Ana içeriğe atla

Askerde Yemekhane Sorumlusu Olmak

Askerde Yemekhane Sorumlusu Olmak:
Acemi birliğinde en kebap, en rahat görevlerden biri yemekhane sorumlusu olmaktır. Aslında en iyisi KOĞUŞCU olmaktır. Onu daha önce "askerde KOĞUŞCU olmak" adlı yazımızda anlatmıştık. İşte koğuşluktan sonra en rahat görev yemekhane sorumlularıdır. Yemekhane sorumluları rastgele seçilir. Yemekhane sorumlusu olmak için aşçı olmak gerekmez. Sonuçta yemekhane sorumluları yemek yapmaz sadece yemeklerin hazırlanması, dağıtımı, yemekhanenin düzeni ve temizliği ile ilgilenir. Yani aşçılıkla alakası yoktur. 

Yemekhane sorumluları ne yapar?
Yemekhane sorumlularda tıpkı KOĞUŞCU lar gibi hiçbir iş yapmaz. O günkü yemekhane postasını yönlendirir ve yemekhane postasına yemek dağıttırır bulaşık yıkattırır ve yemekhanenin temizliğini yaptırır. Sabahtan akşama kadar yemekhane çevresinde boş boş dolaşır çayını kahvesini ve sigarasını içer rahat rahat gazetesini okur.
Yemekhane sorumlusu olmanın avantajları nelerdir? 

Aslında avantajları saymakla bitmez. En başta içtima ya katılmaz. Eğitim ve mıntıka yapmaz Nöbet tutmaz. Yemekhane sorumlularının Kastamonu ve Manisa gibi kalabalık eğitim birliklerinde diğer askerlerin yaklaşık 1 saat yemek sırası beklediği birliklerde çok önemli bir husus olan yemek sırası gibi bir derdi olmaz ilk yemeği onlar yer.
Yemekhane sorumlusu olmanın dezavantajları nelerdir?
Yemekhane sorumlusu olmanın belki de tek dezavantajı vardır o da hergün sabah 4 de kalkmaktır. Yani yemekhane sorumluları diğer askerlere göre 1-2 saat daha az uyur.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar