Ana içeriğe atla

Asker Kaçağı Sigortalı İşte Çalışabilir mi 2023

Asker Kaçağı Kime Denir?
Herhangi bir sebep olmaksızın yoklamaya gitmeyen yükümlülere yoklama kaçağı, sevk işlemleri şube tarafından yapıldığı halde birliğine katılmayan yükümlülere bakaya denir. Bunların her ikisine birden de genel anlamda asker kaçağı denir.

Asker Kaçağı Çalıştırmanın Cezası
1111 sayılı Askerlik Kanununun 93üncü maddesinde göre; yoklama kaçaklarını, saklıları ve bakayaları bilerek resmi ya da özel hizmetine alanlar Askeri Ceza Kanununa göre cezalandırılmaktadır. 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun 75inci maddesine göre de; kaçakları, izinsizleri, bakayayı, yoklama kaçaklarını bilerek özel ve resmi hizmete alanlar veya gizleyenler ve hükumetten yapılacak tebligat üzerine özel işlerinden çıkarmayanlar barışta 3 aydan 1 yıla ve tekerrüründe 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaktadır.
Askerlik Şubesinden İşyerine Yazı Geldiğinde
Arkadaşlar her işyeri işçi alımında işçilerden askerlikle ilişiği olmadığına dair belge ister. Bu belge olmadan işe başlatmaz. İşveren işçiyi işe aldığı sırada işçinin askerliği tecelli olabilir ancak sonradan tecil süresi bitmiş olabilir ve bundan işverenin haberi doğal olarak olmaz. Bu durumda işveren bilmeden  asker kaçağı çalıştırmış olur. Böylesi durumlarda işverene herhangi bir ceza uygulanmaz çünkü işveren bu durumu bilemez. Ancak asker kaçağı olduğu işverene askerlik şubesi tarafından resmi yazı ile tebliğ edilir edilmez işçinin iş akdi iş Kanununun 17nci maddesine göre yapılması, işçiye ihbar sürelerinin kullandırılması ve kıdem tazminatının ödenerek işten çıkarılması gerekir. Çıkarmayan işverene askerlik ceza kanunun 75. maddesine göre işlem yapılır.
asker kaçağı sigortalı işte çalıştırma cezası

Sonuç olarak; asker kaçağı durumundayken sigortalı bir işte çalışmaya başlayamazsınız. Ancak halihazırda bir işte çalışıyorken asker kaçağı durumuna düştüyseniz askerlik şubesi bu durumu işverene bildirene kadar yine çalışabilirsiniz ancak bildirim yapıldıktan sonra işveren sizi işten çıkarmak zorundadır.

Yorumlar

  1. Selamın aleyküm reis ankara haymananılıyım izmir de doğdum yaşıyorum 99 Eylül 4 9/3olarak mış galiba haymana kütüklüler ben yarın gidip muayene olsam şubatta istesem kesin olurmu şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus kardeşim Haymana 9/3 ağustos celbinde asker gönderiyor. Daha önce yani şubat veya Mayıs celbinde askere gitmek için hemen muayene olmaya git ve celp tercihi yap talebin kabul edilirse şubat ya da mayıs celbinde gidersin değilse 2019 ağustos celbinde asker olursun.

      Sil
    2. askeri bilgiler nolur yazdıgım konunun cevabını veriri misin senden haber bekliyorum ona göre yol izlicem lütfen

      Sil
    3. hangi soruyu sormuştun kardeşim bulamadım.

      Sil
    4. Benim nisan ayinda tecilim kirildi okulu aradim bana ogrencilik hakkimin oldugunu soylediler bugun harc parasini yatirdigimda tc kimlige ait bir ogrenci olamadigini soylediler.. birde ben yoklama kacagiyken sinava girip uni okuyabilirmiyim

      Sil
    5. Ben hiç muayne olmadım eşim ve birde ufak kızım var senelerdir sigortasız calışıorum bırakıp gidicek kimsem yok sigorta yaptırsam sorun olur mu
      Subeyede gittim durumu anlattım yapıcak bişey yok durumunu düzelt gel dediler
      Kesin bi bilgisi olan bana yardımcı olabilir mi

      Sil
  2. kardeşim otuz yaşında uzun dönem er olarak gidersem eğer ciddi anlamda ne gibi sıkıntılar yaşarım? tecrübelerine göre. birde diğer sorum uzun dönem gidipte askerde aöf 4 yıllık bitirirsem( gittiğim yer kesin olarak sınava girmeme izin veriyormu?) askerlik yaptığım süreden düşülürmü? teşkkür ederim şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. askerdeyden sınavlara girmene kesinlikle bir engel yoktur.Sınav günleri izin alabilirsin.Askere uzun dönem gidip askerdeyden 4 yıllık mezunu olursan tabiki askerliğin kısalır. Kısa döneme çevrilir askerlik yaptığın gün sayısı da düşülür. 30 yaşında kısa dönem de uzun dönem de asker olmak zor kardeşim ama hayatta bir kez yaşanıyor ömür boyu anlatılıyor. Hayırlı tezkereler.

      Sil
    2. sigortalı çalışıyordum işten ayrıldım oyüzden bu başlığın altına yorum yazdım kardeşim. varsa bi hatam affola. peki uzun dönem gidersem elbette yaş akran sıkıntısı hariç başka ne gibi zorluklarla karşılaşırım? kısacası başımı çok taşlara vururmuyum? kısa dönemin uzundan farkı nedir rütbe gibi mesala. yoksa askerlik yaptığın gün sayısımı?
      uzun dönemde gitsem sonuçta 2 yıllık myo diplomam var bi faydası olurmu ne bileyim geri hizmet yazıcı vs gibi. tekrar teşekkür ederim ellerine sağlık şimdiden.

      Sil
    3. kısa dönem ile uzun dönem arasında askerlik yaptığın süre dışında pek fark yok. Eskiden kısa dönemlilere eğitimli insanlar gözüyle bakıldığı için daha daha fazla musamaha gösteriliyordu ancak artık bu fark kalmadı. Zira kısa dönemlerin sayısı epey arttı. Başını taşlara vurmazsın askerlik yapmak erkek olmanın göstergesidir. Git ve aslanlar gibi yap bitir gel derim :)

      Sil
  3. kardeşim iyi aksamlar.
    1 ocak 2019 da tecilim bitiyor. aofson sınıftaym okul uzadı.89 dogumluyum

    okul bitene kadar bakayı kalırsam ne zamana tahmini işyerine kagıt geliyor ?

    cok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okuduğun sürece 31 aralık 2018 tarihine kadar zaten tecillisin. 2019 ocak ayı içerisinde şubeye gider durumunu anlatırsın okulun bitmesene bi kaç ay kaldığını söylersin ve celp tercihinde bulunursun seni ağustos ya da kasım celbine alırlar bu sırada okulu bitirir sonra istersen 2 yıl sorunsuz tecil ettirirsin. Yani bakaya kalmana gerek yok.

      Sil
    2. ocak ayında subede gidio celp sectiğim zaman agustos \ kasım

      bu surede bakaya olmadıgım icin işyerine kagıt gelmiyor değil mi ?

      nisanlıyım evlenmem buna baglı kardeşim

      teşekkürler

      Sil
    3. evet ocak ayında celp tercihi yaparsan işyerine kağıt felan gelmez çünkü bakaya kalmamış oluyorsun.

      Sil
    4. 1989 DOĞUMLUYUM VE AÇIKÖĞRETİM SON SINIFIM. 2018 31 ARALIKTA TECİLİM BİTİYOR. OCAK AYINDA CELP İÇİN GİTSEM İŞYERİNE KAĞIT GELMEZ DEMİŞSİNİZ. EYLÜL YA DA KASIMA İŞ YERİNE KAĞİI GELMEZ DİMİ KESİN OLARAK. VE KAÇ DEFA CELP ETME HAKKIMIZ VAR...? TEŞEKKÜRLER.

      Sil
    5. kardesim öncelikle tesekkur ederim bilgiler icin benzer olucak ama bende 89 luyum dgs ile gecis yaptim ve hazirlikla beraber 5. senemdeyim fakültede normalde okul otomatik tecil ettiriyodu kanun 29 yaş demiş ve biz şuan asker kacagi gozukuyoruz bunun bi çaresi yok mu örgün egitim okuyorum ve çalisamiyorum suan bu durumdan dolayı nasıl bir yol cizmeliyim.şubeye gittim kaçaksın ya muayene olcaksın ya da kacacaksın dediler

      Sil
  4. Slm ben 89 luym tescilim 2018 sonunda bitiyor aof okuyorum okulda 2019 şubatta bitiyor yani bir iki ay sorun olurmu birincisi kısa dönem askerlikten bu durumda faydalana bilirmiyim ikincisi bu durumda lisans mezunu olduğum için bir yıl tecil hakkından yararlanabilirmiyim selematle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir üst yorumda benzer soruyu yanıtladık kardeşim ordan bakabilirsin.

      Sil
  5. Merhaba ben yurtdışında lise okudum ancak liseyi bitirmeden son sınıfta bırakıp Türkiye geri dönüş yaptım.askerlik şübesine gittim önce bana lise bitmediği için techil vermediler ama sonradan sağolsunlar verdiler 3 yıl.ben 2017 açık liseye kayıt oldum ve Halen okuyorum şimdi techilim bitti.2018 ikinci ayda son yoklamaya tabi olarak techil vermişler.şimdi sormak istediğim şey ben bi kez lise bitirmiş gibi 3 yıl techil aldım bidaha askerlik şubesine gidip techil ettire bilirmiyim lise üzerinden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdullah kardeşim lise bitmeden 3 yıl tecili askerlik şubesi sana nasıl verdiğini bilemediğim için birşey söyleyemiyeceğim konuyu askerlik şubesindeki görevliler ile görüşmeni öneririm.

      Sil
  6. Merhaba önlisans okuyorum ve bu dönem içerisinde mayıs haziran gibi mezun olucam şuanda tecilim 31 12 2018 gözüküyor mezun olur olmaz askere mi çağırılım devam eder mi en azından mezuniyet belgemle yıl sonuna kadar tecil yapabilirmiyim 28031989 doğumluyum tşkler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haziranda mezun olunca diploman veya mezun belgenle şubeye giderek askerliğini 2 yıl daha tecil ettirebilirsin. Mezun olduktan sonra 29 yaşını geçiyor olmanın önemi yok.

      Sil
  7. Selamın aleyküm reis ben muayene oldum ve muhtemel sevk tarihi 01.02.2019yazıyor ve 01.02.2019tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur diyor celp dönemi Şubat diyor benim kütük 3gönderiyor ama bende Şubat 1muhtemel diyor açıklarmısınız kaç giderim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muayene olurken erken sevk talebinde bulunup celp tercihinde bulunmuşsunuz sanırım. Çok erkenden talepte bulunduğun için şubatta kesin askersin diyebilirim.

      Sil
    2. Çok saolasın reis içime su döktün yemin ederim ki 😂

      Sil
  8. Slm ben yoklamamı oldum muane mi yapamadım belili sebep lerden de gidemiyorum askere 4 ay önce muane oldum şimdi sigortalı bi yerde çalışa bilirmiyim sorum bu ilgiy le cvp verir seniz sevnirim tşk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ismail kardeşim kaç doğumlusun öğrenim durumun nedir. muayene oldun mu olmadın mı yorumundan hiçbirşey anlayamadım biraz daha detaylı bilgi vermelisin.

      Sil
  9. ismim yusuf. Dün tecil sürem doldu. mayısta asker görünüyorum. yeni evlendim. 1 yıldan fazla bana kredisi ödemem var. Bu kredinin bitim dönemine kadar gitmememe durumunda ne gibi bir işlem uygulanır? veye ben ne yapabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 yıl bakaya kalırsın kardeşim bu konuda bakaya kalmanın cezası 2018 başlıklı yazımızı ve altındaki yorumları okumanı öneririm.

      Sil
  10. Selamun Aleykum
    Hocam 88 liyim
    Durum belgesinde 4.02.2018 son muayeneye tabi yazıyor
    Maddi ve manevi durumlardan dolayı bir süre daha gitmemem lazım ailem sahipsiz ve borçlarla kalmaması için
    ● muayene olsam ve kasım celpi talep etsem olabiliritesi var mi
    ●En kötü ihtimalle hangi celp dönemi yollarlar
    ●muayene kaçağı durumuna düşer isem iş yerine tebligat gelmesinin belirli bir süresi var mi
    ●muayene olup celp dönemi askere gitmesem mi daha mantıklı yoksa muayene kaçağı olmak mi ?

    Hocam geçmiş yazılarınızı bir bir okumaya başladım daha doğrusu gayret edicem. Soruların cevabını verirseniz memnun olurum durum cidden vahim Rabbim kimseyi çaresiz bırakmasın
    Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kötü ihtimalle mayıs celbinde askere alınırsın. Şubatta muayene olup celp tercihi ile kasımı talep edebilirsin ancak kabul edilip edilmeyeceğini bilemem. Maalesef yasa dışı yolları buradan tavsiye edemiyoruz. Askerliğinizi yasal yollardan tecil ettirmeye çalışın yüksek lisans yapmak gibi. Selametle.

      Sil
  11. iyi günler hocam 11.06.88 çorum osmancık doğumluyum 31.12.2017 tarihinde tecilim son buldu.askerlik durumunda 04.02.2018 tarihine kadar sakınca yoktur yazıyor. lisans tamamlama okuyorum büyük ihtimallede ağustos ayı gibi okul biticek. şimdi ben kasım celbine talepte bulunabilirmiyim ? kasım celp talebim kabul edildi ama farklı sebeblerden kasımda da gidemedim desem beni ne gibi sorunlar bekler. birde şu iş yerine kağıt gönderme mevzusu var ben devlet memuruyum benim iş yerimede kağıt gönderiliyormu.. şimdiden teşekkürler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet, hiç riske girmeyip para cezasını ödemeyi göze alıp ağustos ayına kadar bekleyip sonra mezun olunca diplomanla gidip tecil işlemlerini yaptır derim.

      Sil
  12. Merhaba
    2018 mart ayında tecilim bitiyor. Ağustos celp döneminde askere gideceğimi belirttiler. Yüksek lisansım temmuz ayında bitecek. Bittiğinde tecili uzatabilir miyim? Ne zamandan itibaren asker kacağı konumuna düşüyorum? Ağustos celbine gitmezsem mi? Tecilim bittiğinde şubeye gidip celp dönemi mi seçmem gerekiyor?
    Ek olarak iş yerime askerlik bildirisi tahminş br zaman geliyor?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yüksek lisansın temmuzda bittiğinde tecil yaptırabilrsin. Ağustostan sonra yoklama kaçağı durumuna düşersin. İşyerine tebligatın ne zaman geleceğine dair bir süre vermek imkansız şubeden şubeye değişiyor.

      Sil
  13. Merhaba 01.01.1988 dogumluyum 2 yillik yuksek okulum devam ediyor 31.12.2017 tarihinde tecilim bitti okulum bu yıl sonu bitecek bi yandan calisiyorum evliyim 1 yasinda engelli oglum var suan icin askere gitmem imkansiz gibi sorum şu sigortali işe girsem askerlikle ilgili kagit iş yerime gelir mi. Okulum bu yaz biterse mezun olursam tecil hakkim olur mu acil yardim lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kağıt gelir ancak ne zaman gönderirler tarih olarak bilemiyorum.Okulu yazın bitirirseniz tecil hakkınız olur.

      Sil
  14. merhaba kardeşim öncelikle böyle yararlı sayfa açtığınız için ve cevapların için teşekür ediyorum . kendimi anlatim 01.02.1988 doğumlu önlisans mezunuyum . kamuda çalışanım. şu an örgün mühendislik okuyorum 1 senem var bitmesine. napmam gerekiyor ciden bilmiyorum. askerlik boyun borcumuz eyvallah ama zamansız gidilmesi zor geliyo insana. muayene olmadan kaçak kalmayı düşünüyorum. bu süreye kadarda askere vs yakalanmamaya çalışcam. bu süre ye kadar tebligat önce bana mı gelir kuruma mı ? ceza yada razıyım ama tebligat kuruma ulaştıktan sonra kurum beni özelde ki gibi işten çıkarabilir mi? ki anladım kadar kanun da buna musade ediyor çıkartın diyor işverene -yoksa ceza yiyen sen olursun die? bu konuda Allah rızası için bilgilendirsen sevinirim. kafam çok karışık ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sana e devlet üzerinden veya mesaj olarak da askerlik işlemlerini yaptırman için bildirim gelir ayrıca kuruma ne zaman tebligat gönderirler bilemiyorum şubelerin işleyişine yoğunluğa göre değişiyor ancak tebligat yapılır ve askere gitmemekte ısrarcı olursan iş memuriyetten ilişik kesmeye kadar gider. Ancak bi sabah işe gittiğinde ilişiğin kesildi diye bişey olmaz yani kuruma tebligat gider kurumda ki yetkililer böyle bir durum olduğunu sana söyler ve sen yine askere gitmezsen kurum ilişiğini kesmek zorunda kalır yani öyle endişelenmene gerek yok ama işin ciddiyetinin de farkında ol. O yüzden bi an önce askere gitmeni ya da yasal yollardan tecil yaptırmanı öneririm.

      Sil
  15. Merhaba. Sorum şu. 88 doğumluyum ve 4 şubatta tecilim bitiyor. Acıkogretim tek dersten kaldım ve temmuzda tek ders sınavına gireceğim. Mezun olacağım ve oyle gitmek istiyorum. Bulundugun yerde mayısta askere gönderor celp tarihi. Askeriye ile konuşup durumu anlatsam kasım ayına atarlarmı celp tarihimi? Bir de tamam kasım dediler bana ve muayene oldum başvurdum. Temmuzda okul bittiğinde başvurumu kısa dönem olarak değiştirebilirmiyi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet mezun olduğunuz an kısa dönem olarak durumunuz güncellenir.Nüfusa kayıtlı olduğunuz il ilçenin mayısta gönderdiğini nerden çıkardınız. Eğer genel celp dönemlerine bakarak bu kanaata vardıysanız onlar 1998 doğumlular için geçerli sizin için değil. İki seçenek var ya temmuza mezun oluncaya kadar şubeye uğramayıp mezun olunca diplomanızla birlikte gideceksiniz. Ya da şubatta gidip celp tercihinde bulunup ağustos ya da kasım celbinde gitmek istediğinizi bildirip sevk işlemleriniz yaptıracaksıız ancak bu talebiniz %100 kabul edilecek diye birşey yok haberiniz olsun.

      Sil
  16. merhabalar. şubatta 30 yaşına giriyorum. temmuz ayında 15 gün gbt tutanağı imzaladım ama gitmedim. devlet kurumunda çalışıyorum devlet memuruyum. benim sorum şu: askeriye kuruma ne zaman yazı gönderir? gelirse memurluğum yakarlar mı? yoksa askere git gel der derler mi memurlar için?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim risk almana gerek yok. Ya kanuni yollardan askerliğini ertelemeye çalış ya da askere git.

      Sil
  17. S.a benim 4 Şubat 2018 bakaya günü yazıyor tek dersten kaldım 21 temmuzda tek ders sinavim var 17.02.1988 doğumluyum inan 65 bin lirada borcum var tsk dilekçe yazsam savunma bakanlığına vs temmuza kadar tecil edebilirlermi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. borcundan dolayı tecil yapılması diye bir şey söz konusu değil başka çaren yok ise temmuza kadar bakaya kalmaya devam edebilirsin.

      Sil
  18. Hocam merhaba. 04.02.2018de tecilim bitiyor. Fakat benim borcum var ve ailemi geçindiriyorum. Lise mezunuyum. Bazı sebeplerden dolayı üniyide bitiremedim. Okuluma tekrar kayıt olamadığım içinde kayıdım düştü. Yani şuan çalıştığım işide kaybedemem, askerede gidemem. Ben şimdi belli bir süre kaçak olup askere gitmeyip o sürede ygsye girip üniye kayıt olabilirmiyim. Yada bunun başka bir erteleme yöntemi varmıdır. Lütfen beni yanlış anlamayın asla askerden kaçmak isteyen biri değilim hatta borcum olmasa maddi yükümlülüğümde olan insanlar olmasa seve seve kalkar güle oynaya giderdim ama durum bu şekilde. Değerli cevaplarını bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim ygs ye gir barajı geç en azından 2 veya 4 yıllık bir açık öğretim programına kayıt yaptır daha sonra git tecil işlemlerini yaptır.

      Sil
  19. Merhaba benım sorum ben 93 dogumluyum açıköğretim lise son ogrencısıyım bu donem sınavlarından sonra mezun olabılırım pekı okuduğum donem zarfında askerlıgımı okul bıtene kadar tecıl edebılır mıyım ya da sıgortalı calısabılır mıyım sımdıden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okudğun süre boyunca askerliğini 29 yaş sonuna kadar tecil ettirebilirsin mezuniyet sonrası ise 3 yıl tecil hakkın var.

      Sil
  20. Ama ben bakaya yakalandim hala tecil ettirebilir miyim ya da sigortali calisabilirmiyim

    YanıtlaSil
  21. Merhabalar şuan tezsiz yüksek lisans kayıtlıyım ve 21.02.2019 a kadar erteli yazıyor askerlik durum belgemde fakat şuan son dönem ve dönem bitmek üzere ben okulu bitiremiyorum kaydımı sildirebilip başka bir üniye kayıt yapabilir ve tecili mi uzatabilir miyim yada tecili mi nasıl uzatabilirim yardımcı olur musunuz lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emircan, tezsiz lisansta kaçıncı yılın ve dönemin ona göre tecil yaparlar veya yapmazlar.

      Sil
    2. 4. Dönemim eğer kaydımı sildirip başka üniye kayıt yaparsam galiba 35e kadar bu taktikle gitmeden oluyor yazdıklarınızı okudum o şekilde ifadeler mevcut ancak yine de sormak istedim. 2. Yıl 4. Dönem

      Sil
    3. Emircan evet bu taktikle 35e kadar tecil ettirebilirsin.

      Sil
  22. Merhabalar,

    88 doğumluyum. Üniversitede son senem ve Haziran ayında mezun olabileceğim.
    Son yoklama tarihim 4 Şubat 2018, bağlı olduğum şubenin celp dönemi de 2018 Ağustos. Ayrıca sigortalı çalışanım, kaçak durumuna düşemem işten çıkarılma vb olaylar sebebiyle.

    3 sorum var;
    1- Ben 4 şubattan önce gidip son yoklamamı yaptırırsam kaçak durumuna düşmemek için, mayıs celbinde askere alınma ihtimalim var mı istemediğim halde?(şubemin celp dönemi ağustos)

    2- Lise mezunu uzun dönem er ve ağustos 2018 olarak işlemlerimi yaptırdıktan sonra haziranda üniversite diplomamı alsam bile uzun dönem olarak mı gitmek zorundayım? Yoksa ben artık mezunum diyerek kısa döneme çevirebiliyor muyum?

    3- (Bu biraz hayal ve ütopik ama) Üniversiteden "bu öğretim yılı sonu mezun olabilecek durumdadır" vb belgelerle tecilimi haziran-temmuza uzatma şansım var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1- şubeye giderek ağustosta ya da kasım celbinde askere alınmayı talep et şubeyle görüşerek bu durumu netleştibilirsin.
      2- lise mezuunu olarak uzun dönem asker olarak işlemlerini yaptırsan bile lisas mezunu olduğun an askerliğin kısa döneme çevrilir.
      3-Tecil işlemlerinde öyle bir usul yok.

      Sil
  23. Merhaba sevgili admin. Bakaya kaldı kağıdı ne kadar sürede ortalama işyerine ylaşır bilginiz varmı? Birde bedelli askerlik durumunda alınan para cezaları siliniyormu bilgilendirirseniz çok sevinirim iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bedelli askerlik durumunda bakaya cezaları silinmez. İşyerine kağıt ne zaman gidiyor bilemiyorum şubelerin yoğunluğuna göre değişiyor.

      Sil
  24. Merhaba,

    Ocak 88 doğumluyum, açıköğretim fakültesinden yeni mezun oldum ve tecilim 4 şubat 18 tarihinde sonlanıyor. Temmuz Ağustos ayına kadar bakaya kalıp ales sınavı sonucum ile ya tezli yüksek lisansa yada açıköğretim tezsiz yüksek lisansa başlayacağım. O süre zarfında bakaya kalmam benim açımdan sorun teşkil etmiyor. Ancak merak ettiğim konu bir konu var. Maddi durumdan dolayı çalışmaya devam etmem gerekmekte. Devlet kurumlarından herhangi biri bakaya durumunda olduğumuz için işyerine yazı gönderiyor ve işyeri işimize son veriyor. İşten ne kadar geç çıkarsam o kadar iyi olacak benim için maddi durumumdan dolayı. Bu gönderilen yazı ne zaman gelir bi fikriniz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim açıköğretim fakültesinden yeni mezun olduysan diplomanla birlikte mezuniyet sonraki tecil hakkını kullanarak 2 yıl daha tecil ettirebilirsin.

      Sil
  25. Selamin aleyküm ben 96 dogumluyum ve tecilli olarak gozukuyorum 01/01/2018 de tecilim bitiyordu ama bende daha gitmedim askerlik subesine sonra e devletten baktığımda 04/02/2018 tarihine kadar bi sakincasi yok yaziyor sorum su ben sigortali calisanim ve tecil ettirme imkanim varmi bilmiyorum çünkü aol de hic kayit yenilemedim calistigim yere tebligat ne zaman gelir ozel sektor calistigim yer ve ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aöl kaydını yenilemeliydin.Yoklama kaçağı olduğuna dair karar işyerine gelir ancak tam olarak ne zaman gelir bilemem.

      Sil
  26. Üstad merhaba öncelikle benimde bir kaç sorum olacak cevaplarsan çok sevinirim 88 doğumluyum 04/02/2018 son yoklama tabi yazıyor e-devlette
    1-) 30/01/2018 tarihinde askerlik şubesine gittim muayene olmak istiyorum dedim Ünv. bitirme ihtimalin varsa yoklama kaçağı kal bitirince gel dediler tamam ama bitiremezsem ne olur hemen askere gidermiyim dediğimde Yok hemen gitmezsin ilk celp döneminde gidersin dediler bende tamam dedim ve çıktım sonra başka bir askerlik şubesinden arkadaşla görüştüğümde 31 ocaktan sonra muayeneye girersen ve Ünv. bitmemiş olursa 2 gün içinde gönderirler dedi hangisi doğru?
    2-) kardeşim Mayıs ayında askere gidecek o gittiğinde ben o gelene kadar tecil ettirebilir miyim?
    3-) işim gereği devamlı seyahat eden biriyim gbt de veya otelde tutanak yediğim zaman 15 gün içinde tekrar tutanak yermiyim ve sadece tutanak mı tutulur şubeye götürme işi olurmu şimdiden allah razı olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-arkadaşının dediği yanlış. yoklama kaçağı kalıp üni bitirince 2 yıl tecil hakkını kullanabilirsin.
      2-evet kardeşin askerdeyken o gelene kadar tecil ettirebilirsin.
      3-mesai saatleri içinde şubeye götürülürsün mesai saatleri dışında tutanakla serbest bırakılırsın.

      Sil
  27. Meraba kardeşim ben halil gecen gun beni polisler tuttu kimlik sorguladilar sonra biraktilar 2 gun sonra gine polisler tuttu ve bana yoklama kacagi oldugumu solediler ben polisler askerlik subesine gittim ve bana teblgat yaptilar 15 gun icin muayene ol dediler ve 150 lira para cezasi yazdilir şimdi ben çalişiyorum şimdi yoklama kacagi gozukuyorum şimdi ne yapmam lzm ben mayis tan sonra gitmek istiyorum tazminat alicam simdi gitmesem polislet beni arar mi 2 ci yakalanirsam 2 cide ceza alirmiyim 3 du gitmezsem mayis tan sonra gidersem eger diyelim ozmn kadar işyerimi ariyip bildirirlermi acaba ama ben 01.02 1997 yani 1 yildir yoklama kacagimiyim şimdi ne yapmam lzm 1 yili dolduruyim tazminat almak istiyorum benim durumum iyi değil bide 1 yildir mi kacagim eger kacaksam simdiye kadar is yerini niye aramadilar acaba..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim şimdi muayene olmaya gitsen zaten en erken mayıs celbinde askere alınırsın.Mayıs ayı tazminat alman için 1 yılı kurtarıyorsa sorun yok. Kurtarmıyorsa şubede muayene olurken durumunu anlat ağustos ya da kasım celbini istediğini vs söyle yardımcı olacaklar sana bir yol göstereceklerdir.

      Sil
  28. 95 Doğumluyum muayene olmuştum 2 sene önce askeri hastaneye sevk etti boyum 1.80 kilom 122 kasımpaşa askeri hastanesine gittim tekrar sıra alıp geliceksin dedi kağıdı yüzüme çarptı sanki ben suçluymuşum gibi bende tekrar sıra alıp gitmedim 1 ay önce kadar 15 günlük gbt kağıdı imzaladım şuan hala gitmedim nasıl bi yol izleyebilirim teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu anda yoklama kaçağı olduğun için önce şubeye gitmen gerek şubeden yönlendirme yapacaklardır.

      Sil
  29. Hocam benim askerlik durumum da.kimliği yazılı kişinin null tarihi kadar askerlik yönünden bi sakıncası yoktur yazıyor ne anlama geliyor acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdullah, sistem güncellemesi yapılacak e-devletten takip et düzelecektir.

      Sil
  30. Selamın aleykum hocam 88 doğumluyum ve 16 yaşındayken işkediğim bir suçtan dolayı 5 yıl 4 ay cezaevinde yattım tahliye günümde psikolojik olarak askerliğe sıcak bakamıyordum ve gitmek istemiyordum bu ve yaşım 30 oldu aynı psikoloji içerisindeyim uzun bir dönem ceza evinde yattım beş yıdan daha fazla bir süre inanın hala sağlıklı düşünüp karar veremiyorum askerliği yapmak istemiyorum psikoloji mi desem ruh sağlığımı desem bilimiyorum fakat her adkerlik muhabbeti olduğunda ceza evi gibi geliyo ne biliyim bilmiyorum ama bu konudan dolayı iyi değilim lğtfen bi çare

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ercan, 5 yıl ve üzeri hapis yatan eski hükümlülere muafiyet verilebilmektedir. Tabi ki buna heyet karar veriyor. antisosyal kişilik bozukluğu raporu ile askerlik yapmayabilirsin. Şubeye muayene gittiğinde 5 yıldan fazla cezaevinde yattığını psikolojinin bozuk olduğunu bu nedenle hastaneye sevkini iste.

      Sil
  31. Hocam merhabalar 11.09.1991 doğumluyum.4 yıllık üniv bitirdikten sonra 2 sene tecil hakkımı kullandım. 2 senem bittiği için bu defa tezsiz yüksek lisans yapıp 22.08.2018 kadar tecilim görünüyor.yuksek lisanstan mezun olduğum için 1 yıllık hakkımıda kullanmış oldum. Şimdi başka bi bölümde tezli yada tezsiz yüksek lisans yaparsam tecil hakkım olur mu yada inşaat mühendisliği yan dali olan herhangi bir mühendislik bölümünü kazanıp okursam askere alırlar mı şimdiden teşekküler

    YanıtlaSil
  32. Hocam Merhabalar 90 doğumluyum. Okulu yarım bıraktım. Askeri tecil etmedim. 1 senedir sanırım yoklama kaçağıyım. Ben işkura gidip işte çalışmak istiyorum sigortalı. Böyle bir şansım var mı? Cevaplarsan çok sevinirim iyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe alırken askerlik durum belgesi isteyeceklerdir. Yoklama kaçağı olduğun için sorun çıkartabilirler.

      Sil
  33. Suanda yoklama kaçağiyim sorum su istedigim bir celp tarigine gidebilirmiyim

    YanıtlaSil
  34. selamın aleyküm ben 97 dogumluyum 2015 de muayne oldum sonra 2016 başı tecil ettirdim 2017 aralık ta bitti tecilim 23 şubatta gbt ye girdim kaçak oldugum için tutanak tutuldu öol de okuyodum ama kaydım donuk şuan ne yapmam lagzım gitsem ertelerlermi yoksa askere mi alırlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaydın donuk iken tecil olmaz. Kaydını yeniledikten sonra şubeye giderek tecil ettirmeyi denemeni öneririm.

      Sil
  35. Merhabalar ,

    Benzer bir soru daha önce sorulmuş olabilir sitede ama çok inceleme fırsatım olmadı maalesef.
    Mart 2018 sonunda tecilim bitmek üzere ve Ağustos 2018 celbine tabiyim .Fakat iş vb benzeri durumlardan dolayı Kasım 2018 celbinde askere gitmek istiyorum .

    E-devlet te yazan son tecil tarihinden 1 gün sonra yoklama kaçağı durumuna mı düşüyorum veya Ağustos celbi için son başvuru tarihi olan 31 Mayıs'tan 1 gün sonrası yoklama kaçağı durumuna mı düşüyorum ? Ben son başvuru tarihinden sonrası olacağını düşünüyorum .

    Bu konuda bilgi verebilir misiniz ?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E-devlette yazan son yoklam atarihinden sonra yoklama kaçağı durumuna düşüyorsun. E-devlette yazan son tecil tarihin ne ise o tarihe kadar şubeye gidip yoklama işlemlerini yaptırmalısın yaptırmazsan o tarihten 1 gün sonra bile yoklama kaçağı durumuna düşersin. Bu tarihi 31 mayıs tarihine ötelemek istiyorsun e-devlette yazan tarihten önce şubeye giderek yoklama işlemlerini yaptır ağustosa kadar kafan rahat olur yine istersen bi kaç ay bakaya kalıp kasımda asker olursun.

      Sil
  36. Merhaba 88 doğumluyum suan ozel bi sirkette calisiyorum ve acik ogretim lisans son sinifim gectigimiz hafta sonu polis gbtsinde yoklama kacagi ciktim ve tutanak tuttular 15 gun icerisinde subeye gitmem gerektigini soylediler gidersem askere hemen alacaklar diye korkuyorum gitmezsemde bu sebebten is haddime son verebilirler korkusu yasiyorum sizce bu durumda ne yapmaliyim subeye basvurmakmi mantikli yoksa mezun olana kadar kacak olmakmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şubeye giderek muayene sevk işlemlerini yaptırmanın öneririm. Böylelikle işyerinden yasal olarak tazminatında alırsın.

      Sil
  37. Herkese merhaba bende asker kaçağı durumuna düştüm işe gircem sigortali olarak sgk ya gidip sordum is verene bi tebligat yada bi yaptirim gitmez dedi suca karisip davalik olmadigin surece bi sorun yok dedi.yinede emin olmak icin sgorta giris denetcisine sormaya ciktim 30 yasinda bi arkadas vardi durumu sordum bende asker kacagiyim ve kamu sektorunde calisiyorum basks bisey soylemeye gerek var mi dedi.simdi sizin soylediginiz ve onun soyledigi arasinda fark var.ben bundan 4 ay once otelde ilk gelen tebligati imzaladim teslim olmazsan para cezasina cevrilir demislerdi alip goturme kalkti demisti otele gelen jandarma onun disinda muaneye gitmedim.sgk da bugun gittim ogrendiklerimi aktardim bi yardimci olur musunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işverene tebligat gider. Ama ne kadar zamanda gider belli olmaz. Zorla askere götürülme diye birşey yok. Tutanak tutulup yine şubeye gidip işlemlerini yaptırmaz isen 3 defadan sonra davan açılır ve askerlik ceza kanununda belirtilen oranlarda ceza alabilirsin. Bu aldığın ceza hapis cezası şeklinde olabiliceği gibi para cezasına da çevrilebilir.

      Sil
    2. Merhabalar,10 ay askerlik yapıp izne gelip izin sonu askere dönmeyip firari olan ben bir işe başlayip çalışıyor ve sigorta primleri yatıyor(sonradan gidip askerliğini bitiriyorum) sorum şu:bu sigorta başlangıcı ve primler esas alınır mı

      Sil
  38. 89 doğumluyum yüksek lisans yapıyordum bitirmedim kaydım silindi... 31 marta kadar tecilim var eylülde yeniden yüksek lisansa kayıt yaptıracam fakat bu süre zarfında ne yapmalıyım.. iş yerimle ilgili tebligat gelirse ne gibi sıkıntı yaşayabilirim yani yaptırımları nasıl olur neler yapmalıyım???eylülde yani önümüzdeki akademik yıl başlangıcında kayıt yaptiricam yüksek lisansa bu süre zarfında yani 31 martdan eylüle kadar ne yapmalıyım??? Şimdiden çok teşekkür ederim...butun heryerde okudum suan tek sorunum bu tebligat meşeli tekrar saolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylül'e kadar işyerine tebligat felan gelmez rahat ol.

      Sil
  39. Merhaba ben bakaya durumuna düşerek üniversite kaydı yaptırdım ve suan bitmek üzere dört Yıllığa tamamlarsam askerlik sürem azalır mı
    Bakaya durumundan hangi yollarla kurtulabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki kısa dönem er olarak yaparsın. Bakaya durumundan ancak askere giderek kurtulabilirsin.

      Sil
  40. merhaba,
    ogrenciligim devam ettigi halde yasim 29u gectigi icin su an yoklama kacagi durumundayim. askerligi daha fazla ertelemek istemiyorum bir an once okulu bitirip gitmek istiyorum. fakat stajim eksik ve okulu bitirebilmem icin zorunlu yaz staji yapmak zorundayim. kacaklik durumum ise girme gibi zorunlu yaz stajini da etkiler mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Staj için askerlik durum belgesi istiyorlar mı bilmiyorum

      Sil
    2. askerlik durum belgesi istenmiyor. fakat is kazalarina yonelik sigorta yapiliyor. calisma sigortasi degil. sadece kaza sigortasi. onu da universite yapiyor

      Sil
  41. Bir soru yönelttim size fakat hala cevap alamadım lütfen yardımcı olun

    YanıtlaSil
  42. merhaba benim sorum şu 89 doğumluyum ve 01/01/2019 yılında tecilim bitiyor.
    Üniversiteyi de bu yaz bitireceğim gibi yada 01/06/2019 tarihinde bitirmiş olacağım.
    *29 yaşından sonra da erteleme hakkımız oluyor mu ?
    *Yoklama kaçağı olduğumda üniversite de ki sınavlarıma girebilir miyim ?

    Şimdiden çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 29 yaşından sonra mezun olursan olur ya da yüksek lisans yapman halinde tecil hakkın olur. Yoklama kaçağı iken üniversite sınavlarına girebilirsin.

      Sil
  43. E devletten bakınca mart sonunda tecilim bitiyor gözüküyor ve şu an bir üniversite de yüksek lisans öğrencisiyim fakat üniversiteye gireli 3 yıl 4 ayı geçtiği için üniversite daha tecil yapamayacağını söyledi. YÖK sisteminde hala öğrencilik hakkı var gözüküyor bu durumda tecil yapılır mı yapılmaz mı? Birde şu an ki durumda tecil yapılmazsa ne zamana kaçağa düşmüş oluyorum. Işyerine en erken ne zaman tebligat gelmiş olur? Çünkü kaybetmemem gereken bir isim var? Temmuzdaki yüksek lisans başvurularına kadar ne yapmalıyım? Şimdiden vereceğiniz cevap için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık tecil yapılmaz. Burdan kaydını sildirip yeni bir yüksek lisans programına kayıt yaptırırsan tecil hakkını yeniden elde edersin. İşyerine kağıt ne zaman gider bilemiyorum ancak hemen gitmez.

      Sil
  44. hocam iyi akşamlar bir sorum olucakdı iki aydır bakaya durumundayım tazminat alabilmem için ağustos ayına kadar calışmam gerekiyor yarın gitsem askerlik şubesine ben hemen alırlarmı yada ne zaman alırlar

    YanıtlaSil
  45. Evet tecili uzatmıyorlar daha. Benim celp dönemim Ağustosmus. Hazirana kadar şubeye gitmem gerekiyormuş. Ben temmuz da yüksek lisanslara başvuracağım tekrar tecil ettirmek için. Askerlik şubesindeki kişi bana normal Ağustos ta askere gidiyor gibi yap yüksek lisansi kazanırsan zaten tecil ettirirsin dedi. Bende hazirana kadar uğramazsam ne olur dedim o zaman da ceza yersin dedi. Ben ceza yemeyi göze alsam yüksek lisanslar sonuçlanana kadar 2 aylık süreçte iş yerinden vs sıkıntı yaşar mıyım? Çünkü askere gidiyor gibi başvuru yaparım bu sefer de yüksek lisansı kaçırmıyim diyorum. Birde bakaya olunca üniversite kaydı nasıl yapıyorlar. Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şubedeki kişinin dediği gibi yap. Kaçak durumuna düşersen yüksek lisansı kazansan da tecil ettiremezsin.

      Sil
  46. Hocam merhaba. Ben su an şehir dışında çalışıyorum 22 yaşındayım yaklaşık 5 kere çevirme de yakalanıp askerlik şubesine gitmem gerektigini söylediler fakat ben gitmedim maddi durumum elverişli olmadigindan bi müddet daha çalışmak zorundayım. Açık liseye kayıt olsam tecil ettirebilme şansım bulunuyor mu yardimci olabilir misin bana? Teşekküeler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır olmaz askere gitmek zorundasın gitmemekle ısrar edersen hakkında dava açılır ve ödeyeceğin idari para cezası katlanır.

      Sil
  47. 31.12.2019 tarihine kadar tecilim vardı . Lisans eğitimi alırken ders kaydı yaptırmayı unutmuşum . Ve tecilim bozulmuş ne yapmalıyım ? Tekrar dönem başını bekleyip öğrenci belgesi ile tecil ettirebilir miyim ? Ayrıntılı bilgi verir misiniz ? Ve tekrar sınava girip bölüm degistircem. Askerlik şubesine sorduğum zaman 29 yaşına kadar tecil ettirebilirsin demişti .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekc2 belgesi ile şubeye giderek tecil ettirebilirsin.

      Sil
  48. Merhabalar ben kamuda çalışıyorum ve celp dönemim mayıs ayı olarak gözüküyor. Ancak askere ağustos döneminde gitmek istiyorum. Bakaya kalmamak için son tarih 31 mart olduğunu söylediler. Ağustos döneminde gitmem için ne yapmam gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ağustos celbi için celp tercihi yaparak şansını deneyebilirsin.

      Sil
  49. 31 marta kadar gidip askerlik sevk işlemlerimi yaptırmam gerekiyordu ancak gitmedim şu anda yoklama kaçağıyım. iş yerime yazı ne zamana gelir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şubeden şubeye değişiyor. Bu konuda bi zaman veremeyiz.

      Sil
  50. Merhabalar 31.12.2017 de tecilim bitti aile sartlarindan dolayi bugune kadar hic bir uniye kayit olamadim bu sene sinava hazirlaniyorum kayit yaptirdim askerligimi tecil ettirebilirmiyim veya nasil bir yol izlemeliyim ve uni kazanirsam okula kayit yaptirabilirmiyim simdiden tesekkkur ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yoklama kaçağı olduğun için kayıt yaptıramazsın. Önce askerlik işlemlerini yaptırır daha sonra kayıt yaptırırsın.

      Sil
  51. 23 mayıs itibariyle işyerindeki yılım doluyor ve tazminat almaya hak kazanıyorum fakat mayısın ilk haftası askere gitmem gerekiyor sülüsü almayıp bakaya kalsam B döneminde gitme şansım var mıdır? İşyeri sorun yapar mı? Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 23 mayıs tarihine kadar rapor almanı öneririm. Raporu parça parça da alabilirsin.

      Sil
  52. Merhaba
    01.01.2018 tarihinde tecilim bitti,üniversiteyi bir yıl okuyup bıraktım.Sonrasında kaydımı da sildirmedim.Geçtiğimiz hafta askerlikten iş yerime kağıt geldi.Nasıl yol almalıyım.Askerliği tecil ettirebilir miyim.E devlette askerlik şubesine gitmelisin yazıyor.

    YanıtlaSil
  53. Kolay gelsin 2 yıllık mezunum ama aöfe yazılmadım bu sene DGS ye girip aöfe yazılsam askerliğimi tecil ettirebilir miyim ? Şuanda kaçak gözüküyorum ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakaya işlemi uygulanmaz ise tecil ettirebilirsin.

      Sil
  54. Merhaba. 1988 doğumluyum. Tıp fakültesinde 4. sınıftayım, 2 yıl sonra okul bitecek. Aynı zamanda özel sektörde SGK'lı çalışıyorum. En son baktığımda 31.12.2017 tecil son gündü. İşyerime tebligat vs gelmedi ancak ocak ayından bu yana 4 - 5 kez gbt ye takıldım ve şubeye götürülmeden tutanak imzaladım. GBT'lerden sonra askerlik şubesine vs gitmedim.

    OKul ve iş konusunda durumu benim gibi olan, aynı işyerinde çalıştığım 87 doğumlu biri için iş yerine tebligat gitmiş. Benim için gelmedi. Şimdiye kadar işyerime tebligat gelmedi, gelir mi?

    Eğer gelirse işime son verilecek, biliyorum. Ama buna rağmen eylülde kayıt yenileyebilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iş yerine kağıt gelir ancak ne zaman olur onu söyleyemem şubeden şubeye değişir. Kayıt yenileme de askerlik durum belgesi isteniyorsa kayıt yeniletemezsin.

      Sil
    2. 29 yaşıni doldurmuş kişilerden şimdiye kadar kayit yenilerken askerlik durum belgesi vs istenmiyordu.

      Benim bilmediğim ve öğrenmek istediğim şey, 2 yıldır OHAL uygulamaları vs nedeniyle ve Afrin vs operasyon nedeniyle artık bir değişiklik olmuş mudur?

      Çünkü 2016 aralığına kadar yoklama kaçaklarınin iş yerlerine tebligat vs gitmiyordu ama 1,5 yıldır gidiyor artık. Benzer bir değişiklik kayıt yenilemede de olacak mı 29 yaş için? Eskiden belge vs istenmiyordu

      Sil
  55. Usta ben 98 nisan doğumluyum açık liseye bu sene yazıldım tecil için bana bu yılın sonuna kadar tecil etmisler ben tecil bittikten sonramı gitcem tecilli uzatmaya tecil bitmeden mi gitcem ve ne kadar süre uzatirlar tecilli daha lise 1 deniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tecilin bitmeden öğrenci belgenle birlikte şubeye git okudğun sürece 29 yaşına kadar tecil hakkın var.

      Sil
  56. Merhaba ben 1987 doğumluyum ve yoklama kacagiydim ve hastane sevk yapılsın sağlık kurulu elverişlidir verdi ama sonucu henüz goturmedim şubeye şuanda yüklü banka borçlarım ve aile sorunlarım var gitme şansım sıfır ben heyet sonucunu şubeye goturmezsem ne olur 1 yıl kadarda bu sorunlarimi halledip gideyim diyorum şuanda belediyede kadrolu isciyim 1 yıl icerisinde iş yerime tebliğ gidermi vede ne gibi sorunlar yaşarım şimdiden teşekkürler vereceğiniz cvp için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 yıl daha yoklama kaçağı olarak kalırsın.Ödeyeceğin idari para cezası katlanır.

      Sil
  57. Merhaba AÖF lisans okuyorum
    25 yaşındayım tecilim 31.12.2018 de bitiyor
    Okulu bitiremiyorum şuan için ama düzenli kaydımi yeniliyorum
    Evlendim çalışıyorum 29 yaşına kadar tecil etmek istiyorum
    Ne yapmam gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okuduğun sürece 29 yaşına kadar tecil olur merak etme.Kaydını düzenil yenile ekstra birşey yapmana gerek yok.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  58. merhaba iyi günler e devlette 12.10.2018 tarihine kadar askerkerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur yazıyor,benim anladıgım kadarıyla şubat celbinde askere gitmem gerekiyor sanırım,ben yüksek lisans yapıyorum lakin yüksek lisanstan atılıcam büyük ihtimal bitiremicem,benim kasım 2019 a kadar askere gitmemem için neler yapabilirim,bu arada çalısıyorum iş yerime tebligat gider mi bu süreçte,kasıma kadar gitmemek için neler yapabilirim borcum var askere gidemem kasıma kadar, 17-11-1989 doğumluyum ve 4 yıllık fakülte mezunuyum çok teşekkurler şimdiden degerlı yorumlarınız için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yüksek lisanstan atılırsan kasım 2019 a kadar tecil için yeni bir yüksek lisans programına kayıt olman gerekir.

      Sil
    2. peki yeni bir yüksek lisansa kayıt yaptıramazsam ve şubat 2019 da askere gitmez isem kasım 2019 kadar iş yerime tebigat gelirmi, tebligat gelirse kıdem tazminatı hakkım yanar mı ? Yani kısaca benim askerlik sevk tarihimden 9 ay geç gitmek istiyorum genel olarak para cezası dısında bir sorun olmaz dimi ? Degerli yorumlarınız için cok teşekkur ediyorum

      Sil
  59. bir kamu bankasında çalışıyorum.kasım celbine tabiyim ancak gidemicem gibi duruyor.bakaya kaldığım süreçte iş yerine tebligat gelse, illa işime son verilmesi mi gerekir?git askerliğini yap gel diyemezler mi? bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlar var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır tabiki zorunda değil ancak sen yine askere gitmez bankada seni işten çıkarırsa hiçbir hak iddia edemezsin.

      Sil
  60. Bu yazıyı okuyanların şaşıracağı bir isteğim var. 88 yılı doğumluyum ve tecilim 2018'de bitti. 30 yaşını geçmiş birisi olarak bakaya durumundayım. Askerlik şubesinin işyerime kağıt göndererek, işverenin beni tazminatımla işten çıkartmasını nasıl sağlarım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. askerlik nedeniyle işten ayrılacağın için zaten tazminatını alma hakkın var. İşyeri ya tazminatını ödeyecek ya da seni askerlikten sonra işe tekrar alacak. İkisinden birini yapmak zorunda. İşyerin tazminatı ödemeye yanaşmıyor mu ki sen böyle bir şeyi soruyorsun?

      Sil
  61. Öğrenci değilken asker kaçağı durumuna düştüm. Önümüzdeki sene açıktan yazılıp tecil ettirebilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet tecil edebilirsin ancak yaşına ve kaçak kaldığın süreye göre değişebilir.

      Sil
  62. Yüksek lisans yapacağım için, Temmuz veya Ağustos'ta herhangi bir enstitüye kaydımı yaptıracağım. Bakaya kişinin YL kaydı için gerekli koşulları biliyorum ve sağlıyorum. Benim tecilim bu yıl başında bitti ve henüz işyerime beni işten çıkartmalarını sağlayan yazı gelmedi, çevremde benim durumum da olanlar arkadaşlarıma da gelmemiş, tahmin ediyoruz ki seçim dönemi bu yazıyı göndermek için uğraşmıyorlar.

    1.5 senedir çalıştığım işyerime eğer bu yazı gelirse gerekli tazminat haklarımı alacağım ve ayrıca işsizlik maaşı alacağım. YL döneminde bu gelire ihtiyacım var. Yani ekonomik durumumla alakalı işyerinin beni çıkartması gerek.

    Ne önerirsiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne kadar daha askere gitmekten kaçınabilirsin ki ? askere gitmeni önererim.

      Sil
  63. Hocam iyi günler yurt dışında yaşıyorum ben tecilim bitmiş sanırsam Ağustos’ta Türkiye gelmeyi düşünüyorum daha sonda tekrar geri geleceğim ve burada iş buldum sigortalı tekrar geldigimde askerliği tecil ettirebilirmiyim iş yerinden dolaylı herhangi bir sıkıntı yaşanmıyım bakaya kaldığımda?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şuan bulunduğun ülkede ki Türk konsolosluğuna çalışma iznin ile giderek tecil işlemlerini yaptırabilirsin.

      Sil
  64. Selamın aleyküm abi bi konuda bilgi almak istiyorum yardimci olursan çok sevinirim abim suan Yaşım 15.09.1998 doğumluyum geçen polis çevirdi yoklama kacagı dedi bi kagida imza attırdı ben suan yoklama kacagı gozuyorum açık lise kayıtları eylülde eylüle kadar bole devam etsem eylülde açık liseye kayıt yaptırıp tecil ettire bilirmiyim ayrıca suan sigortalı bi işte calisabilirmiyim ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sigortalı bir işe girmek istediğinde askerlik durum belgesi ister o yüzden önce yoklama kaçağı durumundan kurtulman gerekir. Yoklama kaçağı kaldığın için açık liseye kayıt olsan bile tecil ettiremeyebilirsin.

      Sil
  65. Öncelikle kolay gelsin. Ben 1996 doğumluyum ve 2016 yılında önlisans mezunu oldum ve askerliğimi tecil ettirdim. E devlet'te 31.12.2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakınca yoktur diyor. Şuan sözleşmeli devlet memuruyum ve dgs başvurusunu kaçırmış bulunmaktayım 3 gün ile sorularım ise şunlar;
    1) Askerlik işlemlerimi 31.12.2018 tarihinden sonra mı yaptırmalıyım?
    2) Ben eğer böyle bi imkanım var ise 2019 dikey geçiş sınavına girmek istiyorum ama yaklaşık 1 yıl var tecilimde 6 ay sonra bitiyor yani 31.12.2018 den sonra celp dönemi seçebilirmiyim mesela 2019 kasım celp dönemi gibi çünkü ağutos veya kasım olursa mayısta dgs ye başvurup ağustos veya kasıma kadar lisans tamamlama kazanabilirim böyle bi durum olabilir mi?
    3) Celp dönemimi nasıl erteletebilirim en azından 31.12.2018 tarihinde tecilim bitiyor 6 ay sonra da dgs sınavı var 31.06.2019 da bu süre zarfında rapor vs alsam veya kaçakmı oluyorum baka ya mı kalıyorum iş konusunda memurlukta sıkıntı olur mu ?
    4) Askerlik şubesine durumumu anlatsam yardımcı olurlar mı?
    Bana yardımcı olursanız sevinirim.
    Şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. furkan dgs sınavını kaçırmasan iyi olurdu. Yeni yılda askerlik şubesine gidip sevk işlemlerini yaptırmak zorundasın.

      Sil
  66. Merhabalar,

    Ağustos sonuna kadar tecilim bulunmaktaydı ancak yüksek lisans kaydımı yenilemediğim için Askeriyeden Sevk Tehiri iptali belgesi geldi ve 30 hazirana kadar sevk öncesi hazırlık işlemlerinizi yaptırınız diyor belgede. Ben bedelli beklediğim için gitmemeyi düşünüyorum ama sizce bu işleme gidip mi askere gitmeyeyim yoksa hiç mi gitmeyeyim hangisi daha tehlikeli hiç bilmiyorum ?

    Bir de bu belge işyerime gider mi, giderse ne zaman gider haberi olur mu yani ?

    YanıtlaSil
  67. 1996 doğumluyum. 2014 yılında liseden mezun olduktan sonra 4 yıllık bir üniversiteye kayıt yaptım. Üniversitem otomatik 2022 yılına kadar tecil etmiş. Ben 2. senemde üniversiteyi bırakıp başka bir üniversiteye kayıt yaptırdım. Bu durumu bildirmem gerekiyor mu? yoksa 2022'ye kadar tecilim geçerli mi?

    YanıtlaSil
  68. merhaba ben lisans egitimine basladim 2015te ve kayit yaptirdiktan sonra otomajiikotik olarak 30.12.2019 tarihine kadar tecil edildi.Fakat bolumü sevmedigimden dolayi okumadim ve kaydimi sildirdim ertesi yil bir onlisans bolumune kayit yaptirdim ve bu sene mezun oldum bir ay sonra falan diplomami alacagim . dün e devlete baktigimda hala 2019 sonuna kadar tecilli oldugumu gordum sanirim kayit sildirdigim okul bildirmemis.benim sorum su diplomami aldigimda diplomam ile birlikte gidip bu yanlisligi bildirip lisans ve onlisans ogrencilerine taninan 2 yil tecil etme hakkimi kullanabilirmiyim .cunku bu tecil suresinde dgs icin hazirlanip onlisansi lisansa tamamlamak istiyorum daha once lisans sebebi ile yapilan tecil bana problem cikarirmi ? tesekkur ederim .

    YanıtlaSil
  69. Benim bir arkadaşım nişanlısı için askerden kaçtı daha doğrusu 7 günlük izin aldı ailemi görmek istiyorum diye komutanı izin verip yolladı 7 gün bittiği halde gitmedi şuan hala burada. Şuan bir işe girip çalışması gerekiyor ev tuttu düzen kurdu vs böyle bir yere gidip başvuru yapsa çağırılsa işe alınır mı çalışabilir mi ? Sigortalı falan ? Atıyorum bir markette reyon elemanı gibi yada bir avm'de falan aklınıza gelen sigortalı işlerde.

    YanıtlaSil
  70. Merhabalar. Sigortalı çalışan bir işçi /Kamuda çalışan işçi bedelli askerlik yapmak isterse yıllık izinden kullanabilir mi, işverenin mi insiyatifinde

    YanıtlaSil
  71. Aralik 30 tecilim bitiyor. Dgsye kadar kaçak gözüksem yaklaşık 8 ay işyerime tebligat gelirmi bir yolu varmi bunun?

    YanıtlaSil
  72. Merhaba
    Ben muane oldum asker yerim Bilecik çıktı maddi ve manevi çok sıkıntılara girdim askere gidemedim şu an sigortalı bi işte çalışmam gerekiyo üniversitemi de 2 yıl önce dondurdum sadece bir sene askere gitmemem gerek sigortalı işte çalışmam için askeriyeden izin almam gerekiyomu ve tecil veya başka bi Şekilde gitmeme süremi uzatabilirmiyim
    LÜTFEN ÇOK MAĞDUR DURUMDAYIM CEVAPLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM BEKLİYORUM

    YanıtlaSil
  73. Sellamun aleykum usta ben 23 yasindayim askere gitmedim sikintilarim yuzunden orta okulu bitirdim liseyi okumadim simdi açiktan liseyi okuyup tescil ettirebiliyormuyum cvp yazarsan cok sevinirim

    YanıtlaSil
  74. Merhabalar 01.08.1990 dogumluyum bu yılki aöf harcimı yatirmadım unuttum askeri subeyi arayip durumu anlattigimda 1 yil daha tecil hakkimin oldugunu yanliz aof ten kaydımı sildirmem gerektigini söylediler boyle bir yöntem varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim ayni gün doğmuşuz ve bende aynı durumdayım bir malumat alabildin mi bir yıl daha erteleyebiliyormuyuz bilgi verirsen sevinirim

      Sil
  75. Merhabalar. Hocam ben 26.08.1988 doğumluyum. Benim üniversite temmuzda bitecek. Tecil hakkım da bitti yaklaşık 1 yıl olacak temmuzda .Ben temmuzda mezun olup hemen askerlik şubesine gitsem. 1 -) Astek olarak görevlendirirlemi 2-)Yaşım 30 u geçmesine rağmen yeni Tecil hakkı verirlermi 3-) Eylul ayında yüksek lisans a başvursam tecil hakkım oluşurmu ve para cezam var ise silinir mi? Saygılar...

    YanıtlaSil
  76. Hocam lütfen yardımcı olurmusunuz bnm tecil hakkım bitmesine üç dört gün vardı ve yoklama kaçağı durumundaydım askeriye de rapor alırsan üni sınavlarına kayıt yaptırırsan tekrar erteletebiliriz dedi bnde birbuçuk ay rapor aldım aralıksız ve şubatta sınav başvuruları var sınav kağıdım ve raporlarımla askeriyeye gidersem tekrar tecil ettirebilirmiyim lütfen yardımcı olun

    YanıtlaSil
  77. Merhabalar 2 yıllık universite okuyordum tecik amacli sadece akyit yenileme yapip sinavlara girmemistim hiç ocak 2019 dan sonra kaydim düşmüş su an yoklama kaçağı olarak görünüyorum. Tecil yapma hakkim yokmu artik hiç ya da öneriniz var mi acaba ?

    YanıtlaSil
  78. Hocam ben 5 veya 6 defa kagıt imzaladım 2018 in başında 3 ay içerisinde şu anda askerim 1 ayım var bitmesine askerliğim. Para cezam var bin 700 lira ama mahkeme de acılmış ben askerdeyken. Askerden sonra ne olur acaba bilgi verir misiniz. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuclandi mi mahkeme bilgilendirirmisin bizi

      Sil
  79. Merhaba iyi günler yoklama kaçağı durumuna düştüm şubat ayında açık öğretim okumama rağmen tecil yapmadılar dönem sayısı bile yetiyorken aile hekimine muayene olup hastaneye sevk aldım trabzonda ama ben istanbulda yaşadığım için hastane sevk işlemleri mi tamamlayamadım istanbul da sevk işlemlerini devam ettirebilir miyim veya hastane ile uğraşmayıp direk tecil hakkım varmı

    YanıtlaSil
  80. Hocam ben aöl okurken 1 sene tecil ettirebildim askerligimi. Daha sonra tecil ettiremedim ve yoklama kacagi olarak gozukyorum. Bu kaçak durumundayken sigortalı çalıştım ve hiçbir sıkıntı olmadi çalıştığım yere hiç jandarma gelmedi iş yerine bir ceza veya bana bir ceza gelmedi bunun sebebi nedir ve Şu anda da sigortalı çalışsam bir sıkıntı olurmu

    YanıtlaSil
  81. Selam a asker kaçağı damgası y mis birisi askerden sonra işe girerken sıkıntı cikarmi teşekkür

    YanıtlaSil
  82. Kacaklarin sigortali bi iste calisma yasagi kalkmis olabilir mi 2019 ocak ayinda tecilim bitti kacaga dustum temmuzda bi tanisimin guvenlik sirketine 5 ay oldu herhangi bi sikinti olmasi sirkete kagitta gelmedi bunun belli bi suresi var mi acaba gonderiyorlarsa ne kadar zaman zarfi icinde gonderirler

    YanıtlaSil
  83. İyi günler muayene olup celp tarihi sectikten sonra sigortalı işe girip çalışa bilirmiyim.

    YanıtlaSil
  84. Hocam onlisans mezunuyum benim askerlik tecilim 31.12.2020 tarihinde bitti tecil uzatma hakkim yokmus yks sinavini kacirdim bu sene sinava girersem tecil etme hakkim varmı.Bide muzavvaf astsubaylıga basvurdum sinava cagrildim suan tecil olmadan girersem sorun olusturur mu cevaplarsaniz sevinirim

    YanıtlaSil
  85. Askerlik yoklama kaçağı durumunda, sormak istediğim yoklama işlemleri tamamlandıktan sonra herhangi bir staj ve sigortalı bir işte çalışabilinir mi? ya da Ek olarak yoklama kaçağı olarak staj yapılabilinir mi ?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder