Ana içeriğe atla

Ağustos Celbi Askerlik Teslim Tarihi 2019

Ağustos Celbi Teslim Tarihleri
askeribilgiler.com olarak ağustos celbinde asker olacak bütün vatan evlatlarına şimdiden hayırlı tezkereler diliyorum. İnşallah kazasız - belasız sağ salim vatani vazifelerini yerine getirip memleketlerine döneceklerdir. Aşağı da bu dönem gerek kısa dönem er (6 Ay) olarak gerek yedek subay (12 Ay) olarak ve gerekse de uzun dönem er (12 Ay) olarak askerlik yapacaklara ilişkin birliklerine katılış tarihlerini açıkladık. Aşağıda belirtilen tarihler geçen dönemlerden alınarak yazılmıştır. Resmi bir açıklama olmadığını da hatırlatmak isterim.


Arkadaşlar başlığı askerlik teslim tarihi olarak attım çünkü genelde yükümlüler yani sizler google arama motorunda askere gideceğiniz tarihi bu şekilde aradığınızı fark ettim. Bu nedenle bende teslim tarihi olarak yazdım ancak aslında bu ifade doğru değildir. Yani askere teslim olunmaz askere katılın ılır . Karakola teslim olunur. Sonuçta sizler suçlu değilsiniz aksine kutsal bir görevi ifa etmek üzere sılaya giden yurttaşlarsınız. Maalesef burada çok sık yapılan bir anlatım bozukluğu vardır. Doğrusu bunu gidermek istedim. Neyse şimdi ağustos celbinde yükümlülerin birliklerine katılış tarihlerini açıklamaya geçebiliriz.

Kısa Dönem Er (6 Ay)

Uzun Dönem Er (12)

Uzun Dönem Yedek Subay (12 Ay)

Her üç gruptan da A grubu çıkanlar 3-8 Ağustos 2019, B grubu çıkanlar Eylül ayının ilk iki haftası içerisinde birliklerine katılacaklar.

Yorumlar

  1. İyi günler.Doğuda mecburi hizmetini yapan bir hekim iken khk ile ihraç edildim. Tecil im bitmek üzere. Askerliği kısa dönem mi uzun dönem mi yapacağım ve askerde mesleğimi icra edebilecek miyim? Bu konuda aydınlatabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. askerliği kısa dönem mi yoksa uzun dönem yedek subay olarak yapıp yapmaycağınız ile mesleğinizi icra edip edemeyeceğiniz konusunda şimdiden bir şey söyleyemeyiz. Bunlar tamamen idari bir konu ve TSKnın ihtiyaçları doğrultusna karar verilecek hususlardır.

      Sil
  2. Merhaba, ben sınıflandırılmış yükümlüyüm. 04/05/2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncam yok yazıyor ancak sülüsüm çıkmıyor "Hakkınızda herhangi bir sınıflandırma sonucu bulunmamaktadır" yazıyor. Bu ne demek biliyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı durum bende de var en yakın askeri şubeye gitmemi söylediler bakalım ne olacak

      Sil
    2. bende de aynısı yazıyor ne yapmam gerek ya

      Sil
  3. İyi günler ben 02.05.2018 tarihinde muayene oldum 2018 ağustos celp dönemi ve sevk tarihim 26.07.2018 ve temmuz ayında nişanım var er olarak 12 ay askerlik yapacağım ağustostan erken askere gitme durumum olmaz değil mi şubeden sorduğumda hayır gitmezsin dediler ama uzanan çavuş olan bi arkadaşım a b grubu gibi bi açıklama yapıp haziranda seni askere alırlar dedi bir bilgi verebilir mısınız ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef şubenin dediği gibi gidemezsin.

      Sil
    2. tecrübeli birisi olarak söylüyorum alabilirler

      Sil
    3. Arkadaşlar 99 doğumluyum bütün işlemlerimi yaptirdim 07.26.2018 tarihine kadar askerlik yönünden sıkıntısı yoktur diyo alirlarmi agistosda

      Sil
  4. Merhaba bişey sorcaktım benim kütük ağustos gönderiyodu ben erken sevk şubat istedim kabul olmadı mayısta olmadı ağustosta kesin askermiyim kasıma atma ihtimali varmıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa, kütük ağustos ise kesin olarak ağustosta gidersin kasıma kalmazsın.

      Sil
  5. Lütfen sorumu cevaplandırır mısınız? Ağustos ayında askere gitmek istiyorum. Bugün şubeye gittim. Temmuzun 27 gibi gitmem gerektiği söylendi. ( Yukarıda siz 3-8 Ağustos demissiniz ki inşallah öyledir.) Benim 5 ağustosta Öğretmenlik alan bilgisi sınavım var.Yani bu tarihten önce gidemem görev yerime. Ancak mutlaka Ağustos ayında gitmem lazım. Şimdi ben 5 Ağustostan birkaç gün sonra gitsem (şubeden söylenene göre bir 10 günlük bakaya kalma durumum oluyor) hakkımda dava açılır mı? Askerligim uzar mı? 296 TL Lik ceza durumuna razıyım. Çünkü mecburum. Dava durumunu çok merak ediyorum. Lütfen cevaplandirirsaniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ağustos celbi için askerlerin birliklerine katılış tarihi 3-8 ağustos olacaktır. Kaldı ki 10 günlük bakaya için hakkında dava açılmaz. Rahat olun.

      Sil
    2. Kesin bilgi midir. Ben de aynı dertten muzdaribim ve sınava girerken bir sorun olmasından endişe ediyorum. benim teslim tarihi 7 ağustos gibi olur şubeden 300-400 lire cezagelebilir dediler.

      Sil
    3. maalesef ben de aynı dertten muzdaribim. sınava girerken herhangi bir sorun olmasından endişe ediyorum, 7 ağustos gibi teslim olurum sorun olmayacağnı düşünüyorum ama yine de bir endişe var, ayrıca da şubeden o tarihte teslim olunması durumunda 300-400 lira civarında bir ceza gelebileceği bilgisi paylaşıldı.

      Sil
  6. Hocam bende aynı durumdayım. Alan sınavına girmem lazım hafta içi askerlik şubesine gideceğim bilgi almak için. Bakalım ne diyecekler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok merak ediyorum.. Bilgilendirirseniz sevinirim

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. temmuz ortası askere teslim tarihin açıklanacak. A grubu 3-8 ağustos B grubu eylül ayının ilk iki haftası teslim olacak. B grubu çıkma ihtimalin düşük olsa da var.

      Sil
  8. Selamunaleykum admin ben geçen sene mayısta muayene oldum şubat istedim çıkmadı mayista olmadi kütük ağustos gönderiyor e devlette de 26.07.2018 tarihine kadar askerlik islemleri yönünden sakınca yoktur diyor kütük ağustos gönderiyor agustos gidermiyim

    YanıtlaSil
  9. Admin merhaba. Ben şubatta mayis celb donemi icin tecil bozdurdum fakat b grubu çıktı. Bugün e devletten bir mesaj geldi mesajda; Sn. E ALPAY, secim nedeniyle sevk tarihiniz degismistir.Sevkinizi 01-10 Temmuz 2018'de e-Devlet veya askerlik subesinden yapabilirsiniz yazio. Askere ne zaman alinirim. Cevap verirseniz sevinirim. Hayirli aksamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 01-10 Temmuz arasında katılacaksın sevk işlemlerini yaparken öğreneceksin.

      Sil
  10. MERHABA BENDE DE 26 07 2018 YAZIYOR AMA KÜTÜK AUĞUSTOS GÖNDERMİYOR YOKLMA TARİHİM 07 07 2017 NEZMAN GİDERİM ACBA

    YanıtlaSil
  11. İyi günler. Benim sorum şu, ben şimdi son sınıf PDR öğrencisiyim ve asteğmen olarak askerliğe başvurmak istiyorum. Fakat haziranda mezun olacağım. Mayıs da tecili bozdurup ağustos celbine kadar diplomamı verme şansım var mı?. Yoksa mecburen Kasım ayını mı beklemek zorundayım. Ağustos ayında asteğmen olarak görev alma olasılığı daha fazla diyorlar o yüzden ağustos celbinde gitmek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ali, ağustos celbi için 31 mayıs öncesine kadar işlemlerini yaptırmalısın. Yoksa kasım celbine kalırsın.

      Sil
    2. Peki diplomamı sonradan verebilme gibi bir şansım var mı Ağustos celbi için? Çünkü diplomayı en erken haziran ortasında alabiliyorum.

      Sil
    3. Sayın Ali fakülte terk olursun o zaman er olarak işlem açarlar mecburi olarak kasım

      Sil
  12. ağustos celbi için teslim tarihkeri nedir acaba trt duyurusundan sonra bir değişiklik oldu mu? teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ağustos celbi için teslim tarihleri yukarıda yazımızda belirtilmiştir.

      Sil
  13. İyi günler. Şubat 2018 de tecilim bitti. Mayıs celbinde askere gitmem gerekiyor fakat 22 temmuz kpss sınavı nedeniyle agustos celbinde gidecegim. eve kagıt geldi , bakayayım suan .Daha onceden tecil bozdurup tekrar tecil ettirdigim için yerim de belli. kısa dönem erim( 2. grup idi ). Temmuz ayında mı subeye gideyim ( bakaya durumu ceza odersem kalkar mı temmuzda ) direkt askere alırlar mı temmuzun ortasında yoksa agustosu bekler miyim ?

    YanıtlaSil
  14. ben ağustos celbinde gideceğim yalnız teslim tarihin 26 temmuz dediler benim 5 ağustosa kadar çok önemli bir işim var. yani dokuz gün teslim olmasam ne olur sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 haftadan daha geç olursa sıkıntı olur. Bakaya işlemi uygulanır rapor almalısın.

      Sil
  15. ağustos celbin tarihlerini 26 temmuz cekmişler benimde 11 ağustosta sınavım var.sınavdan sonra gitsem ne gibi ceza uygulanır

    YanıtlaSil
  16. Merhaba admin geçen sene ben 03.05.2017 muayene oldum bu sene Şubat ve Mayis çıkmadı memleket Kırıkkale delice 19 yaşındayım 3 eylülde 20 oluyorum ağustosda gider miyim kesin

    YanıtlaSil
  17. Askeri Bilgiler, öncelikle sabırla verdiğiniz bilgiler ve cevaplar için herkes adına teşekkür ederim.

    Benim sormak istediğim soru biraz tuhaf gelebilir: yüksek lisans yapmaktayım, fakat askerlik görevimi yapmak istediğim için evvelce çıkan bedelli askerlik hakkından yararlanmadım.

    Lakin şimdi ilginç bir durumda kaldım; şöyle ki, 2016 YÖK düzenlemesi 3 yıl 4 aylık bir süreyi aşanların tecillerini yapmıyor. Ben de ağustos celbinde asker olmak durumunda kalıyorum.

    Ama bir taraftan da mayıs ayında işlemleri yaptırmadan kasım celbine kalmak ve o arada yüksek lisans savunmamı yapmak fikri var aklımda...

    ... bu, mümkün müdür, ne dersiniz?

    Saygı ve selâmlarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ... o hâlde, ağustos celbi gözükmesine rağmen, mayısta işlemleri yapmayarak kasım celbine kalmak mümkün; doğru anlıyorum, değil mi?

      O zaman zarfında bakaya mı kalınmış olur?

      Sil
  18. Temmuz 30 da lisans mezunu olacağım. ağustos celbinde askere gitmek istiyorum. Kışa sarkmasını istemiyorum. Böyle bir imkan varmıdır? Yoksa mecbur kasımı beklemek zorunda mıyım?

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar hayırlı ramazanlar..Ben 4 yıllık fakülteden mezun oldum tüm dersleri verdim ama mezuniyet belgemin çıkması daha 2 haftayı bulurmuş ama benim ağustosta askere gitmem gerekiyor ? Şimdi tecili bozsam mezuniyet belgesini sonra versem olur mu ? Siz ne önerirsiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mezun olduysan şimdi gidip tecilini bozdurabilirsin.

      Sil
    2. YÖKSİS den bilgileri otomatik alıyorlar e devlet te mezun gözüküyorsan bitmiştir olay

      Sil
  20. merhabalar. sınıflandırma tarihim 26/07 görünüyor. 2.gruba kalırsam da 10/09 görünüyor. 10-11-12-13/09 tarihlerinden birinde mülakatım olacak. Mülakata girdikten sonra birliğe katılsam sıkıntı yaşar mıyım ? 10 eylül son tarih midir yoksa 10-13 eylül gibi bir tarih midir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğulcan henüz hiçbirşey belli değil birliğine katılacan tarih net olarak belirlendiği zaman sorsan daha sağlıklı cevap alabilirsin. Ancak genel olarak 1 haftaya kadar birliğe geç katılmadan birşey olmuyor ancak daha fazlası durumunda bakaya işlemi uygulanıyor.Tabi kaç gün birliğine geç katılırsan o kadar geç de askerden çıkarsın.

      Sil
    2. geç çıkmak önemli değil. bir hafta içinde mülakatlar biter zaten. askerlik şubede bana 20 temmuzda yerler belli olacak 26 temmuzda gideceksin dediler. 26 temmuz sınıflandırma tarihi gözüküyor. 3 ağustos gibi gidilecek diyorlar. temmuzda askere gidilmez diyorlar. ben şimdi 26 temmuzda mı gidicem 3 ağustostan sonra mı gidicem ?

      Sil
    3. oğulcan, bu dönem baskın başkanlık seçimi nedeniyle ortalık karıştı. Tam olarak birliğine teslim olacağın tarihi 15-21 tarihleri arasında öğrenebileceksin.

      Sil
  21. merheba benim ağustos sonuna kadar yüksek lisans tecilim vardı ama süre dolduğu için sonlandırıp 30/06/2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor. askerliği yedek subay olarak yapacağım ağustosta mı askere giderim kasım da gidebilmek için ne yapabilirim veya sınıf ve tertibat bekliyor durumu eylül sonuna kadar geçerli olması için ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  22. Öncelikle merhaba admin sorum benim için çok önemli cevaplarsan çok sevinirim
    ben 23 ekim 2017 tarihinde yoklama yaptırdım muanemi oldum şube bana 01 08 2018 de sevk tarihli yazan bi kağıt verdi şimdi ben kesin 01.08.2018 tarihinde kesin askermiyim e devlette 26.07.2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakınca yoktur falan diyor yardımcı olup cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ağustos celbinde kesin askersin kesin tarih 15-21 temmuz arasında açıklanacak. ancak ağustos celbinde kesin asker olacaksın.

      Sil
  23. Selamünaleyküm ben lise mezunuyum 2 kez tecil yapıp bozdum 3.defa tecil yapma hakkım var mı ???

    YanıtlaSil
  24. Bugün şubeye gittim ama muayne olmadım yoklama yap dediler onu yaptıktan aile hekiminden rapor al dediler aldim peki bundan sonra muayeneyi ne zaman olabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşar, aile hekiminden rapor alman, muayene olmak anlamına geliyor.

      Sil
  25. Merhabalar Askeriyeden tarafıma verilen kağıtta tecil bozduktan sonra incelediğimde sevk tarihi 24/07/2018 yazıyor. Başka bir verdiği kağıtta 9-10 temmuz e-devlet kontrol et yazmış. Siz 15-21 temmuz diyorsunuz. Tarihler değişti mi ? Yoksa geçen yıllara nazaran mı konuşuyorsunuz ? Diğer bir sorum ise temmuzda açıklanan sülüsde B grubu gideceğin ve yerde belli oluyor mu ? Bana verdiği kağıtta B gidersen 9-11 eylül E-devlet yazmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. normalde 15-21 temmuz arası açıklanıyor ancak bu sene seçim ve ramazan bayarım nedeniyle bir karışıklık var tarihlerde.

      Sil
  26. Hocam Merhaba,
    Dün tecilimi bozdurdum. Ağustos celbi askere gitmek istediğimi belirttim.
    Sevk tarihim 26.07.2018 yazıyor ama kütüğüm kasım celbi yolluyor. Ağustos'ta alınır mıyım acaba? Alınmak istiyorum çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ağustos celbinde asker olabilirsin ancak kesin değil.

      Sil
  27. Meraba ben 1999 doğumluyum geçen gün internetten yoklama işlemlerini yaparken celp tercihinde ağustos 2018 kasım 2018 vardı bende 2 sini seçtim normal gidiceğim tarih 2019 olması lazım 2018 de gitme şansım varmı acaba doğrumu e devlettiki celp dönem seçimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır 2018 de asker olma şansın yok. en erken şubat 2019 da asker olursun.

      Sil
    2. E devlette ağustos celbini seçtim ama ailede engelli var onun bi getirisi olabilirmi

      Sil
  28. Merhaba, 2018 Ağustos celp dönemi için kimlerin hangi grupta gideceği belli mi şuan? Bazı arkadaşlar ben temmuzda gidecğim gibi sorular sormuş. 20 temmuzda mı belli olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır belli değil. 15-21 temmuz tarihleri arasında hepsi belli olacak.

      Sil
  29. Arkadaşlar merhaba bir sorum olacaktı. Ağustos ayında askerim Allah'ın izniyle de bu sevk belgeleri ne zaman açıklanır sizce bilgisi olan cevaplara sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15-21 tarihleri arasında e-devlet üzerinden açıklanacak.

      Sil
  30. Slm reis benim kütük ağutos ben erken getmek istedim muhtemel sevk tarihi verdiler şubat ve mayıs olmadı ağutosta kessin gidermiyim yani kendi kütüğümde kütüğü bozduğunuz için kasıma kalma ihtimali var diyorlar lütfen yardemcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hüseyin, ağustos celbine asker olursun.

      Sil
    2. reis kütük bozma nedeniyle kasıma kalma ihtimali hiçmi yok

      Sil
  31. Ben ağustosta askere gitmek için askerlik subesine gittiğimde haziranın ilk haftası gelin demişlerdi ama sizin yorumlariniz da 31 mayıs son yazıyor ağustosta gidemicekmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-30 haziran sevk öncesi hazırlık işlemleri için olan tarihtir. 31 mayıs ise ağustos celbine tabii olmak için son tarihdi.

      Sil
    2. Ama bana haziranın ilk haftası denildi askerlik subesinde

      Sil
    3. 98/3 gidiyorum şube 27 temmuz diyor doğrumu yoksa bayeam seçim arası karisikklik nedeni ile eyluleefalan ertelenirmi tahmin

      Sil
  32. merhabalar lisans mezunuyum subat ayında askerliğimi tecil ettirdim daha sonra 18 mayısta tecili bozdurdum ağustos 2018 de askere gtmek için elimdeki kağıtta celp dönemi ağustos 2018 yazıyor 26.07.2018 tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur diyor ama e devlette 30.06.2018 tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur diyor ve sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor lütfen yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hasan Mert, ağusots celbinde askere gitmek için bu ayın sonuna kadar askerlik şubesine gidip sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırmalısın.

      Sil
  33. hocam elimdeki kağıtta 26.07.2018 e kadar bir sakınca yoktur deniliyor e devlette 30 hazirana kadar sakıncası yoktur yazıyor hangisini uygulucam kafam çok karıştı sınıf ve tertibat bekliyor ne demek... ağustosda kesin askermiyim benim için çok önemli yardımcı olursanız çok sevinirim iyi günler

    YanıtlaSil
  34. Merhaba,31 mayis da tescili bozdurdum Ağustos'ta gitmek için edevlette 30.06.2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakinacası yoktur diyor ama askeriyenin verdiği kağıtta 26.07.2018 tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur diyor agustosda gider miyim?

    YanıtlaSil
  35. Öncelikle merhaba ben şuan yüksek lisans öğrencisiyim 2017 girişliyim ders dönemim bitince askere gitmeye karar verdim daha iki yıl daha tecil hakkım var. Tecilimi 30 mayısta bozdurup ağustosta gitmeye karar verdim. Fakat bir sorum var, bir yerden iş için haber bekliyorum eğer olursa tekrardan tecil yaptırabilirmiyim. Yaptırabiliyorsam hangi tarihlere kadar tekrar tecil yaptırabilirim. Birde önümüzdeki günlerde eğer bedelli çıkarsa faydalanabiliyormuyum. Şimideden ilgilendiğiniz için ve cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bedelli çıkar ise askerde olsan bile yararlanabilirsin. Yüksek lisans eğitimi devam ediyor ise işten haber gelince tecil hakkın olur.

      Sil
    2. Cevap verdiğin için çok teşekkürler. Bir sorum daha olacak yüksek lisans eğitimim devam ediyor daha ilk yılındayım, ders dönemimde bu hafta bitiyor hatta daha 2020 yılına kadar tecilliydim normalde. Tekrardan tecili yaptırmak için son bir tarih falan var mıdır ? Kimileri yer belli olunca diyor kimileri ben yer belli olduktan sonrada yaptırdım diyor yani bu tekrar tecil ettirmemin bir son tarihi var mıdır ağustos celbinde askere gideceğimi düşünürsek. Bir dedim ama bir tane daha sorum olucak bu tekrardan tecil için öğrenci belgemle şubeye gitmem yeterlimidir yoksa başka bi işlem mi yapmam gerekiyor? eğer bu konularda bir bilginiz varsa bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Tekrardan hayırlı akşamalar.

      Sil
  36. Merhabalar
    4 yıllık lisans mezunuyum ve ağustos ayında askere gitmek için tecilimi bozdurdum. Hem kısa dönem er hemde uzun dönem yedek subayı işaretledim. Bir arkadaşım kısa dönem çıkarsa Temmuz ortasında (14-15 i gibi)
    Uzun dönem çıkarsada temmuz sonunda belli olur dedi.
    Doğru mudur ?
    Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enes, doğru değil her ikisi de 20 temmuzda belli olacak.

      Sil
    2. 96 doğumluyum. 2017 kasımda tecil bozdurdum erken sevk istedim şubat ve mayısta çıkmadı. bu sene küütk ağustos yolluyyor ağustosta çıkma ihtiamali var mıdır

      Sil
  37. merhaba ben ağustos celpine gitmek istiyorum hangi tarihte bozdurmalıyım tecilimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğan, ağustos celbi için geç kaldın artık en yakın kasım celbinde asker olursun.

      Sil
  38. Selamun aleykum 07.05.2018 tarihinde tecili bozdurdum ağustos celbinde gidebilirmiyim

    YanıtlaSil
  39. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  40. Merhaba ben yoklamayı yaptim ondan sonra saglik muayenesini saglik ocaginda yaptım ve şubeye gittim o kağıdı gösterdim ocakta yerler açıklanacak dedi ama kağıt vermedi şubat celpinde gidersin dedi bana muayne kağıdı vermesi gerekmiyormuydu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşar, ne zaman şubeye gittin kaç doğumlusun nüfusa kayıtlı olduğun il ilçe nedir öğrenim durumun ne biraz daha detay vermelisin.

      Sil
  41. Salı günü gittim ocak 14 1999 nüfusa kayıtlı olduğum il konya /ereğli öğrenim durumu lise mezunu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşar, 2019 şubat celbinde 9/1 tertip oarak askere gidersin.

      Sil

  42. merhaba hocam şimdi ben 21/08/1989 doğumluyum 31/12/2018 de tecilim bitiyor şimdi ben en erken şubat 2019 celbinemi yoksa ağustos 2019 celbinemi askere gidecem kütüğüm hakkari merkez bide eğer ağustos 2019 da gidersem 4 yılık üniversiteyi bitirecem o zaman kısa dönem gidebilirmiyim yoksa uzun dönem mi olacak askerliğim ve birde şayet uzun dönem gittiğimde askerde iken 4 yıllığı bitirirsem kısa dönem yapıp gelirmiyim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üniversiteyi askerde bitirir isen kısa döneme tabi olursun ama öyle yapmanı önermem.üniversiteyi bitirip 2019 ağustostan sonra askere gidersin.

      Sil
  43. E devlette statü yedek subay yazıyorsa yedek subay oluyor değil mi, bazıları sülüsteki statü doğrudur diyorlar.teşekkürler

    YanıtlaSil
  44. Geçen yıl haziranın ilk haftası başvurup ağustos celbine katılanlar olmuş siz 31 mayıs yazmışsınız son tarih çıkma ihtimali oluyor mu bu durumda gecen yıl dedikleri gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-30 haziran ağustos celbine tabii olanların sevk öncesi hazırlık işlemleri yapması için son tarihtir.

      Sil
    2. Ben 4 haziranda gittim askerlik şubesine temmuz 26 askersin dediler

      Sil
  45. E devlette statü yedek subay yazıyorsa yedek subay oluyor değil mi, bazıları sülüsteki statü doğrudur diyorlar.teşekkürler

    YanıtlaSil
  46. Selamın aleyküm ben ağustosta Nisan yapacağım Kasım'da askere gitmek istiyorum ne zaman tecili kaldırsam giderim Şimdi kaldırmak istemiyorum ağustosun 8 inde yapıcam nisanimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdi tecil bozdursan en yakın zaten kasım celbine tabii olursun.

      Sil
  47. Lisans mezunlarına kısa dönem askerlik çıkınca acemi ve usta birliği yeri ikisi beraber belli oluyormuş doğru mu, teşekkürler

    YanıtlaSil
  48. İyi günler. Kurban bayramından dolayı Ağustos celbi teslimi tarihinin erkene alınma ihtimali var mı?
    Bir de acemi birliği kaç gün sürer? Bayrama izinli olur muyuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ağustos celbi tam teslim tarihi 9 - 16 temmuz tarihlerinde açıklanacak. Bayram izni verilip verilmeyeceğini ilişkin henüz bir açıklama yok.

      Sil
  49. Merhaba ben kasım 98 doğumluyum lise bu sene bitti askere gitmek istiyorum en yakın tarihte ne yapmalıyım celp dönemlerine baktım fakat temmuzda askere gideceğini söyleyen tanıdıklarım var nasıl oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muayene işlemlerini yaptır. En erken kasım celbinde asker olabilirsin.

      Sil
  50. Merhaba,askerlik durum belgesinde 30/06/2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yonunden bir sakınca yoktur yaziyor,bu ne anlama geliyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tecil ettirmek için 30/06/2018 tarihi son tarih demektir.

      Sil
  51. Tescilimi bozdurduktan sonra askerlik şubesindeki çalışan bir daha gelmenize gerek dedi,sevk öncesi işlem yaptırmama gerek yok dedi anladigim kadarıyla bu bilgi doğru mu ?

    YanıtlaSil
  52. 26.07.2018 tarihine kadar askerlik yönünden bı sakincasi yoktur diyor ve erteleme ne deni SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR YAZIYOR acaba Ağustos celp inde gidebilir mixom sizce ?

    YanıtlaSil
  53. S.A benmde yer belli oldu temmuz 1-10 arası sevk tarihi ve bedelli çıkma olasılığı var. Muhtemelen seçimlerden sonra ve bu bana denk gelmiycek . Celp dönemi atlatmam için nasıl bir yol izlemeliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bedelli çıkarsa askerdeyken bile faydalanabilirsin. Celp atlatmak için birliğine katılacağın kesin tarih belli olunca o tarihi kapsayacak şekilde 32 günlük heyet raporu alman gerekir.

      Sil
  54. yi gunler agustos celblerinin aciklanma tarihi 9 temmuza alinmis dogrumu acaba

    YanıtlaSil
  55. Admin kardeş meraba kardeş. Normalde 19 haziran teslim günü idi seçimlerden dolayı 1 10 temmuz arasına ertelediler. Bugün de bi baktım 26 temmuz 2018 sınıflandırışmış yükümlü yazıyor dostum. Şimdi ben 26 temmuz asker miyim ?

    YanıtlaSil
  56. Merhaba agustos celbinde askere gidecegim peki agustostaki kurban bayramiyla ilgili bi durum olur mu bayramdan sonra gitme gibi

    YanıtlaSil
  57. Kolay gelsin, merhaba. 31 Ağustos tarihine kadar evraklarımı götürüp kasım celbinde askere kısa dönem olarak gidiceğim. Sorum şu ekim 1-8 gibi yurtdışına 1 haftalık çıkıp geleceğim. Teslim tarihim kasım'mı olacak yani askerliğim kasım damı başlıyacak tam olarak. Bilginiz varsa yanıtlarsanız teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  58. Admin selamun aleykum ben 30.06.2018 askerlik sakincasi yoktur yaziyor e devlette ben temuzzda gitmek istiyorum diye mayista gittim 31 mayistan once basvurdum ve ilk celp doneminde gitmek istiyorum dedim islemlerimi yapti o sekilde bayan 24 -26 temuzzda gidersin dedi fakat a grubu mu b grubumu olayi varmis anlamadim ben temmuzda teslim olmak istiyorum fakat e devlette sinif ve tertibat bekliyor yazisi cikiyor ben anlamadim acaba ne zaman askere giderim yardimci olabikir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kısa dönem isen 16 temmuz da uzun dönem isen 9 temmuz da askerlik yerin ve birliğine katılacağın tarih e devlet üzerinden açıklanacak.

      Sil
  59. Kısa dönemle uzun dönemlerin askerlik yerleri aynı tarihte mi açıklanacak? Ben kısa dönemim. Askeriyedeki memur 20 temmuzda açıklanır demişti. Bir değişiklik var mı?

    YanıtlaSil
  60. MERHABALAR 1996 DOĞUMLUYUM.ÖN LİSANS MEZUNUYUM.ŞUBAT 2018 DE GİTMEK İÇİN KASIM 2017 DE ASKERLİK İŞLEMLERİMİ YAPTIRDIM. MUHTEMEL SEVK İBARELİ BİR KAĞIT VEERDİLER.ANCAK ŞUBAT VE MAYIS DÖNEMLERİNDE ASKERLİĞİM ÇIKMADI.BU SENE KÜTÜĞÜM AĞUSTOS AYINDA GÖNDERİYOR ACABA AĞUSTOS AYINDA ÇIKMA İHTİMALİ VAR MIDIR ? YOKSA KASIM YADA DAHA SONRAKİ CELP DÖNEMLERİNDE Mİ GÖNDERİRLER ? TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ağustos celbinde büyük ihtimal asker olursun olmaz ise kasım celbinde kesin askersin bir sonraki seneye sarkma ihtimali yok.

      Sil
  61. Merhaba mayıs celbi b grubu haziranın başında değil de seçimden sonraya kalmış askerdeki bir arkadaşım agustos a grubu bayramdan sonraya b grubu da eylül sonuna kalır dedi doğru mu

    YanıtlaSil
  62. Slm Ocak ta tecil bozdurdum Şubat'ta askerin dediler olmadı Mayıs kesin dediler yine olmadı bu sefer ağustos dediler sizce aguağus ta gidermiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok büyük olasılık olmaz ise kasım celbinde kesin askersin.

      Sil
  63. Selamlar, benim mart ayında sevk tehirim iptal oldu. Şimdi 30.06.2018 e kadar sınıf tertibat bekliyor yazılı. 2 Temmuz da yüksek lisans a kayıt olacağım. Tecilim mümkün müdür?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30 haziran tarihini kapsayacak şekilde rapor al sonra yl kaydı yaptır tecil işlemlerin olur.

      Sil
  64. S.a değerli admin lisan eğitimi bittikten sonra tecil bozdurdum ve kısa dönem olarak sinifim ve yerim belli oldu daha sonra şahsi nedenlerle tekrar Tacik ettirdim yerim aynı kalacağını öğrendim daha sonra yüksek lisans ile tekrar tecil ettirdim bu tecil sürem 13.07.2018 de bitiyor ama haziran 4 de yüksek lisans dan kaydım silindi tekrar yüksek lisans kazandım ve kayıt tarihi 16-19 temmuz bu tarihlerde askerlik şubesine öğrenci belgesi görürsem tecil ettire bilir miyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yeni yl kaydın ile tecil hakkı kazanırsın.

      Sil
  65. Merhaba Sayın admin,

    Sağlık muayene mi Temmuz 2016 yılında oldum Yüksek Lisans nedeniyle askerliğimi 2 yıl daha tecil ettim. 30/06/2018 tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur yazıyor. Ağustos ayında askere gitmek istemiyorum. Kasım dönemine erteleme yapabilir miyim? Ağustos ayı son yoklama tarihi nedir? eğer yoklamaya katılmazsam nasıl bir problem olur ?
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ağustos ayı son yoklama tarihi 30 hazirandır. Ağustos celbinde asker olmak istemiyorsan 30 haziran tarihini kapsayacak şekilde 5 günlük rapor alıp raporun bitimini izleyen ilk iş gününde götürüp şubeye teslim etmen gerekir.

      Sil
  66. Selamun aleykum ben 2017 ekim ayinda muane oldum askerlige erkene aldim e devlette subatta gitmeye sakincasi yoktur yazmisti ama cikmadi mayisa erteledi simdidw edevlette diyor 7 ayin 26 gitmeye sakincasi yoktut hangi ayda giderim acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok büyük bir olasılık ağustos celbinde olmaz ise kasım celbinde kesin.

      Sil
  67. merhaba;ağustos celbinde askere gideceğim yazıyor a grubu gidersem teslim tarihim 3-8 ağustos yazıyor ama şimdi baktığımda 27 temmuz diyor ben temmuzdamı gidiyorum oğustostamı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. normalde 3-8 ağustos tarihleri arasında birliğine katılacaktın ancak seçim nedeniyle tarihler geri alındı 9-16 temmuz tarihlerinde net tarih belli olacak.

      Sil
  68. Merhaba. Askerlik yerleri açiklandiktan sonra tekrar tecil etmek mümkün mü?

    YanıtlaSil
  69. Merhaba 1996 doğumluyum ağustos celpi için 16 mayısta tecilimi bozdurdum e devlette 26.07.2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyor sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor verilen kayıtta 26.07.2018 sevk tarihi yazıyor ağustosta gidermiyim kesin ? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  70. Selam Aleyküm Kardeşim normalde mayın 16 gibi gitmem gerekirken haziran 5 atıldı 5 hazirandan 9 temmuza atıldı gecen gün sübeye gittim dedim e devlet üzerindende bi şeyler gözükmüyo ordaki bayan 1 temmuz acıklanır 9 da gidersin dedi ve b gidiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dostum agustos celbi askersin

      Sil
  71. Admin merhaba 4 günlük 30 haziranı kapsayan raporum var yalnız siz 5 gün olacak şekilde söylemişsiniz bi sıkıntı olurmu kasım celbine erteleme yaparlarmı rapor 29-2temmuz arası
    İyi çalışmalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30 haziranı kapsadığı için sorun olmaz.Esasında 30 haziranı kapsayacak şekilde 1 günlük rapor da geçerli biz garanti ve düz hesap 5 gün alınmasını öneriyoruz.

      Sil
  72. Merhaba 1996 doğumluyum ağustos celpi için 16 mayısta tecilimi bozdurdum e devlette 26.07.2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyor sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor verilen kayıtta 26.07.2018 sevk tarihi yazıyor ağustosta gidermiyim kesin ? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  73. E devlette 30.06.2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyor. 29.06.2018 tarihinde şubeye gittim. 31 mayısı geçtiği için kasım döneminde asker olacağımı düşündüm. Ancak ağustos da askere gideceksin dediler ve verilen kağıtta celp dönemi 2018 ağustos diyor. Şimdi benim sorum öğrenci affından yararlanıp önceki yüksek lisansıma kayıt yaptırsam tecil olur mu. Teşekkür ederim şimdiden

    YanıtlaSil
  74. Temmuz 10 da askere alınacağım söylendi fakat benim sağlık ve özel sorunlar sebebiyle agustos celbiyle askere gitmek istiyorum. Kasıma ertelensin istemiyorum, bu konu ile ilgili ne yapabilirim lütfen cevaplandırın

    YanıtlaSil
  75. Saflık sorunum nedeniyle 10 temmuz olan askerlik tarihimi sadece 2 hafta ertelemek istiyorum. Bu konu ile ilgili ne yapmam gerekiyor lütfen bana bi yol gösterin

    YanıtlaSil
  76. Merhabalar ben tecil bozdurdum agustos ayi yuzde 99 gidersin dediler subemde 3 yolluyormus sizce kesin gider miyim

    YanıtlaSil
  77. yedek subay adayıyım ağustos celp döneminde askere gidicem yerler ve teslim tarihi ne zaman ?

    YanıtlaSil
  78. Iyi gunler hocam 31 mart 2018de tescilim bitti 3aydir bakaya durumundayken gecen gun gbtye yakalandim ve tutanak tutuldu 15gun icinde gitmem lazimmis subeye hocam simdi 13 temmuz gibi gitsem agustos celbine mi alirlar kasim celbine mi agustos celbine alirlarsa kasim celbine ertelemek icin saglik raporu alsam olur mu bu mesajimi cevaplarsaniz sevinirim hocam tesekkurler simdiden.

    YanıtlaSil
  79. Merhaba.26 temmuzda askerlik yerim belli olcak. Celp dönemini erteletmek icin hangi tarihten itibaren ve kaç gün rapor almam gerekiykr

    YanıtlaSil
  80. Merhabalar yoklama kacagıyım 4 aydan beridir saglıkta 2 yillik bir bolum kazandi aday memurlar icin 1 yil tecil hakkı verilir mi

    YanıtlaSil
  81. 24 temmuz 2018 sevk tarihi yaziyir 98.3 agustos gonderiyor normalde bende agustosla ilgili birsey yok sadece sevk tarihi 24 temmuz yaziyir ne zaman giderim bilgi var mi ?

    YanıtlaSil
  82. 98.3 agustos aliyor ama bende 24 temmuz 2018 sevk tarihi yaziyor agustosla ilgili birsey yok ne zaman giderim ?

    YanıtlaSil
  83. Sayin admin.şu an 5 günlük infaz koruma memuruyum.9-10 temmuzda birliğe teslim olmam gerek.ekimde bedelli durumu var.bunun için kasim celbine erteleme yapmam mümkün mü?yaştan dolayi tecil hakkım yok.sözleşmeli olduğum için kurum da yapamıyor.lütfen bir yol gösterin bana

    YanıtlaSil
  84. 89 doğumluyum Mayıs’ta tecilim bitiyordu rapor alıp ağustos celbine attırdım. Çalışmak zorundayım seneye Mayıs’a kadar gitmek istemiyorum aileme bakıyorum ne yapacağım. Yoklama kaçağı olunca me gibi sıkıntılar olur çalışıyorum şuan büyük bir şirkette.

    YanıtlaSil
  85. İyi günler 26 temmuzda sevk işlemi başlıyormuş ağustos celbi için ben 29 temmuzda nişan yapacağım 3 4 gün geç teslim olmam sakıncalı bir durum yaratır mı rapor ya da izin alarak 3 4 gün geç birliğe teslim olabilir miyim? Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  86. Sayin admin,sözleşmeli infaz koruma memuruyum.göreve 1 hafta önce başladım.9-10 temmuzda birliğime teslim olmam lazım.yaştan dolayi tecil hakkım yok.ilerleyen günlerde bedelli çıkacak.Kasım celbine askerliği nasıl ertelerim.lütfen yardım edin.

    YanıtlaSil
  87. benim kütük kasımda götürüyor. şubeye gittiğimde onlarda bana kasım demişti erken mayıs yapalım dedik kabul olmadı. bir kaç gün önce e devleten baktım 26/07/2018 tarihine kadar askerlik yonünden bir sakıncası yoktur diyor. admin cevaplarsan çok sevinirim şimdiden teşkkurler

    YanıtlaSil
  88. Ben 31 ağustosda doğdum ne zaman teslim olurum

    YanıtlaSil
  89. Merhaba,
    Bir çok insanda 26/07/2018 tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur yazmakta ben de ise 31/07/2018 tarihine kadar yazıyor. (Daha önce Temmuz ayına girmeden önce bu tarih 30/06/2018 idi.) Bu tarihlerden Ağustos celbi B grubuna ya da Kasım celbine kaldığım kanısına varabilir miyim?
    Diğer sorum ise bedelli askerlik konusu açıldı, hangi tarihe kadar askerlik şubesine gidip tecil ya da bedelli başvurusunda bulunabilirim?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı durum bende de mevcut hocam hiçbiryerde cevabını bulamadım

      Sil
    2. beyler o verilen belgenin geçerlilik tarihi. sen hangi ay belgeyi istersen ona göre tarih veriyor. hangi celb dönemi gidiceksen yani şubeden hangi dönem gidiceksen o zaman gidicen tarihte değişikik olmuyo.

      Sil
  90. Sayin admin sozlesmeli infaz koruma memuruyum.1 hafta önce göreve başladım.9-10 temmuzda birliğe teslim olmam lazım.yaşımdan dolayi tecil hakkım yok.kurum da sozlesmeli olduğum için uzatamıyor.bedelli de cikacak.Kasım celbine kadar erteleme yapabilir miyim?hangi yollar mümkün.lütfen yardım edin

    YanıtlaSil
  91. Merhaba admin
    Yedek subayların askerlik yerlerinin belli olacağı tarih de mi 9 temmuz ? Çünkü henüz yedek subay olup olmayacağım belli değil. 4 yıllık üniversite mezunuyum ve yedek subay başvurusu yaptım. Yardımcı olur musunuz? Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  92. Merhaba Admin Ağustos celp dönemim lisans mezunuyum yedek subay adaylarının askerlik yerleri ne zaman açıklanacak

    YanıtlaSil
  93. İzmir kirazlıyım nezaman belli olacak askerlik yeri.

    YanıtlaSil
  94. 88 doğumluyum ve kasım 2017 de işlemleri onlıne yaptım pilot bölge olduğumuz için. Subat 2018 de gidersin dediler fakat her celp dönemi diğerine attı, suan 26.07.2018 yazıyor, askeralma merkezini aradım kasımda gidevilirsin dediler ? Hiç bu şekilde bir durumla karşılaştınız mı ?

    YanıtlaSil
  95. Ağustos 'ta askerim sülüs kağıdımı aldıktan iki gün sonra askere girebilirmiyim yani temmuz 15 veya 16 gibi

    YanıtlaSil
  96. Admin Allah rızası için bi cevap ver. Bugün herkesin askerlik yeri açıklandı. Benim e devlette hakkınızda askerlik yükümlülüğü yoktur falan diyor. Ağustosta asker olmak için 31 mayısta tecili bozdurdum. Görevli memur ağustosta askersin dedi. Şubeyi aradım saatlerce meşgul çalıyor. Allah rızası için bi yardım et

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim aynı sıkıntı bende de var nisanin son haftası muahane oldum bakıyorum e devletten çıkmıyor aradım sisteme dusmemistir diyor ağustos 15 e kadar düşer dedi bekliyorum şuan

      Sil
    2. Aynı dertten bende de var ne olacak bu halimiz

      Sil
  97. iyi günler ben mart 14 de tecilimi bozdurdum normal olarak agustos celbinde gitmem gerekirken 2. tercihe kaldım ve kasımda gideceksin dediler dilekçe verip veya başka bişey yapıp daha erken gidemez miyim

    YanıtlaSil
  98. Merhaba ben Mayıs ayında tecilimi bozdum. haziran ayında 30/06/2018 tarihine kadar sakınca yoktur diyordu. Temmuz ayına geldiğimde ise 31/07/2018 e attı bir sıkıntı olurmu? Şubede 28 temmuzda birliğinde olabilirsin denildi.

    YanıtlaSil
  99. Selamun aleyküm iki sorum olacak ben 06/10/1996 doğumluyum mayıs ayında tecili bozdurdum 26/07/2018 tarihine kadar bir sakıncası yoktur sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor nüfusa kayıtlı olduğum yer istanbul/bayrampaşa ne zaman askere giderim ? ikincisi de tahminen nereye düşerim ? saygılar,iyi geceler dilerim.

    YanıtlaSil
  100. Selamin aleyküm.Agustosta askere gitmek için 24.4.2018 bozdurdum. Celp dönemi agustos yazıyor. Askerlik şubesinden aldığım kağıtta 24.7.2018.askerlik yönünden sakıncası yok diyor .e devlette başka yazıyor. Agustosta mi yoksa eylülde giderim.

    YanıtlaSil
  101. Ben 99 luyum muayene oldum ama e devlette 26.07.2018 tarihine kadar sakıncası yoktur diyor onceden subat diyordu şimdi öyle diyor ne yapmam gerekiyor

    YanıtlaSil
  102. merhaba admin ben kısa dönem askerlik yapıcam uzun dönem gidecek olan arkadaşımın askerlik tarihi açıklandı 27 temmuzda teslim gösteriyor kısa dönemlerinde bi kaç gün içinde açıklanacakmış. siz 3-8 ağustosta teslim tarihi diyorsunuz fakat arkadaşımınkinde 27 temmuz yazıyor hangisi doğru? eğer 3-8 ağustos teslim tarihi ise 27 temmuz ne anlama geliyor beni bu konuda aydınlatabilirmisinin admin? yardımjına ihtiyacım var...

    YanıtlaSil
  103. Merhaba iyi günler, benim sevk tarihim belli oldu (10.09.2018 Uzun Dönem) şubeye gidip henüz sülüs almadım. Askerliğe başlasam veya başlamadan önce bedelliden faydalanabilir miyim.

    YanıtlaSil
  104. Merhaba 2018 agustos basinda butun islemlerim bitti e devletten 2019 subat ayina kadar sakincasi yok diyor ama kutuk kasim ayinda gonderiyor yani ne zaman askere gidecegim bilgisi olan varsa yazabilir mi

    YanıtlaSil
  105. Ben 1997 doğumluyum 15 Ağustos da tecilimi bozdurup muayene oldum bana Kasım'da gitmek isyomusun diye sordular evet dedim bütün evrakları tamamladım şuan e devlet de 01.11.2018 tarihine kadar askerilk yönünde bir sakınca yoktur sınıflandırma ve tertibat bekliyor yazıyor Kasım'da mı giderim yoksa 2019 da mı ?

    YanıtlaSil
  106. İyi gunler Eylül ayı içerisinde kısa dönem askerliğe gidecegim de, gündem de tek tip 9 aylık askerlik durumu söz konusu bu durumdan etkilenmemem söz konusu mudur acaba teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder