklanma tarihi, başvuru işlemleri ve diğer tüm işlemler için güncel gelişmeleri öğrenmek istiyorsanız sitemizi takip etmek ve aşağıdaki linkten askeribilgiler.com telegram grubumuza katılmak.
 
İç alım ve dış alım farklıdır.

İç alım: Askerdeyken yapılacak başvurudur. Kpss şartı yoktur.
 
Dış Alım: Sivil hayattayken yapılacak başvurudur. Şartları Milli Savunma bakanlığının personel temin sayfasında yayınlanır ve genellikle kpss şartı olur.
 

İç alım yoluyla askerde muvazzaf subay olarak kalabilmek için askere yedek subay olarak seçilip gitmek, muvazzaf astsubay olarak kalabilmek için askere yedek astsubay olarak seçilip gitmek gerekiyor. Askere er ve erbaş olarak gidenler ise sadece sözleşmeli er ve uzmanlığa başvuru yapibilir. Bunun ise tek şartı ortaokul mezunu olmaktıdr.
 
Dış Alım yoluyla ise ister asker olun ister sivil mezuniyet ve kpss şartlarını taşıyorsanız subay, astsubay alımlarına başvuru yapabilirsiniz.
 
Askerde Muvazzaf Subay, Astsubay Olarak Kalma
Askerliğini yedek subay ya da astsubay olarak yapanlar eğer iç alım yoluyla muvazzaf subay, astsubay alım ilanı çıkarsa başvuru yapabilir ve ancak o şartla subay, astsubay olarak kalabilir. Yani askerliğinizi yaptığınız birliğe iç alım emri gelmesi gerekmektedir. Hava,Deniz ve Jandarmaya iç alım emri pek gelmemektedir. İç alım yoluyla daha çok Kara Kuvvetleri alım yapmaktadır. Eğer Karacıysanız iç alım yoluyla askerde muvazzaf subay, astsubay olarak kalma şansınız yüksek olur. İç alım yoluyla muvazzaf subaylığa, astsubaylığa başvuran yedek subay, astsubaylar önce sağlık testinden geçer.Daha sonra fiziki, yazılı ve sözlü mülakata tabi tutulur. Hepsinden başarılı olanlar muvazzaf olarak askerde kalır. Yaş sınırı lisans mezunları için 27, yüksek lisans mezunları için 32'dir.

Askerde İkinci Altı Ay
Askere giden herkesin isteğe bağlı devam edeceği ikinci 6 ay başvuru hakkı vardır.Ancak bu ikinci 6 ay'ın sözleşmeli er ile ya da uzman çavuş olmak ile bir alakası yoktur. İkinci 6 ay askerlik yapanlar asgari ücret maaş alır.

Askerde Sözleşmeli Er, Uzman Çavuş Olarak Kalma
Askere er - erbaş olarak gidip sözleşmeli er ya da uzman çavuş olarak kalmak isteyenler ise yine iç alım yoluyla alım emri olması halinde sözleşmeli er ve uzman çavuş olarak askerde kalabilmektedir. Eğer askerliğiniz boyunca böyle bir iç alım yok ise dış alım ile her zaman sözleşmeli er ve uzman çavuşluğa başvuru yapabilirsiniz. Askerde iken bu alım ilanları komutanlar tarafından askerlere duyrulmaktadır.

Yorumlar

  1. Askeriye içinde Uzman Erbaş olarak kalmak için boy kilo oranları nedir 1.64 boy en aşağı diye biliyorum ama kiloyu bulamadım ayrıca göz sınırı hakkında da bilgi verirmisiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birde sadece sözleşmeli U.Erbaş mı olabiliyoruz? 7 yıl sonundagöndereeklerse ne anlarız ki bu işten? Sürekli hale getiremez miyiz muvzzaf hale yani?

      Sil
    2. ömer kardeşim uzman erbaş olarak sürekli kalıyorsun zaten sen sözleşmeli erlikle karıştırmışsın sanırım. 1,64 cm için kilo alt sınırı 51 üst sınırı 72'dir. boy kilo oranı ile ilgili tabloyu siteye ekledim ordan bakabilirsin..

      Sil
    3. benim kolumda yani üst tarafta hatice diye bir işim var dovme yani o engelmidir

      Sil
    4. Oluyor kral ben de elendım

      Sil
  2. Benim boyum 1.74 ve kilom 118 beni bu şekil askere alirlarmi

    YanıtlaSil
  3. Er baş olmak için hafif kekelemek sorun olurmu

    YanıtlaSil
  4. Lise menzunuyum makine bakım onarım olarak uzman uzman çavuş uzman erbaş asker de nasıl kalabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş alımı yapıyordu ancak başvuru süresi maalesef doldu. İlanları takip etmelisin.

      Sil
    2. ilanları nerden takip edebiliriz

      Sil
  5. Peki biz askerdeyken uzman alımları olmazsa askeriyenin ayrı alımları oluyor mu bu konuda bilgi verir misiniz?

    YanıtlaSil
  6. Uzman çavuş olman için acemi birliğin çavuş talimgahı yada çavuş eğitim olması gerekiyor er olarak yaparsan sözleşmeli er olursun bu bilgi dogrumuu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır yanlış. Bunu söyleyenler askerdeki çavuşluk ile uzman çavuşluğu karıştırdıkları için öyle söylüyorlar.

      Sil
  7. Sözleşmeli er ile uzman erbaş aynı mıdır

    YanıtlaSil
  8. Askerdeyken uzmanliga kaldigimizda yine sivildeki gibi hastaneye sevk varmi yani nerderse 13 bolume falan gorunuyomuyuz yoksa sadece mulakatmi var

    YanıtlaSil
  9. 2 ay acemi eğitimim bittikten sonra uzman çavuşluğu kazandım usta birliğine hiç gitmedim 99 gün eğitim gördükten sonra sözleşmemi fesih ettim bu süre askerliğimdeki şafağımdan düştümü bilgi verirmisiniz şu an usta birliğime teslim olmaya gidiyorum

    YanıtlaSil
  10. Oğlumun kilosu 5o boy 168 perşembe günü sınavı var şuan asker sıkıntı olurmu

    YanıtlaSil
  11. 1999 doğumluyum şubat celp dönemini seçtim kesin hidermiyim sülüs kağpıdım nezaman gelir

    YanıtlaSil
  12. 12.06.2002 Kütahya Gediz

    YanıtlaSil
  13. Yaş sınırı var mı askerde kalmak için

    YanıtlaSil
  14. Selamın aleyküm peki yazılı nasıl soruları ne soruları var uzman çavuş, subay ve astsubaylar için yazılı soruları nasıl zormu bi kaç örnek verirmisiniz ve uzman çavuş lık subay ve astsubaylık için kaç almamız gerekiyor notumuzun kaç olması gerekiyor

    YanıtlaSil
  15. Askerde kalırsam 6 değilde daha fazla kalabilirmiyim

    YanıtlaSil
  16. Benim disleksi raporum var pek er olarak kalabilir miyim askerde yani asker alıyorlar ama er olarak kala bilir miyim

    YanıtlaSil
  17. Asker de kalma için ne gerekiyor

    YanıtlaSil
  18. Elimi bıçakla doğrama yaparken kestim dikiş atıldı asker olabirmiyim.

    YanıtlaSil
  19. Sol bilegimde platin var ameliyat izi kaldı askerde kalmama engel olur mu uzmanlık için sıkıntı yaratır mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olamasssin çünkü sen engelli oluyon

      Sil
  20. Sözleşmeli Astsubay olarak gittikten sonra sonraki altı ay kalıp sonra tekrar uzata bilirmiyiz acaba?

    YanıtlaSil
  21. Boyum 1.90 kilom 90 sözleşmeli için kalabilirmiyim

    YanıtlaSil
  22. Boyum 175 kg 65 ama omzumda jilet izleri var ve kolumda dövme var asubay olabilirmiyim

    YanıtlaSil
  23. Merhabalar iç alımda yaş sınırı kaç bir bilginiz var mı

    YanıtlaSil
  24. Doktor olarak askere gidip kalma işi oluyor mu ya da nasıl oluyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder