Ana içeriğe atla

Wingsuit Eğitimi Nasıl Yapılır? Fiyatı Ne Kadar?

Wingsuit' in Tarihsel Geçmişi
Uçmak insanoğlu için her zaman en büyük meraklardan biri oldu. Özellikle binlerce metre yükseklikten kendini boşluğa bırakmak adrenali en yüksek etkinliklerin başında geliyor. Peki bir kuş gibi gökyüzünde süzülmek ? Temelleri 1917 yılında Avusturya asıllı Fransız terzi Franz Reichelt tarafından atılan wingsuit son yılların en fazla ilgi duyulan hava sporlarından biri. Modern halini alabilmek için 77 yıl beklemiş. Fransız serbest atlayıcı Patrick de Gayar don bugün kullanılan wingsuit Lerin ilkini 1994 yılında geliştirmiş. Türkçeye kanatlı elbise veya kanatlı tulum olarak çevirebileceğimiz wingsuit hava keseleri ve kanatları sayesinde gökyüzünde sürtünmeyi azaltarak sürtülme oranını artırıyor. Wingsuit ile uçak helikopter gibi hava araçlarından veya bina, anten köprü ve toprak gibi sabit zeminlerden atlanarak uçuş yapılabiliyor. Kullanıcısının tecrübesine ve talebine göre değişen farklı modelleri bulunan wingsuit uçuşlarında hız kıyafetin modeline ve o anki rüzgara bağlı olarak saatte 240 kilometreye kadar çıkabiliyor.


Wingsuit İle Nasıl Uçulur?
Wingsuit yani kanatlı elbise ile gerçek insan uçuşu gerçekleştirilir. Yani bi insanın gerçekten kendi kanatları ile uçtuğu tek şey wingsuit uçuşudur. Belli bir yükseklikten atlayarak bacak arası ve kollarındaki kanatları kullanarak yükseklik kullanılarak aşağıya doğru süzülmek suretiyle uçuşlar gerçekleştirilir. Bir kuş ne yapabiliyorsa yani bütün kuşun navigasyonu ileri geri sağa ve sola gidişi alçalış ve yükseliş anlık olarak wingsuit yapılması mümkündür. Sadece inmek hariç,  yere inmeyi ise paraşütle gerçekleştirilir. Yere belli bir mesafe kala sırttaki paraşüt açılıp yere inilerek uçuş sonlandırılır.

Wingsuit Kıyafeti
Bu kıyafetle yapılan adrenalin dolu uçuşlar artık ülkemizde de yaygınlaşıyor. Hatta ilk wingsuit toplulukları kurulmaya başladı bile. Profesyonel 3 Türk paraşütçüden oluşan Wingsuit Türkiye takımı da bu sporun ülkemizdeki öncülerinden...Wingsuit Türkiye'yi 3 arkadaş tarafından kuruldu. Grubun misyonlarımızdan bir tanesi de insanlara yardımcı olmak çünkü wingsuit konusunda ilgililer hiçbir yerden gerekli bilgilere ulaşamıyor. Gerekli ekipmana ve donanıma ulaşamıyor. Grup olarak ilk iş olarak bu işi Türkiye'de ilerletmek istiyor. Dünya klasmanında Türkiye'nin bir yeri olması için elinden geleni yapıyor. Grup geçtiğimiz günlerde Arel Üniversitesinde bir konferans düzenleyerek bu sporla ilgilenen gençlerle bilgilerini paylaştı. Konferansta konuşan bir katılımcı wingsuit hakkında duygularını şöyle paylaştı:  "Wingsuit ile uçmak insanın hissedebileceği dünyada tadabileceği en büyük yaşayabileceği en son adrenalin diyebilirim. Bildiğiniz kuş gibisiniz özgürsünüz istediğiniz her yere gidebiliyorsunuz. Uçarken muhteşem duygular yaşıyorsunuz. Kalp atışlarınız çok yükseliyor. Adrenalinin her damlasını vücudunuzda hissediyorsunuz. Dünyanın bence en muhteşem sporu diyebilirim."

Wingsuit Eğitimi ve Fiyatı
Wingsuit Türkiye, yurt dışında atlayış yapılan bölgelerde kamp kurup bu sporu icra eden diğer kişilerle bilgi paylaşımında bulunuyor. Takım son olarak oldukça zengin manzaralara sahip Dubai de atlayışlar gerçekleştirip bu sporun tanınmış isimlerinden  Greg Shelton ile uçtu. Bu sporun Türkiye'de gelişmesi için daha çok paraşüt eğitimi verebilecek kuruluş ve havacılığa hevesli insanların olması gerekiyor. Bunun için de özellikle gençlerin bu spora katılımı wingsuit ile uluslararası arenaya taşınmamızda büyük önem arz etmektedir. Wingsuit başlamak isteyenlerin öncelikle 200 ile 300 arasında serbest atlayış gerçekleştirmesi gerekiyor. Sabit zeminlerden atlayış yapan wingsuit çilerde ise çok daha fazla tecrübeye sahip olmak zorunda. Bu tecrübeyi kazandıktan sonra wingsuit ile uçarken hissedilen duygulara gerçekten pahabiçilmez. Wingsuit atlayışı yapabilmek için önce paraşütle serbest atlayış eğitimi almak gerekiyor. Gerekli atlayış sayısına ulaşınca wingsuit eğitimi alınıyor. Tüm bunlar için seyahatler ve konaklama hariç yaklaşık 30.000 TL harcanıyor. Ve bununla da bitmiyor. Serbest atlayış paraşüt sistemlerinin fiyatları 150000 ile 250000 TL arasında değişiyor. Wingsuit için de 3000 TL ile 50000 TL arasında bir bütçe gerekiyor.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. editör denilen zevat, bu bilgilerin hiç birisi doğru değil, sen canının istediğini daha doğrusu olmasını istediğin şeyleri yazmışsın. o kıyafetlerin fiyatı dünyanın hiç bir yerinde türk lirası karşılığı olmak şartı ile 4.000 tl i geçmiyor, ayırca eğitimi ise 50 dk sürüyor, 50 dk içinde bunu öğrenemeyenler ise zaten embesil sınıfına girdiği için zeka geriliğinden ailelerine teslim ediliyor, bir de not serbest atlayış ekipmanları da aynı fiyat, ama sen elmas altın gümüş kakmalı olarak hayal ediyorsan tabi ki 15 bin 250 bin arası bir rakamı yazarsın... iyisimi sen git birz daha hayal kur, ve bu işleri bırak en azından milletin kafası karışmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😁 aynen kardeşim bende bu salak ne yazmış diye okudum, sallamış hep sanki internet birtek onda var

      Sil
    2. Saol kardeş bana soğuk Bi su serptin

      Sil
  2. Haha doğru diyorsun bu işi yapmak braz bilgi birazcık para ve baya fazla yürek istiyor. Bunlar varsa başla. 250bin tl nedir mk.

    YanıtlaSil
  3. kafanız mı güzel la. 250 bin lira diyor ya bak nasıl kolay söyleniyor deme. 1 saat sürcekmi belli değil. 250 bin direk ödenir ya ne olcak :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder