Ana içeriğe atla

Amasya'da Askerlik Yapmak Nasıldır?

Amasya'da Askerlik Yapanlar: 
Amasya, Yeşilırmak vadisi ile Har sena Dağı arasında kurulu askerlik yapmak için güzel bir Karadeniz şehridir. Aşağıda isimlerini zikrettiğim 15.Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı General Hikmet Akıncı Kışlası, 12.Eğitim Er Alay Komutanlığı ve 22.Piyade Eğitim Alay Komutanlığı eğitim alayları bulunmaktadır. Bunun yanında tüm ilçelerde bulunan jandarma karakollarında jandarma sınıfında da askerlik yapılmaktadır. Amasya ilinde askerlik yapacak olanlara şimdiden hayırlı tezkereler diliyorum. Askerlik anılarını, tecrübelerini paylaşmak isteyen aşağıdaki yorum kutusunu kullanabilir. Ayrıca Acemi ya da usta birliği Amasya iline çıkanların da sormak istediği sorular var ise yine yorum kutusunu kullanarak soru sorabilir.

Amasya'da Bulunan Askeri Birlikler:
Amasya da; Amasya Jandarma Komutanlığı, Merzifon merkez komutanlığı,15.Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı General Hikmet Akıncı Kışlası ve Tanksavar Bölüğü, Merzifon 5.Ana Jet Üs Komutanlığı, Hamamözü Jandarma Komutanlığı, Milli Savunma Akaryakıt Başkanlığı Depo Müdürlüğü, Göynücek Jandarma Komutanlığı, Taşova Jandarma Komutanlığı, Amasya Subay ve Astsubaya Orduevi, Amasya 12.Eğitim Er Alay Komutanlığı, Amasya Jandarma Alay Komutanlığı Cezaevi, Suluova Jandarma Komutanlığı, Amasya Piyade Eğitim Tugayı, Türk Hava Kuvvetleri Merzifon Hava Radar Mevzi Komutanlığı, Doğan Tepe Jandarma Karakolu, Çengel Jandarma Karakolu, Amasya 22.Piyade Eğitim Alay Komutanlığı bulunmaktadır.

Amasya'da Askeri Malzeme Satan Yerler:
Amasya ilinin merkezinde ki pek çok çarşıda askeri malzeme satan yer bulabilirsiniz.

Amasya Nasıl Bir Şehirdir?
Orta Karadeniz'de  326 bin nüfuslu küçük ama eski, şirin bir karedeniz şehridir Amasya. Daha çok Yalı boyu evleri, Kral kaya mezarları ,Borabay gölü,Amasya kalesi,Amasya elması,Patlıcan Çullaması ve Şıngır kebabı ile ünlüdür.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar