Ana içeriğe atla

Yedek Subay - Astsubay Nasıl Askerlik Yapar 2023


Yedek Subay Nasıl Askerlik Yapar?
Yedek subaylar askerde ne yapar çok merak edilen soruların başında gelmektedir. Yedek subaylar 3 aylık eğitimi tamamlayıp yemin ettikten sonra asteğmen rütbesini alır ve bir subay orduda ne görev yapıyorsa asteğmenlerde o görevi ifa eder. Yani belki bilmeyenler merak edenler vardır askerler mıntıka yapar mı, nöbet tutar mı vs gibi hayır arkadaşlar asteğmenler bu işi profesyonel olarak yapan muvazzaf subaylar gibi işe gelip gider gibi kışlaya gelip giderler. Özlük hakları vardır. Yani mıntıkaları, eğitimleri vs yoktur.

Nöbetçi subay olarak kışlada kalabilirler. Bunun dışında idari anlamda kendilerine görev verilir o görevi kendi altındaki as subay uzman ve erlere yaptırır. Yedek subaylar yani asteğmenler genelde eğitim birliklerinde olurlar. Ben askerliğim süresince usta birliklerinde yedek subay görmedim. Eğitim birliklerinde askerlere eğitim yaptırır. Yani kısaca özetleyecek olursak yedek subaylar ilk 3 ay sıkı bir askeri eğitim gördükten sonra geri kalan sürede maaşlı bir idareci gibi çalışıp tezkere alırlar.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. Ben milli savunma üniversitesinin yaptığı sınavlara girdim ve barj 150 ben kaldım 145.68'de kazanamadım biliyorum ama telefonuma mesaj geldi başvuru yapmam için bütün sayfalara girdim her yeri araştırdım ama hiç bir yerden bişey öğrenemedim yedek subaylığı mı kazanmış oldum bana yardım eder misin iz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milli Savunma Üniversitesinin hangi sınavını kazanamadın anlayamadım. Yedek subaylık sınavı diye birşey yok.

      Sil
  2. Yedek subay olmak için 4 yıllık Üni. Mezunu olman ve askere giderken uzun dönem yapmak istediğini söylüyorsun. Ama kesin çıkmıyor.

    YanıtlaSil
  3. 4 yıllık üniversite öğrencisi askerde hangi rutbekrir alabilir muhasebe bölümü boiumlu ilgili milkiegulmil den almis oldugim belgelerinde var

    YanıtlaSil

Yorum Gönder