Ana içeriğe atla

Bekçi Boy Kilo Oranı Hesaplama 2023

Bekçi 2023 Beden Kitle Hesaplama
Bildiğiniz üzere son dönemlerde bekçi alımları tekrar başladı. Yıllardır bekçi alımı yapılmıyordu. Ancak artık kaymakamlıklar aracılığıyla üstelik KPSS sınav şartı aranmaksızın bekçi alımı yapılmaktadır. Bekçi olmak isteyen adayların bekçi olmanın sağlık şartlarına özellikle boy - kilo endeksine çok dikkat etmesi gerekir. Zira beden - kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmayanlar ilan çıkıp da fiziki muayene kadar kilo alarak veya zayıflayarak kendilerini elverişli hale getirebilirler.
bekçilik boy kilo oranı
Bilindiği üzere bekçi alımları, en az lise mezunu adayların boyları en az 167 cm olmalıdır. Eğer boyunuz bu şartları taşımıyorsa yani belirlenen orandan daha kısa ise maalesef yapacak bir şey yok. Ancak boyunuz 167 cm den uzun ise beden kitle endeksinizi olması gereken seviyeye getirmek sizin elinizde. Öncelikle aşağıdaki hesaplama aracından beden kitle endeksinizin şu anda bekçilik için uygun olup olmadığını kontrol ediniz.


* Boyunuzu ve kilonuzu ilgili kutucuklara yazıp hesapla dediğiniz zaman beden kitle endeksiniz 18 ile 27 arasında kalıyorsa sorun yok formunuzu korumanız yeterli olacaktır. Ancak daha düşük veya yüksek çıkıyorsa sınava kadar sıkı bir diyet yapmanız gerekecek.

Yorumlar

  1. Beden kitle endeksinde boyu 1.62 yaziyorum bekci olabilirsiniz diyor burda 1.67 boy olmassa olmaz diyosun anlamadim ben simdi indeksde olur diyor sen olamaz diyosun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben anlamadim bu isten 164 alir diyo endesk burda 167 diyo farkli bisey

      Sil
  2. Merhaba, ön başvuruda kiloya bakıyolarmı. Bakalarsa 8-9 kilo fazlam var muhtemelen almazlar. Ama yazıda kilo dengesini sağlamak size kalmış dediniz. Ön başvuruyla sınav arası kaç ay acaba?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder