Ana içeriğe atla

Askerde Hepatit Anlaşılır Mı Aşısı Yapılıyor Mu?

Askerde Hepatit Anlaşılır Mı? 

Hepatit askere alınmaya engel bir hastalık olmasına rağmen malasef askere alınırken yapılan muayenede bir kişinin hepatit olup olmadığına bakılmamaktadır. Yükümlüler üzerinde daha çok sözlü beyana dayalı bir sağlık taraması yapılmaktadır. Yani bir kişi hepatit olduğunu saklamak isterse saklar. Ancak muayene esnasında kendisine verilen formda hepatit olduğunu işaretleyerek beyan ederse detaylı sağlık raporu için hastaneye sevk edilir ve hastane de de yapılan testlerde hepatit olduğu  anlaşılırsa askerlikten muaf olur. Aslında bu çok tehlikeli bir şeydir zira bildiğiniz üzere hepatit tükürük ile de bulaşabilmektedir. Yani bir şekilde hepatit olan bir kişinin kışlada olması diğer askerleri de risk altına almaktadır. Bu nedenle esasen askere alınan yükümlülürin ciddi bir sağlık taramasından geçirilerek askere alınması gerekir.

askerde hepatit anlaşılır mı
Askerde Hepatit Aşısı Yapılır Mı?
Askerde yapılan aşıları daha önceki yazımız olan askerde aşı hakkında her şey başlıklı yazımızda açıklamıştık. Dilerseniz ona bir göz atabilirsiniz. Askerde 3 aşı yapılmaktadır. Bunlar Tetanoz, Menejit ve Kızamık aşılarıdır. Bu 3 aşının dışında bir aşı vurulmamaktadır. Yani Hepatit A, B gibi aşılar askerdeyken yapılmamaktadır. 
 
İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. İyi akşamlar size birkaç soru sormak istiyorum. Şu an askerliğimi yapıyorum ve hava değişimindeyim ancak baştan alacak olursam askere gitmeden önce istenen muayene de hepatit b hastası olduğumu bildiğimden bunu beyan ettim ve gastroentroloji bölümden bir uzman doktorum kaşeli imzalı belgesi ile ve kan değerleri olan bir belgeyle askerlik şubesine geri döndüm. Doktor kronik hepatit b yüzünden muaf olduğumu söyledi ancak şubede çalışan veznedeki çalışana gelip belgelerimi teslim ettim ve beş dakika sonra veznede belgelerimi verdiğim memur ağustos celbini hazırlanmış şekilde bana verdi. Alırken de dosyalar iken de hastaneden aldığım belgelere bakmadı. Ağustos 368 B grubunda askere gittim ve askere girince doldurulan forumda tekrar sözlü olarak hastalığımı belirttim. Orada hastaneye sevk edildim bir ay boyunca hastaneye gidip geldim ve doktor değerleri yüksek gördü ve karaciğer biyopsisi yapılması için randevu ayarladı ve 40 gün hava değişimini (biyopsiye kadar) uygun gördü. Bundan sonraki süreç ne olur bilmiyorum ama benim hastalığımı belirtmeme rağmen bu durumu yaşadım. İşimden çıktım yaklaşık bir buçuk ay askerlik yaptım ve şu an 40 gün sonraki biyopsi süreci ve doktorun dediğine göre üç haftalık biyopsinin sonucunun çıkması sürecini yaşayacağım. Sizce bu durumlarla karşılaşmış biri ne yapmalı maddi ve manevi açıdan?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim maalesef muafiyet hassas bir konu olduğu için hemen bir anda verilmiyor. Öncelikle çok geçmiş olsun diyorum. Bundan sonra bir daha askere gitmezsin ancak muafiyet için bir kaç defa daha hastaneye gidersin muafiyet süreci genellikle bir kaç ay sürüyor.

      Sil
  2. bende hepatip b yim 3 ay hava degisimi aldim 3 ayim biterse yibemi hava degisimi alacam cunku tedavi falanda yok

    YanıtlaSil

Yorum Gönder