Ana içeriğe atla

Askerlikte Doğuya-Batıya Düşme Nasıl Belirleniyor?

Asker Dağıtımı Neye Göre Yapılıyor?
Asker dağıtımı neye göre yapıyor kimin askerliği nereye çıkıyor açıkçası bu konuda çeşitli dedikodular dışında hiç kimsenin bilgisi yok. Zira Milli Savunma Bakanlığı ihtiyaca göre personel planlaması yapmaktadır. Asker dağıtımında çaprazlama yöntem kullanıyor diyen de var doğudaki batıya, batıdaki doğuya çıkıyor diyen de var ancak bu teorileri çürütecek onlarca örnek de vardır. Mesela kütüğü Istanbul olan bir kişinin İstanbul'da askerlik yaptığı ya da kütüğü ağrı olan birinin van da askerlik yaptığı olmuştur. Ancak bunlar tekil örneklerdir yani genellikle bu şekilde olmamaktadır. Öte yandan ülkemizde maalesef kronik bir problem olan dayı ve torpil asker dağıtımında da önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır.
Her şey de olduğu gibi askerlik konusunda da torpili patlatan kişinin kütüğüne  bakılmaksızın en kıyak yerde askerlik yapması rmümkün hale geliyor da diyebiliriz. Eğer torpiliniz yoksa nerede askerlik yapacağınız tamamen şans olmakla birlikte TSK'nın personel ihtiyaçları doğrultusunda bu konuda genel geçer kabul edilen kural kütüğü batıda olanlar doğuda, doğuda olanların batıda ortada olanların ise Türkiye'nin her köşesinde askerlik yapabilme ihtimali vardır diyebiliriz.  

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. zeten askerlikte bunu için yapılıyordu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen ne biliyon ki askerlikle ilgili yorum yapıyon aq karısı...

      Sil
  2. bana gore arkadaşlar batıdakiler doğuya doğudakiler batıya ama ben yozgatlıyım iç anadolu bolgesindeyim o nasıl olcak ortada kaldım imdatttt inşallah doğuya duserim dileğim bu

    YanıtlaSil

Yorum Gönder