Ana içeriğe atla

Seferberlik Yaş Sınırı Kaçtır 2023

seferberlik yaş sınırı 2022

Sefer Görev Emri Yaşı
Seferberlik halinde askerlik çağına girmiş bütün vatandaşlar seferberlik görev emri ile görevlendirilebilir. Askerlik çağı denilen dönem 20 ile 41 yaş arası dönemdir. Tabi bu dönem Milli Savunma Bakanlığının teklifi ve Bakanlar Kurulunun kararıyla 5 yıl artırılabilir ya da azaltılabilir. Yani seferberlik görev emrinde yaş sınırını 46 olarak alabiliriz. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan ve Türk vatandaşı olan 46 yaşından küçük olan sağlıklı her birey seferberlik halinde görev verilebilir. Seferberlik görev emri barışta düzenlenir. Eğer 46 yaşından küçük iseniz e devlet şifrenizle Türkiye.gov.tr' ye girerek kendinize çıkmış seferberlik görev emri olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

Seferberlik Nedir?
Memleketin, maddi ve manevi bütün güçlerinin (askeri, siyasi, ekonomik ve psikolojik güç) topyekûn savaş ihtiyaçlarını karşılayacak ve savaşın devamını sağlayacak seviyeye getirilmesi; diğer bir deyimle maddi manevi bütün kuvvet ve kaynakların, savaş isteklerine göre yöneltilerek barış durumundan sefer durumuna geçirilmesidir. Buna topyekûn seferberlik de denir. Sefer kelimesi lügat ta “yolculuk, savaşa gitme”; seferberlik ise “yolculuğa, savaşa hazır hale gelme” anlamlarına gelir.

Yorumlar

  1. Gelişi güzel yazılmış bir yazı.Belirtilen yaş aralığının birde sıralaması vardır. Mesela 20-41 yaş aralığında olup eğitim-öğretim gören bireyler askere en son çağırılacak olan bireylerdir. Eğitim kademesi son çaredir. Yine bunun gibi bir sürü değişik faktörler vardır. Bu siteye yakışmayan bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metin, yorumunda belirtmiş olduğun hususları dikkate alan yeni bir yazı yazacağız.

      Sil
    2. Suan 30 yasinda askere almiyorlar neden gorev emri cikariyorlar

      Sil
  2. YAŞIM 48 OLMASINA RAĞMEN E-DEVLET ÜZERİNDE "SGE VARDIR" YAZIYOR. BU İŞLEM OTOMATİK İPTAL EDİLİR Mİ YOKSA ŞUBEYE BAŞVURMAM MI GEREKİR?

    YanıtlaSil
  3. Üstad bir sorum olacak: 31 ARALIK 2015 tarihinde Uzman Çavuş olarak emekli oldum. Şu an yaşım 47 emekli olduktan sonra terhis kaydını yaptırmamıştım. Şu an E-DEVLET'e girdiğimde SEFER GÖREV EMRİ DURUMUNUZ VARDIR. diye belirtiliyor. Uzman çavuşların sefer görev emri kaç yaşına kadar bilgi verirseniz memnun olurum. tşk.

    YanıtlaSil
  4. Seferberlik için Subay , Yedek Subay ve Astsubaylar için yaş hadleri 5434 sayılı emekli sandığı kanunu madde 40 da belirtilmiştir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder