Ana içeriğe atla

Hangi İl Nereye Asker Gönderiyor 2023

Askerlik Yeri Neye Göre Çıkıyor?
Hangi ilin nereye asker gönderdiği hep merak konusudur. Ancak daha önceki yazılarımızda belirttigimiz gibi standart bir dagitim yapılmamaktadır. Bu nedenle hangi ilin nereye asker gönderecegini önceden bilebilmek mümkün değildir. Asker dağıtımları Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı olan Asker Alma Daire Başkanlığı tarafindan yapilmaktadir. Asker Alma Daire Baskanligi ise Türk Silahli Kuvvetlerinin ihtiyaçlari dogrultusunda her celp dönemi askere alinacak olan asker kisilerin niteliklerine göre sistem tarafindan atama yapmaktadir. Yani hangi ilin nereye asker gönderecegini kimse bilemez diyebiliriz.

Yorumlar

  1. Oğlum 4 yıllık üni mezunu kısa dönem için muracaatini yaptı şubatta asker. 25 ocakta e devletten gideceğin yer belli olacak denmiş. Durumlarımı 13 Ocak diyor dogrumudir. Sonrasında teslim olmak için ne kadar zamanı var. Yardımcı olurmusun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 12 ocakta yerler belli oluyor.A grubu çıkarsa 1 şubata kadar B grubu çıkarsa 13 marta kadar teslim olması gerekiyor

      Sil
  2. 98 doğumluyum sinop erfelek kütük erken gitmek için başvuru yaptım muhtemel sevk tarihi mayıs ayı gözüküyodu ama almadılar
    Kesin kütüğe göre mi gideceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kütüğün kasım gönderiyor ağustos da çıkmaz ise kasımda kesin asker olacaksın demektir.

      Sil
  3. 96 Muğla Marmaris doğumluyum İnternette baktığım kadarıyla mayıs görünüyor ocakta gitme için erken gitme şansımız yokmu

    YanıtlaSil
  4. 16.08 2000 Erzurum hınıs

    YanıtlaSil
  5. Merhaba iyi gunler bu yil 15 agustosda 18 mi doldurmus oluyorum.Ve 18 yasimi doldurduktan hemen sonra en yakin celp doneminde askere gitmek istiyorum.Bu nasil olabilir bilgi verebilir misiniz?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder