Ana içeriğe atla

Bekçi Alımları Tek Başlık Soru-Cevap 2023

2023 Bekçi Alımları Hakkında Her Şey
 Bekçi alımları hakkında merak ettiğiniz her şeyi aşağıda ki yorum kutusunu kullanarak bize ve ziyaretçilerimize sorabilirsiniz. Bekçi alımlarına ilişkin süreç ise genel anlamda şu şekilde olmaktadır;
bekçi alımları
En az 21 yaşını dolduran, askerliğini yapmış lise mezunu olan ve bulunduğu ikametgah adresinde en az 1 sene oturan herkes bekçi olmak için başvuruda bulunabilmektedir. Başvurular İlçe Emniyet Müdürlükleri aracılığıyla yapılmaktadır. Bekçi olmak için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvuru yapmak için gidildiğinde oradaki görevli memurlar tarafından başvuru için gerekli evrak listesi verilmektedir. Bu evrak listesi tamamlandıktan sonra tekrar ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilerek başvuru tamamlanır. Evrakları teslim ettikten sonra yine aynı gün orada adaylar bir teste tabi tutulur. Vücut kitle endeksi ve boy kilo orantısını bakılmaktadır. Bu değerleri uygun olan adaylara sınav giriş belgesi verilmektedir. Verilen sınav giriş belgesinde, sözlü sınav ve yazılı sınav tarihleri yazmaktadır.   

Sınav Süreci Hakkında... 
Sınavlar Kaymakamlıklarda yapılmaktadır. Adaylar öncelikle sözlü mülakata alınmaktadır. Sözlü mülakat bağlı bulunduğunuz ilçenin kaymakamlığında yapılmaktadır. Buna ilişkin tarihler, kaymakamlığın internet sitesinden de duyrulmaktadır. Sözlü mülakata girerken adayların takım elbise giymesi ve  saç sakal tıraşı olması çok önemlidir. Mülakatta sıra size geldiği zaman komisyon tarafından çeşitli sorular sorulmaktadır. Sorular spesifik konulardan gelmemektedir. Daha çok güncel ve genel kültür bilgi soruları şeklindedir. Sözlü mülakata son giren adaydan iki ya da üç gün sonra adayın bağlı bulunduğu ilçe kaymakamlığı sitesinden sonuçlar açıklanmaktadır. Daha sonra yazılı sınav yapılmaktadır. Yazılı sınavı geçebilmesi için adayların en az 70 puan alması gerekmektedir. Eğer son iki kişi de aynı puanı almış ise yaşı daha küçük olan aday tercih edilmektedir. Örneğin başvuru yapılan ilçede 150 kişi alınacaksa bir o kadar da yedek yazılmaktadır. Kazandığı halde eğitime başlamayan olur ise onun yerine yedek adaylar sıra ile çağrılmaktadır.

Yorumlar

  1. Ilk okul mezunu oluyor mu özel güvenli kehliyet mevcut acaba ilk okul menzuyetim sıkıntı olurmu bilgisi olan varmi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder