Ana içeriğe atla

Bakaya ve Yoklama Kaçağı Pasaport Alabilir Mi 2023


Bakaya & Pasaport 
Yoklama kaçağı ve bakaya durumundayken pasapot alınmaz diye yanlış bir algı var. Bu asla ve asla doğru değildir. Bakaya ve yoklama kaçağı iken pasaport alabilir hatta yurt dışına da çıkabilirsiniz. Bu konuda hiçbir engel bulunmamaktadır. Zira pasaport almanın şartları şu şekildedir.
  • Nüfus cüzdanı aslı
  • 2 adet biyometrik resim
  • Şahsen başvuru

yoklama kaçağı pasaport alabilir mi
Yoklama Kaçağı & Pasaport
Yani pasoport almanın şartları arasında askerlik yükümlülğünün tamamlanmış veya ertelenmiş olması gibi bir madde yoktur. Kaldı ki bir önceki yayınımız olan bakaya ve yoklama kaçağı durumunda yurt dışına çıkış konulu yazımızda da belirttiğimiz üzere 23 Eylül 2010 yılında Anayasamızın "Yerleşme ve Seyahat Hürriyeti" başıklı 23.maddesinde düzenlendiği üzere “vatandaşın yurt dışına çıkma hürriyeti, ancak suç soruşturması veya kovuşturması sebebiyle hakim kararına bağlı olarak sınırlanabilir”  şeklinde açık bir hüküm bulunmaktadır. Bu hüküm anayasadan çıkarılmadığı sürece hiçbir otorite sizin pasaport almanızı ve yurt dışına çıkışınızı engelleyemez.Ancak yoklama kaçağı ve bakaya iken pasaport almak için emniyete gittiğinizde 1111 sayılı askerlik kanunu uyarınca gözaltına alınıp askerlik şubesine teslim edilirsiniz.

Askerlik şubesinde hakkınızda tutanak düzenlenir ve 15 günlük ek bir süre verilir. Bu 15 günlük süre içerisinde tekrar emniyete gidip pasaport alabilir hatta dilerseniz yurt dışına çıkış yapabilirsiniz.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. Ben yurtdışındaa 2 sene kaldı gelirken 2 sene tecil ettirdim tecilim bitti 3 oldu yurdışında çıksam sorun olur mu

    YanıtlaSil
  2. Bugün pasaport çıkarmak için karakola gittim.15 günlük kağıdı imzalattılar.Yarın gitsem karakola pasaport çıkarabilirmiyim. 15 günlük kağıdı imzaladım.Pasaport çıkarmak için ne yapmam gerekiyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pasaportunu çıkartmaya tekrar gidebilirsin.Bakaya olman pasaport çıkartmaya engel değildir.

      Sil
  3. Pasaport işlemleri nüfus müdürlüklerine alınmış, bugün yenilemek için gittim, GBT'ye bakılmadı. Diğer aşamalar da sorunsuz geçer umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldimi peki kardeşim pasaportun bı arkadaş askeriye engel koyuyor demiş ama

      Sil
  4. Pasaport işlemleri nüfus müdürlüklerine taşındığı için burada emniyetteki gibi bir prosedür mü var yoksa sorunsuz bir şekilde alabiliyor muyuz? Bilgisi olan arkadaşlar var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim uygulama yeni olduğu için henüz biz de bilemiyoruz. Yaptırdığın zaman tecrübelerini bize yazarsan sevinirim.

      Sil
  5. Yeni sistemde pasaport Alabilen. Varmi yoklama kacagi olan Lutfen bilgi verin acill

    YanıtlaSil
  6. 3 yıldır bakayayım. Bugün pasaport almak için nüfusa gittim. Askeriye sisteme engel koyuyor, 15 gün tebligatı yapılsa bile pasaport alamazsın dedi memur. Ben de cesaret edemedim işlemleri devam ettirmeye. Sizce doğru mu söyledi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman askerlik şubesine git işlemlerini yaptır daha sonra pasaportunu al.

      Sil
  7. Arkadaşlar bende yoklama kaçağıyım pasaport almak için memniyete ğittim fakat vermediler şuan ne durumda alan yada çözümü varmı yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  8. Bakaya/yoklama kaçağı olup nüfus müdürlüğünden pasaport almayı denemiş arkadaşların tecrübelerini merak ediyorum. Prosedür nasıl işliyor, görüyorlar mı sistemde asker kaçağı olduğunuzu? Eğer görünüyorsa tutanak imzalatıp pasaportu veriyorlar mı yoksa hiçbir şekilde pasaport alamıyor muyuz? Aydınlatırsanız çok sevinirim arkadaşlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha nüfus müdürlüğünden ehliyet alan arkadaşlar hiçbir sorun ile karşılaşmadıklarına dair yorumlar yaptılar yukarıda o şekilde yorumlar mevcut onları okuyabilirsin. Pasaport için de sorun olmaz.

      Sil
  9. tabi benim de aklıma takılan şey şu 1984 doğumluyum ve yoklama kaçağı iken bir çok tutanak imzaladım pasaport almaya gittiğimde şubeye götürdüler lakin hastaneye sevk alıp çıktıktan sonra hiç bir şekilde gitmedim subay arkadaşlarıma sorduğum da eğer elverişli raporu verilmediyse yoklama kaçağı olarak devam kanunen dediler sadece para cezası onun haricinde mahkumiyet vs yok şimdi e devletten de sürekli kontrol ediyorum herhangi bir şey yok bu nedenle yurt dışına çıkarkende max tutanak tutulur kanunen alıkoyma hakları olması için ceza mahkemesine intikal edecek bir suç işlemiş olmak gerek .

    YanıtlaSil
  10. Herkese merhaba, askerlik durumum bakaya ve geçen hafta cumartesi günü Nüfus müdürlüğünden Pasaport başvurusunda bulundum herhangi bir sorunla karşılaşmadım, işlemler maksimum 10 dakika sürdü, 2 gün içerisinde pasaportum elime ulaştı. Sizlerde sorunsuz bir şekilde hakkınızda herhangi bir suçtan yakalama kararı yoksa pasaport alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geri bildirim için teşekkür ederiz.

      Sil
    2. Cumarteşi günü resmi daireler kapalı kardeş.

      Sil
  11. Abim bnm tecilim bitti .12.31.2016 da 2 kere tutanak yazıldı.şuan da yurtdışına seyahat etmek istiyorum pasaportta vizede sıkıntı olur mu. Havaalanında .Girerken çıkarken onu öğrenmek istiyorum .bakaya olmam çıkamama unsur sayılırmı. Ve bir sorumda bir buçuk yıllık bakayayım üniversite sınavını kazansam tecil yaptırabilirmiyim. Askeriye gittim olmaz dedıler .bu ne kadar doğru bir şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hasan, üniversite sınavını kazansan dahi tecil ettiremezsin. Askere gitmek zorundasın. Bakaya olman yurt dışına engel olmaz ancak havalimanında yine hakkında bir tutanak tutulur.

      Sil
    2. Kardeş Havaalanından çıkarken tutanak bile tutturmuyorlar niye yanlış bilgiler veriyorsun? Yurtdışına da rahatca çıkar sorun değil. Bakaya kalmanın tek cezası paradır ve yurtdışına çıkış engeli diye birşey yok 2010 dan sonra anayasa değişti. Yurtdışına çıkma hürriyeti ancak suç soruşturması ve kovuşturması sebebi ile hakim kararına bağlı olarak sınırlanabilir. Bu sınırlamayı'da sadece CEZA MAHKEMELERİ hakimleri yapar, Bir suç işlersin sanık olarak mahkemen vardır şüphelisindir sana yasak katar yani. Aranman veya bir suç işlemediysen herkes çıkıp gelir yurtdışına imza falanda atmak yok. Ben sayısızca gittim geldim kimse birşey demedi diyemez de zaten Anayasa maddesi var..

      Sil
  12. Merhaba arkadaşlar

    şimdi nüfus dairesinden geliyorum.yoğunluk olduğu sebebi ile artık cumartesi günlerinede randevu alınabiliyor.Yoklama kaçağı olarak hem pasaport hem yeni kimlik başvurusu yaptım hiç bir sıkıntı çıkmadı.GBT veya herhangi bir tarama yapılmıyor.Merak edenler için nüfus dairesi Eyüp nüfus dairesi.Hiç bir sıkıntı çıkmadı işlemler kısa sürede halledildi.Hepinizin bilgisine

    YanıtlaSil
  13. Merhaba ben bursa da geçen sene pasaport basvurusunda bulundum fomara emniyetinde benim gbtme baktıktan sonra askerlik şubesine gönderdiler lisesen 4senedir mezun oldum bakaya durumundaydim askerlik şubesi yardımcı olmadi.bugün aöf ne kayıt için gittiğimde kayıt yapmadilar gerekçeleri ise yine bakaya durumunda oldugumdan dolayi sonra askerlik subesine gittim ordada illa askerlik yapacaksin diyorlar.yani ben nerenin vatandasiyim acaba eğitim görmek istiyorum olmuyor pasaport almaya çalışıyorum yok.yaşım 24 ne olacak yani lütfen beni bilgilendirin

    YanıtlaSil
  14. Arkadaşlar pasaport başvurusu yaptım nüfus müdürlüğüne gideceğim yoklama kaçağı olduğum belli olur mu son durum nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az önce nufüs dairesinden başvuru yaptım hiçbir sorun olmadı.

      Sil
    2. Merhabalar pasaportu aldıktan sonra hiç yurt dışına çıkabildiniz mi havaalanında bir sorun çıktımı bilgi verirseniz çok sevinirim.

      Sil
  15. Şunun son durumunu, yakın zamanda gitmiş biri baştan sona yazsa keşke.
    İlçe nüfusa gittik diyelim. Orada herhangi bir sorun çıkmadı ve havaalanına gittik ama hakkımızda açılmış dava var. Davaya çıkmadan önceki işlemlerde yurt dışı çıkış yasağı oluyor mu?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder