Ana içeriğe atla

PMYO Başvurusu Ne Zaman, Şartları Nelerdir 2023

PMYO 2023 Başvuru Şartları
Polis Akademisi tarafından yapılan açıklamadan da anlaşılacağı üzere PMYO 2022  için Yükseköğretim Kurumları Sınavı, YKS-TYT sonrası yani temmuz ayından sonra Polis Akademisi Başkanlığı tarafından duyurulacak. Akademik takvime göre 2022 yılı PMYO eğitimi,  2022 tarihinde başlayacaklar. Baraj puanı YKS 260 civarı olacağı tahmin edilmektedir. İlan duyurusu yapıldığında başvuru şartları da detaylı bir şekilde başvuru kılavuzunda belirtilecektir. Ancak biz geçmiş PMYO alımlarında belirtilen şartların değişmeyeceği kanaatindeyiz. O yüzden PMYO için genel başvuru şartları şu şekilde olacak diyebiliriz.

PMYO 2023 Mezuniyet Şartı Ne Olacak?
Polis Meslek Yüksek Okulunda öğrenci olabilmek için en az lise mezunu olmak gerekmektedir. Ancak yaş şartını sağlayan adaylardan ön lisans mezunları da başvuru yapabilmektedir. Lisans mezunları ise PMYO değil POMEM' e başvurmaları gerekmektedir.

PMYO 2022 Yaş Şartı Ne Olacak?PMYO alımında yaş şartının önceki senelerde olduğu gibi olacağı düşünülmektedir. Kesin yaş aralığınıilan çıktığında öğrenmiş olacağız ancak 2022 yılında, PMYO yaş aralığının şu şekilde olması beklenmektedir.

31 Aralık 1997  tarihi ve sonrası doğanlar
01 Ekim 2004 tarihi ve öncesinde doğmuş olanlar
 
PMYO 2023 Sağlık Şartları Ne Olacak? 
Tüm sağlık şartlarına ilişkin yönetmeliğe, emniyet sağlık yönetmeliği kılavuzundan ulaşabilirsiniz. Ayrıca  PMYO 2022 için adaylarda aranacak boy - kilo endeksine dair tablo ve hesaplama robotuna   PMYO Boy Kilo Oranı Hesaplama 2022 başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar