Ana içeriğe atla

Ankara'da Askerlik Yapmak Nasıldır?

 
Ankara'da Askerlik Yapanlar: 
Ankara'da askerlik yapmanın beklide en büyük sıkıntısı hayatınız boyunca göremeyeceğiniz kadar çok rütbeliyi askerlik boyunca bir arada görecek olmanızdır. Taşrada rütbeli çok az gördüğünüz halde Ankara'da Paşa seviyesinde  bile çok kez görebilirsiniz. Tabi bunun ne anlama geldiğini askere gitmeyen bilmez. Rütbelinin çok fazla görülüyor olması denetlemenin çok fazla olması ve sıkı bir disiplinin var olması anlamına geliyor. Örneğin sakarya da askerlik yapan birisi askerliği boyunca 1-2 kez denetlemeye girer.Denetlemede o komutanlığını sorumlu bir organeral, korgenaral yada daha alt rütbede bir paşa gelir. Esasen bu denetleme çok kısa sürer ancak hazırlıkları günler belki de haftalar sürer. İşte taşrada bunu 1-2 kez yaşıyorken Ankarada bu bir rutindir.

Ankarada Bulunan Askeri Birlikler:
Genelkurmay Karargahı,Kara, Hava, Deniz, Sahil Güvenlik ve Jandarma Genel Komutanlığı,Ankara İl Jandarma Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlıkları, 23.Motorlu Piyade Alay Komutanlığı, 3.Ana Jet Üs Komutanlığı, Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı, Fob Müfreze Komutanlığı, Hava Kuvvvetleri Komutanlığı 11.İkmal Merkez Komutanlığıdır.  

Ankara Askeri Malzeme Satan Yerler:
Ankara ilinin Kızılay ve Ulustaki ki pek çok çarşıda askeri malzeme satan yer bulabilirsiniz.


Ankara Nasıl Bir Şehirdir?
Avrupa Asya ve Afrika arasındaki yolların buluşma kültürlerin kavuşma ve harman olma meydanı Ankara 5000 yıllık kültür cenneti pek çok batı ve doğu medeniyetine ev sahipliği yapan topraklar 1.Dünya Savaşı'nda Osmanlı İmparatorluğu'nun yenilmesi ile başlayan Kurtuluş Savaşı'nın merkezi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olur. Ankara'da geçmiş ve günümüz arasındaki köprü olan binlerce yıla rağmen günümüze kadar kalabilmiş birçok kapalı ve açık hava müzelerini yılın her vakti gezebilir tarihte hoş bir geziye çıkmayı imkanı bulabilirsiniz. Şehirde tarihi ve model birçok camii bulunmaktadır. Ankara'ya gelip de görmeden gitmemeniz gereken yerlerden biride tarihi Ankara evleridir. Ankara yolu üzerindeki Ankara tarihi ipek yolu üzerindeki en önemli duraklardan biridir. Dönemin hanları, kervansarayları ve geleneksel çarşıları güvenle ulaşımı seyahat kolaylığı ve alışveriş imkanı sağlar. Ankara'nın sağlık ve turizm kaynakları tarihi değeri olan Türk hamamları ve kaplıcaları 5 büyük devlet 10 özel üniversitesi ile Ankara bir üniversite kentidir. Ankara bir sanat şehridir. Devlet Opera ve Balesi temsillerini devlet tiyatrosu ve özel tiyatrolarda sergilenen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserleri ve ulusal ve uluslararası festivalleri yıl boyunca büyük bir zevk ile izleyebilirsiniz. Ankara'nın 1 diğer renkli yüzü şehrin her köşesinde karşınıza çıkabilecek olan seğmenlerdir.

Atatürk'ün sağlam kafa sağlam vücutta bulunur görüşü ile hareket eden tüm kurum ve kuruluşlar birçok spor dalının yapılmasına olanak oluşturur. Ankara parkları ve yeşil alanları ile de dikkat çeker Türkiye'nin pek çok turizm zenginliklerini tam ortasındadır. Ankara ulaşım kolaylığı açısından en rahat kenttir. Kente her ülkeden hava, kara ve demiryolları ile rahatça ve kısa sürede ulaşabilirsiniz. Türk mutfağı dünyanın 3 ünlü mutfağından biridir. Ankara yemekleri ise Türk mutfağının seçkin örneklerini oluşturur. Ankara İpek ile yarışan kumaşların kaynağı Ankara keçisinin Ankara tavşanının sevimliliği ile dünyaya ün salmış Çankayanın Ankara kedisinin ve peygamber çiçeği adıyla da bilinen sevgi çiçeğinin anavatanıdır. Esnafı yakın sıcak ve ikram severdir hala bozulmamış olan bu yapı 1000 yıl öncesinin Türk esnaf kuruluşu olan ahilikten gelir. Ahi adildir helalinden kazanandır. Eliaçık yardımseverdi. Kapısı açık misafirperver sofrası açık aç geleni tok gönderendir. Atatürk'ün de gönüllü hemşerisi olduğu Ankara çok kültür tabanıyla bir barış abidesidir bir hoşgörü ve kültür merkezidir. Ankara tarihi ve doğal güzellikleri ile yemek kültürü ve turizmi ile tarımı ve hayvancılığı ile politikası ve sporcusu ile sanatı ve insanı ile Türkiye'ye hayat veren önce olan bir başkenttir 5000 yıllık kültür başkenti Ankara Türkiye'nin kalbidir.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar