Ana içeriğe atla

Aydında Askerlik Yapmak Nasıldır?

Aydında Askerlik Yapanlar: 
Askerliğiniz Aydın'a çıktı ise ya Aydın İl Jandarma Komutanlığı ve ona bağlı ilçelerde Jandarma sınıfında askerlik yapacağınız ya da Aydın 42.Mühimmat Bölük Komutanlığında asker olacaksınız anlamına gelir. Tabi acemi birliği için Aydında olacaksanız muhtemelen Aydın 1.Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığında olacaksınız. Aydında Jandarma iseniz çok şanslısınız demektir. Zira turizm jandarması diye bir şey var. Turizm Jandarmalarının kıyafetleri de diğer jandarmaya göre değişik ve rahat. Turizm jandarmaları ilçelerde turistlik alanlarda turistlerle iç içe görev yaptığı için tatil tadında bir askerlik sizi bekliyor olacaktır. Kime sorarsanız sorun Aydın askerlik yapılabilecek en güzel illerden bir tanesidir. Bu nedenle askerlik nedeniyle 6 ay ya da 12 ay kalacağınız bu ile düştüğünüz için kendinizi şanslı hissedebilirsiniz.

Aydında Bulunan Askeri Birlikler:
Aydında bulanan askeri birlikler şöyledir; Aydın İl Jandarma Komutanlığı ve buna bağlı olarak görev yapan ilçe Jandarma Komutanlıkları, Aydın 1.Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı, Aydın Jandarma Filo Komutanlığı, Aydın 42.Mühimat Bölük Komutanlığı, 11.Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı ve Garnizon Komutanlığı, Şehit Albay Kürşat Akın Kışlasıdır.

Aydında Askeri Malzeme Satan Yerler:
Aydın il merkezinde ve ilçe merkezlerinde bulunan çarşı pek çok dükkandan askeri malzeme satan yer bulabilirsiniz.


Aydın Nasıl Bir Şehirdir?
Aydın, Türkiye'nin en kalabalık 20. şehridir. 2014 yılı itibariyle 1 milyon 41 bin nüfusuna sahiptir. Ege bölgesinde yer alan turizm ve tarım açısından en gelişmiş şehirlerdendir. Ege denizine kıyısı vardır. Didim ve Kuşadası gibi Türkiye'nin iki önemli turizm merkezi ile turizm potansiyeli yüksek bir ildir. Plaka kodu 09'dur. Aydın Türkiye'nin ilk demiryolu kurulan şehridir. Aydında bir çok tarihi eser bulunmaktadır. Türkiye'nin en uzun ikinci tüneli buradadır. Aydın nüfus bakımından ege bölgesinin İzmir ve Manisa illerinden sonra ki 3. üncü büyük şehridir. İlde 17 ilçe bulunur. Bunlar; Bozdağan, Buharkent, Çine, Didim, Efeler, Merkez, Germencik, İncirliova, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Kuyucak, Nazilli, Söke, Sultanhisar ve Yenipazar ilçeleridir. 

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar