Ana içeriğe atla

Asteğmen Kışla Dışında Kalabilir Mi 2023

Asteğmen askerde nerede kalır?
Askerliğini yedek subay asteğmen olarak yapan yükümlüler kışla dışında kalabilir. Tabi bu durumun bazı istisnaları vardır. Mesela doğuda terör bölgelerinde özellikle de üs bölgelerinin birinde askerlik yapan asteğmenler güvenlik ve ulaşım sorunu nedeniyle kışlada kalmak zorundadır. Bu durumda normal subaylar kışlada nerede kalıyorsa asteğmenler de orada kalır. Genellikle rütbeli personel için özel olarak tahsis edilmiş lojmanlar vardır. Asteğmenlerde orada kalır. Batı da ve terör bölgesi dışında ki bölgelerde ise kışla dışında orduevlerinde kalınır. Normal askerlerin mesai kavramı yoktur. ancak asteğmenler mesai saatleri dışında özgürdür. Dilediğini yapabilir dilediği yere gidebilir orada kalabilir. Kısacası bir muvazzaf subay hangi haklara sahip ise asteğmenlerde aynı haklara sahiptir.
İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. Ben lisans eğitimim tamamladım ve şimdi tecil süremin dolup askere gitmeyi bekliyorum. Asteğmen olarak görev alırsam da askerlik süresince maaşımı biriktirip askerlik bitince o parayla az da olsa bi düzen kurmak istiyorum kendime, şuana kadar konuştuğum bazı kişiler esteğmenler orduevlerinde kalamaz diğer asteğmenlerle kiraya çıkmak zorunda orda da aldığın maaşın çoğunu kira, elektrik, su, yeme içmeye harcarsın yani para biriktrmen pek olası değil demişlerdi, doğru mudur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalabilirsin orduevlerinde ek tesislerinde

      Sil
  2. Pardon sanırım yedek subay demem gerekiyodu, hiç bişey bilmiyoz ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kısmen doğru görev yapacağın yere doğru kalacağın yer değişir kardeşim. Ancak kirada da kalsan vereceğin 500 lira kira parası alacağın para 4000 TL yani pekala para biriktirebilirsin olmaya çalış sen boşver onları.

      Sil
  3. ben konaklama işletmeciliği mezunuyum lisedende otelcilik ve turşzm meslek lisesinden mezunum yedek subaylık şansım ve eğer olursa orduevlerinde görev yapma durumum varmıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yedek subay olma talebinde bulun umarım çıkar.

      Sil
    2. sizce şansı nedir ?

      Sil
    3. Bizim arkadaş Isparta eğirdir dağ komando okulu yedek subay olarak çıktı. Konaklama Turizm mezunu

      Sil
    4. askerlik şubesinde 4 yıllık mezun olduğunuz için sana başvuru formu veriyorlar.Orda yedek subay seçtin birde komando olmak istiyormusun diye bi soru daha var formda ona evet derseniz yedek subay olma ihtimaliniz artıyor.Fakat şunuda belirtmek isterim askerlğinizin ısparta kayseri kırkağaç foça komando birliklerine çıkma ihtimali yüksek olduğu için ve buralarda oldukça zor yerlerdir.

      Sil

Yorum Gönder