Ana içeriğe atla

Yedek Subay Olma Şartları Nelerdir 2023

Yedek Subay Olmanın Şartları:
Merhaba arkadaşlar bu yazımda henüz askerlik yapmamış olanlar için yedek subay yani asteğmen nasıl olunur sorusunun cevabını vermeye çalışacağım. Hepimiz biliyoruz ancak bilmeyenler için tekrar etmekte fayda var yedek subaylar 4 yıllık fakülte mezunları arasından seçilir. Ve askerlik süresi 12 aydır. İlk 3 ay maaş almazlar sonraki 9 ay subay maaşı alırlar. bkz.  yedek subay maaşı Asteğmen olmanın birinci şartı en az 4 yıllık bir fakülte mezunu olarak askere gitmektir. Bunun dışında yedek subay olmanın 4 temel şartı vardır. Bunlar;

1-Not ortalamasının yüksek olması (en az 3.00)
2-En az 4 yıllık fakülte mezunu olmak
3-Talepte bulunmak
4-Kurada seçilmek

Askerlik şubesine askerlik başvurusu için gittiğinizde başvuru formunda yedek subay olmak istiyorum diye bir işaretleme var onu işaretleyin zaten oradaki görevliler de yedek subay olarak yapmak ister misiniz diye size soruyor eğer siz evet diyorsanız ona göre ilave bir form daha veriliyor. O formu doldurarak yedek subay aday adayı oluyorsunuz. Bu işlemi yaptıktan sonra sistem yedek subayları adaylar arasından seçiyor.Bu seçimde not ortalamasının baz alındığı söylenmektedir.Kesin olarak nasıl bir seçim yapıldığı bilinmemektedir.Ancak yedek subay olarak seçilenlere baktığımızda not ortalamalarının çok yüksek olması bu duyumu destekliyor.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. Ortalama 3.19 isletme bolumu mezunu yedek subaylik cikar mi?

    YanıtlaSil
  2. 3.36 ortalamayla çıkar mı sizce

    YanıtlaSil
  3. peki 2 senelil bölümden mezun olup 2 sene açıktan tamamlasak yedek subay olma şartı karşılanıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet karşılar daha önceki senelerde yedek subay olan birçok aöfli arkadaşımız var.

      Sil
  4. Aşçılık bölümü mezunu alimi oluyor mu peki

    YanıtlaSil
  5. yüksek lisans not ortalamasının bi önemi var mı? lisansa mı bakarlar ortalama olarak yüksek lisansa mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim lisansa bakıyorlar ancak yüksek lisansa bakıyorlar mı bilmiyorum.

      Sil
    2. Bu bilgiyi öğrenme şansınız var mıdır ? Benim lisans 3 ten düşük ancak yüksek lisans ortalamam 3 ten fazla.

      Sil
  6. Aöf mezunuyum 2,50 ortalama ile astegmen olabilir miyim?

    YanıtlaSil
  7. Mühendislik okudum 2.89 ortalamayla bitirdim. Yüksek lisansı 3.69 ortalamayla bitirdim ve subay olarak askerlik yapmak istiyorum. Sizce şans varmi? Ortalama 3 kesinmi:/

    YanıtlaSil
  8. sağlık şartları nedir uzun dönem için. kiloya dişer felan bakıyorlarmı ?

    YanıtlaSil
  9. merhaba lisans mezunu hemşireyim. Sağlık memuru olarak kamuda görev yapıyorum. Yedek subaylığın çıkma ihtimali yüksek bölümlerde; tıp fakültesi,eczacılık gibi branşları gördüm. Hemşirelik de bu listeye dahil midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sağlık alanı yedek subaylık konusunda daha avantajlı hemşirelikte aynı şekilde.

      Sil
  10. merhaba lisans mezunuyum bizim ünv meslek yüksek okulu diye geçiyo başka ünvlerde fakülte benim ünv meslek yüksek okulu olduğu icin uzun dönem çıkmazmı ortalamam 3,15

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önlisans mezunları astteğmen olamıyor maalesef

      Sil
  11. sadece sağlık alanında değil teknik bölümleri bitiren arkadasların da girme şansı daha yüksek

    YanıtlaSil
  12. Beden egıtımı bıtırdım 3.01 ortalmam var sızce gelırmı

    YanıtlaSil
  13. Sartlar uymasina ragmen secilmedim. Askerde tekrar bir sans verilirmi?

    YanıtlaSil
  14. Not ortalamasının önemi bölüme göre değişir. 30 binle girdiği üniversteden mezun olanla 100 bininci olanın mezun ortalaması aynı olabilir mi ne saçma. Adam Mühendis 2.50 la bitirmiş diğeri hemşirelik yada aşçılık bitirmiş 3.00 la o mu seçilcek yani. Saçmalığın daniskası.

    YanıtlaSil
  15. Tarih öğretmeniyim 3.17 ortalama ile yedek subaylık çıkar mi

    YanıtlaSil
  16. hocam daha önce askerlik işlemlerimde yedek subay aday adayıydım fakat tecilmi kaldırıp sevke tabi oldum şuan yedek subay adayı yazıyor not ortalamamda yüksek değil ama anladığım kadarıyla uzun dönem gideceğim doğrumudur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet doğru anlamışsın kadeşim yedek subay olarak 12 ay askerliğini yapacaksın hayırlı olsun.Bu arada bölümün not ortalaman boy ve kilonu diğer adaylar açısından yazarsan sevinirim. Herkes kimlerin hangi kriterlere göre yedek subay seçildiğini merak ediyor. Küçük bir bilgilendirme yapmış olursun.

      Sil
    2. Benim daha önce tecil belgelerimde yedek subay adayı yazıyordu şubatta askere gitmek için tecili kaldırdım yine yedek subay adayı yazıyor.Şube henüz belli değil kuralar çekildikten sonra belli olur diyor.

      Sil
    3. hayır o zaman yedek subay aday adayı yazıyor olması lazım.Yedek subay adayı yazıyorsa yedek subaylık çıkmış demektir.

      Sil
    4. Evraklara tekrar baktım MART 2017 de askerliğimi tecil ettirdiğim evrakta Yedek subay adayı yazıyor. EKİM 2017 de şubatta askere gitmek istediğimi belirttim tecili geri aldım yine Yedek subay adayı yazıyor.Hayırlısı bakalım.

      Sil
  17. Hocam iktisad mezunuyum Laborantım normal iş hayatımda uzun süredir 1.82 boy 80 kiloyum not ortalamam 2.70 4 üzerinden aslında hiç beklemiyordum ve etrafımdaki herkes bana iktisad mezunusun uzun dönem yapmazsın dedi ama uzun dönem yapmak istiyordum içten içe aslında bilmiyorum birçok insan kötü yorumlasada askerliği ben farklı düşünüyorum galiba bu arada buranın çok faydasını gördüm sadece bu konuda değil birçok konu başlığında celp dönemim Mayıs artık Nisan 25 i bekleyeceğim yer için tekrar işlemler le ilgili yaşadıklarımı yazacağım belki arkadaşlara faydam olur şimdilik hoşçakalın cevap ve ilgi için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sitemizde bulunan 2018 askerlik celp dönemleri 1998 doğumlular için geçerlidir. Tecilli olan yükümlüler için belirli bir celp dönemi yoktur. Ne zaman tecilin biter ise bittiği tarihten sonraki ilk celp döneminde askere alınır. Şubeye gidip muayene/sevk işlemlerinizi yaptırdınız mı? bu arada yedek subaylık çıkarsa bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.

      Sil
  18. Yedek subay adayı adayi ile yedek subay adayi arasindaki fark nedir arkadaslar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedek subay olmak için başvuru yapan bütün lisans mezunları başvuru yaptığı esnada yedek subay aday adayı olur. Kura sonucunda yedek subay seçilenler "yedek subay adayı" olarak tanımlanır. Askerlik başlayıp Yemin ettikleri zaman ise "yedek subay" olurlar.

      Sil
    2. adminim eminmisin bir yanlışın olmasın benim adayı olduğu halde kısa dönem yaptılar

      Sil
  19. Metalurji ve Malzeme müh ortalamam 3.07 Allah’ın izniyle tabi bana uzun dönem çıkma olasılığı nedir?

    YanıtlaSil
  20. Ortalamam 2.7 lisans lojistik okuyorum mayista mezun olucam. Bolumum avantajli olarak goruyordum ama ortalama mevzugunu yeni ogrendim .3 ortalama kesin mi cikma sansi yok mu ?

    YanıtlaSil
  21. Hemsirelik mezunuyum ortalamam 3.01 yedek subay olma sansim varmi

    YanıtlaSil
  22. gogsumde dovme var bu durum yedek subay olmama engel teskil eder mi?

    YanıtlaSil
  23. Tecil ettirmeye gittiğimde memur form vermişti orda mı yazıyor yedek subay olmak istiyormusun diye işaretlemedim sanırım tekrar tecili bozdurmaya gidilince soru soruyorlarmı ??

    YanıtlaSil
  24. hocam bende bugun başvuru yaptım sorulan sorular arasında kırık çıkık var mı diye soru vardı çenem kırılmıştı benim önceden ama şimdi benim için bir engel taşımıyor fakat bu seçilme konusunda bir sıkıntı yaratır mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorun yaratacağını sanmıyorum.

      Sil
    2. merhabalar 2,58 diploma notuyla 1,70 cm boy kilo 75 asteğmenlik gelir mi

      Sil
  25. Kamu yönetimi mezunuyum.Ort 3.40 boy 174 kilo 72 tecil belgemde ydsb adayı yazıyor.yedek subaylık çıktı mı yoksa kura ile mi belirlenecek.Yedek subay olma şansım nedir?

    YanıtlaSil
  26. Yaş sınırı yokmu yedek subay seçerken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedek subay seçilme şartları arasında yaş sınırı bulunmamaktadır.

      Sil
  27. Gözlük kullanmak sıkıntı olur mu yedek subaylığa diploma notu 3.40

    YanıtlaSil
  28. Gozluk numaralarimin toplami 8 i gecmesi yedek subay olabilmek icin sıkıntı olurmu?

    YanıtlaSil
  29. 12.07.2108 tarihinde askerim teslim olacagim 3 gündür geceleri sürekli öksürük ve nefes darlığından sürekli uykudan uyanıyorum dün hastaneye gittim Astım olduğunu öğrendim ve moralim bozuk Askerde subay olarak kalmayi çok istiyorum Astım olmam engel mi???

    YanıtlaSil
  30. 4 yillik konservatuar okuyorum . Bandoya katilabilmem icin ne gerekli

    YanıtlaSil
  31. Seneye mezun oluyorum bölümüm makine mühendisliği ortalamam 2,67 sene sonunda da pek değişeceğini düşünmüyorum yedek subaylığa alımda bölümümün bir etkisi olur mu?

    YanıtlaSil
  32. Sevk oncesi hazırlık belgemde yd sb adayı yazıyor yedek subaylik ciktimi

    YanıtlaSil
  33. İyi akşamlar, işletme bilgi yönetimi,lisans mezunuyum ortalamam 4 üzerinden 2,94.Şubat 2019 da asker olacağım,askerlik başvurusunda da yedek subay olmak istiyorum diye belirttim. Yedek subay olarak askerlik yapma ihtimalim nedir?

    YanıtlaSil
  34. 4 yıllık üniversite ogrencisiyim askerde kalmak istediğimde ilk önce yedek subay sonra subay olarak kalma sansim varmı acaba

    YanıtlaSil
  35. slm arkadaşlar aöf mezunuyum not ortalam 4 lük sistemde 3.03 yedek subaylığı işaretledim gelme ihtimali nedir birde formda yedek subay adayı yZiyor

    YanıtlaSil
  36. Makine mühendisiyim ortalamam 2,69 ama şu ortalama muhabbeti nasıl oluyor anlamıyorum atıyorum çok sağlam bir üniversiten mezun biriyle daha düşük üniversitelerden mezun olan insanın ortalamalarını kıyaslamak biraz saçma.

    YanıtlaSil
  37. Elektrik Elektronik mühendisliği mezunuyum ortalamam 3.27 yedek subay çıkma olasılığı nedir hocam

    YanıtlaSil

Yorum Gönder