Ana içeriğe atla

Bordo Bereli Nasıl Olunur 2023

Bordo Bereli Nasıl Olunur?
Arkadaşlar bu konuda sitemize birçok soru gelmektedir. Bu nedenle bu yazımda sizler için bordo bereli nasıl olunur detaylı olarak anlatmaya çalışacağım. Bordo bereliler Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı olarak görev yapar. Bu nedenle bordo bereli olmak için Özel Kuvvetler Komutanlığına çalışmak gerekir. Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Kuvvetler Komutanlığı'na kendi personeli içinden ve dışından olmak üzere iki şekilde alım yapmaktadır. Önce birinci yol olarak TSK personeli oarak nasıl Bordo Bereli olabileceğini açıklayalım.

1- Yukarıda belirtmiş olduğum gibi Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev alabilmek için Subay, Assubay veya Uzman Erbaş olmak gerekmektedir. Adaylar öncelikle Subay, As subay veya Uzman Erbaş olarak bordo bereli olmayı deneyebilir. Bunun için Subay, As subay veya Uzman Erbaş alımlarına ilişkin başvuru tarihleri, başvurularda aranacak nitelikler ve başvurulara ilişkin diğer ayrıntılar basın ve yayın kuruluşları vasıtasıyla duyurulmaktadır.  Bu ilanlardan sitemizi takip ederek de haberdar olabilirsiniz. Ayrıca personel teminine ilişkin ilanlar Türk Silahlı Kuvvetlerinin resmi internet sitesinden Kuvvet Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinden takip edebilirsiniz.

İkincisi yol ise ;

2- Dış kaynaktan yapılan alımdır. Yani TSK personeli olmadan direk Özel Kuvvetler Komutanlığında bordo  bereli olarak görev almak için yapılan alımdır. Bu tarz bordo bereli alımı ilk kez 2016 yılında yapıldı. Yeni bir alımı olduğunda sizlere sitemizden duyuru yapacağız. Şimdi 2016 yılında dış kaynaktan yapılan bordo bereli alımındaki şartlara bir göz atalım. Yeni yapılacak olan alımda da aynı şartların geçerli olacağı düşünülmektedir.

Bordo Bereli Olmanın Şartları:

En az 4 yıl süreli fakülte veya yüksek okul mezunu olmak
KPSS3 Lisans en az 50 puan almış olmak,
(1076 sayılı yedek subay ve yedek askeri memurlar kanunu kapsamında yedek subay ve kısa dönem erbaş olarak askerlik hizmetini yapmakta olanlardan hakkında yedek subay olamaz kararı olanlar başvuramaz )
Nüfus kaydına göre lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak, 
Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak,
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde daha önce subay, assubay, askeri öğrenci, uzman jandarma ,uzman erbaş sözleşmeli erbaş, sözleşmeli er, sivil memur veya işçi olarak istihdam edilmemiş olmak

Yorumlar

  1. Mesela uzaman erbaş olduk on lisanslisansimiz yok özel kuvvetlere geçiş yapmak istiyoruz uzamn erbaşliktan bordo bereliye on lisanssız uzman erbaş olarak geçiş yapabilir miyiz yardımcı olun lütfen, esselamu aleyküm

    YanıtlaSil

Yorum Gönder