Ana içeriğe atla

Yedek Subay Mayıs Celbi 2023 Ne Zaman Askere Alınacak?

Asker Alma Daire Başkanlığı Mayıs 2023 yedek subay adaylara ilişkin duyuruyu 1 şubat 2023 tarihinde internet sitesinde yayınladı buna göre;

1. Mayıs 2023 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmet tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemleriyle ilgili hususlar müteakip maddelerde açıklanmıştır.

2. Mayıs 2023 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerin, 28 Şubat 2023 (dâhil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmet tercihi ile celp tercihini e-Devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yaptırmaları gerekmektedir. Yoklamasını yaptırdıkları halde askerlik hizmet tercihi ile celp tercihini yapmayanlar, ertelemesi sona erenler ile dövizle/bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlar, mevcut bilgilerine göre Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı dikkate alınarak sınıflandırma işlemine tabi tutulacaktır.

3. 31.12.2021 (dâhil) öncesinde yoklama işlemlerini yaptırdıkları halde çeşitli nedenlerle ertelenenlerden, 28.02.2023 (dâhil) tarihine kadar ertelemesi sona erenlerin yeniden yoklama ve askerlik hizmet tercihi ile celp tercihi yaptırmaları gerekmektedir. (Daha önceki sınıflandırma dönemlerinden haklarında sınıflandırma işlemi yapılarak ertelenenler hariç)

4. Seçim ve sınıflandırma sonuçları 25 Nisan 2023 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Ancak yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dâhil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir.

5. Yedek subay/astsubay adayları ile erbaş/erlerin sevk tarihleri aşağıdaki tablodadır.

Yükümlü Sevk Tarihleri

Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1’inci Grup) 04 Mayıs 2023

Er (2’nci Grup) 01 Haziran 2023

Er (3’üncü Grup) 06 Temmuz 2023

6. Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecektir.

7.Yükümlülere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği arası esas alınarak yol ve iaşe bedeli ödenecektir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alabileceklerdir.

8. Yükümlüler, askerlik hizmetleri süresince kullanmak üzere banka kartları bulunmuyorsa herhangi bir banka şubesine başvururak hesap açtırabilecek ve banka kartı temin edebileceklerdir.

9. Sevk belgesini almayanlar ile aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar veya sevk belgesini aldığı halde kendisine verilen yol süresi dışında sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılanlar hakkında bakaya işlemi yapılacaktır.

Yorumlar

  1. tecilliyim haftaya tecili bozarsam en erken ne zaman askere giderim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lisans mezunu isen ve 31 marttan önce tecil bozdurup sevk işlemlerini yaptırır isen mayıs celbinde alınırsın. Sınıflandırma sonucu birinci grup olursan mayıs ayında ikinci grup olursan haziran ayında asker olursun.

      Sil
    2. Merhaba. Diplomam 3.20. Lisans mezunuyum. Yedek subay ve komonda ya evet dedim. bana bu durumda yedek subay gelebilir mi

      Sil
  2. Merhaba E-Devlet’te 31 marta kadar askerliğim yönünden sakınca bulunmadığı Sınıflandırma ve Tertibat Bekliyor şeklinde belirtiyor. Ben 25-30 mart arası sevk işlemlerimi yaptırırsan yedek subay mayıs celbinde alınırmıyım daha önce hiç bir işlem yaptırmadığım halde.Sevk işlemlerinin bir günde bitmesi mümkün müdür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 31 Mart öncesi sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırırsan sınıflandırman mayıs celbine yapılır.

      Sil
    2. 31 Mart sonrası yapılırsa ?

      Sil
  3. merhabalar 31.03.2018 tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur yazısı şu an bende de mevcut. 05.03.2018 tarihinde yüksek lisans kaydım silindi. Bu arada 18.06.1989 doğumluyum. Şimdi merak ettiğim konu şu temmuz ayında yüksek lisans programına dahil olsam askerliğimi tecil ettirebilir miyim ? 1 yıl kesinlikle tecil yapmam gerekiyor sizce nasıl bir yol izlemeliyim ? Şimdiden çok teşekkür ederim. Kolaylıklar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. temmuzda yüksek lisansa kayıt olup tecil ettirmek istiyorsanız temmuza kadar bir şekilde yoklama kaçağı bakaya kalmamanız gerekiyor kalırsanız ettiremezsiniz. Rapor alarak celp atlatma yolunu kullanabilirsiniz.

      Sil
    2. Askerlik şubesi ile görüşmemde Ağustos ayında askere alınacağımı söylediler. bu süre benim için yeterli olur mu ? Yoksa yine de yapmam gereken bir şey olur mu ?

      Sil
    3. öyleyse şubeye giderek sevk işlemlerini yaptır. Daha sonra temmuzda yl kaydı yaptırıp tecil ettirirsin.

      Sil
    4. eyvallah hocam sağolasın

      Sil
  4. Yerini bulamadım mazur görün arkadaşlar üniversiteden sonra askere gittikten sonra gerekli sınavlari geçip teğmen olarak kalmak istiyorum onun öncesinde sorum yüzümun sağ kısmında 5m uzaktan görülemryeck bir sivilceden kalmış iz var sıkıntı teşkil eder mi şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sivilce izlerinin sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.

      Sil
  5. arkadaşlar ben 2017 son ayında mayıs celbi için tecilimi bozdurdum ve askerlik şubesinde yedek subaylık istermisin , komando olmak istermisin vb. sorular dahil bütün evraklarımı yaptılar ve başkana imzalattım ve bana verilen kağıtta celp dönemim mayıs olarak gözüküyor.
    msb resmi sitesinde tablo 3 de erken sevk işlemleri için mayıs celbindekiler 01-31 mart ta işlem tarihi gösteriyor askerlik şube başkanlığında
    şimdi ben mart sonuna kadar gitmem gerekiyormu askeri şubeye yoksa gerekmiyormu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samet, hayır gitmenize gerek yok. Siz zaten muayene ve sevk işlemlerini yaptırmışsınız.

      Sil
  6. arkadaşlar merhaba , 18 şubat günü yoklama kaçağı olarak gbt ye girdim. 21 şubat tarihinde yoklama ve tecil işlemlerimi yerine getirdim. Askerlik şubesinin verdiği kağıtta (celp dönemi şubat 2019) sevk tarihi ise 01.09.18 - 31.12.18 arası gözükmekte
    fakat e devlette ise askerlik durum bilgisinde 31.03.2018 tarihine kadar sıkıntı olmadığı sınıf ve tertibat bekliyor yazmaktadır.bu durumda hangi belge geçerli olmaktadır ben mayıs celbinde askere mi gideceğim ? beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır e-devlet sonradan güncellenir. Askerlik şubesinden aldığın kağıt geçerli.

      Sil
    2. İlgi ve alakanız için çok teşekür ederim.

      Sil
  7. Merhaba yedek subay olarak başvuru yaptım ne zaman sonuçlanır. Sonuçlandığında ne işlem yapmam gerekiyor bilgi verebilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 20 nisan tarihinde açıklanacak. Açıklandığında ayrıca ne yapmanız gerektiği hakkında yazı yazacağız.

      Sil
  8. İyi aksamlar siyasi parti üyeliği uzun donem cikmasinda problem yaratır mı

    YanıtlaSil
  9. merhaba ben anlamadım sımdı bu muhabbetı , gıttım ben askerlık subesıne . evrak verdıler , doldurdum. muayene ol gel dedıler aıle hekımınde oldum.sımdı beklıyorum ben baska bısı yapmam gerekıyor mu acaba ? e devlette 31 marta kadar bır sakınca yoktur dıyor bu arada lısans mezunuyum. kımse benden dıploma belge ıstemedı .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muayene olduktan sonra rapor ve diplomanla birlikte tekrar askerlik şubesine gitmelisin.

      Sil
  10. Selamün aleyküm.Ocak ayında anadolu üniversitesinden işletme bölümünden mezun oldum.Şubat 2018 de muayene işlemlerimi yaptırdım.yedek subay komandoya evet dedim.başka işlem yaptırmam gerekiyor mu diye memura soru yönelttim.mayıs 2018 de gidersin dedi.bende buna istinaden başka işlem yaprırmadım. Askerlik yerlerinin belli olacağı tarih olan 20 nisan 2018 tarihini beklemeye başladım.yalnız e devletten baktığımda 31.03.2018 yönünden sakınca yoktur.yazıyor.başka işlem yaptırmam gerekir miydi.teşekkürler.hayırlı akşamlar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır başka işlem yamanıza gerek yok. 20 nisan tarihini bekleyiniz.

      Sil
    2. Reis ben 01.10.2004 dogumluyum askere tahmini ne zaman muane falan gelir bana bilgi alabilirmiyim kesin

      Sil
  11. Merhabalar Mayıs ayında askere gitmek için tecilimi bozdum. linans mezunuyum. mayıs ayında kısa dönem ve askere gitmek istediğimi yazılı olarak askerlik şubesine bildirdim. mayısta kesin gider miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 20 nisanda e-devlet üzerinden öğrenebileceksin.

      Sil
  12. 20 Nisan'da açıklanacak onunla ilgi bilgim var. ben sadece mayıs celbi olarak bildirmeme rağmen haziran'a kalma ihtimalim var mı ? onunla ilgili bilgi almak istemiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet hazirana kalma ihtimalin var ancak küçük bir ihtimal %10 gibi düşün.

      Sil
  13. Ben mühendislik fakültesi mezunuyum ilk başta 6 ay yani er olarak işaretledim şimdi ise değiştirme şansım varmı yani yedek subay

    YanıtlaSil
  14. Çok teşekkürler bilgilendirmeler için.

    YanıtlaSil
  15. Askerlik durum belgesi kısmında sınıf ve tertibat bekliyorsunuz yazıyor fakat yedek subay sevk öncesi hazırlık kısmında bu celp dönemi sevke tabi değilsiniz yazıyor şimdi Mayıs’ta mı gidiyorum Ağustosta mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. semih, bugün askerlik yerleri açıklandı tekrar e-devlet üzerinden askerlik durumuna bak.

      Sil
  16. İyi günler. Benim tecilim bitti askerlik şubesine giderek işlemleri yaptım. Celb dönemi seçtim bilgisayara da adam kasım ağustos mayıs diye geriden seçimi mi yaptı. Bugün 13 Nisa’n Hale’n 4/518 e kadar askerlik yönünden sakınca yok diyor. Ağusyos veya kasıma atmış ihtimali yüzde kaç sizce efendim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bugün askerlik yerin açıklanmadı ise ağustos ya da kasım celbine kalmışsın demektir.

      Sil
  17. Hocam ben Şubat 8 de gittim muayene oldum mayısta gitmek istiyorum dedim 4 yıllık mezunum Sınıflandırma 02.05.2018 yazıyor ama bugün yerim açıklanmadı neden acaba 18.09.1989 tecili bozdurdum aynı zamanda bilgilendirsen sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lisans mezunlarının askerlik yerleri 20 nisanda açıklanacak.

      Sil
  18. Sayın Admin;
    Ben Aralık 2017 de şubeye gidip rapor ile bir celp dönemi erteleme yaptırdım.Bana verilen belgede celp dönemi Mayıs 2018 yazıyor.Ayrıca 25/04/2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur ve erteleme nedeni sınıf ve tertibat bekliyor şeklindedir.Fakat bu gün bir çok kişinin askerlik yeri belli olmasına rağmen ben e devletten baktığımda sınıflandırmam olmamış.Askerlik yerim belli değil.Er ve Yedek Subay sorgulama ekranına baktım.Normalde yedek Subay adayıyım.Şimdi durum ne olacak biz ne zaman askere gidiyoruz? Şubeye gitmeme gerek var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şubeye gitmene gerek yok.20 nisan tarihinde askerlik yerin belli olacak.

      Sil
    2. Teşekkür ederim

      Sil
    3. Peki bir sorum daha olacak.Bu celp dönemini atlatmak için rapor alırsam kaç günlük rapor almam lazım.Çünkü ailevi bir sebepten dolayı celp dönemini atlatmam gerekecek.Bakaya da kalamam çünkü bir kamu kuruluşunda görevde yükselme olacak nasipse.En doğru yol nedir? Celp erteleme için Sayın Admin. Teşekkür ederim

      Sil
    4. askerlik yerleri açıklanıp askeri birliğine katılış tarihini de kapsayan 32 günlük rapor alman gerekir.

      Sil
    5. Teşekkür ederim Admin

      Sil
    6. Fakat bir şeyi anlamadım.Askerlik yeri 20 Nisa’nda belli oldu.Benim teslim tarihimin son günü de 20 mayıs diyelim ben 20 Nisa’ndan başlayacak şekilde mi rapor alacağım.Yani rapor alacağım tarih aralığını tam anlayamadım.Kusura bakmayın sürekli soru yağmuruna tutuyorum sizi de. Teşekkür ederim tekrar.

      Sil
    7. hayır birliğine katılış tarihin kapsayacak şekilde sonrası için rapor alman gerekir.

      Sil
  19. Benim sorum rapor ile celp dönemi atlatma ile ilgili.Öncelikle fakülte mezunuyum ve askerliğimi tecil etme durumum yok.Tecil tarihim bittiği zaman 2 ocakta almış olduğum 5 günlük rapor ile askerliğimi bir celp dönemi yani mayıs 2018’e kadar tecil ettirdim.Şubeden verilen kağıtta 25 Nisa’n 2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakınca yoktur deniliyor.E devlet üzerinde ise 31 Mart 2018’de sevk ve tertibat bekliyor diyor.Bilgilerim bu şekilde.Sorumlarım ise şunlar;
    1- Ben askerlik durumu ile ilgili hangi belgeye istinaden ne zaman şubeye gitmeliyim.Ya da gitmezsem 31 Mart 2018 tarihine kadar ne olur?
    2- Ben askerliğimi bir celp dönemi daha ertelemek istiyorum.Bunun için nasıl bir yol izlenmelidir?Ne kadar süre rapor alırsam erteleme yaptırabilirim.Rapor hangi tarih aralığını kapsamalıdır?
    3- Rapor alarak askerlik en fazla kaç celp dönemi ertelenebilir?
    4- Rapor alamadım ve askerlik yerim durumum belli oldu.Eğer gitmezsem nasıl bir yaptırım olur?Şu an kamuda çalışıyorum işimi etkiler mi?İş yerine haber verilir mi?
    5- Benim mayıs 2018 celbinde gitmemem için nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
    Cevaplarınız için teşekkür ederim.İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  20. Sn admin Ağustos ayında tecilim bitiyor.bir sonraki celp döneminde gitmek istiyorum .32 günlük rapor almak zorunlu mu yoksa 5 gün yeterli mi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ağustos ayında tecilin bitiyor ise zaten kasım celbine tabisin demektir.Rapor ile işin yok.

      Sil
  21. Ben yeni mezun oldum ve astsubay olarak çıkarsa gitmek istiyorum. Kasımda celp döneminde çıkarsa gidebilir miyim yoksa sadece astsubaylar mayıs ve haziranda mı gidiyorlar.

    YanıtlaSil
  22. Arkadaşlar öncellikle herkese selamlarımı iletiyorum.
    Yeni e-devlet asal sistemi üzerinden askerliğe başvurumu yaptım. Fakat ben yedek subay olarak gitmek istediğimi belirtmek için bir bölüm göremedim. Eskiden askeriyelerde başvuru alırken soruyorlarmış. Şimdi internetten yaptığımız için bu istediğimi nasıl iletirim. Yoksa kaldırıldı mı ?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder