Ana içeriğe atla

Yoklama Kaçağı ve Bakaya iken Ehliyet Nasıl Alınır?

Yoklama Kaçağı Ve Bakaya İken Ehliyet Alımı
Yoklama kaçağı ve bakaya durumunda iken emniyete gitmeye gözaltı ya da askere alınırım endişesi taşıyarak gidemeyen birçok kişi var. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 25.09/2017 tarihinde yaptığı açıklama ile artık ehliyet ve pasaport verme işlemlerinin emniyet müdürlüğünce değil nüfus müdürlüklerince yapılacağını açıkladı. İşte o açıklama;

"Bundan sonra pasaport ve ehliyeti nüfus idaresi verecek. Vatandaş bir parmak basınca devlet sana bir daha parmak bas demeyecek. Hem vatandaşımız fazla zaman tüketmeyecek hem de kamu dairesindeki verimliği en üst noktaya çıkaracağız. Bütün bunlarla birlikte trafikteki tescili 2018 Mart’a yetişecek noterlere vereceğiz. Maliyet yükselmesi olmayacak." Süleyman Soylu.

Bu açıklama ile bakaya ve yoklama kaçaklarının ehliyet almada ki sıkıntısı otomatikman ortadan kalkmış oldu. Ancak 2018 yılına girmemize rağmen henüz emniyet genel müdürlüğünden nüfus müdürlüğüne devir gerçekleşmedi. 2017 yılının son gününde çıkarılan bir bakanlar kurulu kararı ile
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredileceği açıklanan pasaport ve sürücü belgesi işlemlerini 2 Nisan 2018'e kadar yürütmesine devam edilmesine karar verildi. Peki ya şu haliyle bakaya veya yoklama kaçağıyken emniyet genel müdürlüğüne ehliyet almaya gidince başımıza ne gelir?

Arkadaşlar ister bakaya olun ister yoklama kaçağı şunu unutmayın yakalandığınız yerde zorla askere götürülme diye bir şey yok. Emniyete ehliyet için gittiğinizde oradaki görevli memur GBT sorgulamasına bakıp da bakaya ya da yoklama kaçağı olduğunuzu anlarsa hemen bir ekip çağırıp sizi askerlik şubesine teslim eder. Askerlik şubesi de yoklama/sevk işlemlerini yapıp sizi derhal serbest bırakır. Daha sonra yeniden emniyete gidip ehliyetinizi alabilirsiniz. Askerlik şubesinin verdiği tarihde askere yine gitmezseniz yine bakaya kalırsınız. Sadece ödeyeceğiniz idari para cezası katlanır ve hakkınızda dava açılabilir. Ancak tekrar söylemek gerekirse emniyette zorla askere alınma diye birşey yok. Zaten 2 Nisan 2018 tarihinden sonra Nüfus müdürlükleri ehliyetleri vermeye başlayacak. O tarihten sonra ehliyet alanlar için askerlik yönünden hiçbir sıkıntı olmayacak.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. nufus memurluguna gıttıgınızdede hakkınızdakı butun bılgıler cıkıyor yoklama kacagı vs. ben bunu sahsen yasadım gozumun onunde bır kısıyı aranan nıtelıgınde emnıyet guclerı eslıgınde aldılar belkı tutanak vs. olucak ama sonuc olarak sıkıntı yasanacak hazırlıklı olun.

    YanıtlaSil
  2. slm bakaya yeni düştüm ama 1 sene kadar çalışmam lazım Nüfüs memurlugundan hikahmetgah ve daha sonra adliyeden temiz kagdı cıkarcam sicil kaydı bir sorun olur mu. Nüfüs dairesinde ve adliyede tşkler. inanın çalışmam gerek tecil hakkım da yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun olmaz Sadece ödeyeceğin idari para cezası artar.

      Sil
  3. merhaba.benim sorum şu.askerdeyken staj yapılabilir mi.itfaiye bölümünü okuyorum ve stajımı yapmadım o yuzden mezun olamıyorum.bu yaz askerde staj yapabilirmiyim ?

    YanıtlaSil
  4. Selam sürücü kursunu tamamladım dosyayı aldım ehliyet çıkarmaya giderken yoklama kaçağı olmam sorun olurmu ehliyeti alabilirmiyim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yoklama kaçağı olduğun için hakkında işlem yapılır ancak sürücü belgeni alabilirsin.

      Sil
  5. Yoklama kaçağı olarak pasaport için nüfus müdürlüğüne başvurursak sıkıntı oluyor mu, yoksa alabilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yoklama kaçağı olduğun için hakkında tutunak tutulur ancak pasaport almanda sıkıntı olmaz.

      Sil
  6. nüüfus müdürlüğünde de asker kaçağı olduğumuz çıkıyor mu ? Yani emniyetteki sıkıntı aynen decam mı ediyor ? Yeni sistemle ilgili net birbilgi var mı ki ?

    YanıtlaSil
  7. Son güncelleme Nüfus müdürlüğüne gidip ehliyet alan/yenileyen var mı? Yoklama veya bakaya olanlar bir sıkıntıyla karşılaşıyor mu?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Arkadaşlar merhaba.Yukarıda yorumlarınızı okudum bizzat benimde korkularım vardı.Ben bundan 1 ay önce yoklama kaçağı olduğumu öğrendim.Ehliyetimi almak için nüfus müdürlüğüne gittim ve hiçbir problem yaşamadım.Çok rahat bir şekilde parmak izi verip alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  9. Merabalar ben. Yoklama kacagiyim ama acik lisede kaydim var ve ocak2017 de kayit yenileme yapamadim ve simdide gitimde tercih yapamiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onur, yoklama kaçağı olduktan sonra kayıt yaptırdığın için tecil yapamazsın.

      Sil
  10. Şu anda yoklama kaçağı durumundayım. Daha önce bir kez GBT kontrolünde yakalandım. Ceza geldi henuz ödemedim. Kilo problemim var. Ve yaşım 41. Şimdi şubeye gidip işlemlerimi yaptırmak istiyorum. Herhangi Bir sorunla karşılaşırmıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kilo fazlan var ise erteleme alırsın.

      Sil
    2. 1.75 boy 109 kg. Teşekkür ederim cevabın için..

      Sil
  11. Selamlar 2018 senesi ocak ayından beri yoklama kacagiyim ve pasaport alıp yurt dışına cikabilirmiyim

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar yoklama kaçağıyim bi defa kağıt verdiler bana 15 gün içinde git dediler gitmedim şimdide sürücü belgesi almam lazım herşeyim tmm dosya falan randevuda aldım gidersem askere hemen alır lar mı aceba teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. Merhaba ben iki üni kaydım vardı birini sildim öbürü AÖF onuda silecegim askeriyeye gidip tecil ettirebilirmiyim

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar, 96 doğumluyum 2011 yılında açıköğretim orta okulu kayıt yaptırdım fakat daha sonra kaydımı yenilemedim.2016 eylül ayında kayıt yenileme yaptım ve şu an da da açık öğretim lise kaydım bulunmakta. Tecil alabilir miyim?

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Ben yoklama kacagiyim 2 Kere tutunak imzaladim gebete kontrollerinde aralik 15 te yurt disina cikicam ancak pasaportumun suresi bittigi icin nufus mudurlugunde yenilicem pasaport yenilerken bir sıkıntı yaşarmıyım sorumsuzca basrumu yapabilirmiyim lütfen yardımcı olun yurt dısına çıkmadan öncede ne yapmam gerekiyor sizlerden cevap bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  16. nüfus müdürlüğünde yoklama kacagi cikar mi?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder