Ana içeriğe atla

Çifte Vatandaşlık Askerlik İşlemleri Soru-Cevap 2023

Çifte Vatandaşlık Merak Edilenler
Almanya, Avusturya, Belçika gibi ülkelerden vatandaşlık almış gurbetçilerimizin askerlik işlemleri konusunda merak edilenleri tüm konuları bu yazımızda anlatmaya çalışacağım. Ayrıca aşağıdaki yorum kutusunu kullanarak bize soru sorabilirsiniz. Soru-Cevap şeklinde sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım. 1111 sayılı kanunun 35/G maddesi gereğince ve Milli Savunma Bakanlığı emrine göre erteleme hakkı olan ve süresinde başvurup ertelemeleri kabul edilenlerden her iki senede bir yapılmak üzere süresiz oturma ve çalışma iznine sahip olanların 38 yaşını tamamladıkları yılın 31 Aralık tarihine kadar tecil edilir. Aşağıda çifte vatandaşların tecil işlemleri ve muafiyet konusunda detaylı bilgi verdik. Bunun haricinde sormak istediklerinizi yorum olarak sorabilirsiniz.

Çifte Vatandaşların Tecil İşlemleri:
Çifte vatandaşlar için yani hem bulundukları ülkenin vatandaşı olup hem de Türk Vatandaşı olanların askerliklerin nasıl erteleneceği (tecil) 1111 sayılı Kanunun 35.madde (G) bendinde düzenlemiştir. Öncelikle bu maddeye bir göz atarak yazımıza başlayalım.

"Oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren veya bir meslek ya da sanat mensubu sıfatı ile yabancı ülkelerde bulunan yükümlüler, durumlarını ispata yarayan belgeler ile bağlı bulundukları Türk konsolosluklarına başvurmaları hâlinde, bunların  yoklama, celp ve sevk gibi her türlü askerlik işlemleri, Millî Savunma Bakanlığı tarafından belirlenecek usül ve esaslara uygun olarak 38 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar ertelenebilir."

Kimlerin 38 Yaşına Kadar Tecil Hakkı Vardır?
1.Yurt dışında süreli veya süresiz oturma veya çalışma izni olan işçi statüsünde bulunanlar (Bir işverene iş sözleşmesi ile bağlı çalışanlar),
2. Oturma veya çalışma izinleri devam ettiği sürece;
a. Geçici olarak işsiz kalanlar,
b. Meslek veya sanatlarını icra edemeyenler,
c. İşsizlik sigortasından yararlananlar,
d. Maluliyet veya hastalık yardımı alanlar,
e. Eşlerinin çalışması nedeniyle bu yardımları almaları mümkün olmayanlar,
3. Yabancı ülkelerde oturma veya çalışma iznine sahip bir bayanla evlenerek "aile birleşimi antlaşmaları" kapsamında kendisine başlangıçta sadece oturma izni verilen, ancak çalışma izni verilmediği için işçi statüsü kazanamayan ancak “potansiyel işçi” olarak kabul edilenler,
4. Yurt dışında süreli veya süresiz oturma veya çalışma izni olan kendi nam ve hesabına çalışıp işveren olanlar,
5. Yurt dışında süreli veya süresiz oturma veya çalışma izni olan bir meslek veya sanat mensubu bulunanlar bağlı bulundukları Türk Konsolosluğuna başvurarak yararlanabilecektir.

Kimler Askerlikten Muaf Tutulur?
Avusturya, Danimarka, Finlandiya, İsrail, İsviçre, Suriye, Norveç,Yunanistan ve Tunus ülkelerinde yapılan askerlik hizmeti bizim ülkemizde de sayılmaktadır. Yani bu ülkelerde askerlik yapanlar askerlikten muaf tutulurlar. Bu ülkelerin dışındaki Türklerin yoğunlukla yaşadığı Hollanda, Belçika, Almanya gibi ülkeler sayılmamıştır zira bu ülkelerde zorunlu askerlik hizmeti bulunmamaktadır. 

Hollanda’da zorunlu askerlik hizmeti kaldırılmış olduğundan 01 Ocak 1997 tarihi itibarıyla listeden çıkarılmıştır.
Belçika’da zorunlu askerlik hizmeti kaldırılmış olduğundan 01 Ocak 1998 tarihi itibarıyla listeden çıkarılmıştır.
Fransa’da 01 Ocak 1999 tarihinden itibaren, 31 Aralık 1978 tarihinden sonra doğmuş olanların askerlik yapma yükümlülükleri askıya alındığından bu tarihten sonra doğmuş olan yükümlülerin müracaatları kabul edilmeyecektir.
İtalya’da 1985 doğumlulardan itibaren zorunlu askerlik hizmeti kaldırıldığından 01 Ocak 2005 tarihi itibarıyla listeden çıkartılmıştır. 1986 (dahil) daha genç doğumlu olanların müracaatları kabul edilmeyecektir.
İsveç’te zorunlu askerlik hizmeti kaldırılmış olduğundan, 01 Temmuz 2010 tarihinde listeden çıkartılmıştır.
Almanya’da zorunlu askerlik hizmeti kaldırılmış olduğundan, 01 Temmuz 2011 tarihinde listeden çıkartılmıştır.

Yorumlar

  1. Turkiyede calisip oturan kisileri kapsiyor mu ? Bana tecil hakkim olmadigi soylendi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurt dışında süreli veya süresiz oturma veya çalışma izni olan işçi statüsünde bulunanlar (Bir işverene iş sözleşmesi ile bağlı çalışanlar) yararlanabilir. Siz yurt içinde çalıştığınız için yararlanamazsınız.

      Sil
    2. Merhaba! Ben Avusturyada askerliğimi tamamladım ekim 2022’de. Avusturyada yapmış olduğum askerlik Türkiyede geçerli sayılıyor mu? Yani Türkiyede askerlik yapma mecburiyetim var mı yok mu?

      Sil
    3. Yukardan yaziyor 🤦

      Sil
  2. Merhaba 1978 dogumluyum ve dovizli askerlikten yararlanamadim Turkiyeye giris ve cikista sorun olurmu?

    YanıtlaSil
  3. 05.02.1999 doğumluyum Elazığ Karakoçan nüfusuna kayıtlı'yım. Celp Dönemimi söyler misin? Kardeşim. Şimdiden teşşekürler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ben 1979 doğumluyum, geçen sene 10 çayında 2017.........38 yaşına girdim.
    26.12.2017 1000Euro ödedım,ama ışlemleri 12.01.2018 de yaptım, şimdi Asker Kaçağı sayılıyorum ..... 25.06.2018 türkıyeye gideceğiz, biletler ödenmiş, Almanya’da yaşıyorum,çıft vatandaslıyım, havaalanında sorun çıkar mı?
    Türkiye’ye girmeye korkuyorum
    Geri dönemesem, iş yerimden atılırım.
    Şımdıden teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    Yurt dışında yaşamak suretiyle vatandaşlık elde edenlerin de 38 yaşına kadar TR de ikamet etseler de tecil hakkı var gibi bir yazı okudum aynı kanunda. Bu ne kadar doğrudur? Bilgilerinizi rica ederim.

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar,
    Askerligimi 38 yasima kadar tecil ettirdigim.
    Yurtdisinda calisiyorum ve yasiyorum, ancak siktetim (Ingiliz) beni 8 ay Turkiye'ye gonderdigi. Her hangi bir sikinti cikarmi vb. tecil iptali?
    Tesekkurler

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, 23 yaşındayım askerliğimi çifte vatandaşlığım ve yurt dışındaki ikametkahımdan dolayı 38 yaşına kadar erteledim. Ancak Türkiye’ye taşınmayı planlıyorum. İkametkahımı Türkiye’ye aldığımda tecilim iptal olur mu?

    YanıtlaSil
  8. Merhaba
    Ben Suriyelim 27 yaşında annem üzerinde Türk vatandaşı oldum 5 ay önce (annem Türk vatandaşı)
    Şuanda Türkiyde doktora öğrencisiyim
    Tatbiki Suriye'de askerlik yaptığım (kısa süreli)
    Türkeyde benim ile uğun bir yasa erz ederim
    Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suriyede askerlik hizmetini yapmış isen Türkiyede de o askerliğini saydırabilirsin. Askerlikten muaf olabilirsin.

      Sil
  9. Merhaba.
    21 yaşındayım. bulgaristan göçmeniyim orda doğdum. çift vatandaşım. türkiyede askerlik yapmak istemiyorum. vatandaşlıktan çıkmam mı gerekiyor. ya da ne yapabilirim? teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. askerlik yükümlülüğünü yerine getirmelisin başka yapacak birşey maalesef yok.

      Sil
  10. azerbeycan vatandasıyım annem onceden turk vatandası oldu bende 22 yasından once turkvatandaslıgına gectım azerbeycanda askerlık yaptım sımdı turkıyeden askerlık kagıdı geldı napmam lazım askerlık sube pek bı cozum bulamadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. azerbaycanda yapılan askerlik maalesef türkiyede sayılmıyor. Türkiyede de askerlik yapmak zorundasın.

      Sil
  11. Selam Ben ciftle vatandasliyim Ben simdi 5 bucuk ay türkiye deyim askerliyimi almanyada uzatim cikis yapmasam Beni askerle carirlarmi hemen yoksa hakim 38 yasina kadar Hak varmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. askere çağırmazlar ancak yinede askerlik durumunu e-devlet üzerinden takipte ol.

      Sil
  12. Ben Ama almanyada askerlimi yaptim burda islerimi yapa bilimiyim katlari buraya getirip

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet almanyada yapılan askerliği burada saydırabilirsin.

      Sil
  13. saygılar. kardeşimin alman vatandaşı. tc kimlik no varmış bugün öğrendik. Annemin pasaportunun üstüne kaydı vardı sonra 3 yaşında alman vatandaşlığına geçti.

    1997 doğumlu ve bu sene okulu bitti ve sene sonunda üniversite için başvuru yapacak.

    Temmuz ayında türkiyeye gelmek istiyor bir sorun olur mu

    YanıtlaSil
  14. Selam... Ben ciftle vatandasliyim alman ve türk almanyada askerimi yaptim ben yine ciftle vatandas kalirim yoksa türk vatandas gidermi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çifte vatandaşlık tabiki kalır. Almanyada askerlik yaptığın için Türkiyedeki askerlikten muaf tutulursun.

      Sil
    2. Merhaba ben cifte vatandasim hayatimda ömrümde bir kere türkiyeye gittim ysim simdi 30 emekliyim korkuyorum acabaizine gitsem türkiyeyeaskerlik sorunu olurnu

      Sil
  15. Oyo günler.ben mavi kartlı alman vatandaşıyım.türkiyede yaşıyorum.yani tc vatandaşlığın yok.2003 2005 yılları arası askerliğimi alman ordusunda yaptım 9 ay zorunluydu o yıllarda artı gönüllü fazla yaptı.merak ettigim.türk vatandaşlığına geri dönmeyi düşünüyorum.eger dönersem bende muaf sayiliyormuyum.yasim 38 ve türkiyede yaşıyorum çalışıyorum.tc vatandaşlığına geldiğim an alman vatandaşlığını kaybediyorum.

    YanıtlaSil
  16. merhaba bende fransiz kimligi ve turk kimligi var turkiyede yasar ve calisirsam askereke gitmek durumundamiyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1978 ve sonrası doğumlu iseniz Türkiyede askerlik yapmak zorundasınız ya da dövizli askerlikten yararlanmalısınız.

      Sil
  17. Merhaba,

    7.nci ayda 38 yasina girecegim (1980 dogumluyum). 38 yasina kadar askerligi uzattim Hollanda da. Cifte vatandasim. 8.nci ayda izine gidecegim. SIKINTI olurmu acaba?

    YanıtlaSil
  18. 14 yaşında anne babamdan dolayı çift vatandaş oldum ikahmetimi oraya alırsam 38 yaşına kadar askerliğimi erteleyebilirmiyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kanuna göre Oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren veya bir meslek ya da sanat mensubu sıfatı ile yabancı ülkelerde bulunan yükümlüler, durumlarını ispata yarayan belgeler ile tecil hakkı kazanabilir.

      Sil
  19. Çift vatandaşlığim var ve yurt dışında yasyorum 1999 doğumlu üniversite öğrencisiyim. Ben askerligimi 38 yaşına kadar ertelersem bu süre içinde bedelli askerlikte faydalanabilirmiyim mesela 25 yaşında. Teşekkürler, başarılar.

    YanıtlaSil
  20. merhaba, ben 1988 yilinda fransada dogdum ve askerligimi 38 yasina erteledim , ve turkiyeye belirli bir sure yerlesmek istiyorum bu durumda askerlik tecilim iptal olurmu. tesekur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yurda kesin dönüş yaptığınız tespit edilirse teciliniz iptal olur.

      Sil
  21. Merhaba Ben 1980 dogumluyum cifte vatandas 2002 senesinde almanya da askerligimi yaptim ozamanlari askerlik zorunluydu ozaman türkiyede askerlikden muaf oluyormuyum

    YanıtlaSil
  22. Merhaba,
    Ben çifte vatandaşım hem Türk hem alaman. Bir kaç ay önce Almanya’da Türk konsolosluğunda askerliğimi 38 yaşına kadar tecil ettirdim fakat Türkiye’ye gittiğimde 6 aydan fazla kalırsam ve orda çalışırsam her hangi bir sıkıntı olur mu veya tecil bozulur mu ?

    YanıtlaSil
  23. Merhaba, benim esim newyorkta 1973 yilinda dogmus su an 45 yasinda 3 yasindayken turkiyeye gittiginde vatandas olmus bir daha da turkiyeye gitmemis vatandasliktan atilmismifir askerlik yapmadigi icin yada nasil muaf olur

    YanıtlaSil
  24. Ben Suriyeliyim çifte vatandaşıyım annemin üzerinde vatandaşı aldım Suriye'de askerlik yapmadı bir 21 yaşındayım ben tecil yapabilir miyim

    YanıtlaSil
  25. Selamün aleyküm admin, ben Belçika da taşıyan bir Türküm hamd olsun. Simdi benim askerlik yaşım geliyor ben şimdi askerliğimi yapsam kaç ay yapıyorum ? Veya kaç hafta. Kulağıma çok şeyler geldi. Cevap verirseniz sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lisans mezunu isen 6 ay değil isen 12 ay yaparsın.

      Sil
    2. Lisans mezunu ne oluyor acaba ?

      Sil
  26. Merhaba ben 22 yasindayim daha nufus cuzdanimi deyistirmedim askerligimi de uzatmadim simdi turkiyeye gidecem acaba sorun cikar mi?

    YanıtlaSil
  27. Merhaba istisnai vatandaşlığı kazandım da 1990 doğumluyum öğrenciyim Suriyeliyim Türkiye ye ilk girişim 2011 haziranda askerlik durumum nedir

    YanıtlaSil
  28. Merhaba ben kuzey ırak vatandaşıyım tc vatandaşı oldum 2016 yılında 1990 doğumluyum tc vatandasiyila evlilik üzerinden aldım ben askerlik yaparmiyim. Saygılar. ..

    YanıtlaSil
  29. selamen aleykum benim ismim hakan arici hollandada yasiyorum cifte vatandasim 1000 euro dovuzlu askerlikten yararlanamadim rotterdam baskonsoloslugunu aradim bana dediler beklemen lazim yeni yasa cikabilir indan yararlanirsin su an 41 yasindayim 77 dogumluyum turkiyeye gitsem neyle karslasabilirim havalimaninda yardiminiz icin tesekur ederim hayirli gunler

    YanıtlaSil
  30. 77 dogumluyum hollandada yasiyorum 1000 dovuzlu askerlikten yararlanamadim su an turkiyeye gitsem neyle karsilasirim havalimaninda allah hepimizin yardimcisi olsun hayirli gunler

    YanıtlaSil
  31. 78 dogumluyum Almanyada yasiyirum cifte vatandasim. Askerligimi yatirmakta konsolosluk islemleri magduru oldum. Dolayisi ile 1000 euro yasasindan faydalanamadim. Simdi yoklama kacagiyim ve bu sene arabayla Turkiye ye gitmeyi planliyorum kapikulede ne gibi islemlerle karsilasirim? Eger subeye goturulecek isem ben Nevsehirliyim oranin askerlik subesinemi sevk edilirim yoksa en yakin subeyemi giderim kisacasi ne gibi islemlere tabi tutulurum?

    YanıtlaSil
  32. Merhabalar. Ben 24 yasindayim avusturyada yasiyorum ve avusturya vatandasiyim 2013 yilinda askerligimi yaptim ve 1 hafta önce türkiyeye tatile geldigimde istanbul havaalaninda pasaport kontrolünde sorun yasadim ve ögrendimki ben hala cifte vatandasmisim yani türk vatandasligindan cikmamisim ve bundan haberim yoktu benim türk kimligim de yok sadece avusturya pasaportum var. Ayrica 2015 ve 2016 senelerinde istanbula tatile geldim ve hic böyle bi sorunla karsilasmadim. Havaalanindaki polis askerlik subesine gidip askerligimi düsürmemi söyledi. Bana yardimci olabilirmisiniz tesekkürler.

    YanıtlaSil
  33. Merhaba. Ben avusturya vatandasiyim ve avusturyada 2013 de askerligimi yaptim. 24 yasindayim ve gecenlerde türkiyeye giris yaptigimda ögrendimki ben hala cifte vatandasmisim ve havaalaninda problem yasadim ordaki polisler askerlik subesine gitmemi ve askerligimi düsürmemi söylediler. Askerlik subesinde bi problem cikarmi yada askerlik subesine gitmeme gerek varmi cünkü avusturyada askerlik zorunlu oldugu icin türkiyede de sayildigini okudum yukarda. Yardimci olursaniz sevinirim. Tesekkürler

    YanıtlaSil
  34. Merhaba ben annemin üzerinden vatandaşlığı kazandım 1.1.1993 ve benim başvurum 2012 de Türkiye vatandaşlığı 07.20.2017 de oldum geçen e.devleten sorguladığımda son yokalamaya tabi yazdı en yakın askerlik şubesine müracaat esiniz diye yüzde ve 1.02.2019 kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazdı ben bu tarihler arasında son celb tarihim geçtiği için muaf mı yoksa zorunlu mu olurum bide Suriye de askerlik yaptığımı nasıl belgelerim dönüş yaparsanız sevinirim şimdi den çok çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  35. Slm almanyada yasiyorum cifte vatandasim. 2005 yilinda bir sivil kurumda (ZIVIELDIENST) YAPTIM.bu sebeble askerlikten muafmiyim. Herhangi bir belgeyi konsolosluga göstermem gerekmi.

    YanıtlaSil
  36. Ben Avusturya ve Türk vatandașıyım ben askerliği Türkiye'de yapma imkanım var mı?

    YanıtlaSil
  37. Merhaba,ben romanya'da dogdum.turkiyede yasiyorum cift vatandasim. Askerlik yapmak ,zorunda miyim?

    YanıtlaSil
  38. Cifte vatandaşım ama türkiyeye döndüm 19 yasındayım ve burda calısıyorum orda askerliğe cürük raporu aldım burda gitmek zorundamıyım?

    YanıtlaSil
  39. Ben çift vatandaşim...hem süryeliyim..hem türküm...vatandaşlık annemin üzerinden aldım ve yaşım yermi yedidi....ve turkiye girdim yaşım yermi beşti...askerlik yapar miyim?

    YanıtlaSil
  40. Selam Aleyküm ben Almanya’da yaşayan bir çifte vatandaşim yaşim 24 ben askerlim 38 yaşıma uzattım 20.09.2018 Türkiye gidecem problem cikar mi ?
    Çünkü yeni kanuna göre 38 erteleme kalkmiş ??

    YanıtlaSil
  41. salamn alykum .babam 65 yasında hem surye vatandaş hemde turk suryede yapmış askrlik belgesi kırkhanaskerlik şubesine ibraz ettik kabul etmediler ve askere gidecek diye söylediler şuanda hastanlerde kontrol altında biz magduruz .bize yardımci olurmisiniz lutfen

    YanıtlaSil
  42. Vifte vatandas kardeşim irakta yaşıyor bedelli askerlik icin nasıl nasıl yol izyebilir

    YanıtlaSil
  43. Benim erkek kardesim bedelli askerlikten yararlanmak istiyor 22yaşında irak vatandaşlığı var ayrıca ayrıca türk vatandaşı nasıl bir yol uzleyebilirix

    YanıtlaSil
  44. merhaba,ben 29 yasindayim.çifte watandasim 10 senedir turkiyede yasiyorum suanki bedelliden yararlanmak istiyorum
    bunu odedikden sonra
    benimde 21 gun askerlik yapmam gerekiyor mu ? cifte vatandas olanlar icinde mi gecerli bu?

    YanıtlaSil
  45. merhaba, ben cifte vatandasim (hollanda)
    bedelli askerlikden yararlanmak istiyorum
    benimde 21 gun askerlik yapmam gerekecek mi?

    YanıtlaSil
  46. slm ben 1992 Türkiye doğumluyum. Bakanlar kurulu kararı ile K.K.T.C vatandaşlığı aldım. çifte vatandaşlığım var ve lisans mezunuyum. Şuanda Türkiye de ikamet ediyor ve çalışıyorum . Her sene çalıştığım kurumdan tam mesaili olarak çalıştığıma dair belge alıp konsolosluk aracılığı ile tecil ettiriyorum. Bunu 4 sene boyunca yapmam gerekiyormuş. Son senem kaldı 4 bin sterlin öedemem gerekiyor K.K.T.C ye ama sorum şu ki Türkiye de bedelli askerlikten faydalanabilir miyim ? Eğer Türkiye de yaparsam K.K.T.C de muaf oluyor muyum ? cevaplarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  47. merhaba
    yeğenim 19 yaşında çifte vatandaş.İngiltere doğumlu.İngiltere de hukuk okuyor.Asker kaçağı olmaması için ne yapmalıyız?Annesi şuan İstanbul da oturuyor.Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. ahmetturkcu@yahoo.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durumunu ispata yarayan belgeler ile en yakın Türk Konsolosluğu'na giderek yoklama tecil işlemlerini yaptırabilir.

      Sil
    2. yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

      Sil
  48. be türk ve iran vatandaşıyım ve 1987 doğumluyum 2 sene önce türk vatandaşlığına geçtim(anneme bağlı olarak) ve geçen askerlik şübesinden belge geldi askerlik mukellefliğime dair ve vatandaşlığa geçtiğim günden itibaren türkiyede yaşıyorum ama iranda 3 seneden fazla çalıştığım oldu acaba dövizli askerlikten yararlana bilirmiyim?

    YanıtlaSil
  49. be türk ve iran vatandaşıyım ve 1987 doğumluyum 2 sene önce türk vatandaşlığına geçtim(anneme bağlı olarak) ve geçen askerlik şübesinden belge geldi askerlik mukellefliğime dair ve vatandaşlığa geçtiğim günden itibaren türkiyede yaşıyorum ama iranda 3 seneden fazla çalıştığım oldu acaba dövizli askerlikten yararlana bilirmiyim?

    YanıtlaSil
  50. Merhabalar ben azerbaycanda dogdum ve 17 yasima kadar ordaydim sonra geldim turkiyeye simdi askerlik zamani geldi turkiyede cifte vatandaslik var her hangi bir tecil soz konusu ola bilirmi cevaplasaniz cok memnun olurum onceden tesekkurler

    YanıtlaSil
  51. Yabancı biri tsk katılabilir mi

    YanıtlaSil
  52. Kolay gelsin.çifte vatandaşım.Türkiye doğumluyum.kazakistanda 10 yıla yakın kaldım.orada askerliğini yaptım.burada muaf olma olasılığı nedir?

    YanıtlaSil
  53. Merhaba,
    Oğlum 2000 doğumlu ve doğuştan Türk Alman çifte Vatandaş. Askerliğini 38 yaşına kadar ertelemesi gerekiyormu? Ve bu 38 yaşına kada Askerliğini yapmassa ne olur? Çifte vatandaş olarak Türkiyede Askerlik yapma zorunluğu varmı?

    YanıtlaSil
  54. Selamın aleyküm ben 20yasina girdim Türkiye, Yalova doğumluyum 4yasinda fransaya geldim. Université okuyorum şuan askerlik icin ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
  55. 1973 dogumluyum vede ingiltere uzerinden Cifte vatandasligim var askerlik sorununu hic karistirmadim cunku hasta ve su an rahmetli olmus anneme bakmaktan turkiyeden ciktigimdan beri gitmedim ve bir gidip gormeyi dusunuyorum bir sorun olurmu vede ne yapmam gerekli 13 yasindan beri turkiyeyi gormedim

    YanıtlaSil
  56. Merhaba. Çifte vatandaşım (Türk ve Alman kimliğim var). Aserkliğimi tecil ettirmedim. Alman kimliğim ile Türkiye'ye giriş yaparsam, askerliğimi tecil ettirmediğim tespit edilir mi?

    YanıtlaSil
  57. Methane Ben Melih bende Cift vatandaslik var 21 yasindayim bulgaristan ve turk vatandasligim var ama ingilterede yasiyorum oturma iznim calisma iznim var askerlik yapmak istemiyorum turkiyede bunun bi cozumu varmi?

    YanıtlaSil
  58. Merhaba,

    Hollanda dogumluyum, oturum ve calisma belgelerim var, askerligimi 38 yasina kadar uzattim fakat suan 36 yasindayim ve sizden tavsiyeler rica ediyorum. Ucreti odemek veya kimligi geri verip yanliz hollanda vatandasi kalmanin avantajlari ve desavantajlari nelerdir, arkadaslardan mavi pasaport diey birseyler duydum, turkiyeye ileride yalniz tatil amacli gitmeyi dusunuyoruz, fakat ileride ev ve yer sahibi olma ihtimali da var.

    YanıtlaSil
  59. Merhaba bir sorum olacaktı ben Almanya’da askerliğimi 2006 yaptım 2023 ocak ayında randevu alıp Almanya’da yaptığıma dair belgeleri götürüp muafiyet başvurusu yaptım ama bana dediler ki 2019 da kaldırıldı artık mecbur Türkiye’de askerliğinizi ya yapacaksınız ya da dövizle ödeyeceksiniz ne yapabilirim iyi günler.

    YanıtlaSil
  60. Merhaba. Ben Avusturyada ekim 2022 de askerliğimi tamamladım. Avusturyada yapmış olduğum askerlik Türkiyede geçerli sayılıyor mu? Yani Türkiyede askerlik mecburiyetim kalkmış oluyor mu veya mecburiyet var mı Türkiyedede askerlik yapmaya?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avusturyada yaptığım Askerliği Konsolosluğa gösterip Türkiyedeki askerlikten tamamen muaf olurmuyum?

      Sil
  61. Turkiye dohmushum 11 yaşindan beri fransada yaşiyorum ve fransiz vatandasiyim,Turkiye gelmek için askerlik yapacakmiyim?

    YanıtlaSil
  62. 2017 - 2018 arasi Finlandiyada yapilan askerlik simdi Turkiyede muaf edilirmi?

    YanıtlaSil
  63. oğlum 27 yaşında almanya doğumlu hem alman hemde türk vatandaşı ,anneside almanya doğumlu çifte vatandaş türkiyeye izine gelecek askerlik ile ilgili sorun olurmu

    YanıtlaSil

Yorum Gönder