Ana içeriğe atla

Polis Okulu Öğrencisi (POMEM, PMYO ve PAEM ) Ne Kadar Maaş Alır? 2023


polis okulu öğrencisi maaşı 2022Polis Okulu Öğrencisi Ne Kadar Maaş Alır?

Polis olmak isteyen ve halihazırda polis olmak için okula gitmeye hazırlanan adaylar haliyle polis okulunda öğrenci iken ne kadar maaş alacağını merak etmektedir. Zira ülkemizin ekonomik yönden  bunalımda olduğu şu günlerde adaylar bir de okulda iken anne babasından harçlık istemek zorunda kalıp - kalmayacağını haklı olarak merak ediyor. Bu yazımızda bu merakı gidermeye çalışacağım. Arkadaşlar maaşları açıklamadan önce bilindiği üzere ülkemizde 3 çeşit polis okulu vardır. Bütün polis okulları Polis Akademisi Başkanlığına bağlıdır.

1 - Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO)
2 - Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM)
3 - Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) 

Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Öğrencisi Ne Kadar Maaş Alınır?
Arkadaşlar Polis Meslek Yüksek okulları ön lisans seviyesinde eğitim veren bir okul olduğu için başvurması durumunda adaylar Kredi Yurtlar Kurumundan kredi alabilmektedir. Ancak bu kredinin geri ödemesi bulunmaktadır. Onun haricinde okulda eğitim süresince 304 lira civarında da aylık harçlık verilmektedir. Okulda bu üst ve alt devre olarak farklılık göstermektedir.

Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Öğrencisi Ne Kadar Maaş Alınır?
4 Yıllık Lisans mezunu olan Polis Meslek Eğitim Merkezinde eğitim gören adaylar yani kısa adı ile POMEM' ler de eğitim gören adaylara 430 TL harçlık adı altında maaş ödenmektedir. 28 nci dönemde de öğrencilere verilmesi planlanan aylık ücret 430 TL'dir. POMEM öğrenci adayları intibak sonrası maaşlarını alabileceklerdir.

Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) Öğrencisi Ne Kadar Maaş Alınır?
Polis Amirleri Eğitim Merkezinde öğrenim gören komiser yardımcısı adayları da POMEM adayları gibi aynı ücreti almaktadır. Polis adayları okulu bitirip göreve başlayınca takip eden ayın ilk 15'inde normal maaş alabilmektedirler.

Yorumlar

  1. PMYO'dan alınan maaş 2 yıl içerisinde geri mi ödenecek, belli bir kısmı mı ödenecek? Yanlış okumamışımdır umarım, ben de bu sene YKS ile girmeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Evliyim nasıl oluyor bu 2 yıl okul işi bilgi verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder