Ana içeriğe atla

Bolu'da Askerlik Yapmak Nasıldır?

Bolu'da Askerlik Yapanlar:
Askerliği bolu ya çıkanlar için bu yazıyı hazırladım. Bolu'da asker olmak tam olarak ne anlama gelmektedir onu anlatmaya çalışacağım. Bolu deyince akla hiç şüphesiz yemyeşil ormanlarıyla bolu dağları akla gelir. Bolu Türkiyenin en yeşil şehirlerinden bir tanesidir. Bolu'da askerlik yapacaksanız oksijene doyacaksınız. Bol oksijenli bir şehir olduğu için Bolu da sabahları bile zinde uyanacaksınız. Askerlik yapılabilecek güzel şehirlerden bir tanesidir. Bolu'da askelik yapacaksanız muhtemelen jandarma sınıfında olacaksınızdır. Zira Jandarma sınıfı dışında bir askeri birim bulunmamaktadır. Bir de Komandolar için 2.Komando Tugay Komutanlığı bulunmaktadır.

Bolu'da Bulunan Askeri Birlikler:
Bolu İl Jandarma Komutanlığı ile buna bağlı ilçe jandarma karakol komutanlıkları, Bolu Askeri Garnizo Müdürlüğü, General Eşref Bitlis Kışlası 2.Komando Tugay Komutanlığıdır.

Bolu'da Askeri Malzeme Satan Yerler:
Bolu merkez de bulunan semerkant mahallesi izzet baysal caddesinde askeri malzeme temin edebileceğiniz pek çok dükkan bulabilirsiniz.
Bolu Nasıl Bir Şehirdir? 

Plaka kodu 14 olan şehirdir. Son  yapılan nüfus sayımlarına göre 200 bin nüfusu vardır. Roma Selçuklu Osmanlı gibi tarihte bir çok uygarlığa ev sahipliği yapan ve genç antik çağdan beri geçiş güzergahı olan Bolu geçmişten günümüze uzanan bir geçit gibi selamlıyor ziyaretçilerini. Ayrıca İstanbula 2 Ankaraya 1 buçuk saat mesafede olması nedeniyle büyük şehirlerde yaşayanlar için alternatif bir tatil imkanı sunuyor. Türkiye karayolu ulaşımının atardamarı olan kabul görünen ve marmaraya giden yolun ana geçiş güzergahı olan Bolu da sizleri hayal bile edemeyeceğiniz güzellikler bekliyor.

Güzel yüzlü esnafı, tarihi çarşısı ve pazarıyla Bolu kent merkezi ziyaretçilerine anadolunun misfirperver sıcaklığıyla ağırlar. Kent merkezinden sonra büyük halk kahramanı köroğlunun mesken tuttuğu bolu dağları bütün heybeti ve ihtişamıyla ayakta karşılar ziyaretçilerini. Türkiyenin en önemli kış sporu tesisleri olan Kartalkaya bolu da bulunur. 

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. Mrba Bn erken sevk dilekçesi vericem de erken sevk dilekçesi veredilmek için kütügünde birinin askerde olması mı lazım yoksa doğru deyilmi böyle bişey her kes te verebilirmi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder