Ana içeriğe atla

Askerlik Sorgulama E-Devlet ile Nasıl Yapılır?

Askerlik Sorgulama:
E-devlet sistemi sayesinde birçok işi artık askerlik şubesine gitmeden halledebiliyoruz.Örneğin asker adayları askerliğinin nereye çıktığını hangi birliğe ne zaman teslim olması gerektiğini e devlet üzerinden sorgulayabilir.Yani eskisi gibi artık askerliğim nereye çıktı diye meraktan çatlama dönemi bitti :) artık anlık olarak e devlet üzerinden askerliğinizin nereye çıktığını öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca özellikle iş başvurularında istenilen askerlik hizmetini yapmış olanlar da askerlik durum belgesini e devlet üzerinden alabilir veya askerlik  tecil durumunu sorgulayabilir tüm bunlar için e-devlet şifresi almanız gerekiyor e devlet şifreniz yoksa bir ptt şubesine gidip e devlet şifresini 3 lira karşılığında alın ve T.C.Kimlik numaranızla birlikte e-devlet hesabınıza BURADAN aşağıdaki videoda anlattığım şekilde giriş yapın.
askerlik sorgulama e devlet

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. 17.10.1998 ne zaman muayeneye gıdım(1 veya 2 gitmek istiyorum)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. celp dönemleri henüz açıklanmadı açıklandığında belli olur senin isteğine göre maalesef olmuyor ancak 1 veya 2 gitmeyi talep edebilirsin.

      Sil
    2. Ben 1991 doğumluyum tecili mi bozdum 07.02.2018 sakıncası yoktur diyor.ne zaman giderim.

      Sil
  2. Merhaba,

    Bu Haziranda ilk lisans eğitimimden mezun oldum, e-devletten sorgulama yapınca 2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur ibaresi çıkıyor. Son yoklamaya tâbi'yim, iş arama temposu arasında şubeye gidemedim, bu hafta içerisinde tecil ettirmek için gideceğim. Tecil tarihim mezun olduğum tarihten itibaren 2 sene yani, Haziran/2019 ayına mı ertelenir? Şu an çıkan 2018li tarihin açıklaması nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet 2019 hazirana ertelenir ancak şubeye gitmelisin.

      Sil
  3. ben askerlik şubesine gittim ve askerlik işlemleri mi yapdım e devletten bakdığımda ise 07/08/2017 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazıyor ve erteleme nedeni olarakda sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor bu nedemek oluyor şimdi

    YanıtlaSil
  4. inşaat mühendisliği mezunuyum. 24 Şubat 2018 e kadar tecilliyim. yaşım 26. yaşım ilerlediği için bedelli yapmayı düşünüyodum. bide evlendim. ama süreç planladığım gibi ilerlemedi. tecili bozdurup askere gitmeyi düşünüyorum. bozdursam tecilimi yedek subay olarak gitme olasılığım nedir. bilgisi olan yardımcı olabiir mi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedek subay olarak gitme olasılığınız var ancak kimse oran veremez...

      Sil
  5. Ben 98 doğumluyum antalya aksuya bağlıyım kimlikte şimdi ben kaç gidecem ?

    YanıtlaSil
  6. merhabalar. açıklayıcı bilgiler için öncelikle teşekkürler.
    bu haziran sonunda tecilim sona erdi şu anda yüksek lisans programına kayıt olacağım ancak bu dönem değil de bahar dönemimde açılacak bölüm için Aralık ayını beklesem ne gibi sorunla karşılaşabilirim veya nasıl bir yol izlemeliyim ? şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 ay gibi bir süre bakaya kalırsın. bakaya kaldığın süre boyunca orantılı olarak idari para cezası ödersin bunun dışında bi sorun olmaz.

      Sil
  7. 12.20.1998. Doğumluyum muayene oldum ağıstos yazıyordu dilekçe verdim kabul olurmu

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar arkadaşlar benim askerlik durum belgemi sorguladığımda 02.05.2018 tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yok diyordu...Ama bugün bakdığımda ise 02.07.2018 tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur diyor anlamıyorum??

    YanıtlaSil
  9. MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI/ANKARA MAMAK gelen varsa 532 178 45 36 oraya gidiyoruz tertipler

    YanıtlaSil
  10. 07/02/2018 yükümlülüğün yönünden bi sakıncası yoktur yazıyo ama sınıf ve tertibat bekliyor yazıyo benim yerimde daha belli olmadı ön lisans mezunuyum tecil bozdurdum kasımda şubatta ben gidermiyim sınav ve tertibat bekliyor demesi mayısa kaldım demek mi lütfen yardımcı olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ibrahim bey, mayıs celbine kalmışsın artık.

      Sil
  11. Admin ben Mehmet keldal sivas kangal dogumluyum 23.06.1998 askere gitmek için muayene oldum ve muayene oldugum kagıtta 02.05.2018 mayıs ayı sevk tarihi yazıyor kesin olarak mayıstamı giderim askere

    YanıtlaSil
  12. Ilginiz ve yardımınız için çok teşekkürler. Haziran 2017 de 4 yıllık yükseköğretimden mezun oldum . O sıralar 02/2018 tarihine kadar tecilim gözüküyordu. Diplomamı alıp askeri şubeden uzatma işlemini yaptırmadım. Aralık 2017 de pasaportumu ve kimliğimi yenilettim ve öğrenci vizesiyle
    01/2018 tarihinde yurtdışına çıktım . Ne pasaportu yenilerken ne de yurtdışına çıkarken sorun yaşamadım , yasalara uygun çıktığım için. Geçen E devletten bakiyorum en yakın askerlik şubesine müracat ediniz yazıyor. Yüksek lisans bölümlerine başvuru yaptım cevap bekliyorum. Kabul edilirsem sorunsuz bir şeklide askerliğimi kosulosluktan halledebilir miyim ? Bunu beklemek yerine Türkiye'de 4 yıllık üniversite bölümünden mezun olduğum için sevk tehiri yaptırabilir miyim ? Türkiye de askerlik şubesini aradım yurda dönüp sevk tehiri işlemini yapmak zorunda değilsin konsoloslukta askeri işlemler departmanında yapabilirsin dedi. Konsulosluk ise hayır biz yapmayız gerekli belgeleri Türkiyeye postayla göndermelisin dediler. Şaştım kaldım . Türkiyeye gelip bu işlemleri bizzat yapabilir miyim ? Yani pasaport kontorlünde bir belge imzalatırlar mı ? Bu arada doğum yerleşim yerim yurtdışında gôzüküyor. Yabancı pasaportum yok ,öğrenci vizesi bittiğinde çalışma ve oturma iznini alacağım kesin , çünkü yasal hakkım var . Ne yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim . Bu konu son zamanlarda aklımı çok meşgul ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haziran 2017 yükseköğretimden mezun olunca 2 ay içinde diploman ile birlikte şubeye giderek tecil işlemlerini yaptırmalıydın yaptırmadığın için şu an yoklama kaçağı durumuna düşmüşsün. Yüksek lisansa kabul edilsen de edilmesen de hemen diploman ile birlikte konsolosluğa giderek tecil işlemlerini yaptır. Haziran 2019 tarihine kadar tecil ettirebilirsin. Eğer konsoloslukta yaptırmazsan yurda döndüğünde havalimanında yoklama kaçağı olduğun için işlem yapılır ancak sorun olmaz askerlik şubesine giderek yine tecil işlemlerini yaptırabilirsin.

      Sil
  13. yüksek lisans uzatmalı tez dönemi öğrencisiyim. tecilimi uzatma hakkım bitmiş ve e devlette 31 mart 2018 tarihine kadar askerlik için bir sakıncası yoktur ibaresi var. dün şubeye gittiğimde de ağustos 2018 celbinde askere alınacaksın dediler. bu süre içerisinde şehir dışına çıkıp otelde kalmam gereken günler var. benim için bir sorun teşkil eder mi?

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,aşırı ciddi olmayan ama benim için manevi boyutu yüksek nedenlerden dolayi ikametime yakın illerde yapmak istiyorum askerligimi,örnegin ikametim kocaeli ben de yalova istanbul bursa vs.gibi yerlerde,bunun icin yasal bi hakkım varmi,veya ne yapabilirim ,bu benim icin çok önem li lütfen yardımci olursaniz cok duaciniz olurum

    YanıtlaSil
  15. Merhaba

    Mart 1990 doğumluyum. Aöf 4 YILLIK son sınıftayım şubat 2019 da okulum bitiyor. Fakat E-devlete girdiğimde askerlik tecil tarihiniz 31.12.2018 yazmaktadır.
    İlk sorum: Okulumu bitirdiğimde şubat ayında 2 yıl tecil etme şansım var mıdır?
    ikinci sorum: 2019 Ağustos- Eylül aylarında yüksek lisans programına kayıt yaptırsam, tarafımdan askerlik tecil belgesi istenecektir bu belge için askeriyeye gittiğimde x okulda yüksek lisansa başlıyacağımı belirtsem tecilimi uzatabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet okulu bitirdiğinde şubat ayında 2 yıl daha tecil hakkın olur.
      Okulu bitirdiğin an zaten 2 yıl daha tecil hakkın olacak o yüzden yüksek lisansa kayıt olmanda hiçbir sorun olmaz.

      Sil
  16. Teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgilerden ötürü.

    YanıtlaSil
  17. Yaşı dikkate alarak mı cevapladınız. Çünkü o tarihte 29 yaşında olmuş olacağım. 2 yıl ertelettirmede sıkıntı olmasın.

    YanıtlaSil
  18. ben muhtemel sevk yaptım subat mayıs cıkmadı. kendi kütüğüm agustos gönderiyor. askerlik subesi kasıma kalırsın diyor . ne zaman giderim bilgi verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  19. merhaba ben 15.10.1989 doğumluyum ve bu sene lisans mezunu oluyorum diplomayı aldıktan sonra 2 sene daha tecil hakkım var mı yoksa 29 yaş tam olarak sınır mı askere mi alırlar yüksek lisans yapmam mı lazım tecil için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mezun olursan 29 yaşını geçsen dahi 2 yıl tecil hakkın var.

      Sil
  20. Merhaba ben 4.11.1990 doğumluyum ön lisanstan 2014 senesinde mezun oldum tecil hakkımı kullanmadan dikey geçiş ile AÖF ye geçtim halen AÖF de okuyorum fakat 31.12.2020 den sonra mayıs ayında mezun olacağım yani mezuniyetim uzayacak sorum şu olacaktı AÖF beni 31.12.2018 e kadar tecil ediyor e-devlette öyle yazıyor ben bu tarihte ön lisanstaki tecil hakkımı kullanabilirmiyim . Bir sorum daha olacaktı bu sene dgs ile mühendisliği kazanırsam okulum 31.12.2019 a kadar tecil eder heralde önlisanstaki tecil hakkımı bu tarihten önce kullanabilirmiyim.İlginize çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1- kullanamazsın
      2-Lisans seviyesinde okudğun sürece hangi bölüm olursa olsun tecil ettirebileceğin son tarih 31 aralık 2019'dur. O tarihe kadar mezun olmalısın.

      Sil
  21. Merhaba ben bir yorumunuzda okumuştum bu 2 yıl tecil hakkını istediğin zaman kullanabilirsin diye ondan sormak istedim.Bir sorum daha olacaktı sevk tarihinden önce lisans mezunu olursam tecil edebiliyormuyuz bu yıl mezun olacam deyip askerlik şubesine sevk tarihini uzattırabilirmiyiz yani 31 aralık 2019 dan sonra ilginize teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mezun olacağım deyip tecil ettiremezsin ancak mezun olursan tecil hakkın olur.

      Sil
  22. Merhaba kolay gelsin. 1989 doğumluyum ve 30 mayısta yoklama yaptırmam gerekirken rapor alıp ağustos celbine atttırdım. Şuan bedelli konuları CB ve BB tarafından açıklandı ve benim 30 hazirana kadar sorunum yok. Bedelli temmuzda çıkarsa yada ağustosta faydalanabilirmiyim yada ne yapmalıyım biraz daha beklemem için ( heyet raporu alarak ileri atmak dışında ) teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim bedelli çıkarsa her şart altında faydalanabilirsin.Yani askerde bile olsan parayı ödeyip derhal terhis olabiliyorsun. Bakaya veya yoklama kaçağında olman önemli değil. Ayrıca rapor ile celp atlatma hakkında hangi tarihlere, nasıl rapor aldığını, raporu ne zaman verdiğin gibi hususları ziyaretçilerimizle bir yorum ile paylaşırsan celp atlatmak isteyenlere bi faydan dokunmuş olur bende çok sevinirim.

      Sil
  23. Tecilim 30 martta bitecekken 29 mart- 2 nisan arası sağlık ocağından sağlık raporu aldım ve raporumun bitmesinin ilk günü raporu askerlik subesine götürdüm ve ağustosa celbine attırdım.( 2 defa atlatmak isteyen için heyet raporu isteniyor bu arada)

    YanıtlaSil
  24. 1994 doğumluyum myo öğrencisiyim 2019 sonu mezun olacağım fakat ben aöften 4 yıllık bölüme kayıt yaptırcam lisans bitirmek istiyorum tecilim bitiş tarihi 2019 başı olarak gözüküyor aöfe geçtikten sonra tecil işlemim olurmu bilgilendirirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  25. Merhaba bana 31/10/2017 tarhine kadar şubeye gitmek ve sevk işlemlerimi tamamlamak gerektiğne dahil evime tebligat gelmişti ve ben şuan yurtdişindayim ve hala ertleme yapmadim ama bir haftaya kadar erteleme için gereken çalışma evraklari konsololuğa teslim edeceğim, ve izne ayrilip turkiyeye döneceğim. Bu durumda verilecek evraklar konsolus tarafindan kabul edilirmi?
    Edilyorsa herhangi bir para cezası kesiliyormu?
    Kesilyorsa tahmin olarak nekadar 9 içi?
    Şimdiden teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki konsolosluk aracılığıyla aynı askerlik şubesindeki gibi işlem yaptırabilirsin. Ne kadar yoklama kaçağı ya da bakaya kaldıysan ona göre idari para cezası kesilir. Para cezasını hemen ödemek zorunda değilsin.

      Sil
    2. Bilginiz icin cok tesekkur ediyorum, yalniz konsolosluk tarafindan pasaport alinir ve yerine bir kagit veriler ve bu kagitla zorlu donus yapmak icin diye biseyler duymustum bundan bilginiz varmi acaba?

      Sil
  26. iyi günler bir şey sorcam ben Haziran da mezun oldum ama diploma ve mezuniyet belgem çıkmadı ve 2021 yılına kadar tecilim gözüküyor yani bu tarihe kadar tecillimi gözüküyorum yani hangi ayda askerlik şubesine gitmem gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağustos ayı sonuna kadar askerlik şubesine mutlaka gitmelisin.

      Sil
  27. Mrba asal yoklama başvurusu e devlet üzerinden muayene işlemleri başlatma demekmidir

    YanıtlaSil
  28. Bide kendi ayle hekimin memleketime gitme imkanım yok yani herhangi bi ayle hekiminden muayene olursam olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ikametgah adresinin bağlı bulunduğu aile hekiminden yaptırmalısın.Eğer ikamet adresinden uzak şu an başka ilçedeysen bir sağlık ocağına gidip görüşmelisin.

      Sil
  29. Gidip görüşürsem olurmu zamanı geldinde yani kendi ayle hekimine gitme imkanı. Yok bi sağlık ocağına gidersem haledermiyim olurmu başka ilcede

    YanıtlaSil
  30. 06,10,1999 doğumluyum en erken nasıl gidebilirim askere dilekçe vs versem ?

    YanıtlaSil
  31. Gidecem diye tecil bozdum vazgectim gitmekten tekrar tecil ederler mi

    YanıtlaSil
  32. 1999 dogumluyum ocakta dogdum ne zaman giderim muayneyi gecen sene nisanda olmustum

    YanıtlaSil
  33. 01 11 2000 doğumluyum ne zaman askere gide bilirim

    YanıtlaSil
  34. 01.09.2002
    Mardin/Savur
    Nurettin Oğuz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder