Ana içeriğe atla

Bakaya Kalanlar Üniversiteye Kayıt Yaptırabilirler Mi?

Bakaya Durumunda Üniversite Kaydı
Askerlikten bakaya kalanlar üniversiteye kayıt yaptırabilirler. Ülkemizde üniversiteler kayıt için askerlik yaşına gelmiş her erkek öğrecilerinden askerlikle ilişiği olmadığına dair askerlik durum belgesi ister. Bu durumda bakaya kalanlar üniversite kazandığı an hemen bağlı bulunduğu askerlik şubesine gidip üniversite kazandığını belirtip bakaya durum belgesi alması gerekmektedir. Bakaya durum belgesi ile bakaya kalan yükümlü bir sonraki celp döneminde askere alınmak üzere askerlik şubesi tarafından kısmi tecil işlemini yaptırmış olur. Bakaya kaldığı süre kadar da devlete idari bir para cezası öder. Yükümlü askerlik şubesinden bakaya durum belgesini aldıktan sonra üniversiteye kaydını yaptırabilir. Ancak tecil işlemleri gerçekleşmez. Bir sonraki celp dönemi askere gitmek zorunda kalınır. Böylesi durumlarda ya okul dondurulmalı askere gidilmeli ya da bakayadan kaynaklı idari para cezasını ödemeyi göze alarak eğitime devam etmeli. Karar sizin.
İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. Okulu kazandıktan sonra bakaya durumdan kurtuluyor muyuz ????

    YanıtlaSil
  2. iyi akşamlar ben 2 yıldır bakaya durumdayım aynı işlem ile kayıt yaptırabilirmiyim ?

    YanıtlaSil
  3. bakaya kaldıktan sonra üniversiteye kayıt yaptırsanız bile tecil söz konusu olmaz.Okula kayıt yaptırabilseniz bile askere gidersiniz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıdaki yazıda yaptırabilirsiniz diyor ama

      Sil
  4. Bakayayım sevk işlemlerimi yaptırdım kısmı durum belgesiyle üniversiteye kayıt olduktan sonra üniversite askerlik şubesine yazı yazıp eğitim hayatım boyunca tecil ettirebilir mi?Yoksa okulu dondurup askere gitmek zorunda mı kalırım?

    YanıtlaSil
  5. Hoca simdi ben muayne olmadım kacak görünüyorum lise bittikten sonra 4 yıl süresince herhangi bir on lisans kaydı yapmadım fakat ben şuan üniversite öğrencisiyim ders kayıtlarım felan olmuş geçenlerde yakaladım tutanak tuttular ben de askerliğe gittim tecil olmadı yukardaki yazıda ise bakaya kaçağı olupta öğrenim süresini tamamlayabilirsiniz diyor nasıl olucak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki şu an ne yapıyorsun.Askeelige mi gittin yoksa üniversiteye devam mı ediyorsun.Detaylı yazarsan sevinirim.

      Sil
  6. Bu durumda olan arkadaşlar ne yaptılar? Bilgilendirin arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  7. Şuan da bakaya durumundayım 23 yaşındayım yks sınavına girdim üniverstyi kazanınca gidip kayıt yaptiramayacakmiyim?

    YanıtlaSil
  8. Beyler ben Üniversite pasif öğrenciyim ders kaydım yenilenmediği için askere gidicem yerim falan acıklandı sorum şu; 1 Ay kaçak gezip ders kaydımı yenileyebilirmiyim? Yenilenirse otamatik tecil olur mu?

    YanıtlaSil
  9. Bakaya durumdayken ünivesite okuyan varmı ve ünivesite okurken bakaya olduğumuz için alıp götürme varmı bilgilendirirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  10. 2021 başında tecilim bitti bana kasıma celp tercihi yapıp üniversiteye kayıt yaptırabileceğim söylenmişti. Şuan 2021 in 4. ayının 19. gününe kadar ilişiğim yok. Ama yoklama kaçağına kaldım diye celp dönemi tercihi yapamayacağım dediler.

    Üstüne basarak belirtmek isterim ki tecilim bittiğinden beri buraya gelmeyin e devletten bekleyin dediler ve bekledim yoklama kaçağı olarak aranıyorsunuz diye herkese mesaj geldi e tabiki banada ve hemen işlemlerimi yaptırdım. Yaptırdığım halde neden yoklama kaçağı olarak tercih edemezsiniz diyorlar? yardım ediniz lütfen üniversite sınavına girip kayıt yaptırıp kurtulmak istiyorum bundan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha sınava gireceğim belli değil bana yazılı tebligat geldi 15 günlük anlayamadımda soruşturuyorum

      Sil
    2. Hocam ne yaptınız ?

      Sil

Yorum Gönder