Ana içeriğe atla

Adıyaman'da Askerlik Yapmak Nasıldır?


Adıyaman'da Askerlik Yapanlar: 
Adıyamanın  coğrafı konumu itibariyle güneydoğuda yer alması nedeniyle askerliği adıyamana çıkanlar ve aileleri tarafından endişe ile karşılanmaktadır. Oysa bu endişe yersizdir. Adıyaman her ne kadar terörün şiddetli yaşandığı illere yakın olsa da terör riskinin çok az yaşandığı bir ilimizdir. Yani terör olayları açısından istanbuldan daha az riskli bir bölge olduğunu söyleyebilirim. Askerlik yapacaklar açısından havanın aşırı sıcak ve nemli olması biraz can sıkıcı olabilir bunun dışında adıyaman doğal ve tarihi güzellikleriyle yurdumuzun güzide şehirlerinden birtanesidir. Adıyamanda jandarma olarak daha önceki yıllarda görev yapmış profesyonel askerler ve vatan borcunu adıyaman jandarması olarak tamamlamış ziyaretçilerimizin adıyamana dair bilgi ve görgülerini bizimle paylaşmalarını bekliyoruz.

Adıyamanda Bulanan Askeri Birlikler
Adıyaman ilinde jandarma dışında kurulu bir askeri birlik bulunmamaktadır. Adıyaman İl Jandarma Komutanlığına bağlı olarak görev yapmakta olan Tut, Samsat, Kahta, Gölbaşı, Gerger, Besni, Sincik ve Çelikhan jandarma karakol komutanlıklarında askerlik yükümlülüğü yerine getirilmektedir.

Adıyamanda Askeri Malzeme Satan Yerler
Adıyaman merkez çarşısında illerden alışveriş yapacaklar açısından da gölbaşı, besni,gerger veya menzil çarşısında askeri malzeme satan dükkanlar bulunabilir.

Adıyaman Nasıl Bir Şehirdir? 

Adıyaman, Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan bir ilidir. İdari merkezi Adıyaman şehridir. İl Nüfusu: 610.484'dür. Bu nüfusun %71,6'sı şehirlerde yaşamaktadır. İlin yüzölçümü 7337 m²'dir. İlde km²'ye 83 kişi düşmektedir. Adıyaman Nemrut dağı, Adıyaman müzesi, Perre antik kent, Adıyaman saat kulesi başlıca görülmesi gereken turistlik yerlerdir.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

Yorum Gönder