Ana içeriğe atla

99/3 Tertip Ağustos Celbi Askerlik Yerleri Sorgulama

99/3 Tertip Askerlik Yeri Sorgulama
Arkadaşlar bildiğiniz üzere 1999 doğumlu olarak genel celp dönemi ağustos olanlar ile tecil bozdurup ağustos celbinde askere alınacaklar için askerlik yerleri e-devlet üzerinden açıklanmaktadır. Bu açıklamaya ilişkin her celp dönemi öncesi TRT den duyuru yapılmaktadır. Ancak dönemsel olarak duyuru yapılmadan önce biz askeribilgiler.com olarak sizlere ne zaman askerlik yerlerinizin belli olacağını ve birliğinize katılacağınız tarihi açıklıyoruz.

99/3 Askerlik Yerleri Açıklanma Tarihi
99/3 tertip Ağustos celbinde askere gideceklerin acemi birlikleri Temmuz ayının 3. haftası içerisinde 15-21 Temmuz 2019 tarihi içerisinde açıklanacaktır.  Yükümlüler belirtilen tarihlerde e-devlet üzerinden askerlik yerlerini ve birliğine katılış tarihlerini sorgulayıp öğrenebilecekler.

99/3 Ağustos Celbi Celp Grupları
Askerlik yerleri temmuz ayının 3.haftası açıklandıktan sonra sizin A grubu mu yoksa B grubu mu olduğunuz yazacaktır. %90 A grubu kalan %10 B grubu çıkmaktadır.

- A grubu çıkacaklar 3-8 Ağustos 2019 tarihleri arasında acemi birliklerine teslim olacak.

98/3 Whatsapp Grubu
Arkadaşlar askerlik yerleri açıklandığında aynı ilden aynı ile askere gidecek adaylar buradan tanışarak ve whatsapp grupları kurarak iletişeme geçip beraber yolculuk yapabilir. Bunun için yerleriniz açıklandığında aranızdan whatsapp grubu kuranlar burada linkleri paylaşsın.

Yorumlar

  1. aralık 2017 muane oldum ilk verdikleri evrakta mayıs celp döneminde gidecegimi söylediler ama gitmedim şimdi verdikleri evrakta agustos celp dönemi dediler ama muhtemel sevk tarihi diyor agustos için kesin olarak o celp döneminde gidermiyim admin bey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nihat maalesef yine kesin değil ancak ağustos celbinde de gitmez isen kesin kasım celbinde asker olursun.

      Sil
    2. Size bir sorum olucak ben aralık 2017 dee tecil bozdurdum şubat mayıs almadılar Ağustos için de gene muhtemel sevk yazıyır kağıdım da sizce durumum ne olur? 1996 doğumluyum

      Sil
    3. Size bir sorum olucak ben aralık 2017 dee tecil bozdurdum şubat mayıs almadılar Ağustos için de gene muhtemel sevk yazıyır kağıdım da sizce durumum ne olur? 1996 doğumluyum

      Sil
    4. sürekli magdur oluyoruz bi hayırlısıyla gönderseler artık aynı durumu ben de yaşadım.
      şubat dediler olmadı,mayıs dediler olmadı,şimdi ise 26 temmuz

      Sil
    5. Bir sorum olacakti.Gecen ağustos celbi icin basvuru yaptim kisa donem gideceğim hayirlisiyla 1993 dogumluyum ķütüğüme baktim ağustosda gidiyormuş.Yalniz agustosda gideceklerin e devletinde siniflandirilmis yükümlü yaziyor benimkinde sinif ve tertibat bekliyor yaziyor.Bu normalmi yoksa baska donememi kaldim ?

      Sil
    6. 2018 Bilecik 98/3 whasapp
      0553 637 19 00 ekle

      Sil
  2. Merhabalar, kısa dönem askerlik yapıcam acemilik Kastamonu esas birlik Hakkari çıktı. Ancak kardeşim kırmızı bölgede Hatay yaptı. Böyle bi durumda ne yapmam gerekiyor?

    YanıtlaSil
  3. Merhaba bende vitiligo var el ve ayakta birde vücudumun bir çok yerinde askerden muafiyet miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardesim kimseye kolay kolay muaf etmiyorlar öyle kişilerin çoğunu arka hizmete veriyorlar

      Sil
  4. Merhaba ben 10.07.2017 tarihinde muayne oldum bana şubatta gidersin dediler şubatta gidemedim mayısta gidemiyom ağustosta gidermiyim benim kütük ankara çankaya kütük 3 ağustos gönderiyor yalnız ben erken gitmek istiyorum demistim kaşıma kalma ihtimalim varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semih daha önce de bu soruna cevap vermiştik. Kasıma kalmazsın ağustosta asker olursun.

      Sil
    2. agustos zaten senin celp dönemin

      Sil
    3. Yanı ağustos kesin giderim bu sefer

      Sil
  5. İyi günler, 1993 doğumluyum okuldan dolayı tecilim vardı bu ayın 25inde tecilimi bozdurdum. Şubeden Ağustos'ta gidersin ama belki kasım ayına da kalabilirsin dediler. E-devletten baktığımda da 05/04/2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur altında da sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor. Sitenizde ve asker alma daire başkanlığının sitesinde erken gitmek için dilekçe verebileceğimiz yazıyor ama şube kabul etmiyor. Bu durumda Ağustos ayında gidebilir miyim yada ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapacak birşey yok. Ağustos ya da kasım celbinde asker olacaksın. Devletin bir işleyişi var er isteyen dilediği anda askere alınamaz.

      Sil
  6. ocak yada şubatta muayene oldum 04.05.2018 kadar "AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 04/05/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR. " böyle bir bilgi veriyor. ne yapmam gerek ? askeriyeye gidip bilgi almam gerekmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. askerlik şubesine gitmene gerek yok. E-devletten ağustos celbi için durumunu takip et.

      Sil
    2. Nerden takip etcez

      Sil
  7. Merhabalar 16/04/2018 de tecili bozdurdum e devlette 26/07/2018 tarihine kadar askerlik yönünden bi sakıncası yoktur yazıyor. Şube ağustosta askersin dedi. Bide size sormak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mücahit evet ağustos celbine kesin asker olursun.

      Sil
  8. Merhaba kutugum agustos celbi gonderiyo. Gecen sene nisanda muayene oldum. A grubu gidebilirmiyim kessin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır kesin diyemeyiz. Ancak yüksek ihtimal A grubu gidersin. Çünkü her dönem başvuranların %90 ı A grubu olur sadece %10 u B grubuna kalır. Oransal olarak düşüdündüğümüzde B grubu kalman düşük bir ihtimal.

      Sil
  9. Benim ceLP dönemi şubat yazıyodu ama bizim koy 3 diyorlar

    YanıtlaSil
  10. merhaba nisanın 20 sinde tecil bozdurup muayene oldum. şubeden bana verilen kağıtta 24.07.2018 sevk tarihi yazıyor. celp dönemi ise ağustos olarak yazıyor. fakat e-devlet te bana verilen kağıt ile alakalı herhangi bir tarih yazmıyor bi sorun olabilir mi, ben temmuz sonunda mı teslim olurum yoksa ağustos a kalır mıyım? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hangi gün birliğine katılacağına ilişkin tam tarih temmuz ayının 3.haftasında ilan edilecek.Ağustos ayında birliğine katılırsın.

      Sil
  11. Merhaba , subatta muayene oldum Aldıgım kağıtta da 24 temmuz sevk tarihi yazıyor. Açıklanan birliğe 24 temmuzda mı katılmam gerekiyor

    YanıtlaSil
  12. Selamın aleykum 1998/3 B olanlar kaç gider

    YanıtlaSil
  13. Esenlikler, 15-21 Temmuz'da birliğimizi/yerimizi öğreneceğiz diyorsunuz. A grubu çıkacaklar ise 3-8 Ağustos 2018 tarihleri arasında acemi birliklerine teslim olacak diyorsunuz. Benim sevk tarihim 24 Temmuz ve ayrıca neden biz bu kadar geç öğreniyoruz. Şunu söylemek istiyorum, öyle sizin kadar detaylı takip etmiyorum ama 1 veya 2 ay önce den birliğini öğrenen kişiler var bizim tarih geç mi açıklanıyor? Yoksa bu nizamî tarih mi? Değişebilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seçimler nedeniyle mayıs celbinin B gruubunun temmuza kalmasıyla ağustos celbi böyle dar bir tarihe sıkıştı.

      Sil
  14. Selamın aleyküm abi sevk tarihi 24.07.2018 yazıyor ne zaman giderim ? B grubuna kalır mıyım?
    Şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağustos celbi askere gideceksin demektir.B grup kalıp kalmayacağın askerlik yerleri açıklandığında belli olur.

      Sil
  15. Cuma gübü milli savunma bakanlığında böyle bişey yayınlandı 9 temmuzda açıklanıcak yerler diye ?


    http://www.asal.msb.gov.tr/Duyuru/agustos-2018-er-celbi-duyurusu

    YanıtlaSil
  16. 18 ocak 2018 tarihinde muayne oldum ama bana verdikleri kagita celp donemi 2018 agustos yaziyo ve sevk tarihim ise 24.07.2018 yaziyo bana verilen kagita askerlik subesinden acaba hangi ayda net giderim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ağustos celbinde kesin gideceksin. Net tarih 15-21 temmuz arasında belli olacak.

      Sil
  17. Selamun aleykum geçen sene muayne oldum. kayıtlı olduğum şube ağustos celbi gönderiyor erken sevk dilekçesi verdim onaylanmadı. kasıma kalma ihtimalim varmı yoksa kesin olarak ağustos ta asker miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şubeden verilen kağıtta sevk tarihi yazan yerde muhtemel ibaresi yok ise kesin olarak ağustos celbinde asker olursun.

      Sil
  18. S.a admin 98/3 ler ne zaman teslim olacaklar acemi birliğine

    YanıtlaSil
  19. iyi günler admin bey benim askerlik durum belgesinde 26.07.2018 yazıyor ama muhtemel sevk tarihi olarak geçiyor agustos ayıda bunun üzerine ben erken gitme dilekçesi yazdım cevabı geldi ilk celp döneminde askere alınacagım yazıyor. kesin olarak 26.07.2018 alınırmıyım sizce...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır muhtemel sevk tarihin olduğu için ağustos celbinde kesin gitmezsin kasıma kalabilirsin ama belli olmaz.

      Sil
  20. Admin Ağustos A grubu gidecekler 27 Temmuz'da teslim olcakmış diye söylenti var doğru mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ağustos celbinde asker olacakların ne zaman birliklerine katılacakları 15-21 temmuz arasında e-devletten yayınlanacak. Kesin olarak şimdiden bilemeyiz.

      Sil
  21. slm abi bi sitede 9 temmuzda askerlik yerim belli oluyo dediler doğrumu
    ikincisi ben şirketten çıkış yapacam sevk kağıdını ne zamn alirim tazminat için muayene oldum kağıt falan vermediler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. normalde 15-21 tarihleri arasında açıklanacaktı ancak seçim ve bayram nedeniyle 9 temmuz 2018 tarihine açıklanacak.

      Sil
  22. Admin Ağustos a grubu gidecekler 26 Temmuz'da sevk olucak diye bi söylenti var doğru mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet doğru olabilir ancak kesin tarihler kısa dönem isen 20 temmuz da uzun dönem isen 9 temmuzda e-devlet üzerinden açıklanacak.

      Sil
  23. Hayırlı geceler ben 98 doğumluyum bursa/yıldırım kütüklüyüm yıldırım 3 tertip kaldırıyomuş ben gidermiyim ? Şubede bana şubat mayıs çıkmassa ağustos kesin çıkar dediler doğrumudur ? E devlettede 26/07/2018 e kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur diyor bilgi verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert, zamanında muayene sevk işlemlerini yaptırdıysan ve kütük bursa yıldırım ise ağustos celbinde kesin asker olursun.

      Sil
    2. Geçen sene ağustosta yaptırdım muaynemi ve sevkimi celp dönemimi bekliyorum oda bursa yıldırım kesin gidiyorum o zaman

      Sil
  24. Admin bi şirkette çalışıyorum tazminat için sevk kağıdı almak şart ne zamn verilecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzun dönem isen 9 temmuzda askerlik yerleri açıklanacak o tarihten sonra alabileceksin.

      Sil
  25. İyi günler dilerim benim kütük Ağustos ayında gönderiyordu ben Mayıs tercihinde bulundum ama çıkmadı Ağustosta kesin gidermiyim 26/07/2018 yazıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren, evet ağustos celbinde kesin asker olursun.

      Sil
  26. Slm abi sevk kağıdı ne zamn verilir tazminat için sevk kağıdı lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 9 temmuzda askerlik yerleri açıklandıktan sonra sülüsü alabileceksin.

      Sil
  27. Selamın aleykum abi geçen sene muane oldum 03.05.2017 de Askeriyede kağıt aldım 24.07.2018 sevk tarihi yazıyor direk gider miyim kesin ağustosta gidersem a mi olur b mi teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. can, evet ağustos celbinde kesin askersin ancak a ya da b grup olacağını ve kesin birliğine katılış tarihini kısa dönem isen 20 temmuzda uzun dönem isen 9 temmuz da öğrenebileceksin.

      Sil
  28. Merhaba abi cevap verirsen çok sevinirim 1998 doğumluyum askeriyeden verilen kâğıtta celp dönemi ağustos diyor kütük de ağustos gönderiyor geçen sene muayene için gittiğimde erken sevk talebinde bulunduğum için kâğıtta 24.07 2018 muhtemel sevk diyor kasıma kalma ihtimali varmıdır? Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ağustos celbinde asker olursun kasım celbine kalacağını sanmıyorum.

      Sil
  29. İnternetten yapılan açıklamaya göre 9 Temmuz’da sevk tarihlerinin açıklanacağı 26-27 Temmuz ve 10-11 Eylül’de sevk işlemlerinin yaptırılacağı yazıyor.
    Askerlik şubelerini aradığımda bi şube 15inden sonra diğer şube 20sinden sonra çıkar sülüsün diyor, her kafadan farklı ses çıkıyor. Siz de kısa dönemseniz 20sinde açıklanacak diyorsunuz. Ben kısa dönemim tam anlayamadığım bazı şeyler var.
    1- 9 Temmuzda benim yerim açıklanmayacak mı?
    2- Açıklandıktan sonra bu hemen sülüsümü alabileceğim anlamına mı gelir?
    3- 26-27 Temmuz ve 10-11 Eylül birliğe katılma tarihimiz mi?
    4- B grubuna kalırsam sülüsümü 9 veya 20 Temmuz’da alamaz mıyım? (Şubedeki görevli alamazsın, Eylül’deki sevk tarihinden 2 hafta falan önce alabilirsin dedi.)
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim öncelikle lisans mezunu musun değilmisin onu belirtirsen ona göre bir açıklama yapailirim.

      Sil
    2. Evet abi lisans mezunuyum.

      Sil
    3. 20 temmuzda askerlik ve birliğine katılacağın tarih e-devlet üzerinden ilan edilecek. Sülüsü birliğine katılış tarihin açıklandığında o tarihten 1 hafta önce ister e-devletten ister askerlik şubesinden alabilirsin. A gurubu olursan 26-27 Temmuz B grubu 10-11 Eylül tarihinde birliğine katılman gerekecek.

      Sil
  30. Ağustos celbinde gidecek olanlar temmuz ayının sonu felan diyorlar yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren, evet net tarih kısa dönemler için 20 temmuz, uzun dönemler için 9 temmuzda açıklanacak.

      Sil
  31. Teşekkür ederim peki ne zaman teslim oluyoz temmuz ayının sonu mu yoksa Ağustos ilk hafta mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. askerlik yerin açıklandığında birilğine katılış tarihinde açıklanacak.

      Sil
  32. Merhaba son yıllarda dikkatimi çekiyor bir çok arkadaşım uzman çavuş vs subay oldu anlattıklarına göre doğuda özel operasuonlarda normal er dağa çıkmayıp genelde kışlada nöbet ve orada görev yapıyorlar diyor sizce bu doğrumu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet erler artık geri hizmetlerinde görev yapıyor operasyonel görevlere katılmıyor.

      Sil
  33. Admin reis biliyorum bu soru artık kafanı ağrıttı ama çok önemli acemi birliklerimize Ağustos'ta mı yoksa Temmuz sonumu teslim olucaz 26-27 Temmuz çok saçma geliyor bana bu tarih değişir mi ileride

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesin tarihi kısa dönem isen 16 temmuz da uzun dönem isen 9 temmuzda öğreneceğiz.

      Sil
  34. 98/3 askere gidiyorum sağlıkçıyım(acil tıp teknisyeni) bana bir artısı olur mu ?

    YanıtlaSil
  35. ADMIN BEY BANA ŞUBEDEN VERİLEN KAĞİTTA SEVK TARIHI AGUSTOSUN 1'İ DİYE GEÇİYO AMA A GURUBU AGUSTOSUN 3-8 GUNLERİ ARASINDA BIRLIKLERİNE TESLİM OLACAKLARMIS E DEVLETTEDE 26/07/2018 TARIHINE KADAR ASKERLIK YONUNDEN BIR SAKINCASI YOKTUR DİYOR KAFAM KARISTI KUSURA BAKMAYIN YARDIMCI OLURMUSUNUZ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus, bu dönem erken baskın seçim nedeniyle hesaplar alt üst oldu. Kısa dönem isen 16 temmuz da, uzun dönem isen 9 temmuz da e-devletten net tarihi öğrenebileceksin.

      Sil
  36. ASKERLİK DURUM BELGESİ SORGULAMA SONUÇLARI (*)
    AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 26/07/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.
    ERTELEME NEDENİ : SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR böyle diyor kesin gidermiyim ben erken secim yaptıydım 1 tertip 2 tertip olarak gitmedim şimdi gidermiyim admin bey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ibrahim, kesin değil ancak yüksek ihtimal.

      Sil
    2. şimdi bizim orada 3 tertip olarak gönderiyomuş ögrendim

      Sil
  37. nisan ayında tecilli mi bozdurdum. erken sevk ile ilk tercihim kasım..ikinci tercihim agustos yaptılar.normal sevk tarihin gelecek sene mayıs dediler. bozdurduktan sonra mayıs 4 ü yazıyordu
    26 agustosa attı lakin kütügüm de şubat ayında alımı yapmış şimdi ben ne zaman askere giderim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her celp dönemi öncesi e-devletten durumunu takip etmelisin. Ağustos, kasım,şubat ya da mayıs celplerinden birinde asker olacaksın. Yani bütün ihtimaller masada :)

      Sil
  38. abi ben 28 mayısda 2018 edevletten yoklama başvursu yaptım form falan doldrdum aile heminde muane oldum falan 30 masyıa e devlettte yoklam işlemleriniz tamamlanmıştır falan yazdı sonra askerlik yoklama süreç takibi diye bişey geldi YOKLAMA BAŞVURU tamamlandı AİLE HEKİMİ İŞLERMLERİ tamamlandı ASKERE ALIM İŞLEMLERİ henüz tamamlanmadı yazıyor Yani işin özü ben ağustosta askere gidebilirmiyim yoklmamı 30 unda yaptım yoklama başvurus tamamlandı yazıyor ben nezaman askere gidicem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aldığın rapor ile birlikte askerlik şubesine gitmelisin.

      Sil
  39. 2017 yılı eylül ayında askerlik için başvuru yaptım 2018 ağustos yazıyordu verdikleri kağıtta kütükte ağustos yolluyordu ben erken gitmek için başvurdum 1 tertip çıkmadı 2 tertip çıkmadı ağustosta kesin gider miyim reis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muhtemel ibaresi yok ise ağustosta kesin gidersin.

      Sil
  40. 2017 kasımda muane oldum 2018 şubatta muhtemel sevk tarihi yazıyodu mayıstada cıkmadı kütük amasya nezaman gidebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onur, muhtemel olduğu için ağustos ya da kasım celbinde gideceksin.

      Sil
  41. Merhaba ben şu anda tecilliyim ancak ben kasım için hazılarnıyorum askere gitmeyi şimdik tecili bozsam ağustost'ta mı giderim yoksa kasımda mı ?

    YanıtlaSil
  42. *S.A ADMİN HAYIRLI BAYRAMLAR* *Ağustos celbi gideceklerin sevk tarihi 26-27 Temmuz diye söyleniyor bu kesin bir tarih mi bazı siteler Ağustos ilk haftası diyor. Askerlik şubesini aradığımda da 9 Temmuz belli olucak diye söylendi, bu konu hakkında kesin bilgi sahibi olan var mı..*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin tarihi 9 temmuzda hep beraber öğreneceğiz.

      Sil
  43. Merhaba ben 98/3 gidiyorum da askerilihimi 1 ay uzatmak istiyorum napmam gerekiyor litfen yardım edci

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muayene ve sevk işlemlerini yaptırıp sınıflandırılmış yükümlü isen 1 ay askerliğini uzatmak için rapor almaktan başka çaren yok.

      Sil
  44. Merhaba iyi günler. Ben normal de 19 haziran yani bugün asker olacaktım ancak seçim için ertelediler. 1 ve 10 temmuz arasinda belli olucak denildi. Ne zaman belli olur. E devlet uzerinden baktım bulamadım. 1 ve 10 arasında ki tarihten başka celbe atmazlar değil ki 4 defa askerligim ertelendi de. Bilginiz varmı sizin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. e-devlet üzerinden durumunu takip etmelisin.

      Sil
    2. E devlet üzerinden takip edemiyorum. Hiç bir şekilde bulamıyorum,çıkmıyor. Yardımcı olur musunuz ?

      Sil
  45. S.a 28/05/2018 tarihinde tecil bozma islemlerimi tamamladım bulunduğum ilçe Kasım alıyor fakat benim askerlik 3 yıldır tecilliydi aldığım sev kağıdında sevk tarihi 26/27 temmuz yazıyor kesin askerlik çıkar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ağustos celbine tabisin. Lisans mezunu isen 16 değil isen 9 temmuz da askerlik yerini ve birliğine katılacağın tarihi e-devlet üzerinden öğrenebilirsin.

      Sil
  46. Belgemde sevk tarihi 24 temmuz diyor tecili bozdum normalde 97 dogumluyum sizce durum nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ağustos celbinde gideceksin. Askerlik yerin 9 temmuzda e-devlet üzerinden belli olur.

      Sil
    2. Peki ama 24 unde sevk tarihi diyor 24 undemi teslim olucam peki ?

      Sil
  47. Üstadım selam,

    Daha önce böyle bir soru geldi mi bilmiyorum ama.

    Tecil bozma sonrası "ağustos muhtemel sevk" verildi. E-Devlet üzerinde 26.07.2018 tarihine kadar bir sorun olmadığını ve tertibat beklendiği yazıyor.

    Bimer'e başvuru yaptım ve "ağustos er celp döneminde silah altına alınacağınız tespit edilmiştir." diye cevap verdiler.

    Üstadım sizce Bimer'in yanılma ihtimali olabilir mi ? Daha önce karşılaştınız mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır yanılma ihtimalinin olduğunu düşünmüyorum. 9-16 temmuz tarihlerinde net olarak askerlik yerini e-devlet üzerinden öğrenebileceksin.

      Sil
  48. Merhaba benim kütük giresun alucra ağustos yolluyor ama ben muayeneye gittiğimde erken sevk şubat istedim kabul olmadı mayısta olmadı. Şimdi kasıma kalma ihtimalim varmıdır askeriyeye gidip erken sevk dilekçesi iptal falan oluyormu? Lütfen cevap bekliyorum 🙏

    YanıtlaSil
  49. Meraba ben 97 liyim tercilliyim ama ogustosta gitmek istiyorm gidebilirmiyim

    YanıtlaSil
  50. Selamun aleyküm. Ben 91 doğumluyum. Ağustos celbinde askere gidebilmek için 31 mayıs son günde yüksek lisans tecilimi bozdurdum. Kısa dönem er yerleri ne zaman belli olacak herkes birşey söylüyor admin bey. bilgilendirirsen sevinirim bide benim durumumdakiler için bir farklılık falan olur mu sence

    YanıtlaSil
  51. Merhabalar e devletten baktığımda 26.07.2018 tarihine kadar askerlik yönünden bi sakıncası yoktur diyor ben universiteyi bitirdikten snra gittim bozdurdum tcilimi 1 yil sonrasina vermisler tekrar gittim en erken ne zaman alim varsa o zaman istiyorum dedim snra sonif tertibat bekliyor falan e devlete de bu düştü agostos ta gider miyim birde kütük falan ne bilmiyorum yardim eder misiniz lutfen veya ozelden sora bilecegim numara falan var mi ?

    YanıtlaSil
  52. Merhaba , ben ağustos celbinde askerim a grubu ve b grubu olayında b grubu gideceklerin silüs tarihi ne zaman açıklanır ?

    YanıtlaSil
  53. 10 temmuzda askeri birliğime teslim olmam gerekiyor lazım fakat bedelli askerlik nedeniyle gitmesem ne gibi bir yaptırımla karsılasırım. vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  54. Selamın aleyküm bende ben 1 sene tecilliydim nisanın 21 bozdurdum tescili bana bi kâğıt verdiler kâğıtta sevk tarihi 26/07/2018 yazıyo bu ne demektir bana birisi acıklayabilirmi

    YanıtlaSil
  55. Kolay gelsin, ben 13.10.2017 tarihinde muayene oldum. Erken gitme dilekçesi verdim. Kütüğüm SAMSUN/ÇARŞAMBA ve 3 tertip gönderiyormuş. E devletimde ise 26.07.2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakınca yoktur yazıyor. (Sınıf ve tertibat bekliyor) yazıyor. Merak ettiğim konu ağustos celbinde kesin asker olurmuyum yoksa kasıma kalırmıyım.. Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim benimde kutuk samsun carsamba bende ağustos doneminde gidiyorum numaranı söylermisin bana wpden konusalim bi

      Sil
  56. Selamın aleyküm bundan 3 4 ay önce muanemi herşeyimi oldum agustos askersin dediler agustos yolluyor oturdugum yer mayıs icin tercihte bulundum çıkmadı agustos kesin gidermiyim biri gidersin diyo biri kasım diyo bimere yazdım oda agustosta birlinizi öğrenebilirsiniz diye yazmıs yardımcı olursanız cok sevinirim kafam karışık

    YanıtlaSil
  57. Hocam durum b3lgesinde 26.07.2018 sakincasi yoktur diyor kac gidicem yani

    YanıtlaSil
  58. Ben aralıkta muayene oldum kütügümde ağustosta gonderiyor 01.01.1998 doğumluyum Mayıs için erken sevk istedim kabul olmadi ağustosta gidermiyim yoksa kaşımak kalirim

    YanıtlaSil
  59. Arkadaşlar ben mayısta gitmek istemişmiş malesef yetişemedim 92 doğumlu ve asker kaçağı durumundaydım kendi isteğim ile teslim oldum ağustos da kesin gider miyim

    YanıtlaSil
  60. iyi günler ben askerlik şubesinde muayne olduğumda bana ağustosta askersin dediler e devletten 26.07.2018 tarihine kadar askerlik yönünde bir sakınca yoktur diyor ben ağustosta kesin gidermiyim kütük şanlı urfa suruç lütfen bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  61. Merhaba 2017 de muane olmaya gittiğim zaman bana bir kağıt verildi celp donemi kasım 2018 yazıyor kasimdami giderim acaba

    YanıtlaSil
  62. Merhaba iyi akşamlar Ben 5 ay önce muane oldum verilen kağıtta celp donemi kasım 2018 yazıyor kasimdami giderim yarmci olun lutfen

    YanıtlaSil
  63. Mayısta tecil ettirdim ve şubede ağustosta gitmek istiyorum dedim bir hafta sonra asal yoklama başvurusunda bulun dedi sonra baş vurdum sağlık raporunu aldım şubeyi aradım sistemimize düşmüş bilgilerin dedi şubeye gelmene gerek yok dedi agosta askersin dedi dogrumu

    YanıtlaSil
  64. 98/3 Ler yarın belli olacak demi askerlik yerleri admin

    YanıtlaSil
  65. AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 10/07/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR. Yaziyo bende mayis agustos tercihi yapmistim mayis olmadi agustosta gider miyim bursa osmangazi doğumluyum

    YanıtlaSil
  66. Mrb bn ocakta muayene oldum mayıs dedıler cıkmadı askerlık subesını aradım agustos kesın dedıler e devletten 26.07.18 kadar bı sakınca yoktur dıyor

    YanıtlaSil
  67. Asagida kimligi yazılı yükümlünün 01/08/2018 tarihine kadar askerlik islemleri yonunden bir sakıncası yoktur diyor..
    Yazıyor

    Celp dönemi 2018 Agustos
    Yoklama tarihi 19/09/
    Sevk tarihi 01/08/2018
    Askerlik muyanesinden sonra aldigim kagitta bu yazıyor
    Sizce ne zaman giderim
    02/11/1998 dogumluyum
    11 subat 1998 yani

    YanıtlaSil
  68. Sa bir sorum olacak benim celp dönemim agustos. Lisans mezunuyum ve 20 temmuzda açıklanacak yerler. 26-27 gibi de sevkim başlıyor. Eğer ki ben askerlikten vazgeçip tecil ettirmek istersem bu aradaki süre bana yeticek mi tecil ettirmeye?

    YanıtlaSil
  69. 2018 BİLECİK SÖĞÜT 98/3
    Whatsap 0553 637 19 00

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamın aleyküm ayın kaçında gideceksin

      Sil
  70. Arkadaşlar Ben kağıdımı mayista vermiş agostosta gidersin demişlerdi bugün askeriye gittim kasimda gideceksin diyorlar napmam lazim ben erken gitmek istiyorum kasima kalmak istemiyorum

    YanıtlaSil
  71. Selamın aleyküm 26 temmuz da Bilecik Söğüt e gidecekler var mı

    YanıtlaSil
  72. Edevlet üzerinden hala bir sonuç göremedim bu konu hakkında bilgisi olan varmı yada bikaç gün daha beklemek lazım

    YanıtlaSil
  73. Kütük 98/3 yolluyor ve benim yerim belli olmadı e devlet de 26/07 görünüyor askere ne zamn giderim fikri olan yardımcı olabilir mi?

    YanıtlaSil
  74. Ağustos celbine kayıtlıyım. Sınıflandırma tarihi 26.07.2018 yazıyor. Lisans mezunuyum. Gideceğimiz yerler henüz açıklanmadı. Ne zaman belli olacak acaba

    YanıtlaSil
  75. Slm bn askerlik subesine ilk gittiyimde bana kagit verdiler mayis da gideceksin diye celp donemi mayis yaziyodu snr sorgulamaya gittim agustos dediler suan e devlette 27.07.2018 askerlik yonunde bir sakincasi yoktur yaziyo nasil olacak bn simdi 98/3 gidecem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşlar ben muayrneye gittiğimde ağustos yazıyodu sevk tarihim sonra yerler açıklanınca beni b grubuna atmışlar ben a gitmek istiyorum mazeret veya dilekçe ile a grubuna geçiş yapabilirmiyim

      Sil
  76. ( AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 26/07/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR. ) Diye yazıyor ben şimdi 98/3 B mi gidiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  77. Merhabalar dün Ağustos Celbi için Yedek Subay Sınıflandırmaları açıklandı, 2. Grup İstanbul gözüküyordum, fakat bugün e-devlete tekrar girdiğimde sınıflandırılma bulunamamaktadır uyarısı ile karşılaştım. Bu durumu yaşayan başka kimse var mı? Grubun açıklandıktan sonra değiştirme ihtimalleri yoktur değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde 2. Grup kayseri yaziyo. Kimseni bi bilgisi yok.

      Sil
  78. İzmir narlıdere istihkam okulu. Acemi ve usta çıktı. Orda olan birileri varsa konuşalım. Bu arada sevk bitiş tarihi 11 Eylül diyor en son teslim olma tarihi 11 eylül mü?

    YanıtlaSil
  79. Abi 3. J. Eğt.Tb. Ezine'ye çıktı acemi birliğim burası sadece cezaevi askeri mi yetiştiriyor

    YanıtlaSil
  80. Ben 98/3 abi şubeye gittim bana eylülün 1haftasi gel evrak lari al dedi 2 haftasida birligine teslim olursun dediler peki edevlet üzerin den yerimi nezaman öğrenebilirim abi lütfen cevaplarsan sevinirim abi

    YanıtlaSil
  81. Selamlar abi 98/3 b grubu askere gidicem ama e devlette acemi birliğim açıklandı ama şuan girdiğimde hakkımızda sınıflandırma sonucu bulunmamaktadır yaziyo ertelendi mi acaba

    YanıtlaSil

Yorum Gönder