Ana içeriğe atla

Bitlis'te Askerlik Yapmak Nasıldır?

Bitlis'te Askerlik Yapanlar:
Bitlis, Van gölünün %65'nie sahip bir şehirdir. Aslında van gölüne Bitlis gölü ya da Tatvan denizi denmesi gerekmektedir. Çünkü Bitlis bu gölün sahibi olmayı daha fazla hak ediyor. Bu nedenle dağları, gölü ve yeşilliğiyle doğa harikası bir şehirde askerlik yapmaya gittiğinizin farkında olun. Keşke Bitlis'te asker olsaydım diyecek birçok insanın var olduğunu biliyorum. Yani Türkiye'nin en doğusunda olan illerden biri diye aklınıza olumsuz bir şey gelmesin. Bitlis'te asker olmak harika bir şeydir. Zira harika bir şehirde askerlik yapacaksınız. Bunun  bilincinde olun. Bitlis de askerlik yapanların ve yapmakta olanların yorumlarını da aşağıdan okuyabilirsiniz.

Bitlis'te Bulunan Askeri Birlikler:
Bitlis İl Jandarma Komutanlığı ve ona bağlı bulunan ilçe jandarma karakol komutanlıkları ile 10.Komando Tugay Komutanlığı Şentürk Kışlası bulunmaktadır.

Bitlis'te Askeri Malzeme Satan Yerler:
Bitlis ilinde Tatvan ilçesinde askeri malzeme satan yerler bulabilirsiniz. 

Bitlis Nasıl Bir Şehirdir? 
Havası, suyu, dağları kışın beyaz yazın yemyeşil görüntüsüyle adeta bir yeryüzü cennetini andıran Bitlis, tarihin her dönemine tanıklık eden anıtsal yapıları, Türkiye'nin en büyük yanardağı olan eşsiz doğa harikası nemrut dağı ve krater gölü, Tatvan, ahlat, Adilcevaz ilçelerinin bir hilal şeklinde kucakladığı uçsuz bucaksız görüntüsüyle van gölü, SÜPHAN dağı, şifalı suları ve misafirperver insanı ile tarihin ve doğanın kucaklaşmasını en güzel şekilde sergileyen şirin bir ilimizdir. Zengin bir potansiyel tarihin sahibi olan ve Urartulardan başlayıp Osmanlılara kadar uzanan çeşitli medeniyetlerin uğrak yeri olan Bitlis tüm bu dönemlere ait sayısız tarihi eserleriyle tam bir açık hava müzesi görünümündedir. 

Tarih boyunca çeşitli medeniyetlere kucak açan Bitlis'te pek çok kale, camii, medrese, köprü ve kervansaray yapıları bulunmaktadır. Türkiye'nin en büyük gölü olan Van gölünün 3'te 2'si Bitlis sınırları içerisindedir. Gölün dışarıya akan bir ayağı olmadığından suyu acı, tuzlu ve sodalıdır. Van gölü yolcu ve yük taşıyan gemileri, iskele, ada,yarım ada boy ve körfezleriyle adeta bir denizi andırır. Kış mevsiminin uzun sürmesi nedeniyle kış turizmi açısından önemli bir potansiyele sahiptir.Nemrut kayak merkezi gerek pist uzunluğu gerekse doğal güzelliğiyle kış turizmini yaşamak isteyenlere eşsiz eğlence ve güzellikler sunmaktadır. 

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. Ustam kolay gelsin. Bedelli çıkacağını tahmin ettiğimden bakaya kalırsam eğer askeri mahkeme dava açar mı yoksa sadece idari para cezası mı öderiz? sağolasın.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba; gecen yıl muayene oldum 01.01.1988 dogumluyum ve 18.08.2018 tarihi itibari ile tecilim bitiyor. 30 yaşına girdiğim için tecil hakkım kalmadı. Fakat ben bedelli askerlik çıkacağı için bedelli olarak yapmak istiyorum. Bu durumda ne yapmam gerekir. Olası senaryolar nelerdir? Gitmezsem ne olur? Bedelliden faydalana bilirmiyim yakalanırsam hemen askere mi alırlar ? Nasıl olur?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder