Ana içeriğe atla

PAEM Boy Kilo Oranı Hesaplama 2023

Paem boy kilo oranı 2022
PAEM 2023 Beden Kitle Hesaplama
Arkadaşlar 2023 PAEM sınavına girip Komiser yardımcısı olmak isteyenler varsa şimdiden beden kitle endekslerinin komiserlik için uygun olup olmadığını kontrol etmeleri yararına olacaktır. Zira beden-kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmayanlar ilan çıkıp da fiziki muayene kadar kilo alarak veya zayıflayarak kendilerini elverişli hale getirebilirler.

Bilindiği üzere  PAEM Lisans mezunu adayların boyları en az erkeklerde 167 cm, bayanlarda 162 cm olmalıdır. Eğer boyunuz bu şartları taşımıyorsa yani belirlenen orandan daha kısa ise zaten yapacak bir şey yok. Ancak beden kitle endeksinizi olması gereken seviyeye getirmek sizin elinizde. Öncelikle aşağıdaki hesaplama aracından beden kitle endeksinizin şu anda polislik için uygun olup olmadığını kontrol ediniz.
paem beden kitle hesaplama



* Boyunuzu ve kilonuzu ilgili kutucuklara yazıp hesapla dediğiniz zaman beden kitle endeksiniz 18 ile 27 arasında kalıyorsa sorun yok formunuzu korumanız yeterli olacaktır. Ancak daha düşük veya yüksek çıkıyorsa sınava kadar sıkı bir diyet yapmanız gerekecek.

Yorumlar