Ana içeriğe atla

2022 Ağustos Celbinde Askere Gidecekler İçin Sınıflandırma Duyurusu

ağustos celbi 20222022 Ağustos Celbinde Kimler Askere Alınacak?
Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Genel Müdürlüğü ağustos 2022'de kimlerin hangi tarihte nasıl askere alınacağına ilişkin duyurusu kendi internet sayfasından yayınladı. Bu yayınlama bildiğiniz üzere tebliğ mahiyetinde olup, yükümlülere ikinci bir tebligat yapılmayacaktır. Ağustos 2022 celbinde kimlerin askere alınacağı, hangi tarihte birliklerine katılacağı sevk işlemlerini ne zaman yapılacağı ve yol ve iaşe bedellerinin ne zaman nasıl alınacağına dair birtakım bilgiler bulunmaktadır. Aşağıdan tüm bildiriyi okuyabilirsiniz.

Ağustos 2022 CELBİNDE SİLÂHALTINA ALINACAK
YÜKÜMLÜLERE AİT SINIFLANDIRMA DÖNEMİ DUYURUSU 


1. Ağustos 2022 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmeti tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemleriyle ilgili hususlar müteakip maddelerde açıklanmıştır. 

 2. Ağustos 2022 sınıflandırma dönemi Sınıflandırma Nitelik Listesine; yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlülerden, ........ (dahil) tarihine kadar; yoklamasını yaptıran ve askerlik hizmeti ile celp tercihini yaptıranlardan celp tercihlerine göre başvurusu Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı dikkate alınarak kabul edilenler, ertelemesi sona erenler ile dövizle/bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlar alınacaktır.

 3. Ağustos 2022 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerin, ........ (dahil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmeti ile celp tercihini e-Devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yaptırmaları gerekmektedir. Yoklamasını yaptırdıkları halde askerlik hizmeti tercihi ile celp tercihini yapmayanlar mevcut bilgilerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacına göre sınıflandırma işlemine tabi tutulacaklardır. 

 4. Seçim ve sınıflandırma sonuçları 2022 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden tabi oldukları celp ve sevk döneminde sınıf okulu ve eğitim merkezindeki eğitimin üçte birine katılmayanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir. (TSK nın ihtiyaç duyduğu sınıf ve meslekler hariç). 

5. Yedek subay/astsubay adayları ile erbaş/erlerin sevk tarihleri aşağıdaki tablodadır. Yükümlü Sevk Tarihleri Kovid-19 Testinin Yapılacağı ve Sevk Belgesinin Alınacağı Tarihler Yedek Subay/Astsubay Adayları, Erbaş/Er (1nci Grup) 03 Ağustos 2022 02-03 Ağustos 2022 Erbaş/Er (2nci Grup) 03 Eylül 2022 02-03 Ekim 2022 Erbaş/Er (3ncü Grup) 31 Ekim 2022 30-31 Ekim 2022 

 6. Yükümlülere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği arası esas alınarak yol ve iaşe bedeli ödenecektir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alabileceklerdir. 

 7. Yükümlüler, askerlik hizmetleri süresince kullanmak üzere banka kartları bulunmuyorsa herhangi bir banka şubesine başvururak hesap açtırabilecek ve banka kartı temin edebileceklerdir. 

 8. Sevk belgesini almayanlar ile aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar bakaya işlemine tabi tutulacaktır. 

 9. 7179 sayılı Askeralma Kanununun 27’nci maddesi gereğince bu duyuru yükümlülere tebliğ mahiyetindedir. 

 10. Yükümlüler bu duyuru metnine https://www.msb.gov.tr/Askeralma internet adresinden ve TRT teleteksten ulaşabilirler.
İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. Hocam, Yasal Nedenlerle askerlikleri ertelenenler ile sevkleri tehir edilenlerden, erteleme ve sevk tehir şartlarını kaybettiklerinden Şubat 2018 Er Celp Döneminde sevke tabi olanların sevkleri yapılacaktır.

    Bu metinden anladığım kadarıyla devam eden tecilini iptal ettirenler yada tecil hakkı kalmayanlar bu dönemde askere gidiyor ben 15 Ekim de tecilimi bozdurdum şuanda askeriyenin verdiği kağıtta celp dönemi 2018 Şubat yazıyor fakat o kağıdın altında bu muhtemel sevk tarihidir insan gücü ihtiyacına göre birliklere alım yapılmaktadır yazıyor e devlette ise erteleme nedeni sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor sizce ben Şubat ayında askere alınır mıyım biraz uzun oldu kusura bakmayın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sen tecil bozdurduğun için şubat 2018 de kesin askersin.

      Sil
  2. Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için

    YanıtlaSil
  3. Bende bilgi alabilir miyim

    YanıtlaSil
  4. şubat celbi teslim tarihi ne zamandır hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teslim tarihleri 12 Ocak 2018 tarihinde e-devletten açıklanacak.

      Sil
  5. Kısa dönemler içindemi 12 ocakta sevk yerleri öğrenilecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim kısa dönemlerin askerlik yerleri 15-21 Ocak 2018 tarihleri arasında açıklanacak.

      Sil
    2. Kısa dönem gideceğini nereden biliyorsun..?

      Sil
    3. Kardeşim ben de kısa dönem yapcam ama uzun dönem istedim uzun dönem gelirse ne zaman sülüs çıkacak şubatta askere gideceğim

      Sil
    4. böyle bir bilgi yok emin misiniz?

      Sil
    5. Celp dönemi 19 Mayıs nedir anlamadımda?

      Sil
  6. 3 kasım tecil bozdurdum 07/02/2018 kadar askerlik işlemlerinde sakınca yoktur diyo muhtemel sevk şubat genel celp ağustos ne zaman giderim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. siz tecil bozdurduğunuz için genel celp döneminde tabii değilsiniz. Şubat celbinde askersiniz.

      Sil
    2. 98 liyim tecil bozdurdum için şubatta kesin gidiyorum dimi çok teşekkür ederim

      Sil
  7. Merhaba 2019 a kadar tecilliyim tecilimi bozdurmak için şubeye gittiğimde daha öncesinde yoklama kaçagı durumuna düştüğüm için evraklarımı teslim ettiğim tarihten bir kaç gün sonra askere alınacagımı söylediler bende şubattaki celp dönemine denk getirmek istiyorum yani 1şubat 2018de evreklarımı vericem kesin olarak 5 şubat gibi teslim olurmuyum devre kaybı oluyormuşum devre kaybını açıklarmısınız teşekkürler şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anlatımında bir yanlışlık var. Şu an sen halihazırda 2019 yılına kadar tecilli değil yoklama kaçağı durumundasın o zaman. Şubat 1 de evraklarını tesilm ettiğinde şubat celbinde askere kesin gidersin. 98/1lerle beraber askerlik yapacaksın demektir.

      Sil
  8. bende tecilimi kasımdan once bozdum kağıtta 01.02.2017 askerliğimn bir sakıncası yoktur yazıyor e devletten bakıyorum 07.02.2017 yazıyor subat ayında kesin gidermiyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tecil bozduranlardan şubat celbinde askere alınması kabul edilenler gidecek. Sen kasımda biraz geç kalmışsın ama büyük bi ihtimal şubatta gidersin.

      Sil
  9. Selamun aleykm ben bu normalde tecilliyim bu gün tecilimi bozsam ne zaman askere alınacam acil cvb yazarsanz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saffet kardeşim bu gün tecilini bozdursan mayıs celbinde askersin.

      Sil
  10. Hocam 97 doğumluyum 2 yıllık saglik universite bitirip kasımda başvuru muayene oldum şubat da kesin alirlarmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevk belgende sevk tarihi muhtemel yazmıyorsa kesin şubatta yazıyorsa %50 ihtimalle şubatta askersin.

      Sil
  11. Abi e devlette 07-02-2017 tarihine kadar askerlik yonunde bi sakincasi yoktur denmekte benim sube 3 gonderiyo ben şubat dedim onlarda şubat dediler ne olur benim durum ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şubatta askersin hayırlı tezkereler.

      Sil
    2. 12 ocak 2018 tarihinde e devlet üzerinden sülüs belgesini alabilirsin.

      Sil
  12. Abi benim kütüğüne Ağustos ama ben asker erken gidecem dedim Şubat yazdılar kâğıtta belli olmaz dediler kütüğüne göre gidersin dedi adam anlamadım pek bişey ben şimdi Şubat yazıyor kağıtla gidermiyim ben abi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. %50 ihtimalle şubatta gidersin %0 ihtimalle de mayıs ya da ağustos celbinde. Çok az kaldı 12 ocakta e devlet üzerinden belli olacak durumun.

      Sil
  13. Abi işyerinden tazminatı alıp ayrılabilmem icin sülüsu vermem gerekliymiş şubatta gidiyorum bende uzun donem olarak sülüs ne zaman çıkar ?

    YanıtlaSil
  14. 1999 ankara haymananılıyım izmir de doğdum yaşıyorum hangi celp döneminde alınacagım bilgi verir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara Haymana 2019 yılında ağustos celbi olarak 99/3 tertip asker gönderiyor.

      Sil
    2. Peki ben Şubat celbinde gitmek istiyorum ne yapmam gerekiyor bilgi verirseniz çok sevinirim

      Sil
    3. 2018 yılına girince şubeye giderek muayene ol ve erken sevk talebinde bulun şubat celbini iste.

      Sil
    4. Reis peki ben Ocak 2de gitsem muayene olabilirmiyim ve erken sevk kesin olurmu 2ocakta gitsem

      Sil
    5. Cevap verirseniz sevinirim

      Sil
  15. Renk körleri muaf alabilirmu

    YanıtlaSil
  16. Merhaba kolay gelsin, 02.02.2017 de muayne oldum bana şubenin celp dönemi ağustos dediler bende daha erken gitmek istediğimi söyledim ve şubata aldılar verdikleri kağıtta celp dönemi Şubat 2018 muhtemel sevk tarihi 01.02.2018 yazıyor, E devlete girdiğimde 07.02.2018 tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur yazıyor erteleme nedeninde Sınıf ve Tertibat bekliyor yazıyor, Sıhhıye olarak gideceğim askere Bonservis felan verdim şubatta gider miyim yoksa ağustosta mı gideceğim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin Şubat'ta gideceksin diye bişey yok talebin kabul edilirse Şubat'ta gideceksin az kaldı 12 ocakta durumun belli olacak kesin bişey söylemek mümkün değil

      Sil
  17. Hocam benim eşim şubatta askere gidecek 20 şubatta 20 yaşını doldurmuş oluyo hangi celpe gider yeni 20 ye girmeden alirlarmi onu merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşin nereli yani nüfusa kayıtlı olduğu il ilçeye göre celp dönemleri belli olmaktadır.

      Sil
  18. kasım 27 de tecil bozdurdum celp dönemi şubat 2018 yazıyor sevk tarihi 01.02.2018 yazıyor tam olarak ne zaman askerim şubatın sonumu ortasımı birde marta falan kayar mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lise mezunu isen yani lisans mezunu değil isen 12 Ocak 2018 tarihinde e-devleten tam olarak hangi tarihten birliğine teslim olacağın belli olacak.

      Sil
  19. Selamın Aleyküm Şimdi ben 17.08.1998 Kırıkkale Merkez Doğumluyum Ben Mayıs da muayene mi oldum ve en erken hangi celp dönemiyse ona yazın dedim askerlik şubesine oda muhtemel sevk tarihi Şubat 2 yazıyor acaba gider mıyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevk belgende de yazdığı gibi muhtemelen şubat celbinde gideceksin. 12 ocakta belli olacak şimdiden hiç kimse kesin bişey söyleyemez.

      Sil
  20. Merhaba erken gitmek için başvurmadığım halde benim kağıtta 01.05.2018 yazıyor ama e devlette 07.02.2018 hangisi doğru acaba teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 01/05/2018 doğru olan mayıs celbinde askere gideceksin.

      Sil
  21. ben bugün tecilimi bozdurdum. askerlik şubesinde evrakları doldururken bayan evrakları tamamladıktan hemen sonra sevk tarihini vericem dedi ben devre kaybı mıyım evrakları verdikten sonra hemen ertesi gün askere alırlar mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evrakları verdikten sonra bi kaç gün içinde askere alınırsın.

      Sil
  22. ben 2017 agustos da muayne oldum,ıgdırlıyım ve ıgdırın tüm ilçeleri bu yıl şubat gönderiyo muayne olduktan sonrada sevk tarihi 01.02.2018 dediler e devlette 07.02.2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur diyo ben şubatta gidermiyim sence teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1998 doğumlu isen şubatta kesin gidersin. Ayrıca verdikleri kağıtta sevk tarihi kısmında muhtemel yazmıyorsa kesin şubatta gideceksin. 12 ocakta e devletten öğrenebileceksin.

      Sil
  23. abi ben sevk bozdurdum ekimde askerlik basvurumu yaptim muayene oldum celp donemi subat 2018 yaziyor siniflandirma tarihi 25 ocak 2018 yaziyor subatta kesin askermiyim kisa donem benim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekimde sevk değil tecil bozdurdun sanırım. Evet şubat celbinde kesin olarak gideceksin. Hayırlı tezkereler.

      Sil
    2. Nerden biliyorsun kısa dönem olduğunu..?

      Sil
  24. merhaba celp donemi subat 2018 , grup numarasina gore celp donemi 2017/10 (Kasim 2018)
    statusu:yd.sb.adayi
    siniflandirmatarihi 25 ocak 2018 .
    subatta kesin askermiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yedek subay olarak uzun dönem 12 ay şubatta askere gideceksin. Hayırlı tezkereler.

      Sil
  25. Hocam yerler kesin olarak 12 Ocak’ta mı belli oluyor. Şubatta yada Mart’a gidecekler için. Milli savunma bakanlığının sitesine giremiyorum net bi bilginiz var mı? Yerlerin belli olma konusunda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Daire Başkanlığının TRT duyurusuna göre 12 ocak 2018 tarihinde e devletten açıklanacak.

      Sil
  26. Hocam ben 98 doğumluyum haziranda askerlik şubesinden evrakı aldım sevk tarihi şubat 1 yazıyor celp dönemi de şubat yazıyor kesin gidermişim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kesin olarak şubat celbinde askersin. Hayırlı tezkereler.

      Sil
  27. 10.05.1998 dogumluyum 5 ay once yoklama oldum Oldugn subeden İslemlerip Bitirip kagit verdiler 01.02.2018 muhtemel sevk yaziyor ' Ve Subata askersn dedi Fakat Benim Memleket 98/4 Yoluyor ' şuan hangisi dgru Buna cözum bulabilrmsnz lutfennnn 🙏🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. normalde 98/4 tertip olarak kasım celbinde gidecektin ancak erken sevk talebinde bulunduğun için sevkin şubat celbine çekilmiş. 12 ocakta e devletten askerlik yerini ve teslim tarihini öğrenebileceksin. haylırlı tezkereler.

      Sil
  28. Abi merhaba muayene oldum verdikleri kâğıtta 02.5.2018 diyor ama e devletten baktigim sayfada ise 07.02.2018 diyo ne zaman gidicem acaba şubatta kesin olurmu acaba çok merak ediyorum şubatta gitmem lazım yardımcı olurmusun abi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim kesin olarak şubat celbinde gideceksin rahat ol. Ne zaman hangi sınıfta askerlik yapacağın ile teslim tarihin 12 ocak tarihinde e-edevlet üzerinden belil olacak. Az kaldı sabret :)

      Sil
  29. selam ben tecil bıtıyor ocak ayında hangı ayda askere gıderım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mayıs celbinde kesin olarak askere alınırsın.

      Sil
    2. Peki erken sevk talebinde bulunsam ve yedek subay adayı olarak tercih yapsam ve şuan bozdursam yine de askere Şubat'ta gidemezmiyim hocam çünkü bazen oluyormuş tecili bozdurdugun andan en erken alım ne zamansa o zaman gidebiliyormusssun

      Sil
    3. hayır hiçbir şekilde şubat celbinde artık gidemezsin.

      Sil
  30. 10.05.1998 dogumluyim 5 ay once yoklama oldum Ve oldugum subede islemlerim bitip Bana kagit verdiler 01.02.2018 muhtemel sevk tarihi yaziyor ocak ayinda e devlete bak dediler ' ama Memleket 98/4 yoluyor hangisi Dgru Yardimci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. erken sevk talebinde bulunduğun için öyle yazıyor. 12 ocakta belli olacak durumun 12 ocakta e-devletten şubat celbinde mi yoksa kasım celbinde mi askere alınacağın belli olacak

      Sil
  31. hocam mehabalar lısan mezunuyum uzun doneme basvurdum subatta gıdecegım ınsallah nızı uzun donem ıcın sınava tabı tutacaklar mı. bir de bızım ne zaman bellı olacak durum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yedek subaylık sınavı kalktı. Artık sınav yapılmıyor. İhtiyaca göre gönüllü adaylar arasından seçim yapılıyor. Ocak ayı içerisinde belli olacak.

      Sil
  32. abi yüksek lisanstan tecil bozdum kağıt geldi sevk tehiri şubat celbi için 1 aralık 31 aralık tarihleri arasında hazırlık işlemlerini yapın diye. şubeye gittim yaptım. celp dönemi şubat 2018 sınıflandırma tarihi 25 ocak 2018 yazıyor erzurum kütüğüne kayıtlıyım şubatta askere kesin giderim değil mi?

    YanıtlaSil
  33. Merhaba 2019 a kadar tecilim var ama 2018 ocak sonuna doğru tecilimi bozudircam ve hemen şubat 2018 de askere gtmek istiyorum ne yapmaliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır şubat celbinde artık askere gidemezsin en erkan mayıs celbinde asker olursun.

      Sil
  34. 98 doğumluyum genel celp agustıstu 3 kasımda tecil bozdum erken sevk istedim verdikleri kâğıtta celp şubat muhtemel sevk 01.02.18 yazıyor e devlette ise 07.02.18 askerlik işlemleri yönünden sakınca yoktur diyor kesin şubatta gidicekmiyim yardımınız için şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim talebin kabul olursa şubat celbinde değilse ağustos celbinde askere gideceksin demektir. 12 ocakta belli olacak durumun.

      Sil
  35. Abi 1993 doğumluyum 2018 Kasıma kadar tecilliyim lisans mezunu olduğum için ama 2018 Şubat'ta gitmek istiyorum şuan bozdursam hemen gidebilir miyim detaylı bilgi verir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef şu an bozdursan en erken mayıs celbinde gidersin. Şubat celbi için geç kaldın.

      Sil
  36. Merhaba,
    1990 dogumluyum ve universite mezunuyum.28.01.2018 e kadar tecilliyim ama bozup askere gitmek istiyorum.Şubatta askere alınır mıyım ? Tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır şubat celbi için çok geç kaldın en erken mayıs celbinde askere gidersin.

      Sil
  37. 1998 doğumluyum ocak ayında muayene oldum galiba en erkenlerden biride benim bizim ilçe 98/1 alıyor ve muhtemel sevk tarihinde 01.02.2018 yazior şubat ayında kesin gidermiyim bide e-devlet'te 07.02.2017 askerlik yönünden bir sakıncası yoktur yazıyor?

    YanıtlaSil
  38. Merhaba ,
    Ben kasımda tecili bozdurdum. askere şubat celbinde gitçem diye biliyordum. Ama e devlette 31.12.2017 tarihine kadar sakıncası yoktur yazıyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 31.12.2017 tarihine kadar sakıncası yoktur yazması normal şubatta askersin hayırlı tezkereler.

      Sil
  39. Benim memleketim Kasım gönderiyor ama ben celp tercihi yaptım 01.02.2018 yazıyor Mayıs'ta muyane oldum kesin gidermiyiz 12 ocakta ne zaman gideceğim açıklanırmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesin olarak 12 ocak tarihinde e devlet üzerinden belli olacak şimdiden birşey söyleyemem.

      Sil
  40. yedek subay olup olmayacağımız ne zaman belli oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tahmini olarak 26 ocak tarihinde belli olacak.

      Sil
  41. 96 doğumluyum 17.11.17 de tecil bozup muayene oldum kütük 2018 kasım kaldırıyor şubat ayında gitmek için erken sevk verdim kağıtta muhtemel sevk tarihi 01.02.2018 yazıyor e devlette 07.02.2018 bu tarihe kadar bir sakıncası yoktur yazıyor görevliler e devleti takip et herhangibi celp dönemi çıkabilir dedi kütüğün kasım kaldırması nedeniyle şubata çıkma ihtimalim varmıdır yardımcı okursanız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen 96 doğumlusun genel celp dönemleri 98 doğumlular için geçerli senin için değil. Şubedinin dediği gibi e devleti takip et 12 ocakta şubat celbinde de gidiyor olarak çıkabilirsin sonraki celp dönemlerine de kalabilirsin.

      Sil
  42. iki yıllık universite okuyodum okuldan dolayı tecilliydim ama bu dönem ders kaydı yapmadım askerlik tecilimi bozdurdum benim şimdi okulla irtibat kurmam gerekiyor mu yani dondurmak gibi .. herhangi bi problem olur mu kafama takildi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim bu durumu okul yönetimi ile görüşmelisin bizimle değil burası askerlik üzerine bir blog site.

      Sil
  43. kasımda bozdurmuştum tecili şubede bi problem olmayacağını söylemişlerdi

    YanıtlaSil
  44. Merhaba. Kütük bolu merkez. 09.1992 doğumluyum. Tecilimi bozdursam nezaman askere giderim. Biran once yapip gelmek istiyorum. En erken nezaman gidebilirim.

    YanıtlaSil
  45. Üstat, bana bir akıl verir misin, zira kafam çok karıştı. yüksek lisans kaydım silindiği için Şubat 2018 celbine tabiisiniz diye bir mektup aldım ve edevlette durum belgesinde 31.12.2017 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sıkıntı yoktur yazısını gördüm. Şubatta yeni bir yüksek lisans başlatacağımdan hazırlık işlemlerini yapmadım. Bu sabah edevlette belge sorgulattığımda 28.01.2018 e kadar sıkıntı yoktur yazıyor, tarihi ötelemişler. bu tarihten ne anlamam gerekiyor? Hangi celp dönemi oldu şu anda? Sevk öncesi hazırlık tarihleri mi değişti?

    şimdiden çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  46. Merhaba benim nişanlımın tecil süresi bitti acaba ne zaman askere gider? Dün Bitti

    YanıtlaSil
  47. abi 98 aralık doğumluyumda yoklama kağıdı gelmedi muayene felanda olmadım onun için ne zaman giderim askere şubeye hemenmi gitmem gerek cevap verirsen sevinirim

    YanıtlaSil
  48. Merhaba
    Ben ekimde muane oldum 1998 dogumluyum benim şubem 4 yolluyor ama ben subatta gitmek istiyorum dedim muhtemel sevk tarihim de subat subatta kesin gidermiyim simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  49. Selamün aleyküm iyi günler ben iki yıllık üniversite mezunuyum sağlık tecilim 2017 Aralık 31 de bitiyor yani 2018 ocakta muhayeneler başlıcak celp dönemi 2018 Kasım a kadar eyleme imkanım varmıdır gendim seçebilir mıyım olmuyor sa da muhayene olup üniversitesi sınavına hazirlanicagimi söyleyip sınavlar belli olana kadar Kasım a kadar erteleme durumları varmıdır ? Yoksa kaçak duruma düşüp sınav a girip sınav a girdiğime dahil belge gösterip mi konuşmam gerek şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  50. Hocam aşağıdaki yükümlünün 28.01.2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur.
    Erteleme nedeni : Sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor sence beni şubatta askere alırlar mı üni mezunuyum kısa dönem olacak şubata denk gelecek şekilde kaldırdım tecili

    YanıtlaSil
  51. Merhabalar ,
    96 doğumluyum okul tecilimi askere gidiyorum diye 16 Ekimde bozdurdum yukarda okuduğum kadariyla subatta askerim değilmi? Subeyi bilgi icin aradiğimda subatta gidiyorsunuz dendi. Bilgilendirirseniz sevinirim. Simdiden Tesekkurler.

    YanıtlaSil
  52. Selamün aleyküm kardeşim.23 Kasım da tecil bozdurdum.Verdikleri kağıtta sevk tarihi 01.02.2018 yaşıyor.e devlet de 07.02.2018 kdr askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyor.subatta gidermiyim yoksa Mart a kalır mıyım ?

    YanıtlaSil
  53. Selamın aleyküm abi ben 2017 nisan ayında muayenimi oldum Ankara kütük 98/3 gönderiyo ben erken gitmek istiyorum dedim şubatı işaretledim suan e devletimde 07.02.2018 askerlik yönünden bir sakıncası yoktur diyo askeriyenin bana muayene oldugumda verdigi kagıtta da subat yazıyo ben şubatta gidermiyim yoksa celp dönemime göremi giderim dinledigin için teşekkür ederim abi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. durumun 12 ocak tarihinde e devlet üzerinden belli olacak. Yani normalde ağustos celbinde gitmen gerekirken erken sevk talebinde bulunup şubatı tercih etmişsin. Bu talebinin kabul olup olmadığı 12 ocak tarihinde e devletten belli olacak.

      Sil
  54. Merhaba celp dönemim 2018 şubat sevk tarihim 01.02.2018 yazıyo kağıta size kesin gidermeyim bana yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  55. Merhaba
    26 Ağustosta tecilimi bozdurdum. şubede mayısta gidersin dediler , e devlette 07/02/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR diyor. Durumu anlayamadım beni ne zaman alırlar?

    YanıtlaSil
  56. Hocam merhaba ben Nisan 94 doğumlu ve Hendek/Sakarya kütüğüne bağlıyım.4 yıllık üni mezunuyum ve 14 eylül 2017 de tecilimi bozdurdum.Şubat ayında uzun dönem gitmek istediğimi de belirttim.Muayene oldum bir belge verdiler ama üstünde ağustos 2018 celbi yazıyor.Şimdi 2 sorum var.Şubatta kesin gidecek miyim, Devre kaybım olur mu? Diğer soru benim sülüsüm ne zaman çıkar? 12 ocak mı? 20 ocak gibi mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağustos 2018 celbinde gideceksin. Temmuz ayı içerisinde sülüsün çıkar.

      Sil
    2. Grup numarasına göre celp dönemi 2017/9 (ağustos 2018) aynen böyle yazıyor.E devlette ise erteleme nedeni sınıf ve tertibat bekliyor diyor.25 ocak 2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur diyor.Emin misiniz yani bu nasıl bir saçmalık.Şubatta gitmek için ta eylül ayında bozdurdum tecilimi

      Sil
  57. merhaba,
    88 doğumluyum 26 Ağustosta tecilimi bozdurdum. Şube mayısta gidersin dedi, e devlet 07/02/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR diyor.Mevzuyu anlayamadım. Beni ne zaman alırlar?

    YanıtlaSil
  58. Merhaba eğer erken sevk çıkmassa bir erken sevk dilekçesi daha verebiliyor muyuz

    YanıtlaSil
  59. Hocam ben 94 doğumluyum makina mühemdisliğini bitirdim tecil bozdurdum uzun dönem yazdırdım.12 şubatta uzun donem veya kısa donem çıkacağıda belli olacak mı

    YanıtlaSil
  60. Merhaba 4 yıl önce öğretmenliğe atandığımda askeri şubeye basvurdum evraklarımı verdim muayene oldum ve sonaadan aday öğretmenliğim bitene kadar tecil ettirdim askerlik subesini teyit için aradığımda tecil olduğunu söylediler ve yeriminde belli oldığunu söylediler sonradanda yüksek lisansla tecillydi 24 aralık 2017 de tecilim bitti ve e devlette 07.02.2018 tarihine kadar askerlik için sıkıntısı yoktur erteleme nedeninde ise sınıflandırılmış yükümlü yaZıyor kesin olarak subatta gidermiyim yoksa mayısamı kalır cevaplarsanız cok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kesin olarak şubatta gideceksin hayırlı tezkereler.

      Sil
  61. Oğlum 4 yıllık üni mezunu şubatta asker İzmir doğumlu nereye gider . Kısa dönem yazılmış kesin mıdır. Gideceği yer ne zaman belli olur.

    YanıtlaSil
  62. Merhabalar,

    Askerlik şubesinden aldığım kağıtta statüsü: yedek subay adayı yazıyor. Bu ne anlama geliyor ? Bizde lisans mezunları için demi askerlik yerleri 12 ocakta açıklanacak ?

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  63. Baskan ben 4ay once falan muane oldum bana verdikleri kagitta celp donemi agustosun 2si yaziyor e-devlette ise 07.02.2018 kadar askerlik yonunden bir sakincasi yoktur diyor subatta gitmek istiyorum ne zaman giderim

    YanıtlaSil
  64. Merhaba e-devlette 02.07.2018 kadar askerlik yonunde bir sakincasi yoktur nedemek

    YanıtlaSil
  65. E devlet üzerinden askerlik durum belgesi oluşturamıyorum teknik sistem hatası alıyorum devamlı aynı 98/1 im 98 liyim çözümü nedir şubeye gittim geregi yok boşver dediler ocak ta gel dediler yerler açıklandıgında bu sıkıntı gidermi.

    YanıtlaSil
  66. merhaba celp donemi subat 2018 , grup numarasina gore celp donemi 2017/11 (Kasim 2018)
    statusu:yd.sb.adayi
    siniflandirmatarihi 25 ocak 2018 .
    subatta kesin askermiyim? Birde uzun donem astegmen olarak mi gidecem?

    YanıtlaSil
  67. Merhaba ben askerlik için tecil bozdurdum ve şubat celbine tabiyim. Tekrar tecil ettirebilir miyim? Sürem. Nedir

    YanıtlaSil
  68. Uzun dönem Yapacak şubatta Gidecekler Ne Zaman Acıklanır Ve E Devlete’ten Nasıl Ne Yazarak bakılır..

    YanıtlaSil
  69. Merhaba
    98 dogum luyum muane oldum sevk
    Tarih 01.02.2018 yaziyor e devlete 07.022018 yazihor ne zaman giderim tesekkurler

    YanıtlaSil
  70. Makine mühendisliği bitirdim 94 doğumluyum tecilimi bozdurup uzun dönem seçtim.uzun dönem cikma şansı nedir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son dönemdeki yedek subay ihtiyacını göz önüne alırsak yüksek ihtimal diyebilirim.

      Sil
  71. lisans mezunuyum statü yd sby adayı yazıyor. celp dönemi 2018 şubat sınıflandırma tarihi 25 ocak 2018. uzun dönem gitme ihtimalim nedir sizce ve yerler ne zaman belli olur.

    YanıtlaSil
  72. 31 aralık 2017 de tecilim bitti ama ben şimdi gitmek istemiyorum kasım celbini seçebilirmiyim tekrardan sınava gireceğim .celb seçme hakkımız varmı

    YanıtlaSil
  73. 92 doğumlu lisans mezunuyum ekimde tecil bozdurdum,mayıs 2018e kadar ilişik yok verdiler.
    kasım ayındada erken sevk talebinde bulundum.
    şubat gitme ihtimalim nedir sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. net olarak bilebilmem mümkün değil ancak şubat celbinde gitme ihtimalin %50

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. yukarıdaki soru bana ait..
      yoklama kaçağıydım ceza yazdılar ekim ayında. bu gitme sürecini hızlandırırmı sizce

      Sil
  74. Reis ben 1999 Eylül 4doğumluyum bugün şubeye muayene olmak için gittiğimde bana şuan görünmüyor erken Nisan mayıs gibi gel dediler ne yapmam gerekiyor daha erken gidemezmiyim

    YanıtlaSil
  75. merhaba celp donemi subat 2018 , grup numarasina gore celp donemi 2017/11 (Kasim 2018)
    statusu:yd.sb.adayi
    siniflandirmatarihi 25 ocak 2018 .
    subatta kesin askermiyim? Birde uzun donem astegmen olarak yapacagim kesin mi acaba?

    YanıtlaSil
  76. lisans mezunuyum statü yd sby adayı yazıyor. celp dönemi 2018 şubat sınıflandırma tarihi 25 ocak 2018. uzun dönem gitme ihtimalim nedir sizce ve yerler ne zaman belli olur.

    YanıtlaSil
  77. Bana 98/3 gidiyosun dediler sonra Bende dilekçe verdim şubata aldım kâğıtta şubat yazıyor yoklama tarihide 26.09.2017 kesin şubat çıkar mı yardımcı olurmusunuz?

    YanıtlaSil
  78. 94 doğumluyum makina mühendisliğini bitirdim tecilimi bozdurup uzun dönem askerliği seçtim. Uzun dönem çıkma ihtimali sizce nedir? Cevaplarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  79. Subat 7 sine kadar askerlik yonunden sakincasi yoktur ve sınıf ve tertibat bekliuor diyorum bilgi verirmisinz

    YanıtlaSil
  80. Merhabalar. Sınıflandırma tarihi 25 ocak yaziyor. Yedek subaylık çıkma durumu nedir? Yedek subaylık tercihinde bulunmuştumm

    YanıtlaSil
  81. 31 Aralık 2017de tecili biten ne zaman askere alınır? Yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öğrenim durumun, yaşın ve şubene göre değişir öncelikle şubeye gidip işlemlerini yaptırmalısın.

      Sil
  82. Abi ben 1997 doğumluyum kasımda tecilimi bozdurdum bana verdikleri kağıtta 01.02.2018 e kadar e devlet te 07.02.2018 e kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yani demek istediğim subatta kesin gidiyormuyum martta kaymaz dimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet tecil bozdurduğun için şubatta kesin gidersin.

      Sil
  83. 31 Aralık 2017de tecili biten kişi ne zaman askere alınır? Askeriyeye gitmeli mi yoksa çağırırlar mı?

    YanıtlaSil
  84. kartlar ne zaaman basılmaya başlanır şubat celbi için kasımda gidenler acıklanmadan 1 hafta önce basılmıştı

    YanıtlaSil
  85. 23.04.1998 doğumluyum kağıtta 01.02.2018 yaziyor e devlette 07.02.2018 yaziyor ben kesin olarak 7 önde gider miyim Bursa Osmangazi

    YanıtlaSil
  86. AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 28/01/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR. şubat ayın da asker miyim ?

    YanıtlaSil
  87. S.a abi ben 02.06.2017 tarihinde muane oldum ve ben erken sevk isetdim bana kagıt verdiler 01.02.2018 de askersin dediler bu belirtiren tarihten gidermiyim acaba lütfen yardımcı olurmussun bana

    YanıtlaSil
  88. Merhaba bugün basvuru yaparsam şubatta gitme ihtimalim nedir devre kaybıyım. lisans mezunuyum

    YanıtlaSil
  89. Ocak 19 itibarı ile yüksek lisans ertelemem bitiyor memurum daha önce yerim belli olduğu için erteleme hakkim yokmuş
    1.si askere ne zaman giderim
    2.si ise erteleme hakkım hiç bir şekilde yoo mu

    YanıtlaSil
  90. Abi ben 14.02.98 doğumluyum Şubat askere gedermiyim

    YanıtlaSil
  91. Kardesim ben temmuzda muayne oldum 98 dogumluyum bana agustosta gidersn dediler ama subatta gitmeyi beyan ettim e devlettede 07.02.2018 yaziyo subatta kesin gdermiyim

    YanıtlaSil
  92. Hocam ben ekim ayinda tecilimi bozdurdum önlisans mezunuyum 96 liyim bagli oldugum ilce mayista yolluyor bendeki kagitta muhtemel sevk subat diyor ve benim ne zaman gidecegim 12 ocakta mi belli olacak ?

    YanıtlaSil
  93. askerlik durum belgeme baktıgımda bu çıkıyor. Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı. kagıtta şubat celp dönemim agustos ne olur benim durum

    YanıtlaSil
  94. 98 doğumluyum genel celp dönemim kasım gönderiyo şubatta gitmek istiyorum dedim muaynemi 2017 dinin şubatında oldum e devlette 07.02.2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur diyo bide sınıf ve tertibat bekliyor diyo kağıdımda muhtemel sevk 2018şubat yazıyo şubatta gidermiyim yardımcı olurmusun.

    YanıtlaSil
  95. Kolay gelsin 2016 temmuz ayında 4 yıllık işletmeden mezun oldum. Normalde temmuz 2018e kadar tecilliyim. Aralık 30unda tecilimi bozdurdum. Fakat mayısta askere gideceğim söylendi. Ama e devlettten baktığım evrakta 28/01/2018 tarihine kadar askerlik işlemleri açısından bi sakınca yoktur yazıyor. Pek birşey anlamadım bilginiz varsa cevabınızı beklerim, kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  96. 1998 ocak doğumluyum askerliğim m 4 celp çıkmıştı erken gitmek istiyordu. Dedim şubat yazdılar. Edevlette şubat 7 kadar zorunluluk gözükmüyor diyor acaba şubatta askere gidebilirmiyim

    YanıtlaSil
  97. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  98. Merhabalar ben lisans mezunuyum eylul 2019 kadar tescilliyim bu ayda tescillimi bozdurursam şubatta askere gidebilirmiyim

    YanıtlaSil
  99. 93 dogumluyum yarin tecili bozdurucam. Şubatta mi giderim mayista mi giderim

    YanıtlaSil
  100. Ağustos ayında tecilimi bozdurdum şubata gidebilirmiyim beklemekten sıkıldım artık bi almadılar

    YanıtlaSil
  101. Mayısta gitmek için Tecili en geç ne zamana kadar bozmalıyız

    YanıtlaSil
  102. Merhaba
    Yedek subaylık çıkıp çıkmadığıda mı 12 ocakta belli olacak?

    YanıtlaSil
  103. 93 dogumluyum kasım 27 de tecil bozdurdum verilen kagıtlarda celp dönemi şubat 2018 yazıyor ve sınıflandırma tarihide 25 ocak 2018 yazıyor şubatta kesin gidermiyim

    YanıtlaSil
  104. İyi akşamlar ben haziran ayında askerliği tecil ettirdim geri 28 eylül de tecili geri bozdurdum 16.01.1998 doğumlüyüm e devlet üzerinden baktığım da 07.02.2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor ne zaman giderim askere

    YanıtlaSil
  105. Mrh hocam ben 92 doğumlum lisans mezunuyum bu sene mezun oldum ekşm ayında tecilimi bozdum muayene oldum. Şubatta askersin dediler askerlik şubesinden. Uzun dönem olmasınıda istedim e devlette 28/1/2018 e kadar sakıncası yok deniyor sınıf ve tertip bekleniyor yazısı var. Şubatta gidermiyim birde asteklik şansım varmı?

    YanıtlaSil
  106. Abi ben 1998 doğumluyum mayısta muayene oldum ve erken sevk istedim muhtml sev tarihi 01.02.2018 yazıyo e devlette ise 07.02.2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakncası yoktur diyo sınıf tertibat bekliyor yazıyo şubatta kesin gidermiyim

    YanıtlaSil
  107. Merhaba ben 97 dogumluyum okulum yeni bitmisti askerlik subesine gittim tecilli bozdurcam dedim zaten tecillin yokmus okulun yeni bittigi icin subatta gelecekti dedi ben muaynemi oldum erken gitmek istiyorum diye 7.02.2018 yaziyor kagitta e devlette celp baktim 2018 in kasim diyor ama subatta istiyorum eylul ayinda gittim askerlik subesine ben muaynemide eylulde yaptirdim arti abimde askerde suan ben subatta gider miyim ?

    YanıtlaSil
  108. kayıtlarımızın tetkiki sonucunda şubat 2018 yedek subay celbinde silah altına alınacağınızı tesbit ettik. Kısa dönem ere ayrılmanız dueumunda birlik komutanına müracat ediniz. Diye askeriyeden bana dilekçe geldi e devlette 28.01.2018 yazıyo dilekçe kafamı karıştırdı ben komando evet ydk sby evet demiştim ne zaman belli olur ve kısa dönem uzun dönem mi olur

    YanıtlaSil
  109. Merhaba 97 dogumluyum eylul ayinda askerlik subesine gittim tecillimi bozdurmak icin tecillim zaten yokmus okul yeni bittigi icin subatta gelecekmis ben eylulde muaynemi oldum erken gitmek istiyorum diye soyledim arti abim suanda askerde ben subatta gidermiyim peki abim askerdeyken tesekkurler

    YanıtlaSil
  110. Selamini aleykum aga bizim ekim gibi tecili bozdurduk kasıma gidemedik subatta gideyim tamam dedim kadın ocak 15 gel yerin belli olucak dedi gideriz deme subatta ?

    YanıtlaSil
  111. Merhaba ben kasımda tecilı bozdurdum ve şubatta gideceğimi en gec ocak 15 te yerlerın kesin aciklanacagi söyledi. FaKat aynı zaman da da ben uzman cavuslağa başvurdum ve başvurum onaylandı . Çağırdıklarinda ankaraya mülakata gitmem lazım ama bi yandan da Şubata az kaldı ne yapıcam ne yapmam gerekiyor yani bilgi verirseniz eğer çok sevinirim . Askerliği mayısa aldirabilir miyim mülakat hakkım gider mi nolur yardimci olun

    YanıtlaSil
  112. selamın aleyküm hocam 91 doğumluyum tecilimi 11.09.2017 de bozdurdum tahmini sevk tarihi 01.02.2018 tarihi yazıyor genel celp dönemide subat 2018 yazıyor subatta kesin olarak alırlarmı yardımcı olursanız sevinirm

    YanıtlaSil
  113. ben 2022 e kadar tecilliydim ekimde tecili bozdurdum şubata alirlarmi

    YanıtlaSil
  114. merhaba şubatta askere gitmek için başvurumu yaptım lisans mezunuyum yüksek lisansta tecilimi bozdurdum başvurumu yaptım yedk subay olmak istemediğimi belirttim ama spor akademisi mezunuyum yedk subay olma ihtimalim varmıdır varsa nekadardır sizce ve e devlette 28.01.2018 e kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyor
    kesin olarak hangi tarihte belli olur nereye gidecegim ne zaman gidecegim ve er mi yoksa yedek subay olacağim ??

    YanıtlaSil
  115. S.a hocam ben lisans mezunuyum. 9 Kasim 2017 de tecili bozdurdum celp dönemi şubat yaşıyor. 25.01.2018 kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur diyor. Ben şimdi şubat 'ta askere gidermiyim ? Gidersem de ilk haftaları mi olur. Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  116. SELAMÜN ALEYKÜM BEN ŞİMDİ 21 EYLÜLDE TECİLİMİ BOZDURDUM ŞUBATTA ASKERSİN DEDİLER ŞİMDİ BEN KESİN ŞUBATTA GİDİCEKMİYİM İŞYERİNE HABER VERDİM ÇÜNKÜ ÇIKIŞ SÜRESİ İÇİN 12 OCAKTA HANGİ BİRLİĞE GİDECEĞİMMİ BELLİ OLCAK YOKSA ERTELENME DURUMU VARMI

    YanıtlaSil
  117. Merhabalar, lisans mezuyum kasım sonunda tecil bozdum e devlette 28/01/2018e kadar askerlik yönünden bi sakınca yoktur yazıyor ve erteleme nedeni kısmındada sınıflandırma ve tertibat bekliyor yazıyor. Şubatta kesin gideriz heralde? Vede bizim yerler ne zaman belli olur?
    Simdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  118. 13 haziran 2017 de muaneye oldum verdikleri kagitta 31 ekim yaziyor e devlette 07.02.2018 yaziyor hangi ayda gidicem ekim mi subat mi

    YanıtlaSil
  119. selamünaleyküm.

    08.02.1994 doğumluyum.2017 kasım ayında tecil bozdurdum.Askeriyeden ne zaman gideceğimle ilgili birşey söylemediler.Ocak 15 gibi açıklanır dediler.E-devlette. 07/02/2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakınca yoktur yazıyor.Kütüğümde 2018 ağustos gösteriyor muhtemel gideceğim tarih. Şubatta askere gitme dururmum nedir.? Ne kadar erken gidersem o kadar iyi benim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen 94 doğumlusun ve tecil bozdurmuşsun dolayısıyla kütüğünün asker gönderdiği celp dönemine tabii değilsin. Şubat celbinde %90 asker olursun 12 ocakta belli olacak az kaldı e devletten bakabilirsin

      Sil
  120. Merhabalar benim geçen sene askerlik yerim ve sinifim belli olduktan sonra ben tecil işlemi ile ertelenmiştir şimdi bu sene subatda askere gitmek istiyorum celp döneminde başvuru yapsam subatda gidebilirmiyim tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şubat için geç kaldın artık mayıs celbinde askere gidersin.

      Sil
  121. Şubatta askere gidebilmek için en son hangi tarihte tecili bozdurmam gerekiyor

    YanıtlaSil
  122. 14.02.98 doğumluyum muayene oldum kağıt Şubat yazıyor kesin gidermiyim

    YanıtlaSil
  123. Merhaba ben 1996 doğumluyum Memleketim Adana Sarıçam . 5 ay öncesinde tecilimi bozdurdum ve Askerlik yerim açklandı . Daha sonrasında iş buldugum için tekrar tecil ettirdim . Askerlik şubeye gittim dün ve tecilimi tekrar bozdurmak istedim.Şuan bu işlemi yapamam şubatın ilk haftası gel dedi . Benim yerim zaten bir önceki yoklamada belli oldugu için hemen götürürler mi yoksa mayısı mı bekletirler. Birde bana Manisa Alaşehir askeri inzibat çıkmıştı o yerimin değişme şansı var mı ? Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yeniden sınıflandırman yapılacaktır aynı yer çıkmaz.

      Sil
  124. 1995 Aralık doğumluyum. Akdağmadeni Yozgatlıyım.Lisans mezunuyum.10 Ekim 2017 tarihinde tecilimi bozdurdum.Kısa dönem istedim.Askeriyeden bana verilen kağıtta 25.01.2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur ve celp dönemi şubat 2018 yazıyor.Ve ek olarak yoklama tarihi 05.09.2017 ile grup numarasına göre celp dönemi 2017/09(ağustos 2018) yazıyor.12 Ocak 2018 tarihinde e-devlet üzerinden ilan edilecek sevk yerleri ve tarihlerinde ilk sevk dönemi olan 1 Şubatta mı yoksa ikinci sevk dönemi olan 14 Martta mı giderim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayı sonuna doğru tahmini olarak 26 ocakta e devletten açıklancak. Tam tarihi hakkında duyuruyu sitemizden yapacağız. Sitemizi takip ederek ve facebook üzerinden askeribilgiler facebook sayfamızı takipte olarak haberdar olabilirsiniz.

      Sil
  125. Sa yakşamlar 2017 nisanda muane oldum 98 liyim kagıtta celp dönemi Şubat yazıyor muhtemel sevk tarihi 01/02/2018 e devlettede 07/02/2018 sakıncadı yoktur diyor kesin subatta gidermiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır kesin şubatta gideceksin diye birşey yok durumun 12 ocakta belli olacak.

      Sil
  126. kardeşim ben lisans mezunuyum mühendisim ve uzun dönem istedim benim askerlik yerim 12 ocak tarihinde mi belli olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır senin ki ocak ayının sonu 26 ocak gibi belli olacak ayrıca duyuru yapıcaz sitemizi takipte ol ayrıca facebook üzerinden askeribilgiler facebook sayfamızı takip ederek haberdar olabilirsin.

      Sil
  127. Merhabalar. Ben kasım 29 da tescilimi bozdurdum ve yedek subay olmayı da istedim. Askerlik şubesinde de bana ocak 20 den sonra askerlik yerimi öğrenebileceğimi ve şubatın 1 ile 5 ı arasında da teslim olmamı gerektiğini söylediler. Acaba uzun dönem askerlik yapabilecek miyim ve de dedikleri tarihleri mi göz önüne alacağım? Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emre kardeşim uzun dönem mi kısa dönemmi askerlik yapacağın ve askerlik yerin tahmini olarak 26 ocak tarihinde e devlet üzerinden açıklanacak. Ancak resmi tarih açıklanmadı bizde takipdeyiz. Bizim tahminimiz 26 ocak 2018 dir. Sitemizi takipte ol duyuru yapacağız ayrıca askeribilgiler facebok sayfamızı da beğenrek haberdar olabilirsin.

      Sil
    2. Peki hocam çok teşekkürler hayırlı geceler.

      Sil
  128. Ben 97 doğumluyum 2 hafta önce açıktan lise mezunu oldum tecilim var ama liseyi bitirdiğim için 2 ay içinde askerlik şubesine başvurman gerekiyo yazıyo e devlette. Henüz muayene olmadım Şubatta mı asker olurum yoksa mayısta mı

    YanıtlaSil
  129. 2017 haziranda muayene oldum verdikleri kagitta sevk tarihi 31 ekim 2018 yaziyor e devletten bakiyorum 07.02.2018 tarihine kadar askerlik yönünden bir sakincasi yoktur diyor hangi ayda gidicem kasim mi subat mi ( cevap verirseniz bilgi almis olurum )

    YanıtlaSil

Yorum Gönder