Ana içeriğe atla

PMYO Parkur Puanlama ve Taktik Bilgiler 2023

2022 PMYO Parkur Teknik ve Taktik Bilgiler
PMYO parkuru ve puanlama ile POMEM ve PAEM parkurları ile aynıdır. Yani aynı parkur ve puanlama sistemi PMYO fiziki mülakat sınavında da yapılmaktadır. Bu konuda daha önce PAEM 2019 Parkur Puanlama ve Taktik Bilgiler başlıklı yazımızda ayrıntılı bir şekilde değinmiştik. O yazımızı mutlaka okumanızı öneririm. Aşağıda ki video da parkurun detaylı anlatımı var. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 2017 senesinde yayınlanmıştır. Halen aynı kurallar geçerlidir. Öncelikle aşağıdaki videoyu ayrıntılı bir şekilde izleyin. Zira parkur kuralları detaylı bir şekilde görevli özel harekat polisi tarafından açıklanmıştır.



Kadınlarda ve Erkeklerde Puanlama Tablosu 

Kadınlarda ve erkeklerde parkuru tamamlama sürelerinde puanlama farklıdır yandaki resimli tablodan buna bakabilirsiniz. (erkek adayların 48 saniyede, kadın adayların 54 saniyede parkuru tamamlamaları gerekir)

İşinize Yarayacak 5 İpucu

1- Sınav mülakatından mümkünse aylar öncesi koşmaya kondisyon kazanmaya çalışın.
2- Hafif ve altı kaymaz spor ayakkabısı ile parkura çıkın.
3- Slalomları  kayarak değil koşarak geçin.
4- Basket topuna ilk önce sağ sonra ine sağ ve son olarak sol ile tokatlayın.
5- Lastiklere sakın ha sakın hızlı girmeyin. Lastik istasyonuna gelmeden yavaşlayın ve dengeli bir şekilde dizlerinizi çekerek tek tek geçin.


Kondisyon kazanın...
Polislik ya da askerlik spor parkurlarında en önemli şey hızdır. Hiç şüphesiz hızlı olmak için güçlü ve dirayetli olmanız gerekir. Bunun için adayların kondisyonlu olması gerekir. Aşağıdaki kız epey başarılı. Yani videoyu izlediğinizde gözünüze kolay gelebilir ancak görüldüğü gibi bu işin kolay olmadığını baştan söyleyeyim. Kız 41 saniyede parkuru tamamlıyor. 41 saniye kadınlar için oldukça başarılı tam puan demektir. İnanın çoğu erkek bile 41 saniye yapamıyor. Zaten videonun sonlarına doğru kızın ne kadar yorgun düştüğünü görüyorsunuz .Eğer kondisyonunuz olmaz ise parkuru biteremezsiniz son engeldeki boruları devirirsiniz. Çünkü gücünüz kalmaz. Bu nedenle eğer Polis olmak istiyor PMYO okuluna girmek istiyorsanız mutlaka parkuru ciddeye alın derim.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar