Ana içeriğe atla

2023 PAEM (9.Dönem) Tek Başlık Soru-Cevap

Paem 2022 soru cevap2023 PAEM Hakkında Her Şey 
8.Dönem PAEM 2023 sınavıyla komiser yardımcısı olmak isteyen binlerce lisans mezununun sınav hakkındaki cevabını merak ettiği sorulara cevap vermek, onları biraz olsun rahatlatmak için bu başlık sitemizde oluşturulmuştur. Öncelikle bendenizin 2017 yılında yapılan 3.Dönem PAEM sınavının tüm aşamalarına katılarak 1704ncü asil aday olarak okulu kazanmış ve intibak eğitimi sırasında okulu bırakmış biri olduğumu bilmenizi isterim. Bu nedenle fiziki yeterlilik testi, mülakat ve intibak eğitimi hakkında merak ettiğiniz tüm soruları yorum kutusunu kullanarak bana sorabilirsiniz. Bildiğim ve tecrübe edindiğim kadarıyla sorularınıza cevap vermeye çalışacağım. (instagram= gryakalan )

Daha önce ki yazılarımızda 2022 PAEM başvuru tarihleri ve şartları ile çok merak edilen boy kilo oranı için beden kitle endeksi hesaplamayı izah etmiştim. O yazılarıma ve PAEM ile ilgili diğer yazı başlıklarına PAEM kategorisine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Eğer siz 2022 PAEM' i kazanıp bu sene sonbaharda Ankara Gölbaşında bulunan Polis Akademi yerleşkesinde yerinizi almak istiyorsanız geçen seneden edindiğim tecrübeye istinaden 3 altın tavsiyede bulunmak istiyorum.

Kazanmak İsteyen Adaylara Öneriler:
1- KPS sınavına iyi çalışın. Erkek adaylar için çok yüksek puanlar almanıza gerek yok. 75-80 arası alınmış bir P3 puanı yeterli olacaktır. Kadın adaylar biraz daha yüksek puan alması gerekiyor zira sıralamaya girmek için alım az olduğu için erkeklere oranla dezavantajları var. Geçen sene 74 puanda kapatmıştı. Erkeklerde ise 70 üstü alan herkes spor ve sözlü mülakata çağrılmıştı. (2017 PAEM' i ben 72 puanla kazandım)

2- Beden kitle endeksinizin şimdiden sitemizde bulunan hesaplama aracını kullanarak kontrol edin. Eksiğiniz veya kilo fazlanız varsa forma girmeye çalışın. (bakınız)  PAEM boy kilo hesaplama)

3- Şimdiden yavaş yavaş spor yapmaya başlayın zira spor mülakatındaki parkur görüldüğü gibi kolay değil. Tam puan almak için kondisyon gerekli. Daha çok uzun zaman var gerek yok demeyin. Kondisyon kısa zamanda kazanılmıyor o yüzden şimdiden en azından haftada 1 spor yapmaya koşmaya başlayabilirsiniz. Süre azaldıkça spor yapma sıklığını artırırsınız. Böylelikle spordan çok rahat bir şekilde tam puan alabilirsiniz.

Sözlü mülakat konusunda ayrıntılı bir içerik zamanı geldiğinde hazırlayacağım. Şimdilik yukarıda belirttiğim 3 maddeye dikkat ederek çalışmalarınızı yapmanız yeterli. 2018 PAEM ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi yorum olarak bize sorabilirsiniz. Bütün adaylara başarılar diliyorum. Umarım hak eden herkes kazanır. Aşağıda linke android ya da iPhone telefonlarınızdan tıklayarak anında WhatsApp grubumuza katılabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Ben yeni yıla. 1 ay kalan muane oldum 98 liyim aldığım kâğıtta tahmini celp dönemi mayis diyo bizim Yozgat Sarıkaya da 1 yolluyo Şubat olması gerekiyordu Mayıs.oldu Mayıs.kesin gidermiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burası PAEM ile ilgili.Sorunu ilgili konu başlığının altından sormalısın.

      Sil
  2. sizce 2018 kpss ile başvuru yapabilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet başvurabilirsin. PAEM ilanının 2018 ağustos ayında çıkar diye tahmin ediyorum.

      Sil
  3. 2018 kpss 31 ağustosta açıklanacak inşallah yetişir.

    YanıtlaSil
  4. merhaba,sağlık kontrollerinde doktor, e-nabız geçmişine bakıyor mu ?

    YanıtlaSil
  5. kpss sonuçları 31 ağustosta açıklanacak.alımlar ağustosta olacaksa kpss 2017 puanı ile mi alımlar olacak? iyi akşamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilan ağustos ayında çıkar başvurular temmuzda olur mutlaka 2018 kpss ile müracat olacaktır.

      Sil
    2. başvurular temmuz??? yanlışlik oldu galiba.başvurular eylül ayında olur öyleyse ?

      Sil
  6. 2018 Kasım ayında uzun dönem askere gitmek isteyenler için paemi kazanırsam nasıl olcak , askerlik kendiliğinden mi bozulacak veya askerlik bitince mi bir sonraki eğitime katilacagiz

    YanıtlaSil
  7. Yedek subay olarak devam edenler icin durum ne oluyor peki? Yedek subaylığı bırakıp eğitime mi başlarlar yoksa bir sonraki eğitim döneminde mi paeme başlarlar?

    YanıtlaSil
  8. Fiziki yeterlilik sınavına çağırma durumu başvurulardan ne kadar süre sonra gerceklesir.

    YanıtlaSil
  9. Sa bende hafif derecede 1.derece av blok var herhangi bir tedavi falan gerekmiyor rahatsızlık vermiyor bulgusu vermiyor hemodinamik sıkıntıya neden olmuyor.TSK sağlık yönetmenliğine baktım çok ayrıntılı fakat ; 2. Ve 3. Derece ileri derecede olan Atrio ventriküler blokların D dilimine girmiş olduğunu gördüm.Yani çok büyük ihtimalle Benim rahatsızlığım maruz görülüyor.
    1 yıldır araştırıyorum doktora gidip yönetmeliği bile okuttum.Benimle şu rahasızlıktan muzdarip bir kişiyi bile ne askeriye de ne egm de internette bulamadım.Egm sağlık yönetmeliğinde bir saçmalık var benim rahatsızlığım kardiyoloji B-2-b kısmındaki ileti sistemi rahatsızlığına giriyor.Doktorun söylediğine göre eğer bir maddeye takılırsam büyük ihtimal bu madde takılacağımı söyledi fakat iletim bozukluğu çok geniş bir yelpaze neden böyle yapılmış bilmiyorum dedi.Benim rahatsızlığım hakkında bilginiz var mı pomeme gireceğim bu saçma rahatsızlıklar karşılaştım ne yapacağımı şaşırdım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostum paem 4 te bu hastalıktan elendim ben acaba tsk kabul ediyormu sordun mu doktora tsk yönetmeliğini

      Sil
  10. Ulan ise bak biz 84 kpss puanıyla polis olduk adamlar kacla komiser oldular bu ne biçim adalet

    YanıtlaSil

Yorum Gönder