Ana içeriğe atla

Askerde Yazıcı Olmak

 
Yazıcı olarak askerliğini yapmış biri olarak askerde yazıcılar hakkında  her şeyi madde madde bu makalede anlatmaya çalışacağım.

Yazıcılar Olmak İçin Ne Gerekli Nasıl Seçilir?
Yazıcılar belirli bir meslek grubundan seçilmez ancak klavyeye hakim olan meslekliler yazıcı olmaya yakındır. Mesela Bilgisayar mühendisleri, Zabıt katipleri gibi. Acemi birliğinde yazıcıları belirlemek için "aranızda bilgisayar mühendisi var mı" şeklinde veya bilgisayardan çok iyi anlayan bilgisayarcı yada zabıt katibi var mı şeklinde sorular sorularak yazıcı yapılacak kişileri seçerler. Her bölükte bölüğün büyüklüğüne göre 1 veya daha fazla yazıcı olabilir. Bu kişiler arasından yazıcı seçilir. Yani yazıcılar şifahi olarak sonradan askerliğe başlandıktan sonra belirlenir.

Yazıcılar Ne İş Yapar?
Adından da  anlaşılacağı üzere yazı işlerine bakar evrak takibi yapar. Acemi ve usta birliğinde bu yaptığı iş farklılık gösterir. Mesela acemi birliğinde yazıcılar, yeni gelen askerlerin alay ve bölük kaydını yaparak askerlerin özlük dosyalarını hazırlar, yemin töreni davetiyelerini çıkartır, dağıtım izni belgelerini ve diğer izin belgelerini yapar. Künye defterini hazırlar. Usta birliğinde ise görev yaptığı birliğe göre yaptığı iş değişir ancak genel anlamda yazı işlerine bakar nöbetleri yazar, evrak getir götür işleri gibi Office işleri yapar.

Yazıcı olmanın avantajları 
Yazıcılar genelde bilgisayar başında çalıştığı için kışın sıcakta yazın serinde olursunuz. Birlikten birliğe değişmekle içtimalar dışında genellikle dışarı çıkmazsınız. Acemi birliğinde eğitimlere de katılmayabilirsiniz.
 
İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar