Ana içeriğe atla

MSÜ 2023 Sözlü Mülakat Soru ve Cevapları

MSÜ Sözlü Mülakat 2023
Milli Savunma Üniversitesinin harp okulları ve meslek yüksek okulları sözlü mülakatına girecek olan adayların mülakatta komisyonun adayların konuşma yeteneğinin ve psikolojik yapısına göre değerlendirme yaptığı,  adaylara yöneltilen soruların bu değerlendirmeyi daha sağlıklı bir şekilde yapmak için olduğunu bilmeleri gerekir. Adaylar komisyonun karşısına özgüvenli, anlaşılır net bir Türkçe, tok yüksek bir ses tonuyla kendinden emin olarak kendini tanıtmalı ve verilen sorulara eveleyip gevelemeden cevap vermelidir. Sorunun cevabını bilmiyorsa net bir şekilde "bilmiyorum" ya da "anımsayamadım" komutanım şeklinde cevap vermelidir. Zira herkes her şeyi bilmek zorunda da değildir. Sözlü mülakatın esasen amacı psikolojik yeterliliği tespit etmektir. Çünkü bilgiye dayalı sınav yazılı sınavda zaten yapılmıştır.

MSÜ Sözlü Mülakat Soruları Nelerdir?
MSÜ sınavında sorulan sorulara gelecek olursak; 17/25 aralık 2013 tarihinden bu yana en can alıcı sorucu FETÖ terör örgütü ile alakalıdır. FETÖ hakkında ne düşünüyorsunuz? 15 Temmuz darbe girişimi olduğunda ne yaptın ? FETÖ' nün dershanelerine gittin mi  ya da yurtlarında kaldın mı? tarzında geçmişinizde FETÖ ile ilgili bir bağlantınız olup olmadığı hakkında sorular sorulmaktadır. Bunun dışında Atatürk'ün hayatı ve Anayasa hukukundan sorular gelmektedir. Açıkçası soruların genel bir çerçevesi olmadığı için çok absürd bir soru ile de karşılaşabilirsiniz. Örneğin geçen senelerde adaylara İsviçrenin başkenti neresidir gibi bir soruda sorulduğu olmuştur.

MSÜ Mülakat Sorularını Paylaşın
MSÜ 2023 sınavını kazanıp yapılan tercih sonucunda sıralamaya girip Ankara'ya mülakata çağrılan adayların sözlü mülakatta kendilerine yöneltilen soruların bu sayfada paylaşmaları seneye sizler gibi mülakata girecek olan adaylara ışık tutması açısından çok önemlidir. Bu nedenle bu sene sözlü mülakatta sorulan soruları yorum olarak sitemizde bu sayfadan paylaşırsanız çok sevinirim. Sözlü mülakata katılacak olan arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Umarım hak edenler kazanır.

Yorumlar

  1. Jandarma Astsubay Meslek YüksekOkuluna başvuru nasıl yapabiliriz. MSB nin Seçim bölümünde Harp Okulları ve Kara Deniz Hava Sahil Güvenlik Astsubay MYO vardı Jandarma MYO görunmuyordu onu nasil yapıcaz teşekkürler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. msü de jandarma asssubaylık yok. Onun için jandarma genel komutanlığının sitesinden assubay alım ilanlarını takip etmelisin.

      Sil
  2. boyum 1 60 kılom 69 sızce kara har okulua gırebılırmıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. erkeklerde boy minimim 1,62 cm olmalı. Yani giremezsin.

      Sil
    2. Kaşıntı ve halugs valgus pomem e girmeye engelmi acaba bide yüzdeki çiller

      Sil
  3. Bacağimda baldırımda yani diz kapağımın üstünde yara izi var msü mülakatlarında sıkıntı olurmu ?

    YanıtlaSil
  4. alnımda 2-3 cm dikiş izi var dikkat çekiyor
    ve bu yaraların 1 tanesimi 10 cm geçmeyecek yoksa hepsimi

    YanıtlaSil
  5. sırtımda siyah noktalar var sıkıntı olurmu

    YanıtlaSil
  6. Boyum 1.64 kilom 55 harp okuluna girebilirmiyim lütfen cvp yazım

    YanıtlaSil
  7. Kilom 53 boy 164 kurtarıyor mu

    YanıtlaSil
  8. WhatsApp grup linkini yenilermisiniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder