Ana içeriğe atla

Askerde Hava Değişimi Rahatsızlıkları Nelerdir?

Askerlikte hava değişimi ile ilgili daha önce yazmış olduğumuz tüm yazıları Hava Değişimi linkine tıklayarak okuyabilirsiniz.

Hava Değişimi Rahatsızlıkları:
Daha önce de belirttiğimiz üzere hava değişimi alabilmek için herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle 21 gün veya daha fazla istirahat etmeye uygun görülmeniz yani sağlık raporu almanız gerekmektedir. Özetle hava değişimi hastalıkları her şey olabilir yeter ki siz 21 gün ve üzeri bir rapor alın. Günümüzde hava değişimi alan askerlerin birçoğu burun ameliyatı ve basur, kıl dönmesi ameliyatından almaktadırlar. Ancak sadece bu ikisi yoktur başka bir rahatsızlık nedeniyle de doktor tarafından adınıza 21 gün ve üzeri rapor yazılırsa hava değişimi alabilirsiniz.

Psikolojik Nedenle Hava Değişimi Alınır Mı?
O yüzden illa şu hastalık bu ameliyat olacak diye bir şey yok. Bazıları hava değişimi için herhangi bir ameliyat olunması gerekiyor diye yanlış bir bilgiye sahip. Bu doğru değildir ameliyat olmadan da hava değişimi alınabilir. Mesela Psikolojik sorunlar nedeniyle hava değişimi alan birçok insan vardır yada başka bir fiziksel rahatsızlık nedeniyle alanlarda vardır. İllaki bir yerinize bıçak değecek diye bir şey yoktur. Burada önemli olan nokta 21 gün ve daha fazla rapor almanızdır.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. 2014 te 60 gün hava değişimi aldım geçenlerde almak için şubeye gittim bugün yatırmışlar 289.96 tl bu nasıl iştir yardımcı olurmusunuz daha fazla olması gerekmiyormu

    YanıtlaSil
  2. 2014te 2 aylık hava değişimi almıştım 10 gün önce başvurdum bugün 289.96 tl yatmış neden bu kadar az yatırılmış bilgi verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  3. 18 ay askerliğimin bitmesine 98 gün kala hepatit b teşhisinden sonra 6 ay hava değişimi aldım 3 ay askerlik den sayıldığı için bu 3 ayı sgk ya borçlanabilirmiyim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder