Ana içeriğe atla

Komando Nasıl Olunur, Şartları Nelerdir?

Komando Nasıl Seçilir ? 
Askerliğinizi komando olarak yapmak istiyorsanız en başta askerlik şubesine askere alınmak için gittiğinizde size verilen formda "komando olmak istiyorum"  kutucuğunu işaretlemeniz gerekiyor. Yani komandolar gönüllük esasına göre seçilir. Ancak her gönüllü olan da komando yapılmaz. Bazı şartları vardır. Bu konu zorunlu askerlik görevini komando olarak yapmak isteyenler için böyledir. Birde profesyonel olarak asker olanlar arasından komando yapılır. Yani komando uzman, as subay, subay gibi bu konuyu detaylı bir şekilde komando uzman, as subay, subay nasıl olunur isimli yazımızda ele aldık Or.dan okuyabilirsiniz.

Gönüllü komando olmanın Şartları ?
Komando olmanın en önemli şartı gönüllülük olduğunu yukarıda yazmıştık. Gönüllü olmanın yanı sıra  başkaca şartı ise boy kilo oranının komando olmak için uygun olmasıdır. Peki komando olmak için boy kilo hesaplaması nasıl yapılır. Şöyle ki boyunuza oranla kilonuz (+), (-) 10 kilodan yukarı veya aşağı olmamalı. Bir örnek verecek olursak; Boyunuz 1,80 ise komando seçilebilmeniz için kilonuzun 90 dan fazla veya 70'den az olmaması gerekmektedir. Uzun boylu olmak komando seçilebilmenin bir  şartı değildir zira bir boy şartı yoktur boy kilo oranının uygun olması komando olacak askerlerde aranan yegane nedendir.

Komando Olmak için Göz Derecesi Kaç?
Arkadaşlar komando olabilmenin bilinen iki şartını yukarıda belirttik bunun dışında komando seçilebilmek için aranan bir şart yoktur. Yani göz bozukluğu komando olmaya engel değildir. Komandolar sistem tarafından nasıl seçildiği konusunda ayrıntılı bir bilgiye sahip değiliz. Yani 2017 yılı itibariyle komando olabilmenin gönüllü olmak ve boy kilo oranı şartlarının tutuyor olması gerekmektedir. Bu şartları sağladıktan sonra komando seçilip seçilmeyeceğiniz ise tamamen şansınıza ve o dönemki ihtiyaca bağlıdır denilebilir.

Askerde Komando Olmak Zor Mu?
Bu soru da askere gidecek olanlar ve özellikle komando olmak isteyenler tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Ben askerliğimi komando olarak yapmadığım için bilemeyeceğimi ancak normal askerlik eğitimi bile oldukça zorken komando eğitiminin nasıl olduğunu tahmin bile edemiyorum. Yani benim tahminime göre oldukça zordur. Askerliğini komando  olarak yapanlardan bu konuda bizi aydınlatıcı yorum bekliyorum. Aşağıdaki yorum formunu kullanarak lütfen bizimle komando eğitiminin zorluğu - kolaylığı hakkında ki görüşlerinizi paylaşın.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. Kadın Komando olmak için de başvuruları askerlik şubesinden mi yapmalıyım

    YanıtlaSil
  2. Mrb Ben Adana'dan Mehmet Yücel 98 Doğumluyum Boyum 173 Kilom 83 Askerlik Şubesinde Verdikleri Formda Komando Olmak İstiyorum Şıkkını İşaretlemiştim Komando Olabilirmiyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım kardeşim açıklanmadan kimse bilemez.

      Sil
    2. 1 kilo verdimmi oldu bu iş

      Sil
  3. Kısa bir süre depresyon nedeniyle kullanılan antidepresan seçilmeye engel oluşturur mu

    YanıtlaSil
  4. Selamun Aleyküm abi Boyun 1.84 Kilom 94 komando veya uzman çavuş olabilir miyim Cevaplarasan Sevinirim.

    YanıtlaSil
  5. boyum 177 kilom 93 komando olabilirmiyim ?

    YanıtlaSil
  6. boyum 177 kilom 74 sağ kulağımda işitme kaybım var sat komandosu olabilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardaşım sat komandosu olabilmen için deniz subay, astsubaydan birini bitirmen lazım sonra gönüllülük esasıyla kursa gidiyorsun orda da basarili olursan sat olabiliyorsun işitme kaybı da küçük bı sorun degil ama yıne de sansını dene derim hakkında hayırlısı olsun

      Sil
    2. Boy kilo olur ama kulağı bilemiyorum

      Sil
  7. Ben epilepsi hastasıyım acaba komando olabilirmiyim

    YanıtlaSil
  8. iyi günler. Ben Şuan Yüksek Lisans Kamu Yönetimi okumaktayım. Bu yıl Kasım celbinde tecili bozdurup askere gitmeyi düşünüyorum. Verilen Formda Komando Olmayı ve Yedek Subay olmayı işaretledim. Boy:186 Kilo:78

    Gözlük kullanıyorum iki göz toplam derecesi 5,50 Komando Olmak için Göz Derecesi Şartı Nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef olamazsın. Tam ve sağlam olmalı.

      Sil
    2. peki Yedek Subay Olma İhtimalim Nedir? Yedek Subay Daha çok Mühendislik Fakültelerinden mi Alınıyor? Kamu Yönetimi Bölümünün Şansı Nedir?
      birde Askerde Teskere Bırakmak Yeniden Geldi Mi?
      cevaplarınız için teşekkür ederim.

      Sil
  9. Acaba renk körlüğü komando olmaya engelmi ? Goz bozuklugunu kabul ediyolar ise bu sorun olurmu ? Herşey dört dörtlükken sadece renk körü olması engelmi hani ?

    YanıtlaSil
  10. Boyum 1.62. Kilom 61. Formu komanda olmak istiyorum diye işaretledim olabilir miyim?

    YanıtlaSil
  11. Sa kardeş sol kulağım sorunlu ama az duyuyor komando olabilirmiyim

    YanıtlaSil
  12. 1999 dogumluyum 1 ocak
    Subatta askere gitcem
    Komando olabilirmiyim?
    Boyum 1.90
    Kilom90

    YanıtlaSil
  13. ben 16 yaşındayım zamanı gelince asker olmak komando olmak istiyorum boyum 160 kilom 65 sizce olabilirmiyim?

    YanıtlaSil
  14. boyum 1.86 kilom 94 yakında gözümü çizdireceğim ve göz retinam kalın olduğu için özel kuvvetçi babamın arkadaşı sıkıntı olmaz diyorlar sizce özel kuvvetlere girebilirmiyim fiziğim gayet iyi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder