Ana içeriğe atla

POMEM Parkur Puanlama ve Taktik Bilgiler 2023

2020 POMEM Parkur Teknik ve Taktik Bilgiler
Daha önceki yazılarımızda polislik sınavlarında parkur, puanlama ve taktik bilgiler konusunda detaylı bir şekilde bilgi vermiştik. Aşağıda işinize belirtilen 5 ipucu spor çalışmalarınızda size kuşkusuz çok yardımcı olacaktır. Polis olmak istiyorsanız spor çalışmalarına ve parkurda uymanızı gereken kurallara çok dikkat edin. Başarılı bir spor mülakatı olmadan polis olamayacağınızı aklınızdan çıkartmayın.

Kadınlarda ve erkeklerde parkuru tamamlama sürelerinde puanlama farklıdır yandaki resimli tablodan buna bakabilirsiniz. (erkek adayların 48 saniyede, kadın adayların 54 saniyede parkuru tamamlamaları gerekir)

2019 pomem puanlama tablosu
İşinize Yarayacak 5 İpucu

1- Sınav mülakatından mümkünse aylar öncesi koşmaya kondisyon kazanmaya çalışın.
2- Hafif ve altı kaymaz spor ayakkabısı ile parkura çıkın.
3- Slalomları kayarak değil koşarak geçin.
4- Basket topuna ilk önce sağ sonra ine sağ ve son olarak sol ile tokatlayın.
5- Lastiklere sakın ha sakın hızlı girmeyin. Lastik istasyonuna gelmeden yavaşlayın ve dengeli bir şekilde dizlerinizi çekerek tek tek geçin.

* Yukarıda 5 maddede toparladığım taktikler bizzat kendi tarafımdan tecrübe ettiklerimden oluşmaktadır. Bir kaç defa POMEM, PAEM gibi polislik spor mülakatlarına hazırlanıp girdiğim için tecrübelerimi de sizinle paylaşmak istedin. Parkurda tam puan alabilmek için 40 saniyeye ihtiyacınız var. 40 saniye size çok kısa bir süre olarak gelebilir bu nedenle fazla güce yani kondisyona ihtiyacınız olmadığını düşünebilirsiniz ancak bu çok yanlış olur eğer yeterince güçlü olmazsanız 20 saniyeden sonra özellikle slonomlara doğru gücünüz biter ve 40 saniyede bitereceğiniz parkuru 50 saniyede bitirirsiniz. Saniyeler çok değerli o yüzden iyi beslenin ve güçlenin derim. Aşağıdaki videoyu dikkatlice izleyip parkur ve taktikler hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. Kolay gelsin Öğretmenim. Ek a belgesi ile askerliğimi erteledim ve elimdeki kağıtta 30 Haziran tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur yazıyor. Sevk işlemleri için son günüm ise yine 30 Haziran. Benim bildiğim kadarıyla Ağustosta asker olmak için Mayıs ayı sonuna kadar işlemleri yaptırmak gerekiyor fakat bana bir ay fazla süre verilmiş kağıda göre. Ben şimdi Ağustos celbine mi gidiyorum yoksa Kasım celbine mi? Kışın yirmi gün bakaya kalıp ek a belgesi ile ertelenmişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burası POMEM ile ilgili konu başlığı lütfen birdahaki sefere ilgili konu başlığından sorularınızı sorun. Sorunuzun cevabını gelecek olursak ağustos celbine tabiisin. Daha önce muayene olmuşsun o yüzden 1 - 30 haziran arasında sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırmalısın.

      Sil
  2. ankara pomem parkuru mevcutmu acaba
    https://e-pomemkursu.com/tag/ankara-pomem-kursu/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder