Ana içeriğe atla

PAEM 2023 Parkur Puanlama ve Taktik Bilgiler

2023 PAEM Parkur Teknik ve Taktik Bilgiler
2017 PAEM' i 40 saniye ile tam puan ile geçmiş biri olarak geçen yılkı çalışmalarımdan edindiğim tecrübelerden sizlere teknik ve taktik konusunda birkaç öneride bulunacağım. Ayrıca aşağıda kadın ve erkeklerde saniyeler ile puanlama ilişkin tabloya göz atabilirsiniz. Öncelikle aşağıda Emniyet tarafından hazırlanmış fiziki mülakat testinde ki puanlama ve kurallar hakkında hazırlanan parkur tanıtımını dikkatlice izleyin. Zihninizde parkur hakkında tereddüt bulunmasın nerede ne yapmanız gerektiği konusunda net olun. Zira bir anlık tereddüt sizi bir kaç saniye geriye atabilir.
paem parkuru öneriler



Kadınlarda ve Erkeklerde Puanlama Tablosu
2022 paem puanlama tablosu
Parkur çok basit görünebilir. İlk izlediğimde bana da çok basit gelmişti. Ancak parkuru görüldüğünün aksine 40 saniye ve altında tamamlamak oldukça zor.  Ciddi bir çalışma ve kondisyon istiyor. Kendimden örnek verecek olursak parkura ilk olarak test amaçlı çıktığımda 47 saniye yapmıştım.(erkek adayların 48 saniyede, kadın adayların 54 saniyede parkuru tamamlamaları gerekir) Oysa videoyu izlediğimde çalışmama bile gerek olmadığını düşünüyordum. Yani bu neredeyse beni mülakattan eleyecek bir skordu. Bu nedenle sakın parkuru hafife alıp da çalışmamazlık yapmayın.Şimdi parkur çalışmalarında işinize yarıyacak önemli bir kaç bilgi vermek istiyorum.

İşinize Yarayacak 5 İpucu
  • 1- Sınav mülakatından mümkünse aylar öncesi koşmaya kondisyon kazanmaya çalışın.
  • 2- Hafif ve altı kaymaz spor ayakkabısı ile parkura çıkın.
  • 3- Slalomları  kayarak değil koşarak geçin.
  • 4- Basket topuna ilk önce sağ sonra ine sağ ve son olarak sol ile tokatlayın.
  • 5- Lastiklere sakın ha sakın hızlı girmeyin. Lastik istasyonuna gelmeden yavaşlayın ve dengeli bir şekilde dizlerinizi çekerek tek tek geçin.
Kondisyon Çok Önemli...
Eğer yukarıda izah ettiğim bu 5 öneriyi yeterince dikkate alır ve disiplinli bir şekilde çalışırsanız sizde aşağıdaki videoda ki adam gibi 40 saniyenin altında bir skor elde eder ve tam puan alabilirsiniz. Kondisyonun çok önemli olduğunu asla unutmayın zira parkurun sonlarına doğru çok yoruluyor ve güçten düşülüyor bu nedenle saniye kaybı yaşanıyor. Eğer yeterince kondisyonunuz olursa yani başladığınız gibi parkuru bitirebilirseniz çok rahat bir şekilde 40 saniye ve altında bir skor elde edebilirsiniz.


Aşağıda linke android ya da iphone telefonlarınızdan tıklayarak anında Telegram grubumuza katılabilirsiniz.

Yorumlar