Ana içeriğe atla

Yoklama Kaçakları ve Bakaya Oy Kullanabilir Mi 2023

Asker Kaçakları O Kullanabilecek Mi?
Arkadaşlar bildiğiniz üzere 24 haziran 2018 tarihinde erken baskın bir başkanlık seçimine gidiyoruz. Ülkemizin geleceği açısından  oldukça önemli bu tarihi seçimde oy kullanmak her vatandaşın görevi. Bu nedenle bu sürpriz baskın seçimde oy kullanmak isteyen yoklama kaçakları ve bakayalar endişe içerisinde. Acaba seçimlerde oy kullansam bir şey olur mu diye daha şimdiden bize sorular gelmeye başladı. Bakaya, yoklama kaçakları ve asker kaçaklarının sayısının yaklaşık 1 milyon olduğu düşünülürse neredeyse seçimin kaderini etkileyecek seviyede bir oy potansiyelinin var olduğu aşikar. Zira bu kitlenin tamamını 18 yaşından büyük seçmenler oluşturuyor.

Bakaya ve Yoklama Kaçakları Oy Kullanabilir Mi?
Cumhuriyet tarihimiz boyunca yapılan bütün seçimlerde yoklama kaçakları, bakaya ve asker kaçakları gönül rahatlığıyla oy kullanmışlardır. Dolayısıyla 24 haziran 2018 pazar günü yapılacak bu baskın seçimde de oylarını kullanabilirler. Oy kullanma esnasında güvenlik güçleri tarafından seçmenlere herhangi bir GBT uygulaması yapılmamaktadır. Yani bırakın asker kaçağı olmayı cinayet suçundan hakkınızda yakalama kararı bulunsa dahi seçimde gidip sorunsuz bir şekilde oy kullanabilirsiniz. Çünkü oy verme işlemi sırasında arama kaydınıza bakılmaz. Bu nedenle hiçbir endişeniz olmasın. Gidin ve demokrasinin gereği olarak önemli bir vatandaşlık görevi olan oy verme işlemini gerçekleştirin. Zaten her seçim öncesi olduğu gibi bu seçimlerde de ilerleyen günlerde hükümet yetkililerinden bu konuda bir açıklama gelecektir.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. Merabalar 24kasım 1998 doğumluyum açık lisede 3.dönem kayitlarim aktif tecil kağıdı aldım ama beni tecil etmediler yoklama kaçağı gozukuyorum nasıl tecil edebilirim bir çözümü varmı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder