Ana içeriğe atla

2019 Ağustos Celbinde Askere Gidecekler İçin TRT Duyurusu

2019 Ağustos Celbinde Kimler Askere Alınacak?
Her celp dönemi öncesinde düzenli olarak Milli Savunma Bakanlığına bağlı Asker alma Genel Müdürlüğü tarafından TRT aracılığıyla o dönem askere alınacaklara ilişkin duyuru yapılmaktadır. Ve bu yapılan duyuru tebliğ mahiyetinde olmaktadır. Yani askerlik yaşına gelmiş tecil hakkı olmayan veya tecili bozdurmak isteyenlerin bu duyuruyu takip ederek işlemlerini yaptırmak zorunluluğu vardır. Aksi halde yoklama kaçağı veya bakaya işlemi uygulanmaktadır. İşte TRT aracılığıyla ağustos 2019 celbinde askere alınacaklara ilişkin duyurunun tam metni aşağıdaki gibidir. Bu celp döneminde kimlerin ne zaman sevk evraklarını alacakları ve ne kadar süreleri olduğu açıkça belirtilmiştir.


    AĞUSTOS 2019 ER CELBİNDE SİLÂHALTINA ALINACAK
YÜKÜMLÜLERE AİT TRT DUYURUSU 

1-) Ağustos 2019 Er Celp Döneminde Silahaltına alınacak er statüsündeki yükümlülerin, celp ve sevk işlemlerine ilişkin hususlar, 1111 Sayılı Askerlik Kanunu'nun 45'inci Maddesi uyarınca müteakip maddelerde açıklanmıştır.

2-) Ağustos 2019 Er Celp Döneminde; a-)1999 Doğumlu ve Bunlarla İşleme Tabi Er statüsündeki yükümlülerden, kayıtlı olduğu askerlik şubesinin genel celp dönemi ağustos 2019 olanlar,
b-) Celp dönemi ağustos 2019 olmadığı halde, Ağustos 2019 celp döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerden bu talepleri uygun bulananlar, c-) Yasal Nedenlerle askerlikleri ertelenenler ile sevkleri tehir edilenlerden, erteleme ve sevk tehir şartlarını kaybettiklerinden Ağustos 2019 Er Celp Döneminde sevke tabi olanların sevkleri yapılacaktır.

3-) Sevke tabi yükümlüler, sevk edilecekleri sınıf ve eğitim merkezleri ile hangi grupta silahaltına alınacaklarını, askerlik şubeleri ile e-devlet üzerinden 15-21 Temmuz 2019 tarihleri arasında öğrenebilecekler, nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle askerlik şubelerinden veya e-devlet üzerinden sevk evrakını alabileceklerdir.



4-) Ağustos 2019 er celbinde sevke tabi yükümlülerden: a-) birinci grupta sevke tabi olanlar sevk işlemlerini; 15 - 31 Temmuz 2019 tarihleri arasında yaptırabileceklerdir. b-) ikinci grupta sevke tabi olanlar sevk işlemlerini;  01 Eylül - 13 Eylül 2019 tarihlerinde yaptırabileceklerdir. c-) sevk evrakını alan yükümlüler yol ve iaşe bedellerini nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle ptt işyerlerinden veya PTT kart ile PTT madiklerden alabileceklerdir.

5-) Ağustos 2019 er celbi 1’inci grupta sevke tabi olanlardan 31 Temmuz 2019 dahil, 2’nci grupta sevke tabi olanlardan 13 Eylül 2019 dahil tarihine kadar sevk işlemini yaptırmayanlar ile sevk evrakını aldıkları halde kendilerine tanınan yasal yol süresi sonuna kadar birliklerine katılmayanlar, 1111 sayılı askerlik kanunu’ nun  89’uncu maddesi gereğince bakaya işlemine tabi tutulacaklardır.

6-) 1111 sayılı askerlik kanunu’nun 45’inci maddesi gereğince bu duyuru yükümlülere tebliğ niteliğindedir.

Yorumlar

  1. merhaba.
    meb bünyesinde öğretmenim. daha önce ek belge kullanmadım. askerlik durum belgesinde 30 haziran tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazıyor.

    30 haziran tarihine kadar yoklamaya gitmesem, yoklama süresi geçtikten sonra ek belge ile gitsem 2019 ağustos ayına ertelemem yapılır mı? bir ay önce askerlik şubesinde bir süre sonra yakalanmadan gidersem para cezasına razı olarak erteleyebileceğimi söyledi. ben yoklama bitiş tarihinden sonra en kısa sürede gidip erteletmek istiyorum. en erken ne zaman gidebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30 haziran son yoklama tarihiniz ise zaten en erken 2018 kasım celbinde asker olacaksınız demektir.15 temmuz tarihinde şubeye gidip işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.

      Sil
    2. 30 haziran durumu bende de var askerlik şubesi ağustos celbinde gidersin diyor. Bence bakaya düşmemek için 30 hazirandan önce belgenizi çıkarın.

      Sil
    3. Benim sev tarih 01.08.2018 yazıyor acaba sorumu

      Sil
    4. Benim kiyata tarih böyle yazıyor acaba sorumu gicem 01.08.2018

      Sil
    5. Benzer bir durum bende de mevcut Askerlik Durum Belgesi'nde
      ASAGIDA KIMLIGI YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 31/07/2018 TARIHINE KADAR ASKERLIK ISLEMLERI YÖNÜNDEN BIR SAKINCASI YOKTUR. yazıyor.
      Bende Kasım celbine mi tabi olurum yoksa Şubat celp dönemine mi kalır? Bu dönemde hehangi bir işlem yapmama gerek var mı ? Teşekkürler

      Sil
  2. 1.si 93 dogumlugum 2 yillik tecilim bitti ocaktan beri kacak gozukuyorum bi seferde tutanak yedim acaba askerlik subesine gittigimde hemen askere alinitmiyim yoksa bi sonraki celp doneminemi birakirlar
    2.belimde vr boynumda fitik baslangici var oturamaz ve egilemez durumdayim acaba heyet raporu alirsam tecil.sansim varmi cevabinizi bekliyorum tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-ağustos celbinde asker olursun.
      2- Rahatsızlığın var ise erteleme ya da muafiyete heyet karar verir.

      Sil
    2. yanıtınız için teşkkürler acaba sevk işlemlerimi yaptırıp sonrasında heyet raporu alırsam bir sonraki yıla sevkim erteleniyormu.

      Sil
    3. kaçak durumunda isen.müracaat ettiğin takdirde 3 gün içerisinde birliğine teslim ederler kardeş.

      Sil
  3. Selamün Aleyküm hayırlı geceler Agustosta askere gidebilmek için en geç mayısın 20 25 ine kadar tecili bozdurmam gerekio duyuruda da en geç temmuzun 31 inde birliğinize teslim olmanız gerekir dio ben agustosun 8 i gibi gidip teslim olsam 8 gün geç teslim oldugum için nasıl bişiyle karşılasırım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 31 Temmuz teslim tarihi değil sevk işlemlerini yaptırmada son tarihtir.

      Sil
    2. Ağustosun kaçında birliğe katılıncak

      Sil
  4. Üstad merhaba. Ağustos Celp döneminde askere gideceğim. Maliye Bakanlığı'nda memur olduğumdan "Askerlik Sevk Belgesi"ni alıp çalıştığım kuruma verdiğimde Ücretsiz İzine ayrılabileceğim. Bu belgeyi hangi tarihte alırım? Ayrıca A grubu çıkarsam Ağustos'un kaçında teslim olurum tahminen?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıca edevletten aldığım kağıtta 30/06/2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur ve SINIF ve TERTİBAT BEKLİYOR yazıyor. Ağustos celbi kesin gider miyim ?

      Sil
  5. 19 Yaşında birisi ağustosta gidebilir mi? 20 yaşına aralıkta girecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1998 doğumlu ise gidebilir daha küçük ise gidemez.

      Sil
  6. Hocam merhaba;
    Bu sene Ağustoscelbi 26 temmuzdan itibaren birliklere katılım olacak diye bilgi var ortada .Doğru mudur bu ? 5 Ağustos da alan sınavımız var ,ola ki 26 temmuzda birliğe katılmamız gerekiyor . 10 günlük gecikme halinde ne gibi sorunlarla karşılaşırız ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakaya işlemi uygulanır.

      Sil
    2. kardeşim 26 temmuzdA teslim yok nereye gideceğimiz 26 temmuzda belli olacak bende aynı durumdayım sınava gircem 5 ağustosta bizim toplanmamız 1-2 ağustos arası olcak tahminimce bende geç gitmeyi dşünüyorum

      Sil
  7. Hocam Burda ki Şube müdürlüğünü Aradım ne zaman askere gideceğimi Sordum bana Temmuz 24 te askere gideceğimi Söylediler, bayrama denk geliyomuş onun için böyle bişey olmuş doğrumudur? Doğruysa askerlik yerim ne zaman belli olur? Cevaplarsanız Sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğrudur bayram ve seçim nedeniyle tarihler epey karıştı.

      Sil
  8. dostum şimdi normalde agustos da gıtmek ıcın son tecıl bozdurma zamanı 31 mayıs degıl miydi ? bu 30 hazıran neyın nesıdır anlamıs degılım bılgı verme sansın var mıdır acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yayınlanan celp başvuru tarihlerine göre ağustos celbinde asker olmak için son başvuru tarihi 31 mayıstır.

      Sil
  9. Hocam merhaba.Gecen sene tecil yaparken muayane olmustum.Şimdi subede tecili bozdum ama muayene etmediler yollamadilarda.elime belgelerimi verdiler islemleri yapip.fakat edevlette yoklama islemine gelince yukumlu kaydiniz yoktur diyor.ama askerlik durumu siniflandirma ve tertibat bekliyor diyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muayene işlemlerini daha önce yaptırdığın için yollamamışlar. Şubede işlemlerin yapılmış.Şuan sınıfının ve döneminin belli olması bekleniyor. E-devlet sonradan güncellenir.

      Sil
  10. ağustosta asker olman kesin değil ancak çıkadabilir. 15-21 temmuz tarihleri arasında kesin olarak belli olacak.

    YanıtlaSil
  11. Hocam ıgdırdan yaziyorum 1992 doğumluyum agustos ayinda gitmem icin şubeye gittim gerrken islemleri e devletten yaptik kacinda giderim diye sordum gün vermediler temuz kacinda aciklanir acaba yerler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15-21 temmuz tarihleri arasında e-devlet üzerinden açıklanacak.

      Sil
  12. 1defa bakaya kaldım abim askerde olduğu için kardeş tecilinden yararlandim 1 Ağustos ta tecilim bitiyor 21 temmuzda DGS sinavina girecem celp dönemimi bir sonraki celp donemine erteletebilirmiyim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 ağustos tarihinde tecilin bittiği için zaten en erken kasım celbine tabii olursun. Kasım celbine kadar DGS'yi kazanıp üniversite kayıt yaptırırsan tecil hakkı elde edersin.

      Sil
  13. s. a tecilim vardi ve bozdurum askerlik subesine gidip ve hicbir evrak istemediler haziranin 30una kadar tekrar gel dediler evrak istememeleri kıllandırdı e devlette tecil 30 haziran yaziyor ve tertibat bekliyor ibaresi var yorumlayabilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-30 haziran arasında şubeye gidip sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırmalın.

      Sil
  14. S.a Admin reis 98/3 gidenler hangi tarihde birliklerine gidecekler kesin bi tarih yok ortada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeşim 9 temmuzda açıklanacak ancak 26 temmuz da birliklerine katılacaklar diye tahmin ediyoruz.

      Sil
  15. Merhaba,31mayis da tescili bozdurdum Ağustos'ta gitmem için edevlette 30.06.2018 tarihine kadar askeriuk işlemleri yijunden sakicsbsu yokyry yazıyor ve sinid ve tertibat bekliyor diyor Ağustosda gider miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30 haziran tarihine kadar sevk öncesi hazırlık işlemlerini tamamla. Ağustos celbinde asker olursun.

      Sil
    2. Hazırlıkları bu tarihler içerisinde tamamlamayınca bakaya mı oluyorsunuz direk?

      Sil
  16. Admin Merhaba , 1992 doğumluyum , 2 yıl tecil hakkımı da kullandım. 15.08.2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası bulunmamaktadır diyor. ben şimdi işlemler için hangi tarihte askerlik şubesine gitmeliyim ? bu tarihten önce mi yoksa sonra mı ? yoklama olayı nasıl oluyor ? bide hangi grup denk gelir.. tesekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15/08/2018 tarihinden önce askerlik şubesine giderek sevk/tecil işlemlerini yaptırmalısın.

      Sil
  17. Admin Merhaba , 1992 doğumluyum 2 yıl tecil hakkımı da kullandım. 15/08/18 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur diyor. ben simdi askerlik işlemleri için şubeye bu tarihten önce mi yoksa sonra mı gitmeliyim ? yoklama olayı nasıl oluyor ? bide hangi grub gelir sence .. tesekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yukarıda aynı soruya cevap verdim kardeşim. hangi grup geleceğini şimdiden bilemeyiz.

      Sil
  18. merhaba ben 1990 dogumluyum tezsiz yüksek lisans yapmaktayım e-devlet sisteminde tecil bitiş tarihim 18/07/2018 bitiyor. ben şuan bir üniversiteye tekrardan tezsiz yüksek lisans kayıt yaptırsam tecil hakkı verir mi?? genelde üniversiteler askeriye ye eylül ayında tecil işlemleri yaptırıldıgını söyleniyor bilgilendirimisinz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet tecil hakkın olru ancak 18/07/2018 tarihinden önce kayıt yaptırmalısın. Eğer yaptıramıyorsun bakaya ya da yoklama kaçağı kalmaman gerekir.

      Sil
    2. Abi 31 temmuza kadar öğrenci olduğunu bgelrrsen tecil yapabilirsin

      Sil
  19. merhabalar 18 mayısta tecili bozdurmuştum ağustosda askere gtmek için 27.06.2018 tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur deniliyor. edvelette ise 30.06.2018 tarhine kadar bir sakıncası yoktur ve sınıf teribat beklenşyor deniliyor.bana sevk öncesi hazırlık işlemerini başlatın denilnmişti şubeye gttiğimde gerek yok 18 mayısta halletmissin bozdurmussun tecilini dediler... kafam çok karıştı yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 18 mayısta yapmış isen sorun yoktur. Kısa dönem isen 20 temmuz da uzun dönem isen 9 temmuzda askerlik yerin ve birilğine katılış tarihin e-devlet üzerinden açıklanacak.

      Sil
  20. Merhabalar,1989 doğumluyum 30/06/2018 tarihine kadar ask. Yönünden sakıncası yoktur yazıyor e_devlette şubeye gttimde ağustosda askersin dediler yalnız ben kasımda gitmek istiyorum.erteleme yapmak için raporu hangi tarihde almalıyım ve özel hastane,özel poliknkden rapor da alsam kabul görürmü.devlet hast.den almak şartmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özel yada devlet fark etmez.30/06/2018 tarihini kapsayan 5 günlük rapor alman gerekir. Rapor bitim tarihinde şubeye verebilirsin.

      Sil
    2. 30-31 haziran c.tesi pazara den gelyor 27-28-29tarihli 3 gün rapor yeterli olurmu acaba
      İyi çalışmalar.

      Sil
    3. yetmez 30 haziranı mutlaka kapsamalı 29 hazirandan itibaren 5 günlük rapor al.

      Sil
    4. Teşekür ederim admin son bi sorum daha olcak yalnız ☺peki rapor alamassam bakaya kalsam bi kaç gün kasım celbine kalırmıyım acaba

      Sil
    5. Ben de merak ediyorum bu sorunun cevanice...

      Sil
  21. merhaba üniversite öğrencisiyim ve mezun olmadan tecilimi bozdurup askere gitmek istiyorum fakat nasıl bir yol izlemem gerekli hem askeriye bakımından hem de milli eğitim bakımından yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şubeye giderek tecil bozdurma ve sevk işlemlerini yaptırabilirsin.

      Sil
  22. Merhaba 91 doğumluyum mayis celbiyle gitmem gerekirdi bakaya kaldim şubede verdikleri kâğıtta 24temmuza kadar sakincasi yoktur diyor e devlette 30haziran diyor . Muayene falan yaptirmadim henüz Ben yapmam gerekiyor teseteşekkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30 hazirandan önce sevk öncesi sevk işlemlerini yaptırmalısın.

      Sil
  23. merhaba ben 94 doğumluyum ağustos celbi için 30 mayısta baş vurdum ağustos celbi için sonuçlar ne zaman açıklanır ve ne zaman gidebiliyoruz

    YanıtlaSil
  24. merhaba 97 doğumluyum tecili bozdurmak için 20 mayıs ta askerlik şubesine gittim e devlet üzerinden yapacaksın dediler yoklamayı yaptım , muayeneyi aile hekiminden oldum bir daha da şubeye gitmedim .E devlette askerlik durumunda 26/07/2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yok sınıf ve tertibat bekliyor diyor. Askerlik şubesine bir daha gitmelimiydim ve ağustosta askermiyim.

    YanıtlaSil
  25. Muane oldum 26/07/2018 tarihine kadar askerlik yükümlülügü bulunmamakdadır.
    Sınıf ve tertibat bekleniyor yazıyor hocam nedemek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kısa dönem isen 16 temmuz uzun dönem isen 9 temmuzdan sonra e-devletten askerlik durumunu kontrol et.

      Sil
    2. 9 Temuzdan sonra bellimi olacak inşlh yerim uzun dönemim hocam

      Sil
  26. Merhaba bi sorum olacaktı. 1996 dogumluyum Bu ay tecil bozdurmayı düşünüyorum tecil bozanlarda kütüğe bakılıyor mu yoksa sonraki celp döneminde hemen alıyorlar mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir sonreki celp döneminde alınmak üzere sevk işlemleri yapılır ancak kesin bir sonraki celp döneminde asker olacağın anlamına gelmez.İhtiyaç ve planlamaya göre daha ileri celp dönemlerine sarkabilir.

      Sil
  27. Merhaba. İnsanları bilgilendirdiğiniz için size teşekkür ederim. Ben 1982 doğumlu bir vatandaşım. Master, Doktora, evlilik, çoluk çocuk, yığınla borç vb. sorunlarımdan dolayı askere gidemedim. 31 Aralık 2017 tarihinde tecil sürem bitti. O tarihten sonra da askerlik şubesine uğramadım. Aynı zamanda kamu çalışanıyım. Şimdi askere gitmem ailemi maalesef zor durumda bırakacak, ödediğim krediler var ve başka gelirim yok kira ödemeleri falan filan... Ne yapmalıyım bilemedim. Bana bir kaç tavsiye verebilir misiniz? Saygılarımla,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bedelli askerliği bekleyin derim seçimden sonra kim hangi parti gelirse gelsin bedelli askerliği çıkartacaklardır

      Sil
  28. Tecili bozdurup Şubatta muayene oldum 96lıyım muhtemel sevk tarihi mayıstı mayıs çıkmadı Ağustos’ta kesin gidermiyim

    YanıtlaSil
  29. Teşekür ederim admin son bi sorum daha olcak yalnız ☺peki rapor alamassam bakaya kalsam bi kaç gün kasım celbine kalırmıyım acaba

    YanıtlaSil
  30. Bedelli askerlik çıkarsa hangi yaş aralığını kapsar?

    YanıtlaSil
  31. Merhabalar ben 2014 eylül tarihinde lisansım bitince yuksek lisansına başladım askerlik için de şimdiye kadar 3 buçuk yıl erteleme oldu.Su an tez asamasindayim ve 31 hazirandan sonra kacak duruma düşüyorum.ama öğrenciliğim 2019 yılının sonuna kadar öğrenciliğim devam ediyor.Askerligimi erteletemezmiyim.Tezimi bitiremedim ve suan calisiyorum askerliğimi nasıl erteleyebilirim lütfen bu konuda bana yardımcı olurmusunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalese azami öğrenim sınırına ulaştığın için tecil ettiremezsin.

      Sil
    2. Tezsiz yüksek lisansa başvurun

      Sil
  32. Selamın aleyküm kardesim yukarlarda demişsin tecil bozduran sonraki ilk celp dönemine kaydı olur ama gitmesi kesin degil diye peki tecil bozdururken erken sevk dilekçesi versek bi faydası olur mu erken gitmek için yani sonraki celp dönemlerine kalıp uzamamasi icin

    YanıtlaSil
  33. Kardeşim iyi bayramlar bi sorum olcak geçen hafta kasım celbi için muayene oldum bedelli askerlik diyorlar gündemde secimden sonra çıkarsa tecil bozanlarda faydalanabilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet faydalanabilir.Hatta askerde olsan bile faydalanabilirsin.

      Sil
  34. Iyi bayramlar 1998 mart 23 dogumluyum askerligimi tecil ettirmistim fakat bazı nedenlerden dolayı 2018 ocak 17 de tecilimi tekrar bozdurdum mayıs ayında askere alınmadım ağustos celp döneminde askere alma ihtimalleri nedi.. yoksa kasım celp dönemine kalırmıyım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. büyük ihtimal ağustos celbinde asker olursun. Durumun 9 temmuz tarihinde netleşecek. 9 Temmuzda askerlik yerleri belli olunca sana çıkmaz ise kesin kasım celbinde asker olursun.

      Sil
  35. Lisans mezunuyum. Uzun dönem cikip cikmadigini hangi tarihte ögrenecegim acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 16 temmuz 2018 tarihinde e-devlet üzerinden öğrenebileceksin.

      Sil
    2. 31/07/2018 tarihine kadar askerlik yonunden sakıncası yoktur yaziyor hocam ne zaman asker olurum

      Sil
  36. Selamlar,

    1990 doğumlu 2013 yılından beri yüksek lisans öğrencisiyim. 23 martta tecilim bitti şu an e-devlette 30 Haziran 2018 e kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur. Sınıf ve tertibat bekleniyor görünüyor.

    Bu durumda bakaya kalmadan Kasım celbinde askere gitmenin bir formülü var mıdır? Yukarıda 30 Haziran'da rapor alınması gerektiği belirtilmiş ancak benim bu aşamada 30 Haziran'da şubeye gitmem gerekmiyor sanıyorum. Ortalıkta net bir bilgi mevcut değil, yardımlarınız için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30 haziran tarihini kapsayacak şekilde 5 günlük bir rapor al şubeye 2 temmuz da götür. Kasım celbine kalmış olursun.

      Sil
    2. Benimde 30 Haziran 2018 e kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur. Sınıf ve tertibat bekleniyor görünüyor.5 Ağustosta Kpss sınavım var ve bedelli çıkacağını düşündüğüm için yüksek lisans başvurup askerliği erteleyeceğim.O zaman bu perşembe gidip rapor alayım.Doktor 5 günlük rapor verir mi?

      Sil
  37. İyi akşamlar benim memleketim 98 3 kaldırıyor ben Şubat istedim çıkmadı Mayıs'ta çıkmadı Ağustos yani 98 3 kesin gidermiyim yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aslan, ağustos celbinde kesin gidersin. Askerlik yerini 9 temmuz da e-devlet üzerinden öğrenebileceksin.

      Sil
    2. Askeri şubeye gittim kesin bir şey yok diyorlar

      Sil
  38. Merhaba ben ağustosta askere gitmem gerekiyor rapor alamadığım takdirde haziran içinde hiçbir işlem yapmazsan şubeye falan gitmesem bir sıkıntı olur mu bu şekilde ne kadar kaçabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakaya kalırsın ve hakkında bakaya kaldığın süre kadar idari para cezası kesilir.

      Sil
  39. Merhaba abi herkes biseyler sormuş ben bişey danışcam sana 21 yaşındayım açıktan lisans okuyorum 25 yaşında bitecek ailede herkes git askerliğini yap gel 25 geç olur diyor ben uzun dönem yapmak istemiyorum hiç hatta hiç gitmek gelmiyor içimden ne yapsam kararsizim öneriniz olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okulunu bitir. 4 yıllık lisans mezunu olarak askere git. Tavsiyem budur.

      Sil
  40. Selamlar, Nisan ortasına doğru Ağustos celbi için tecilimi bozdurdum. Mühendislik mezunuyum ve dil belgesi de teslim ettim, uzun dönem mesleki çıkma olasılığı var mıdır? Ayrıca 30/06 yazanlara Ağustos kesin olmayabilir denmiş yorumlarda. Daha ne kadar erken bozdurabilirdim ki Ağustos celbi için? Ağustos celbine düşmeme olasılığım var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tüm sorularının cevabını 16 temmuz 2018 tarihinde e-devlet üzerinden öğrenebileceksin.

      Sil
  41. Merhaba,1991 dogumluyum Ağustos celbiyle askere gideceğim
    Malumunuz bedelli var bakaya kalmadan agustos ve Kasım celp dönemlerinde 5 gunluk rapor alırsam Şubat celbine kadar erteleme imkanım olur mu
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  42. Merhabalar. Askerlik durum belgemde 10/07/2018 e kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur yazıyor. Erteleme nedeni sınıflandırılmış yükümlü yazıyor. Şimdi malum bedelli gündemde. Onu beklemek adına şayet Ağustos döneminde gitmezsem hemen mahkeme açılır mı? Yaptırımı ne olur? Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen mahkeme olmaz. Bakaya işlemi uygulanır. Bakala kalmanın cezasını internet sitemizde daha önce ki yazılarımızda yazdık ordan bakabilirsin.

      Sil
  43. Merhabalar, ağustos 2018 celbinde bende gidiyorum, lakin sormak istediğim şu; bedelli çıkması durumunda yaş ve diğer kriterler sağlanırsa tecili bozdurmus olmamıza rağmen bizi tutar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bedelli çıkarsa yaş kriterini de sağlarsan askere gitmiş olsan bile faydalanabilirsin. Bedelliden yararlanıp anında tezkere alırsın.

      Sil
  44. mehaba ben tescilimi bozdurdum 1mayısta muaynemi felan oldum ama e devlette sevk le ilgili hiç birşey cıkmıyor normalde temmuzda gitmem gerektigini söylemişlerdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 9-16 temmuz tarihlerinde e-devletten askerlik durumunu tekrar kontrol et.

      Sil
  45. Tecili bozdurduk muayene oldum E devlette 27.07.2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakınca yoktur yazıyor ne zaman askere giderim

    YanıtlaSil
  46. Hocam Merhaba ,

    Askerlik tecilimi normalde yuksek lisansla yapiyordum fakat son donem kayit yenileme tarihini kacirdim ve askerlik durum belgemde 30/06/2018 tarihe kadar sakinca yok ...sinif ve tertibat bekliyor diyor . ( sevk muayenesi olmadim bu arada hala ) universiteden de sevk tehirimin iptal oldugu ve Agustos celbinde sevke tabir oldugum maili aldim . Universitenin yeni kayit yenileme donemi de agustos ayinin ortalari.
    Subemle gorustugumde “egitiminize devam etmek istiyorsaniz 30 haziran gununu kapsayan bi rapor alin ve raporunuzun bittigi ilk is gunu subeye gidin ve celbiniz kasima otelenir boylece tekrar kayit yenilersiniz dediler “ Diger sayfalari okudugumda raporun sayisi ile ve bu sekilde tecil ettirebilir miyim emin olamadim. Sevk muayene islemi yaptirmadigim icin ornek veriyorum sadece 30 haziran ve 1 temmuz icin ya da 29-30 haziran icin rapor almam yeterli olur mu sizce . Yardimci olabilirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30 haziran cumartesi gününü kapsayacak şekilde rapor al. Örneğin 29-30 haziran 1 temmuz tarihlerine. 2 temmuz git şubeye raporu ver bu kadar tecilin bir sonraki celp dönemine olur.

      Sil
  47. selamün aleyküm.ben 1997 aralık 3 doğumluyum 2 yıllık meslek yüksek okulunda okuyorum fakat bitiremediğim için okulu dondurup askere gitmek istiyorum.sorum şu:suan okulu dondurup tecilimi kaldırsam oğustos celbindemi yoksa kasım celbinde mi askere alınırım ? şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  48. Mrb hocam ,
    Ben mayistaM bakaya kaldım Ağustos celbiyle gitmem gerekiyor e-devlet de sınıf ve tertibat bekliyor diyor. Son tarih 30hazirana kadar bir sakınca yoktur yazıyor. Kasım celbiyle gitmem icin kaç gunlük rapor almaliyim lütfen cevap allah razı olsun

    YanıtlaSil
  49. merhabalar tecilimi bozdurdum ağustosda askere gtmek için 18 mayısta. e devlete 30 hazirana kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur diyor ve sınıf tertibat bekleniyor yazıyor.bazı yorumlarda 30 haziran yazıyorsa kasımda asker olursun deniliyor yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belli olmaz 9-16 temmuz tarihini bekle. E-devletten ağustos celbi için askerlik yerleri açıklanacak.

      Sil
  50. Lisans mezunuyum agustos 1. grup celbi çıksın istiyorum. Çıkmama olasılığı neye göre oluyor.

    YanıtlaSil
  51. Merhaba benim belgemde askerlik tarihim 10/07/2018 yaziyor secim nedeniyle ertelenmisti acaba bu tarih kesinmi?

    YanıtlaSil
  52. Merhaba ben gecen yil mezun oldum mezun olduktan sonra 2 yil tecil hakkimi kullanip tecil ettirdim daha sonra askere gitmeye karar verip bu tecili bozdurdum agustosta askere gidecegim. Simdi tekrar vazgecip mezun olduktan sonraki 2 yil tecil hakkimdan faydalanabiliyormuyum. E devlette 30.06.2018 tarihinr kadar askerlik islemleri yonunden bir sakinca yoktur yaziyor. Sinif ve tertibat bekleniyor. Cevap verirseniz sevinirim tesekkurler

    YanıtlaSil
  53. Askere gitmiş birliğe teslim olsa. Bedelli çıksa yaş kriter uysa birlikteyken halen hazırda askerken bedelliden faydalanabilurmiyim

    YanıtlaSil
  54. 26.07.2018 tarihine kadar askerlikle ilgili sakıncası yoktur yazıyor celp dönemi 2018 agustos kasim celbine kalmak için ne yapmaliyim hangi tarihler arasinda rapor almalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30 haziran tarihin kapsayacak şekilde rapor alıp rapor bitimi ilk iş günü şubeye teslim etmelisin.

      Sil
  55. Merhaba benim adım emre size bişey sorucam askerlik şubesine gittim kağıt verdiler ağustosta gidiceksin dediler tamam dedim sonra çalıştığım yerden 1 ay için tazminat alamadığımı farkettim sonra tekrar askerlik şubesine gittim dedim çalıştığım yerden 1 ay için tazminat alamıyorum ben kasımda gitmek istiyorum diye onlarda ankaraya kağıt gönderelim dedi ama sizin köy ağustosta gönderiyo büyük ihtimalle ağustosta gidersin dediler bende kacak gezmeyi düşünüyorum bazı arkadaşlarım sigortanın olduğu yere polis gelir alır götürür diyolar bu durumda napmaliyim tazminatımı yakmak istemiyorum polis gelirmi eve veya iş yerime

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. polisin gelip seni askere alması diye birşey söz konusu değil.tazminatını alana kadar durabilirsin. Hiçbir sorun olmaz. Yalnızca 100 lira gibi bir idari para cezası ödeyebilirsin.

      Sil
  56. Merhaba durum belgesinde 10/07/2018 kadar askerlik işlemleri yönünden sakınca yoktur yazmaktadır. Sınıflandırılmış yükümlüyüm. Askere Temmuzda mı giderim Ağustosta mı? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  57. iyi akşamlar 01-30 haziran arası sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırması gerekmektedir yazıyor şimdi ne yapmama lazım 22 temmuz ve 5 haziranda kpss sınavlarına giricem ayırca ağustos celbi hangi günler arası alacak.şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ağustos celbi tahmini birliğine teslim tarihi 3-8 ağustos tarihleri arasında olacaktır.

      Sil
  58. Merhaba arkadaşlar benim de evrakta 26 temmuz 2018 tarihine kadar bir sakınca yoktur subedeki memur 26 temmuzda belli olacak yerin dedi simdi hangi tarihte aciklanacak kafam karisti

    YanıtlaSil
  59. Hocam ben 95 dogumluyum onlisans mezunuyum 31.12.2017 tecil hakkım bitti 2017 yilinda dgs sinavinda isletme lisans kazandim ama kayit yapmadim.secimden once ogrenci affi cikti ve baktım ki öğrenci affından yararlandigimi gordum universiteyi aradim kayit yapacaz dediler 4 5 aydır yoklama kacağı olmam engel olur mu engel olmazsa tecil hakkımdan yararlanabilirmiyim?

    YanıtlaSil
  60. Merhabalar bende yoklama kacagiyim subattan bu yana.onlisans mezunuyum acaba 4 yillik dgs den universiteyi kazandigimda o ara askere gidip muayene olacam askerlikle iliskisi yoktur diye bir yazi alip universiteye kaydimi yaptirip tekrardan askere gelip tecil hakkim olurmu?? Cunku 29 yasina kadar egitimden dolayi tecil hakkımın oldugunu biliyorum ne dersiniz? Tesekkürler simdiden

    YanıtlaSil
  61. Merhaba kardeşim bedelli askerlikle ilgili sorum olcak yukarlarda bahsetmişsiniz bu yıl çıksada ben faydalanamıyorum yaşım 23 askerliğim tecilli üniversiteye kayıtlıyım sorum şu beklesem bikac yıl sonra tekrar yine bedelli askerlik çıkar mı önümdeki planları ona göre yapcam

    YanıtlaSil
  62. Merhaba ben 98 doğumluyum 2017 yılında muayene oldum celo dönemin2018 agustos dediler ben ise 2018 Subat celbinde gitmek istedim çıkmadı aynı zamanda mayıs celbi de çıkmadı peki ağustosta gider miyim ve kasım celbine kalır mıyım

    YanıtlaSil
  63. İyi günler 01/08/2018 ağustosun 1 inde tecilim bitiyor öğretmenim kasımda gitmek istemiyorum. Yarıyıl tatilinde gitmek için bir celp dönemi atlata biliyor muyuz raporla oluyor dediler hangi tarihler arası rapor almam lazım

    YanıtlaSil
  64. Merhaba size bi sorum olacakti ben askerlik şubesine gittim bana verdikleri kâğıtta ağustos yazıyor ama ben celp dönemi değiştirmek istedim dilekce yazdim şubat celp dönemini seçtim ama şubat ve mayıs celp dönemlerinde göndermediler ağustos 'ta kesin gidermiyim

    YanıtlaSil
  65. Merhabalar ben Ağustos’ta askerim ve bedelli ekim ayında çıkarsa agustosa kadar belli olmucak gibi bu durumda sizce nasıl bir yol izleyebilirim bedelliden yararlanmak için teşekkürler

    YanıtlaSil
  66. E-devlet üzerinden 26.7.2018e kadar askerlik sakıncası yoktur yazıyor. 01.07.2018 sevk işlemleri başlayacaktır yazıyor. Ağustos döneminde mi kasım döneminde mi giderim acaba ?

    YanıtlaSil
  67. Merhaba benim askerliğim mayıs 2018 celbindeydi fakat eşimin doğumu sebebiyle ağustosa ertelendi. Benim sevk öncesi hazırlık işlemlerim yapıldı fakat tekrar erteletme şansım olur mu acaba? Şartları nedir? Çünkü bedelli askerlikten de faydalanmak istiyorum. bilgi verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  68. Selamün aleyküm ben tecilimi bozdurdum celp dönemi 2018 ağustos ve 26.07.2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur diyo ben agustosta gitmek istiyorum ankarada yasiyorum kütük Yozgat aydincik oda subat da gonderiyo diye gördüm agustosta gidermiyim yoksa subatami kalcak

    YanıtlaSil
  69. Merhabalar tecilim ağustos celbinde bitiyordu sevk öncesi hazırlık işlemimi 3-4 haziran gibi yaptırdım önce 30 hazirana kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyordu e devlette şimdi baktım 31 temmuz 2018 e kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur diyor ağustos celbi askere gidemeyecek miyim ya da bu 2.gruba kaldığım anlamına mı gelir ? Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  70. merhabalar ağustosda askere gitmek için 18 mayısta tecili bozdurdum. verdikleri kağıtta 26.07.2018 tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur deniliyor sınıflandırma tarihide 26.07.2018 yazıyor. Ama e devlette 30.06.2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakınca yoktur yazıyordu.bugun baktığımda 31.07.2018 tarihine kadar askerlik yönünden bir sakınca yoktur yazıyor ve erteleme nedeni ise sınıf ve tertibat bekleniyor yazıyor. ağusotsda kesin asker olurmuyum yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  71. Tehcilimi bozdum 1998 04 08 dodgumluyum bukumdugum ywr 3. Teetip Ağustos ta gönderiyor ama elimdeki belgede muhtemel olarak 07.24 tarihi yazıyor sizce ne zaman askere alınirim ve ywrler ne zaman belli olur bilginiz varmi

    YanıtlaSil
  72. selamun aleykum e devlette 26/07/2018 tarıhıne kadar askerlık yonunden sıkıntı yok yazıyo ve sınıf ve tertıbat beklıyo yazıyo lakın yoklama takıbınde askerlık subesı tarafından onaylanmanız beklenıyo dıyo ağustosta askere gıdermıyım

    YanıtlaSil
  73. Selamınaleyküm 03.03.95 doğumluyum tecilimi 2017 Aralık ayında bozdurdum. Mayısta gitmek istediğimi belirttim işlemi yapan memur şuben şubatta gönderiyor ama kapanmış dedi bende mayısta istiyorum zaten dedim ama 2018 mayısta yoklamam çıkmadı e-devletimde 26/07/2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakınca yoktur yazıyor. Ağustos döneminde yoklamam çıkar mı? Ayrıca 2017 Aralık ayında muayenemi oldum. Yardımcı olursanız sevinirim. Bir an önce vazifemi yapmak istiyorum

    YanıtlaSil
  74. Selamun aleykum uzun donem askerlik yerleri ne zaman belli olcak bi bilgi varmi bi 9 temmuz deniliyo bi 15 deniliyo şubeyi aradım 14 diyo hangi tarihte belli olur

    YanıtlaSil
  75. askerlik şubesinde muane olduktan sonra bana bir kagıt verdiler kağıtta sevk tarihim 03.05.2018 tarihi yazıyordu fakat mayıs ayında gideceğim yer açıklanmadı ben agustos celp dönemi ile mi gideceğim????
    ben askerlik muanemi başka şehirde oldum kağıtta bulunduğum şubenin celp dönemi ile gitmek istiyorum diye yazan yazıya evet dedim. şimdi ben kütüğümün gönderdiği celp dönemi ilemi askere gideceğim yoksa muane olduğum şubenin celp dönemi ilemi askere gideceğim????

    YanıtlaSil
  76. Merhabalar,
    Ağustos celbinde gitmek icin Mayıs ayında yuksek lisans tecilimi bozdurarak başvuruda bulundum. Verilen kâğıtta 26/07/2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyor. Tecil bozdurduktan sonra e-devlette ise haziran sonuna kadar yaziyordu. Temmuz ayı itibariyle e devlete baktığımda 31/07/2018e kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyor.
    Bu durum b grubuna kalmak anlamında mıdır? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

    YanıtlaSil
  77. hocam MUYANE FELAN OLDUM EVRAKLARI TESLİM ETİM SONRA BANA KAĞIT VERDİLER AĞOSTOS DEDİLER CELP TARİHİM KASIM AYINA FELAN DÜŞME İHTİMALİ OLURMU

    YanıtlaSil
  78. Askerlik yerleri belli olunca sulusu hemen alabiliyomuyuz yoksa onun icinde belli bi sure beklemek lazimmi

    YanıtlaSil
  79. Hocam iyi gunler universiteden sonra 2 yillik tecil hakkimi kullandim 31 mart 2018de 2yillik surem bitti bakaya durumundayken gecen gun gbtye yakalamdim tutanak tutuldu 15gun icinde askerlik subesine gidin denildi hocam simdi yani temmuz ayinda islemlerimi yaptirsam agustos celbinde mi alirlar askere kasim celbinde mi simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  80. Merhaba ağustosta asker olarak gözüküyorum ama okulumdan dolayı tecil ettirmek istiyorum. Tecil işlemini ne zaman yapabilirim

    YanıtlaSil
  81. Kolay gelsin e-devlette sorguladığımds sınıflandırılmış yükümlü olarak gözüküyor ama er sınıflandırma sonucunda herhangi vir sonuç yoktur diyor arıyorum telefon ile ilgilenen de yok açıklayabilir misiniz eğer bilginiz var ise.

    YanıtlaSil
  82. merhaba iyi günler hocam. celp dönemim 2018 agustos 2017 kasım ayında muayene oldum. suan E-devlet te 26.07.2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur. Yazıyor bende kesin olarak en geç bu tarihte silah altına alınmak istiyorum.Bunun ertelenme ihtimali varmı? Yardımcı olursanız sevinirim. Umarım ertelenmez..
    iyi Calışmalar....

    YanıtlaSil
  83. Abi ben mayısta tecil ettirdim ve şubede ağustosta gitmek istiyorum dedim bir hafta sonra asal yoklama başvurusunda bulun dedi sonra baş vurdum sağlık raporunu aldım şubeyi aradım sistemimize düşmüş bilgilerin dedi şubeye gelmene gerek yok dedi agosta askersin dedi dogrumu

    YanıtlaSil
  84. merhabalar,
    Benim askerlik yerim ve sınıfım belli 2019 yılı kasıma kadar tecilliyim(daha once tecil ettrdim snıfı ve yer belli olduktan sonra).Bir an once askere gitmek istiyorum ama bazı problemlerden dolayı agustos a grubu zor gozukuyor.agustos celbinin b gurubuyla birlikte nasıl gidebilirim.Tecilimi ne zaman bozdurmalıyım.Yardımcı olabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  85. Merhaba, ben agustos ayinda askere gideceğim. Muaynemi onceden olmuştum tecili bozdurdum. Daha sonra bedelli ortaya çıktı. Evli olduğum için bedelli yapmak istiyorum. Bu durumda ne yapmaliyim? Bedelli ne zaman çıkacak tam belli değil. Teslim tarihini geçirirsem sıkıntı olurmu? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  86. Merhaba
    Mayıs'ta bakaya kaldım
    Sonra Ağustos celbiyle gitmek için askerlik şubesine gittim.
    E-devlet de 30temmuza kadar bir sakınca yoktur sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor ben sözleşmeli öğretmenim bedelli gündemde var gitmek istemiyorum eğer gitmezsem tebligat gonderirler mi bu isimi nasıl etkiler ve celp atlatip Kasım'da gitmek için heyet raporu alırsam olur mu

    YanıtlaSil
  87. selamlar, bana asker öğretmenlik çıktı (yedek subay) Temmuz 27 de askere gitmem gerekirken 01 ağustosta askerlik şubesine gittim bakaya kalmışsın dediler. 2019 ağustos da aynı birliğe asker öğretmen olarak gideceksin dediler böyle bir hakkım var mı? diye araştırdım böyle birşey var dediler ama pek inanmadım lütfen cevap verir misiniz? 2019 ağustos ta hakkım saklı olmak kaydı ile asker öğretmen olarak gitme hakkım var mı?

    YanıtlaSil
  88. Selamlar, Bana asker öğretmenlik (yedek subay) çıktı. 27 temmuz da askere gitmem gerekirken iletişim eksikliğinden ben 3 gün gecikmeli 1 ağustos ta askerlik şubesine gittim. Bana bakaya kaldın dediler. 2019 ağustos da HAKKIN SAKLI KALARAK asker öğretmen olarak aynı yerine gideceksin dediler. Sorum şu:
    1- Bakaya kalmama rağmen seneye asker öğretmen olarak gitme hakkım var mı? Bu hakkı kaybetme durumum var mı?
    Selam ve Sevgiler..

    YanıtlaSil
  89. Merhaba benim sorum olacak Kasım ayında askere gitmek istiyorum 31 agustos ta tüm işlemleri muayene felan yetişirmi

    YanıtlaSil
  90. Merhaba benim sorum şöyle. Ben Kasım celp döneminde askere gitmek istiyorum 31 ağustosta başvuru ve askerlik sevk ve muayene işlemleri yetişirmi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder