Ana içeriğe atla

Bakaya Kaldıktan Sonra Yüksek Lisans Yapmak 2023

Bakaya & Yüksek Lisans
Bakaya kaldıktan sonra yüksek lisans programına kayıt yaptıranlar askerliğini tecil ettirebilir. Üniversiteler bir yüksek lisans programına kayıt olan öğrencilerden askerlikle ilişiği olmadığına dair belge ister. Bu nedenle öncelikle öğrencinin bağlı bulunduğu askerlik şubesine giderek yüksek lisans yapacağınızı bildirmesi ve bakaya durum belgesi alması gerekir. Tabi bu belge alınmadan önce askerlik şubesi bakaya kalan kişi hakkında bakaya kaldığı süre kadar idari para cezası keser. Bakaya durum belgesi alarak bir yüksek lisans programına kayıt yaptıran öğrenci, kayıt yaptırdıktan sonra tekrar askerlik şubesine giderek yüksek lisans eğitimi süresi kadar askerliğini tecil ettirebilir.

Askerlik Yeri Belli Olduktan Sonra Bakaya Kalanların Durumu
Ancak burada dikkat edilmesi olan nokta şudur. Yükümlü bakaya kalmış askerlik sınıflandırması yapılmış ve erteleme hakkı yok ise bakaya kaldığı tarihten sonraki tarihlerde yapacağı yüksek lisans kaydı ile tecil yapılmaz.

1111 Sayılı Askerlik Kanunu Madde 35
86. veya 89 uncu maddelere tabi olduktan sonra okula kayıt yaptıranların askerlikleri ertelenmez. 

Madde 89
Sınıf ve tertibatı belirlenmiş olanlardan, yapılan bildirim veya duyuru üzerine birlikte sevk edilecekleri emsallerinin sevk tarihinin son gününe kadar gelmeyen ve bu durumları 47. maddede yazılı özürlerinden ileri gelmediği belirlenenler ile sevk edildikten sonra askerliğini yapacağı kıtaya gitmeksizin kaçanlardan elde edilip de erteleme hakkı bulunmayanlar derhal sevk olunurlar.
Ek:17/2/1947- 5010/1 md; Değişik: 11/6/2008- 5768/1 mad.)
86. Ve 89 uncu maddelere tabi olanların sevkleri tehir edilmez. Ancak 86. Veya 89 uncu maddeye tabi olan yükümlülerden, sevk tehir işlemine neden olan görev, staj, yüksek lisans, ihtisas veya doktora öğrenimi ile sporcuların erteleme kapsamındaki külüpleri ile sözleşme başlangıç tarihleri, yoklama kaçağı veya bakaya kaldıkları tarihten önce olanların sevk tehiri işlemi yapılır.

Yani burada tarihlere bakılır bakayadan önce yüksek lisansa kaydı var ise tecil yapılır yoksa tecil yapılmaz çünkü o kişi hakkında sınıflandırma yapılmıştır artık askere gitmekten başka çaresi yoktur. Özetleyecek olursak bakaya iken yüksek lisans kaydı ile tecil yapılır mı evet yapılır ancak askerlik sınıflandırması yapılmış ve erteleme hakkı yok ise öğrenim nedeniyle hiçbir şekilde askerlik tecil işlemi yapılmaz.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. merhaba admin kolay gelsin

    Cevaplarsan memnun olurum teşekkürler şimdiden
    2014 te 4 yıllık universite lisansı bitirdim. 2015 yılının ortasında askerlik şubeye gittim .öğrenciliğimin 2014 te bittiğini söylemedeğim için para cezası kesildi ve bunu ödedim.2 yıl tecil hakkımı kullandım 2016 yılna celp verdiler. bende o tarihte sevk işlemimi yaptırmadım yani askerlik şubesine celp döneminden sonra gittim .bana yeniden bir celp dönemi düzenlendi o tarihte mayıs 2017 .ancak ben mart 2017 de yüksek lisansa kaydoldum
    ancak savcılık soruçturma başlatmış 2016 da ki bakaya durumumla ilgili dava açmış bu nedenle okul tecilimi yapamadı .askerlik subem dava sonucunu bekle diyor.sizce tecil edilirmi.mahkeme askerliğimi tecil edermi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hakkında askerlik ceza kanununun ilgili hükümleri gereğince soruşturma başlatılmış ve davan açılmış yani ceza davasıdır. Mahkemenin askerliğini tecil etmek gibi idari bir tasarrufu söz konusu olamaz. Mahkemenin konusu ne ceza alacağınla ilgilidir. Tecil işlemlerini şube yapar. Askerlik şubesinin neden dava sonucunu bekle dediğini anlayamadım. Normalde sevk işlemlerini yapmalı. Ben bi an önce askere gitmeni öneririm.

      Sil
  2. admin merhaba
    Mahkemeden para cezası gelecektir muhtemelen..askerlik şubem dava süreci sonuçlandıktan sonra.. Devam ettiğim Yüksek lisans bölümüne istinaden ancak mümkünse tecil işlemi yapabileceği söylendi yanlış hatırlamıyorsam... Ama onlarda net değil,, bende net değilim.. tecil hakkım varmı bu durumda bu da net değil..mahkeme veya askerlik şubesinden kesinlikle askere gideceksin diye bir sonuca mı varırlar,, çünkü yüksek lisansın bitmesinede az kaldı..
    Okulda bitmeden askere gidilecek kararımı çıkar.. Teşekkürler şimdiden

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, e-devlette tecil tarihi 31-12-2017 yazıyor. 2015 de lisans mezun oldum. 2 yıl tecilden sonra tezli yüksek lisanslara başvurdum lakin olmadı. Ben de hastaneden rapor aldım ve eylül olan tecil süremi 31-12-2017 ye attı. Şimdi tezli-tezsiz yüksek lisanlara başvuracağım ama süreç hemen işlemiyor. Açıklanması ocak-şubatı bulabilir ve sanırım ben bu süre zarfında bakaya kalıyorum. Yüksek lisans için bu sorun teşkil eder mi? Yoksa askerlik şubesine gidip bakaya olduğum için belge düzenleyip idari para cezası ödeyip yüksek lisansımı yapabilir miyim? Not: Sağlık raporu aldığımda askerlik şubesi verdiği kağıtta 25.01.2018 e kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur derken e devlette 31.12.2017 yazıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakaya kaldıktan sonra birdaha tecil olmaz. Yani bakaya kaldığın tarihten sonra yüksek lisansa kayıt olsan da tecil yaptıramazsın. 25 ocakta askere gidecekmiş gibi şubeden işlemlerini yaptır zaten seni mayıs celbine alırlar daha sonra yüksek lisansa kayıt olup tecil yaptırabilirsin.

      Sil
    2. 'Bakaya kaldıktan sonra yüksek lisans programına kayıt yaptıranlar askerliğini tecil ettirebilir. Üniversiteler bir yüksek lisans programına kayıt olan öğrencilerden askerlikle ilişiği olmadığına dair belge ister. Bu nedenle öncelikle öğrencinin bağlı bulunduğu askerlik şubesine giderek yüksek lisans yapacağınızı bildirmesi ve bakaya durum belgesi alması gerekir. Tabi bu belge alınmadan önce askerlik şubesi bakaya kalan kişi hakkında bakaya kaldığı süre kadar idari para cezası keser. Bakaya durum belgesi alarak bir yüksek lisans programına kayıt yaptıran öğrenci, kayıt yaptırtıktan sonra tekrar askerlik şubesine giderek yüksek lisans eğitimi süresi kadar askerliğini tecil ettirebilir.' Bu paragrafta tam tersi söylenmiş ama hangisi doğru bilemedim..

      Sil
  4. Merhabalar kolay gelsin.
    Ben tezsiz yüksek lisansı bitirdim 1 yıl daha tecil hakkımı kullandım ve tecilim 9 Şubat 2018 de bitiyor. Benim tekrar tecil hakkı kazanmak için Doktora yapmam gerekiyor fakat bunun için tezli yüksek lisans bitirmem gerekiyor. Bu durumda tekrar tezli yüksek lisans yapmam durumunda tecil hakkı kazanabiliyormuyum bilginiz varmı acaba rica edicem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet tezli bir yüksek lisans programına kayıt olursanız tecil işlemlerini tekrardan yaptırabilirsiniz.

      Sil
  5. Arkadaşlar bir sorum olacak benimde,

    yaşım yüksek lisans yapıyorum son döneme girdim, fakat okul bitecek gibi durmuyor
    temmuz 2018 e kadar tecilim var
    yaşımda 29 oldu bu arada
    temmuzda bakaya kaldıktan sonra başka bir yüksek lisansa başvurmamda bir problem olur mu?
    mezvuatta lisans üstü yaş sınırı 35 olarak belirtiyor ama kararsız kaldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temmuz 2018'de 30 yaşından gün almıyorsan eğer, mevcut yüksek lisans kaydını sildirip, yeni bir yüksek lisansa kaydolursan askerliğin tecil edilir. Eğer bu tarihlerde kayıt olacak bir yüksek lisan programı bulamazsan, mevcut yoklama dönemini sağlık raporuyla bir sonraki yoklama dönemine aktar. Böylece kayıt için de yeterli süren olur. Son olarak, yeni kaydolacağın yüksek lisansı bitirmeye bak, aksi halde başka bir programa 29'u doldurduğun için kaydolsan bile tecil elde edemezsin.

      Sil
  6. Merhabalar.

    3 yıldır Yüksek Lisans öğrencisiyim. Mart 2018'de tecil hakkım bitiyor ama yüksek lisans Haziran'da bitecek gibi görünüyor. Bakaya kaldıktan sonra yüksek lisansı bitirsem mezuniyet belgem ile tecil hakkımı kullanabilir miyim? Ya da doktoraya kayıt yaptırıp tecil ettirebilir miyim?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mart 2018 de askerlik şubesine git ve durumunu anlat yüksek lisansın haziranda biteceğini söyle ya sevk gününden önce 1 günlük rapor alarak ya da celp tercihi yaparak bakayadan kurtulabilirsin. Tekrar tecil yaptırabilmen için bakaya kalmaman gerekir.

      Sil
    2. Çok teşekkürler. Peki bakaya kaldıktan sonra doktoraya başvuru yapamıyorum değil mi? Doktora başvurusu için tecilli olmam mı gerekiyor?

      Sil
    3. bakaya durum belgesi alarak doktora başvurusu yapabilirsin onda sorun olmaz ancak tecil ettiremezsin.Tecil ettirebilmen için bakaya kalmaman gerekir.

      Sil
    4. Teşekkürler yanıtınız için. Mart 2018'de askerlik şubesine gidip 2018'in sonuna celp başvurusu yapabilir miyim? Böylece tecilli gibi olurum değil mi? Ağustos'ta doktoraya başvurur, Eylül'de kayıt yaptırırım. Sonra doktora öğrencisi olarak 6 yıl tecil ettirebilirim sanırım. Doğru mu?

      Sil
    5. aynen öyle kardeşim mart 2018 de şubeye gidip doktora kaydı yapacağını durumunu izah et celp tercihinde bulun ve kasım celbini talep et. Daha sonra kaydını yaptırır ve tecil işlemlerini yaptırırsın.

      Sil
    6. Çok çok teşekkür ederim. kıymetli bir hizmet sunuyorsunuz, emeğinize vaktinize sağlık. Allah razı olsun.

      Burası ile ilgili değil ama diyabetlilerin askerlikten muaf olmaları hususunda bilginiz var mı? Nasıl bir yol izlenmeli?

      Sil
  7. merhabalar
    6 haziran 2018e kadar tecilim var, eylül 2018de üniversiteye kayıt olmak için nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? tecil bittikten sonra yükseklsansa kayıt olabilirmiyim olabilirsem nasıl bir yol izlemem gerekir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muhammed hasan kaç doğumlusun şu anda lise mi önlisans mı öğrencisisin biraz daha bilgi vermen gerekiyor.

      Sil
    2. 07.08.1994 doğumluyum 2016 da lisans bitti

      Sil
    3. bu yıl içinde bir yüksek lisans programına kayıt olarak tecil ettirebilirsin. Ama çok geç kalma.

      Sil
  8. mrb bakaye kalan birisi yurt dışına çıkabilirmi

    YanıtlaSil
  9. bu yıl içinde derken tecilim haziranda bitiyor hazirandan önce mi yoksa hazirandan sonraki eylül ayında yüksek lisansa başvurabilirmiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabiki de hazirandan önce kaydını yaptırırsan sorun yaşamazsın.

      Sil
  10. Merhaba. Ben mart 2017 sonunda rapor alarak haziran ayına atmıştım ve gitmem gereken celp dönemim ağustos oluyordu sanırım . Eylülden itibaren edevlette en yakın ask şubesine gitmeniz gerekmektedir şeklinde yazıyor...Tabi ailesel nedenlerden gidebilmem mümkün değildi. Ve kasım celp dönemi de geldi geçti. Şu an hala ailem bana muhtaç durumda. Bu yüzden yüksek lisans yapma şansım olabilir mi ? Kasım 88 doğumluyum belirtmek gerekirse. Askerlik şubesiyle telefonda konuştuğumda bakaya ve sınıflandırılmış olduğumu bu durumda yüksek lisans nedeniyle erteleme olmayacağını söylediler. Ama herkes farklı yorum yapıyor. Bir arkadaşıma belge vermişler, o da yüksek lisansa o şekilde kayıt olabilmiş anlattığına göre. Yardımcı olur musunuz lütfen, zor bir süreç içindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef sınıflandırılmış yükümlüler için tecil yapılmıyor. Bi müddet daha bakaya kalmaya devam etmekten başka çareniz gözükmüyor.

      Sil
  11. İYİ GÜNLER TECİLİM 31 ARALIK 2017 DE BİTTİ 22,09.1988 DOGUMLUYUM 2-3 SUBATTADA MEZUN OLCAM 8 SUBATTA YÜKSEKLİSANASA KAYIT OLCAM BU ARADA 1 AY BAKAYA KAÇAGI DURUMU OLURMU YÜKSEKLİSANSASTA ASKERLİKLE İLGİLİ SIKINTI YAŞARMIYIM YAPMAM GEREKEN BİŞEY VARMI

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdiden askerlik şubesine gidip 8 şubatta yüksek lisans kaydı yapacağınızı söyleyin ona göre onlar sevk işlemlerinizi yapar bakaya kalmamış olursunuz daha sonra kayıt olunca tecil işlemlerini yaptırabilirsiniz.

      Sil
    2. ÖNCELİLKLE CVBINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER Bİ SORUMDAHA OLACAKTI Bİ KERE YOKLAMA OLUP İŞLEM YAPTIKTAN SONRA ERTELETME ŞANSIM OLUMUYOMU YANİ MAYIS CELEBİ İŞLEM YAPTIKLARINDA YÜKSEKLİSANSA KAYIT OLUNCA ERTELENİYOR DEMİ ?

      Sil
    3. yoklama olup sevk işlemlerini yaptırdığınızda size .. .. tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur şeklinde belge veriliyor o verilen tarihten önce yüksek lisansa kayıt yaptırırsanız erteleme yapabilirsiniz.

      Sil
  12. Merhaba. 2014'de lisans'tan mezun oldum. 2015 Şubat'ta da yüksek lisansa başladım. Yüksek lisans yaparken, YÖK yönetmeliği değişince, normalde 2. dönemde olmama rağmen, herkesi yüksek lisansa yeni başlamış gibi yaptılar ve sıfırladılar. Yani yüksek lisanstaki azami 6 yarıyıl, 8 yarıyıla çıkmış oldu. 2019 şubat'a kadar öğrencilik hakkım var. Fakat, yüksek lisansta iken tecil yaptırdığımda 02-06-2018'e kadar tecil süresi verdiler. Okul da sizinki istisnai bir durum olduğu için, tekrar tecil başvurusu yaptığımızda, reddediliyor diyor. Öğrencilik hakkım var ama tecil hakkım yok. Ne yapmam lazım acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. istisnai bir durum şube ile görüşmeniz gerekmektedir.

      Sil
    2. Teşekkürler hocam. Şunları da sormak istiyorum. Birincisi, tecilim 2 Haziran tarihine kadar. 1 Haziran da sevk işlemlerini gerçekleştirmek üzere şubeye gitsem, bildiğim kadarı ile Kasım'da askere gidiyorum. Bu işlemden sonra, Eylül'de doktora için kayıt yaptırsam tecil işlemlerinde bir sıkıntı yaşar mıyım?
      İkincisi, şartlara göre Ağustos celbinde askere gitmeyi de düşünüyorum Bu durumda Mayıs sonuna kadar şubede işlemleri halletsem, daha sonra Ağustos celbini Kasım ayına tehir edebiliyor muyuz?
      Teşekkür ederim.

      Sil
  13. Merhaba hocam, durumumu kısaca özetliyorum cevap verirseniz sevinirim. 1991 doğumlu lisans mezunuyum. şubat 2018'e kadar tecilim var. yüksek lisans yapacam ama okuduğum bölümde yüksek lisans başvuruları ağustos-eylül gibi oluyor sadece. ayrıca bu sene tekrar sınava gireceğim ve bir lisans bölümü daha okumak istiyorum. üniversite kayıtları da ağustos-eylül gibi oluyor. o tarihe kadar bakaya kalacağım muhtemelen. temmuz veya ağustos gibi bakaya durum belgesi alırsam onunla hem lisans hem de yüksek lisansa kayıt yapabilir miyim? sevk tarihini seçme durumumuz var mı, mesela arada ağustos sevki varken kasım sevkine kadar süre verirler mi yüksek lisans başvuruları için böyle bir durum var mı? kısacası, hem lisans hem de yüksek lisansa kayıt yapıp askerliği tecil ettirebilir miyim? teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten lisans mezunusunuz. tekrar bir lisansa kayıt yaptırarak askerliğinizi tecil ettiremezsiniz.Üst bir programa kayıt olmalısınız yani yüksek lisans. Şubattan sonra şubeye gidin ağustos eylül gibi yüksek lisansa başvuracağınızı bu nedenle kasım celbinde askere alınmak istediğinizi söyleyin celp tercihinde bulunun.

      Sil
  14. Hocam bir sorum olacak.24'ünde yerim açıklanacak.Daha önce rapor alıp şubat celbine ertelemiştim.Yarın yüksek lisans parasını yatırınca okuldan kayıt kabul belgesi alıp askerliği tecil ettirebilir miyim

    YanıtlaSil
  15. Merhaba tecil tarihim 15.06.2018 de bitiyor.15 inden sonra tezsiz yüksek lisansa kayıt olup tecilimi gerçekleştirebiliyor muyum çünkü haziran sonu veya temmuz başında üniversite açıcak ilanı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sınıflandırman yapılmadan kayıt olursan kayıt olup tecil ettirebilirsin.

      Sil
  16. İyi akşamlar admin 2016 lisans mezunuyum 2018\6 ayında tecilim bitiyor muhtemel sevk tarihim 2018\9 ay yazıyor evrakta ben mayıs ayı geldiğinde alese girip yüksek lisansa başvuracağım fakat bu işlemler 2018\6 ayı geçiyor ve muhtemelen 9.ayın ortaları gibi oluyor nasıl bi yol izlemem gerekiyor teşekkürler.

    YanıtlaSil
  17. Bakayalık durumunu düşürüp bir yüksek lisansa yazılırsam tecil edebilir miyim acaba acil

    YanıtlaSil
  18. ACİL CVP şuan bakaya kalmış durumdayım ve tutanakla birlikte para cezası aldım bu durumda yüksek lisansa yazılırsam tecil edebilir miyim acil lütfen

    YanıtlaSil
  19. iyi akşamlar benim 2018 martta tecilim bitiyor ve ben sonbahar dönemi yüksek lisansa başvuru yapıp tecil etmek istiyorum. yapabilirmiyim nasıl olacak

    YanıtlaSil
  20. admin teşekkürler ilginiz için. 1987 doğumluyum Temmuz'18 e kadar tecilim var ama Ocak'18 de yüksek lisans sürem dolu. (Başarıyla tamamlamadım.) Ağustos-Eylül 2018 de tekrqar başka bir yüksek lisans programına başvurmak isteiyorum. Bu arada bakaya kalır mıyım? Kalırsam yüksek lisans'a başvurabilir miyim? Sınıflandırma hangi durumlarda yapılıyor bnu yönden bir sorun yaşar mıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. başka bir yüksek lisans programına kayıt olsanız da artık tecil işlemlerini yapmaycaklardır. Bakaya kalmazsın yoklama kaçağı durumuna düşersin. Yoklama kaçağı iken de yl başvurabilirsin ancak önce şubeye gidip yoklamanı yaptırman gerekecek. Sınıflandırma yoklamadan sonra yapılıyor.

      Sil
    2. Peki Ağustos'18 de bir başka yüksek lisans programına kayıt olduğumda askerliğim 1.5 yıl daha tecil edilmeyecek mi?

      Sil
    3. bugün askerlik şubesine sordurduk sistemde tecil tarihim 30 Eylül görünüyormuş, o zaman ben 30 Eylül’den önce bir yükseklisans programına kayıt olarak tekrar tecil ettiremez miyim? Bu arada askerlik şubesinin cevabı bir kez daha yükseklisans ile tecil ettiremeyeceğim yönünde. Açıkçası bir bilgi kirliliği var siz ne dersiniz?

      Sil
    4. bende de aynı durum var. 2017 ocak ayında bakaya kaldıktan sonra geçici erteleme alıp yüksek lisansa kaydolmuştum. 1 sene okuduktan sonra şubat 2018'de kayıt yenileyemedim. şuanda Ağustos 2018'e kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyor fakat okul ilişiği yoktur yazısı gönderdikten sonra tekrar bakaya kalıyorum. bu durum temmuz 2018 de tekrar yüksek lisans yapmama engel olur mu? yardımcı olabilirseniz sevinirim.

      Sil
  21. Kuzenim doktor, ikinci defa bakaya kaldı, geçtiğimiz aralık ayında askerlik şubeye gittik, 28 ocak a kadar tecil işlemi yaptırdık. Yüksek lisansa başvurmak için.
    Tabi bu arada soruşturma başlatıldı ve geçen hafta dava açıldı.
    28 ocaktan önce yani 22 Ocak'ta yüksek lisans başvurusu kabul edildi ve kayıt yaptırdı. Yani şu an öğrenci.
    Bakaya kalması ile ilgili dava devam ediyor. Şimdi bizim merak ettiğimiz konu şu:
    Mahkeme askerliğin sevki veya tehiri ile ilgili karar verir mi, üniversite yüksek lisans öğrenci belgesini askerlik şubesine göndermiş . Bu durumda kuzenin askerliği tecil edilir mi yoksa ikinci bakaya durumundan veya mahkemeye sevk edildiğinden asker dolayı askere alınır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mahkemenin konusu bir ceza davasıdır. Yani askere gidip gitmeyeceği hususunda bir karar vermez. Askerlik ceza kanununda belirtilen oranlarda hüküm verir. Verdiği hüküm de genellikle para cezası veya hükmün açıklanması geri bırakılır. Kuzeninizin askerliğe sevki veya tehiri idari bir işlemdir bu konuda kararı şube verir.

      Sil
  22. Merhaba Sayın Admın,
    benim tecilim 29/01/2018 idi. Yani dün tecilim bitti.12 şubata kadar yuksek lısans kaydı yapılabilir düşündüğüm üniversitenin .Ben 1 gün bakaya mı oldum yani şuan .Ve yuksek lısans yapıp tecil edebilir miyim çook acil cevaba ihtiyacım var lütfen.
    Saygılar...

    YanıtlaSil
  23. Merhaba,
    2014 yılında tezsiz yüksek lisansa kayıt yaptırdım ve eylül 2017 ye kadar askerliğim tecil edildi. Bu süre içerisinde yüksek lisansı bitirmedim ve arada 1 yıl dondurma işlemi yaptım. Yüksek lisansta kaydımın silinmesi için eylül 2018 tarihi verildi ve ben hala üniversitede yüksek lisans öğrencisi olarak devam ediyorum. Bugün askerlik şubesine gittiğimde bakaya olduğumu söylediler. Fakat ben hala öğrenciyim bu durumda yüksek lisans yaptığım üniversite hala orda öğrenci olduğuma dair belge gönderirse bakaya durumum kaldırılır mı? Kaldırılmasa bile kaydım silinmeden yeni bir yüksek lisansa başlasam askerliği tekrar tecil ettirebilir miyim? Bu arada 21.06.1989 doğumluyum

    YanıtlaSil
  24. merhaba
    22.09.1988 dogumluyum 31 aralık 2017 de tecilim bitti ocak 10 da yokllamaya gittim (gittigimde mezun degildim 4 yıllıktan mezuniyetim yeni açıklandı) ve kilodan saglık kuruluna sevke gönderdiler muayaneye orda kilo fazlasından 1 yıl erteleme cıktı normalde yükseklisansa subatta kayıt olcaktım eylülde kayıt olsam dıkıntı yaşarmıyım yani kilodan erteleme verdiler diye eylülde yüksek lisans kaydımda sıkıntı çıkartılarmı bize sana sadece kilodan verdik yüksek lisans kayıt şansın yok diye ve yaş sıkıntısı olurmu 15 ocaktada mezun oldum

    YanıtlaSil
  25. Merhabalar :) 1989 doğumluyum, 2017 eylül ayında 4 yıllık lisanstan hakkım olan 2 yıllık tecil sürem de bitti. Ondan sonra şubeye hiç gitmedim. Ama 18 gün önce polis GBT'de elime bi kağıt verdi 15 gün içinde şubeye git diye oraya da gitmedim.. Şimdi Yüksek lisansı kazandım ve şubatın 5'inde kesin kaydımı yaptıracağım. Kayıt için askerlik durum belgesi isteniyor;

    1) Askerlik şubesine gittiğimde ne gibi bi durumla karşılaşacağım bakaya yada asker kaçağı falan mıyım?

    2) Özellikle de bu 29 yaş sınırı davasından bir sıkıntı yaşar mıyım?

    3) Yüksek lisansa kayıt yaptırmamı engelleyecek bir şey var mı durumumda?

    Baya acele bir durumdayım ve Cevabınız için şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1- Yoklama kaçağı/bakaya durumundasın.
      2-29 yaş sınırı yüksek lisans kazandığın için senin için sorun olmaz.
      3-5 şubatta Şubeye git yüksek lisans kazandığını kesin kayıt yapacağını söyle. Onlar işlemlerini yaptırıp sana .... tarihine kadar askerlikle ilişiğin olmadığına dair belge verirler daha sonra o belge ile yüksek lisansa kayıt ol. Daha sonra üniversiteden öğrenci belgesi al ve şubeye geri giderek tecil işlemlerini yaptır.

      Bütün bu işlemleri yapınca bize de yorum olarak bilgi verirsen sevinirim.Diğer ziyaretçilerimizin bu şekilde olup olmadığı hususunda çekinceleri var. Onları gidermiş olursun.

      Sil
  26. Merhabalar,
    Tecil: 29 Haziran 2018 de doluyor.

    Celp dönemleri aşağıdaki gibi. (Nette böyle yazıyor)

    2018 Şubat Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 30 Kasım 2017
    2018 Mayıs Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 28 Şubat 2018
    2018 Ağustos Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 31 Mayıs 2018
    2018 Kasım Celpi İçin Son Başvuru Tarihi: 31 Ağustos 2018'dir.
    Bu tabloda 31 Mayıs 2018 'e kadar tecil devam ettiği için Ağustos celbini kaçırıyorum. Tecil 29 Haziranda bittiğinde 31 Ağustosa kadar Kasım celbi için başvurmam gerekiyor. (Diye anlıyorum)

    Ancak yüksek lisans'a başvurup ötelemek istiyorum. Yüksek lisans başvurularının 2018 Eylül / Ekim / Kasım gibi olduğu düşünülürse 29 Haziran da tecilim bittiğinde 31 Ağustostan sonra bakaya durumuna düştüğümde yüksek lisansa başvurup kabul alırsam askerlik ötelencek midir? Burada bi süpriz olur mu?

    Bilgilerim eksik veya yanlış olabilir. Hemen bir özel üniversiteye başvurma lımıyım?

    Mantıklı senaryo hakkında bilgi verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 29 Haziranda şubeye giderek muayene/sevk işlemlerini yaptır. En erken Kasım celbine sınıflandırman yapılmak üzere planlanır. O sırada yüksek lisansa kayıt ol öğrenci belgenle birlikte tekrar şubeye giderek tecil işlemlerini yaptır. Benim tavsiyem budur.

      Sil
  27. Merhaba. 1990 doğumlu lisans öğrencisiyim. OKuduğum sürece 29 yaş sonuna kadar tecil ettirebileceğimi biliyorum. Geçen gün şubeye öğrenci belgemle gittim ve işlem yaptılar ancak e devlette hala son yoklamaya tabii görünüyorum ve 3 gün geçti.

    Sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. e-devletin güncellenmesi biraz zaman alıyor. İşlemleri şubede yaptıysanız sorun yok e devlette daha sonra güncellenecektir.

      Sil
  28. Merhaba.Lisans sonrası 2yıl tecili kullandım ve birkaç aydır bakaya durumdayım.88'li olduğumdan 30dan gün alıyorum.Tecil bitiş sonrasında son yoklamaya gidemedim ve sınıfladırma yapılmadı.Bu durumda 30'dan gün alınsa dahi yüksek lisans için şubeden bakaya süresine göre cezayı kabul edip,bir sonraki celbe kadar sorun yoktur evrakı alıp yüksek lisans tecili yaptırılabilir mi bilgi almak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakaya işlemlerini yaptırıp ... tarihine kadar askerlikle ilişiği yoktur diye yazı alıp daha sonra hemen yüksek lisansa kayıt yaptırırsan tecil etirebiliyorsun.Sınıflandırmanın yapılmaması burada önemli.

      Sil
  29. Iyı gunler benım asklerlıgım 05.05.2018 tarıhıne kadar staj ertelı,agustos celbınde askere gıtmem gerekıyor bu durumda ama ben agustos,eylül gıbı yuksek lısans basvurusu yapıp tecıl ettırmem gerekıyor,askerlık subesınden alınan evrakta 1 mart -30 hazıra sevk oncesı hazırlık ıslemlerının yapılması gerekıgı yazıyor.benm bır celp donemı daha uzatıp kasım celbıne uzatmam ıcın ne yapmam gerekıyor,ayrıca 30 hazırana kadar bırsy yapmazsam otomatık bır sonrakı celbe kaldıgımda bakaya olarak mı kalmıs oluyorum bole bır durumde yuksek lısans askerlıgı tecıl etmez mı?sımdıden tesekkurler

    YanıtlaSil
  30. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  31. Merhaba;

    Mayıs celbi için yüksek lisans tecilimi iptal edip sevk işlemlerini başlattım. Şimdi tekrar başka yüksek lisansa geçme durumu ortaya çıktı ancak daha ileri bir tarihte. Nisan ayında sınıflandırma da belli olacak.

    1) Bu durumda tekrar bir tecil şansım olur mu?
    2) eğer olursa birliğe katılmayıp askerlik şubesine mi gitmeliyim yoksa sınıflandırmadan önce mi?

    teşekkürler

    YanıtlaSil
  32. Tezli yuksek lisansa kayit yapip hic gitmezsem kaydimi silip tecili iptal ederlermi ve ne kadar askerligim ertelenir hic gitmzsem

    YanıtlaSil
  33. Merhaba

    Benim sorum tezli yüksek lisans programından mezun olmadan tezsiz yüksek lisansa başlayarak tecil ettirmekle ilgili.

    1988 doğumluyum ve yüksek lisans sebebiyle 2018 Şubat'a kadar tecilim vardı. tecilim bitti ancak mezun olmadım, bu durumda yeni bir tezsiz yüksek lisans programına kayıt yaptırıp tecil ettirebilir miyim? Bunun için şimdiki tezli yüksek lisans programımdan kaydımı sildirmem gerekir mi? Daha önce sınıflandırmam yapılmadı.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  34. Merhaba,

    1990 doğumluyum, yüksek lisans yapıyorum. (Mayıs Celbine tabi) 31/03/2018'e kadar "Sınıf ve Tertibat bekliyor" nedeniyle erteli görünüyor. Yüksek Lisans programından haziran ayında mezun olacağım. Mezuniyet sonrası 1 yıl tecil hakkımı kullanmak istiyorum.

    1 Nisan'dan itibaren bakaya mı olacağım? Yoklamaya gitmediğim durumda da askerlik yeri tayin edilecek mi?
    Haziran ayında mezuniyet sonrası diplomam ile askerlik şubesine gittiğimde 4 aylık cezayı ödeyerek, 1 yıl tecil edebiliyorum diye anlıyorum. Doğru mudur?
    Nasıl bir yol izlemeliyim?

    Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  35. Hocam merhaba, şuanda mezun oluyorum en geç 1 ay sonra diploma işlerim bitiyor inşALLAH. Sorum şu ki 1987 doğumluyum ve yüksek lisansa başvuru yapacam. Fakat yaşım gereği bakaya durumundayım jandarma kontrolünde tebliğde yazıldı diplomamı alıp şubeye gittiğimde sevk işlemlerimi öteleyebilir miyim? Çünkü başvuru tarihleri temmuz, ağustos ayı içerisinde değişkenlik gösterdiği bilgisini edindim. Bu süreç için ne gibi bir durumla karşılaşırım bilgi verir misiniz? Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  36. Hocam merhaba, şuanda mezun oluyorum en geç 1 ay sonra diploma işlerim bitiyor inşALLAH. Sorum şu ki 1987 doğumluyum ve yüksek lisansa başvuru yapacam. Fakat yaşım gereği bakaya durumundayım jandarma kontrolünde tebliğde yazıldı diplomamı alıp şubeye gittiğimde sevk işlemlerimi öteleyebilir miyim? Çünkü başvuru tarihleri temmuz, ağustos ayı içerisinde değişkenlik gösterdiği bilgisini edindim. Bu süreç için ne gibi bir durumla karşılaşırım bilgi verir misiniz? Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  37. İyi günler.ben toplam 5 dönem yüksek lisans yaptım ve 17 şubatta bitecek.ben tekrar yüksek lisansa başvuru zamanlarını kaçırdım.peki ben temmuz ayında tekrardan yüksek lisansa başvurup askerliği erteletmek istiyorum.nasıl bir izlemeliyim bir sıkıntısı var mıdır bakaya kalmanın

    YanıtlaSil
  38. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  39. Merhabalar,
    Şu an Iğdır'da öğretmenim. Eskişehir'de yüksek lisans yapıyordum ama devam edemediğim için haziranda bakayaya düşeceğim. yaş 31. yeniden bir yüksek lisans programına girmeye çalışacağım ama giremezsem; eylüle kadar askere gitmeyip eylülde "ek A" kullanarak "eğitim öğretim yılı ortasında gitmesin" yazısıyla bir dahaki seneye tecil ettirmeyi düşünüyorum. bu süre zarfında yazın uzun yol yapıyorum ve illa çevirmelere denk geliyorum. sizce sıkıntılı bir durum olur mu? ve ne kadar ceza öderim haziran-eylül arası bakaya kaldığım için? bir de asıl merak ettiğim; bir kere yüksek lisans için tecil yaptırınca atılıp tekrar başka yüksek lisans için yine 35 yaşına kadar tecil yaptırabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazirandan önce tekrar bir yüksek lisans programına kayıt yaptırırsan tecil ettirebilirsin.

      Sil
  40. Haziran 2018'de lisans eğitimimden gelen tecilim bitiyor. Yüksek lisansa başvurucam ama kayıtlar haziran eylül arasında kesinleşiyor. Yecilimin bitmesi ile nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Kasım celbine düşeceğim için bu sürede yükseğe kayıt olup şubeye gitsem sıkıntı olur mu?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haziranda tecilin bittiğinde askerlik şubesine giderek yüksek lisansa kayıt yapacağını söyle. Sorun çıkartmayacaklardır. Kaydını yapınca da bakaya kalmadan tecil işlemlerini yaptırırsın.

      Sil
  41. Merhaba, 2014 yılında y. lisansa başladım ama hala bitiremedim ve hala kayıtlıyım. 2017 kasımda askere gitmek için başvurdum şubat celbi için. şubatta yksek lisans mazeretiyle tekrar ertelettim ertelettim ama sınıf ve tertibatım da belli oldu. ve şu an 26.03.2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yok deniyor askerlik durum belgemde. y. lisansı bitiremeyeceğim. sorum şu ki: bu bölümden kaydımı sildirip güz döneminde başka bir y. lisansa başvursam tekrar askerliği erteleyebilir miyim? y. lisansı bitirmeden kayıt sildirip yeni bir y. lisans programına kayıt yaptırırsam erteleme yapılabilir mi? ayrıca 28 martta şubeye gitmesem bakaya mı olurum yoklama kaçağı mı? en azından kasıma kadar erteletmek için ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınıflandırman yapılmış artık tecil ettiremezsin. 26 Mart 2018 tarihinden itibaren bakaya kalacaksın.

      Sil
  42. Kardesim merhaba. Oncelikle herkese tek tek cevap verdiğin için eline yüreğine emeğine sağlık.
    Benim de sorunum şu:
    Bu ayın sonunda tecilim bitiyor ve mayıs celbine yedek subay adayı gözüküyorum. Şubeden de baktirdim. Edevlette de 31/03/2018e kadar sakincasi yoktur yazıyor. Yüksek Lisans yapabilmek için ne gibi bir yol izlemem gerek. Şubedekiler mart içinde yaptın yaotin yoksa daha ise yaramaz dediler. Burada yazılanlara göre de oluyor. Ayrıca isim gereği sürekli yollardayım. Polis jandarma cevirmelerine denk geliyorum hep. Hakkımda tutanakt tutulursa durumum ne olur. Çünkü en yakın yüksek lisans tarihleri Temmuz ağustosta başlıyor. Şimdiden teşekkür ederim. Kolay gelsin. Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 31/03/2018 tarihinden önce yüksek lisans kaydı yaptırırsan tecil yaptırabilirsin yoksa tecil şansın maalesef yok. Şubeyle konuşup yl kaydı yaptıracağından sevkini ağustosa iste yaparlarsa yüksek lisansa kayıt olup tecil yaptırabilirsin. Ya da bir dönemi rapor ile geçiştirmen gerekir.

      Sil
    2. Yani marttan sonra herhangi bir polis çevirmesine falan denk gelmesem bile direk bakaya mı düşüyorum? Peki bu raporu ne zaman alıp vermem lazım. Marttan önce mi yoksa marttan sonra mı?

      Sil
  43. Merhabalar. 2018 Şubat ayına kadar tezli yüksek lisans programına kayıtlıydım. Gereken sürede teslim edemediğim için okulla ilişiğim kesildi. Bu arada 1988 doğumluyum. Haziran ve Temmuz dönemlerinde yeni bir tezli yüksek lisans programına başvursam yaş veya bir iki aylık bakaya kalmamdan dolayı kayıt yaptırmakta sıkıntı yaşar mıyım? Pek çok spru ve cevap okudum sizin yanıtlarınızı tatmin edici bulduğum için size sormak istedim. Kısa sürede cevaplayabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E-devletten askerlik durumunda tam olarak ne yazıyor bakabilir misin?

      Sil
    2. E- Devlet üzerinde 26.03.2018 e kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur. Erteleme sebebi de lisansüstü erteli yazıyor. Şubeden öğrenmedim henüz fakat aynı dönem olan tüm arkadaşların şubede 30 Haziran 2018 e kadar sakıncası yoktur şeklindeymiş.Malumunuz yüksek lisans başvuruları haziran temmuz ağustosu kaplayan bir döneme yayılıyor. Celp dönemini atlatsak veya bir şekilde bakaya kalsak yeni kayıtımıza bu nasıl yansır bunu merak ediyorum. Ağustos Celbi için son başvuru 31 Mayıs diye biliyorum. Şayet şubede 30 Hazirana kadar ise tecilim bakaya kalmadan işlemlerimi yaptırsam beni kasım celbine mi atar yoksa ağustos celbine mi? bu knouda kafam çok karışık. Celp dönemlerinde Ağustos için son tarih 31 mayıs diyor fakat şube ile konuşan bazı arkadaşlara da Ağustos celbine alınırsınız demişler. Zahmetleriniz için tekrar teşekkür ediyorum.

      Sil
  44. Hocam merhaba, şuanda mezun oluyorum en geç 1 ay sonra diploma işlerim bitiyor inşALLAH. Sorum şu ki 1987 doğumluyum ve yüksek lisansa başvuru yapacam. Fakat yaşım gereği bakaya durumundayım jandarma kontrolünde tebliğde yazıldı diplomamı alıp şubeye gittiğimde sevk işlemlerimi öteleyebilir miyim? Çünkü başvuru tarihleri temmuz, ağustos ayı içerisinde değişkenlik gösterdiği bilgisini edindim. Bu süreç için ne gibi bir durumla karşılaşırım bilgi verir misiniz? Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet diploman ile birlikte şubeye gittiğinde tecil işlemlerin yapılacaktır.

      Sil
  45. Merhabalar. 1988 doğumluyum. Yurtdışında tıp bitirdim ve denklik yok! Türkiye de lise mezunu görünüyorum. 2017 Aralık sonunda tecilim bitti. Ekonomo fakültesinde yüksek lisans yapsam askerliğimi uzatabilir miyim ?
    Askerlik durumum; "askerlik şubesine gidin" yazıyor ve yurtdisindayim.
    Cevaplarsaniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tr de yüksek lisans nasıl yapacaksınız lise mezunu gözüküyorken anlayamadım.

      Sil
  46. Hayırlı Günler, Rica edersem bir sorum olacaktı. 26 MART 2018 de tecilim bitiyor. 2013 yazında yüksek lisansa kaydolmuştum. Şuan tez aşamasındayım. Enstitüyle görüştüm ve bir sene daha tecil edilmesini istediğime dair dilekçe verdim, onlar da askerlik şubesinden tecil edilmem için talep de bulunuyorlar. Amma e devletten baktığımda göre halen 26 Mart 2018 tecilin bitiş tarihi gözüküyor. Haziranda tezi verip bitirmeyi hedefliyorum. Bitirince bir sene daha tecil edilebiliyor diye biliyorum. Şanlı duruma göre yani eğer 26 Mart 2018 de tecil sürem biter ise ne yapmam gerekir. Cevaplayabilirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  47. Benim tecil 2016 da bitti sonra da bir yıl bakaya kaldım para cezası geldi. Ben şubatta kaçak durumu durdurup yüksek lisans başvurusu yaptım beni mayıs ta gidiyor gözüküyom şimdi askerlik erteleye bilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam günaydın tecil olur demişler di neden olmuyo onu öğrene bilir mi yim teşekkür ederim.

      Sil
  48. benim sorunum çok karmaşık inşallah içimi rahatlatacak bi cevabın olur.

    ben lisans bitince tecili okul yapıyor sanıp şubeye gitmedim. ordan bir yoklama kaçağı cezam vardı.

    2017 ocak'ta fazla kilodan 1 yıl tecil aldım. sonra şubat'ta yüksek lisansa kaydoldum. ama kilodan tecilim olduğu için önce onun süresi dolması gerekiyormuş, okul tecil yapamadı. neyse bu sene ocak'ta salak gibi gitmedim yoklamaya. okula dilekçe verdim sadece. bu kez de yoklama kaçağı olduğum için tecilim işleme alınamıyormuş askerlik şubesince.

    neyse geçen hafta yoklamamı yaptırdım. bugün aradım sivas askerlik şubesini aldığım cevap şu

    'sen 2. kez yoklama kaçağı olduğun için mahkemeye çağırılacaksın. eğer ceza çıkmazsa yüksek lisanstan tecil alabilirsin. ama ceza çıkarsa tecil hakkın yok' dediler.

    ceza almamak için ne yapmalıyım? alırsam yandım zira.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakaya kalmanın sevenlerini bildirir bir dilekçe ile mahkemeye başvur.

      Sil
  49. Merhaba Arkadaşlar,

    Durumumu özet geçiyorum. Haziran 2016 ' da bir lisans programında mezun oldum. Mayıs 2018 de askere gitmek için tecil bozdurdum. Sınıflandırmam yapıldı. B grubu olarak haziran 2018 de sevk başlangıcı belirlendi. Daha sonra herhangi bir sebep belirtmeden tekrar tecil işlemi istedim. Sınıflandırmam yapıldığı için Kasım celbine atamadılar, en fazla Ağustos Celbine atayabiliriz dediler Güz döneminde yüksek lisans yapmak istiyorum. tekrar tecil işlemi mümkün mü ?

    YanıtlaSil
  50. Öncelikle herkese tek tek cevap yazdığınız için teşekkür ederim admin. Benim 15 mayısta tecilim bitiyor.Bu durumda ağustosta askere gitmem gerekiyor. Fakat yüksek lisans başvuruları için bir sonraki celbe kalmam gerekiyor. Ben 31 mayısa kadar askerlik şubesine gitmeyip bakaya kalsam bu yüksek lisansa başvuru için sıkıntı olur mu? Ya da tecilim biter bitmez gidip askerlik şubesine anlatsam derdimi bakaya kalmadan bu işi halledebilir miyiz? Şimdiden cevap için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 haziranda şubeye gidip işlemlerinizi yaptırırsanız kasım celbine tabi olursunuz bu arada yüksek lisansa kayıt yaptırırsanız tecil hakkınız olur.

      Sil
    2. Merhaba. Yukarıda durumumu belirtmiştim zaten ve gerekli bilgileri almak için askerlik şubesine gittim. Sanırım seçimden dolayı celp dönemlerinde oynama var çünkü haziran ayında gelip işlem yapmamı söylediler ve temmuzda da yerim belli olacakmış. Kısa dönem için bu celbi erteletmemin tek yolunun sevk tarihlerine denk gelen tarihlerde 1 aylık rapor almak olduğunu söylediler. Acaba haziranda hiç gitmeyip işlem yaptırmazsam ödeyeceğim bakaya cezası dışında bir sorun olur mu?

      Sil
  51. Çok teşekkür ediyorum. Gittikten sonra sonucu buraya yazacağım inşallah merak eden arkadaşlar da faydalansın.

    YanıtlaSil
  52. Hocam merhaba,

    1990 doğumluyum. Şu an e devlette 30 hazirana kadar askerlik açısından sıkıntısı yoktur yazıyor. Tezsiz lisans dönem bittiği için bitirilmiş bu yazı daha yeni geldi bana.

    Tezli yüksek lisansa başlayacağım ama kayıtlar temmuz başlarında nasıl bir yol izlemem gerek. 30 hazirana kadar şubeye gitmem mi mantıklı? yoksa kayıtları beklemek mi? kayıtları beklersem nasıl bir durumla karşılaşırım şubeye gitmediğim için YL kayıtta sorun olur mu?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tayfun, 29 haziran cuma günü askerlik şubesine git sevk işlemlerini yaptır.Kasım celbine tabii olursun. Bu arada tezli yüksek lisans kaydı yaptırır isen tecil hakkı kazanırsın.

      Sil
  53. Merhabalar,

    Bir sorum olacak; SMMM stajyeriyim ve staj dolayısıyla İstanbul Mali Müşavirler odası tarafından askerliğim 01.09.2018'e kadar tecilliydi. Ancak stajımı erken bitirme imkanım vardı ve ben de bu hakkımı kullanmak için 10.05.2018 itibariyle tecilimi iptal ettirmek zorunda kaldım. İSMMMO'daki görevliler evrakların ay sonuna kadar askeriyenin ilgili birimlerine gönderileceğini söylediler. Muhtemelen tecilimin bittiği Haziran ayında askerliğin sistemine düşecek ama tecilim Mayıs ayı itibariyle bitiyor. Sizce bu durumda bakaya düşer miyim? Bu durumda sizce Ağustos celbine mi tabi olurum yoksa Kasım mı?

    YanıtlaSil
  54. Merhabaalar

    Şu anda yuksek lisans ögrencisiyim ve yüksek lisans programından mezun olamıyorum . 01.07.2018 de tecilim bitecek . Yüksek lisans kaydımı sildirip yeni bir yüksek lisans programına kayıt yaptıracagım ancak kayıtlar ağustos - eylül zamanına kalabiliyor.
    Nasıl bir yol izlemeliyim

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tecilin biter bitmez askerlik şubesine giderek sevk işlemlerini yaptır zaten en erken kasım celbine sevk işlemlirin yapılır bu sırada tekrar yeni bir yüksek lisansa kaydını yaptırıp tecil hakkı elde edersin.

      Sil
  55. Merhaba, Öncelikle vereceğin bilgiler için şimdiden teşekkürler. Çok yararlı bilgiler buldum.

    Benim sorum şu; 15 haziran 2018 tecilim bitiyor gözukuyor normalde ben işe basvurduğum zaman 30,09,2018 di sonradan şans eseri baktım tarih geriye alınmış. Bütün planlarımı ben ona gore yapmıştım. Yüksek lisans basvuru tarihleri 17 haziran 2018 gösteriyor. Sorun yaşayacağım gibi duruyor nasıl bir yol izlemeliyim ne yapmalıyım lütfen paylaşırmısınız. Yarın askerlik subesine gideceğim sizlerlede paylaşırım.


    şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yüksek lisans kaydını yaptır tecilde sorun olmaz.

      Sil
  56. Merhabalar tecil tarihi haziran (26.06) sonu celp tarihi eylül (30.09) sonu görünüyor ancak yüksek lisans tarihleri temmuz ağustos gibi ne yapmam gerek cevaplarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fırat, temmuz-ağustosta yüksek lisans kaydı yaptırırsan tecil ettirebilirsin sorun olmaz.

      Sil
  57. Merhaba ben lisans mezunuyum tecilim bitti ve mart ayında şubeden sevk işlemlerini yaptırdım. 9-10 temmuzda sevke tabiyim. yerim belli oldu. Bu tarihten önce yüksek lisansa kayıt olarak tecil ettirebilir miyim? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  58. Sınıflandırılmış yükümlü30 Mayıs 2018 09:51

    İyi günler bir yukardaki k1 isimli arkadaşla aynı durumdayım.hiç bakaya kalmadım.mart ayında sevk işlemlerini yaptırdım.ancak yerim belli oldu sınıflandırılmış yükümlü yazıyor. Lisans mezunuyum ve daha önce yüksek lisans yapmadım. 9-10 temmuzda teslim olmak gerekiyor. Bu tarihe kadar yüksek lisans kaydı yapsam tecil olur mu? Telefonla şubeye sordum yerin belli olduysa olmaz dedi. Kimileri de sülüs alana kadar her türlü tecil olur diyor. Kafam karıştı. Teşekkür ederim şimdiden.

    YanıtlaSil
  59. 31.12.2017 tarihinde tecil bitti su anda haziran 2018 de lisans mezunu oluyorum yüksek lisans için ne yapmam gerekir 5 aydır bakayayim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mezun olmadan önce askerlik şubesine giderek bakaya durumundan kurtul daha sonra mezun olunca tecil hakkını kullanırsın.

      Sil
    2. 1988 doğumluyum bana yazan kurtulmak için kasım celbini mi secmeliyim

      Sil
  60. 30 yaşında lisans biterse tecil hakkı doğarmi şartları nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet 30 yaşında da olsa lisans mezunu olunması halinde 2 yıl tecil hakkı var.

      Sil
  61. Merhabalar, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler öncelikle.

    Durumum şu: Normal şartlarda yüksek lisans dolayısıyla 2019 yılının sonuna kadar tecilim varken, bu ay sonunda dersleri veremediğim için okuldan atılacağım. Yani temmuz ayı itibarı ile bakaya kalacağım. Temmuz- ağustos döneminde yeni bir yükse lisans programına başvurmayı düşünüyorum. nasıl bir yol izlemeliyim, sevk yaptırmalı mıyım? Bakaya ve sevk durumlarından hangisi benim için daha uygun olur?

    Cevaplarsanız memnun olurum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen bakaya kalmazsın. Eylül ayına kadar yeni bir yüksek lisansa kayıt olursan sorun olmaz.

      Sil
  62. Merhabalar. Ben 31 mart 2018 de askerlik şubesine gidip sınıflandırma işlemlerini yaptım.Askere gideceğim yer belli oldu.9 temmuz 2018 de askere gitmem gerekiyor ancak bazı sebeplerden dolayı gitmem zor görünüyor.Yani yerim belli olduktan sonra tezsiz yüksek lisans ile tecil yaptırabilir miyim? e devlette sınıflandırılmış yükümlü yazıyor.Lütfen acil cevapppp?

    YanıtlaSil
  63. Merhaba, ben 29 yaşındayım benim yerim belli ve şuan bakayayım. Yüksek lisansım vardı 2018 ocakta ilişiğim kesildi. Şu an öğrenci affı geldi. Af için askerlik şubesi bana bakaya kağıdı verir mi af dolayısıyla?

    YanıtlaSil
  64. Merhaba ben 28 yasindayim. 2014 te yukseklisans kaydimi yaptirdim ama 2016 gitme imkanina sahip oldum ve 2018 temmuz 23 te de yuksek lisansim bitiyor.ardindan 1 agustosta doktora kaydi yapacagim.hocam sorun su ki,2014 girisli oldugum icin 2017 sonunda tecilim bitmis ve 2018 mayis ayinda polis cevirmesinde beni askerlik subesine goturduler ve 24 temmuz 2018 e sevk tarihi verdiler.askerlik bolge subeye dilekce verdik ama olumsuz sonuclandi.ben doktoraya basvurabilir miyim?basvurabilirsem hangi yollari izlemem gerekli.tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef tecil hakkın yok askerlikten sonra doktora yapmayı düşünmelisin.

      Sil
  65. İyi günler dilerim,
    Yoklama kaçağı durumundaydım, bugün 151 TL ceza tebligatı geldi evime. 1988 doğumluyum ve lisans mezuniyetim 27.04.2018.
    1. Sorum bu mezuniyetim ile tecil hakkı kazanabiliyor muyum?
    2. Sorum temmuzda yapmak istediğim bir yüksek lisans programı var. Şimdi askerlik şubesine gidersem kasıma kadar ilişiği yoktur yazısı alabilir miyim.
    Şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mezun olduktan sonra 2 ay içerisinde askerlik şubesine gidip yoklama / tecil işlemlerini yaptırmalıydın. Gitmediğin için idari para cezası kesilmiş. Şimdi askerlik şubesine gidersen kasıma kadar askerlikle ilişiğin olmadığına dair kağıt alabilirsin.

      Sil
  66. Merhaba. Lisans mezunuyum üzerine tecil ettirdim ve sürem bitti tam 1 yıldır bakayayım. 7 kere ceza yazıldı ve ödedim. Eylülde yüksek lisans programına başvuracağım fakat bakaya iken yüksek lisansa başvurabilir miyim? Artık sistem değişti okullar bakaya iken kayıt almıyo ve askerlik şubesi de okula kayıt belgesi olmadan tecil etmiyo diye söylentiler var. Doğrusu nedir?

    YanıtlaSil
  67. merhaba, benim tecilim 30.06.2018 tarihinde bitiyor. ben yüksek lisansa başvurdum. kesin kayıt tarihi 23 temmuzda. şimdi ben askerlik şubesine gitmeden kesin kayıt yaptırdıktan sonra tekrar tecil yapabilir miyim ? gitmediğim için bakaya mı kalacağım 23 temmuza kadar? bir diğer soru: haziranda sınıflandırma yapıldığında celp dönemin temmuz mu olur yoksa kasım mı? şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  68. Merhaba. Sorulara tek tek cevap veriyorsun bunun size çok teşekkür ederim.E devlette 30.06.2018 tarihine kadar askerlik acısından sıkıntı yok yazıyordu. 29 Haziran 2018 şubeye gittim ve ağustos 2018 askere gideceğimi söylediler. Daha önce yüksek lisans kaydım vardı ancak kaydımı sildirdim. Şimdi öğrenci affından tekrar kayıt yaptırırsan tecil edebilir miyim ?

    YanıtlaSil
  69. Merhaba. 4 kasım 1992 doğumluyum. 2015 haziranda lisans mezunu oldum. Eylül 2017 de kurum belgesi alarak askeriyeye gittim. Aralık 2017 tarihine kadar geçici erteleme verildi. Aralık 2017 de gittiğimde Eylül de verilen askerlik gittiğimde yedek subaylık seçmesi halinde Haziran 2018 e kadar geçici erteleme verileceğini söylediler. yedek subay olmak istemediğimi belirttim. Haziran ayında geldiğinde bu kararını değiştirmek istediğini söylersin dediler.1 Haziran 2018 de gittiğinde Ağustos celbine kaldığımı öğrendim. Sevk bitim tarihinin 30 haziran gözüktüğünü söylediler. Yüksek lisansa temmuz ayı içerisinde başvuracağımi belirttiğimde 30 haziranı kapsayan rapor aldığımda kasım celbine kalacağımi söylediler. 28 haziran günü 5 günlük rapor alıp askerlik şubesine gittiğimde yeni gelen emirle eka belgesiyle geçici ertelemesi olanların 18 haziran tarihinde sevk öncesi hazırlık işlemlerinin yapıldığı belirtildi ve raporu kabul etmediler. En son verilen belgede 26 temmuz 2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası olmadığı yazıyor ve sınıflandırma tarihi 26 temmuz 2018 yazıyor. yüksek lisans kayıt tarihi 2 Temmuz’da . Verilen bu askerlik durum belgesi ile yüksek lisansa kayıt olabilir miyim? Sevk öncesi hazırlık işlemleri yapıldığından yüksek lisans kaydı için engel bir durum var mıdır? Varsa kayıt olamazsa ileriki süreçte ne yapması gerekir? Ben milli eğitimde öğretmeim. Askere gitmeyip bakaya düşersem memuriyetten olma durumum var mıdır?

    YanıtlaSil
  70. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam ben de benzer durumdayım. Gelişme olduysa yazabilir mısınız.

      Sil
  71. merhaba admin,

    Ben yüksek lisans öğrencisiyken ve hala tecil sürem varken tecili bozdurup askerlik işlemlerini yaptırdım. Ancak şimdi özel nedenlerle yeniden tecil ettirmem gerekiyor. yerim belli olduktan sonra yine de tecil ettirebilir miyim?

    YanıtlaSil
  72. Merhabalar admin,
    2015 yılında lisanstan mezun oldum. 2 yıllık geçici tecil hakkımı kullandım. 2017 kasım ayında bakaya kaldım. O zamandan beri 7-8 kere GBT ye yakalandım. Gerekli tebligat yapıldı. İş yerime de askerlikten iki kere yazı geldi en son haziran 2018 de geldi. Şuan yüksek lisans yapmak istiyorum. Bu durumda askerliği tecil ettirebilir miyim? Askerlik şubesinden nasıl bir kağıt almam gerekli.

    YanıtlaSil
  73. Merhaba @Askeri bilgiler, 12. ayda tecilim bitiyor. ön lisans mezunuyum, ardından iki senelik tecil hakkımı kullandım. bu sene eksik sınava girdiğim için lisans bölümü yazamıyorum. yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla kasım celp dönemine kadar bakaya kalıp diğer tercih döneminde lisans bölümüne kayıt olmamda bi sakınca yok. peki diyelim ki polis beni birinci ayda çevirdi gbt yaptırdı o zaman ne yapmam gerekiyor?

    YanıtlaSil
  74. Selamün aleyküm . Ben yoklama kaçağı olsam üniversiteyi kazansam tecil ettirebilirmiyim ? Ettirebilirsem NAsıl tecil ettirebilirim?

    YanıtlaSil
  75. Merhaba ben yoklama kaçapı olsam lisans kazansam askerliğim tecil olur mu önlisans okumuştum tecil ettirdim diploma götürdümde?

    YanıtlaSil
  76. Merhaba admin,
    2012 kayıtlı, okuldan atılmanın kalktığı bir dönemden kalma Yüksek lisans öğrencisiyim . 2015 mart ayında okuldan dolayı yapılan askerlik tecilinin sonuna gelinmesinden ötürü 2015 mart tarihinde 3.yıl 4 aylık tecil hakkı mı kullanarak yeniden tecil yaptırdım. 2016 yılı güz döneminde okuldan atılma durumu kanunla geri getirilerek eski öğrencilere geçmiş hakları sıfırlandıktan sonra yeniden başlamış gibi kabul edilerek eğitimlerine devam etme hakkı tanındı. Ve bende tekrardan okulu bitrmek amacıyla işi bırakarak sadece okula devam ettim. Fakat 2018 mart ayı geldiğinde benim 3 yıl 4 ay ertelediğim askerlik tecil süresi doldu , 1.5 yıl dersler seminer sempozyumu verip bunun dışında kpss ve dil çalışarak tez aşamasına kadar geldim bitirmek için bana minimum 2 sene lazımdı ve haziranda askerlik işlemlerini yapmak üzere şubeye gitmem gerektiği e-devlette gözüktü. ve söylendiği gibi yaptım. fakat ben yüksek lisansımı bitirdikten sonra askere gitmek istediğim için askerlik işlemlerinin yapılacağı gün sağlık sorunundan dolayı raporlu oldum ve ağustos yerine kasım celbinde gidecek şekilde bir sonraki celp dönemine sınıflandırmayı yapacak şekilde 4 ay kadar tecil ettim. 2. gurup yani aralık 6 da teslim olmam gerekiyor. Fakat ben dersleri bitirdim ve tez aşamasındayım ve şuan tezimi yazıyorum .
    Aralık 6 da birliğime teslim olmayıp tezimi ocak ayı sonunda bitirdikten sonra mezun olsam ve bitirdikten sonra diplomayla beraber bunu askerlik şubesine bildirsem okul bittikten sonra ocak ayı sonunda bakaya durumu kaldırılır mı ? bir sorun yaşar mıyım ? ve yeniden sınıflandırmaya tabi tutulup bir sonraki celp döneminde sorunsuz bir şekilde askerlik görevini icra edebilir miyim ? Oldukça karışık bir durumda olduğumu biliyorum fakat hayat şartları diyelim. çalışmak ve okumak zorunda kaldım .Hayatımın bu dönemimde de bir çok kanun vs değişti bu noktaya geldik. Yardımcı olabilir misiniz bu konuda. ?

    YanıtlaSil
  77. iyi günler ben geçen sene 1 şubat 2018de 33c c aldım bedelliye başvurdum kabul edildi ve yoklama zamanın geldgiginde muayene olcan dediler celbim açıklandı 16 subat2019 teslim tarihi şimdi benkiloyu verdim askerlik subesinden sonra sadece aile hekiminin yapabilir raporu yeterli olurmu yoksa gene heyete sevkediceklermi cvp verebilirmisiniz? bide eger olurda heyete sevkedelerse ne kadar sürede bitermem lazımki sevkimi engellemesin şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  78. Değerli hocam merhaba yorumlara içtenlikle cevap versidiğiniz için çok teşekkür ederim. 22.07.2021 DE ASKERLİK TECİLİM BİTTİ. 15 gün içinde gitmem gerektiğini belirten bir tutanak imzaladım. Ben doktoraya başlayacağım okulumu kazandım. kayıt tarihi 16.08.2021 ben nasıl yapmam gerekiyor?

    YanıtlaSil
  79. Merhaba, hocam.31 Aralık 2022'de tecilhakkım bitti ve yoklama kaçağı durumuna düştüm. Depremden sonra şehir değiştirmek zorunda kaldım ve bir kardeşim askerde olduğu için askerliğimi erteletmek istedim. Bunun için önce muayne olmam gerektiğini söylediler. Muayenemi oldum geçen hafta perşembe günü belgeleri şubeye teslim ettim. Bugün de ertelemek için babamla dilekçe verdik. Erteleme işlemi sadece kardeşim gelinceye kadar geçerli olacakmış ancak ben yüksek lisans yapmak istediğimi söyledim. Memur bunun imkansız olduğunu hiçbir şekilde askerliğimi erteleyemeyeceğimi dile getirdi. Bu sizce doğru mu? 25 yaşındayım.

    YanıtlaSil
  80. Merhabalar, 2020 yılında üniversiteden mezun oldum ve sonrasında askerliğimi üniversite aracılığıyla tecil ettirdim fakat şu an 01/01/2023 tarihinden itibaren yoklama kaçağı olarak gözüküyorum ve bugün 2. kez tutanak imzaladım ve para cezası kesilmesi için 15 gün süre tanındı, şu an başvurmak istediğim bir iş durumu var ve yapmak istediğim şey yüksek lisansa başvurup askerliğimi ertelemek, bunu yapmam mümkün müdür acaba? Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  81. Merhaba öncelikle tüm herkese cevap verdiğiniz için teşekkürler. Ben 1 ocak itibariyle yoklama kaçağıyım. 15 ocakta yüksek lisans kaydı var fakat kayıtta askerlik durum belgesi isteyecekler ben askeriyeden belge alarak kaydımı yapabilir miyim bir çözümü var mıdır öğrenci işleri çok anlamadığı için yoklama kaçağıysan kayıt yaptıramazsın dedi ancak sizin yazınıza göre yaptırabileceğimi düşünüyorum şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder