Ana içeriğe atla

Burdur'da Askerlik Yapmak Nasıldır?

Burdur'da Askerlik Yapanlar: 
Burdur senelerden bu yana bedelli ve dövizli askerlik yapanların ve ünlülerin uğrak yeridir. Bir çok ünlü sanatçı ve futbolcuya bakarsanız askerliğini burdur ilinde yapmışlardır. Neden bu insanlar için Burdur seçilmekte inanın bilmiyorum ancak şöyle bir gerçekte var 1974 senesinde Kıbrıs çıkartmasında Burdur'da bulunan birliklerin tamamı Kıbrıs'a çıkartmaya sevk edilmişlerdir. Bu anlamda Burdur ayrıca bir öneme sahiptir. Çünkü sert, soğuk kayalık ve dağların askerlik eğitimine büyük katkısı vardır. Acemi Birliğiniz buraya çıkmış ise muhtemelen dağıtımda usta birliğine Kıbrıs'a gideceksiniz demektir. Burdur'da 58.Piyade Er Eğitim Tugayı acemi erlerin eğitim gördüğü yegane birliktir. Burdan dağıtımlar yapılmaktadır. Kalabalık bir alaydır. Burdur yazları çok sıcak, kışları çok soğuk olan bir ildir. Çok ilginç alayda internet kafeye galoşsuz girişin yasaktır. Bu açıdan 58.Piyade Er Eğitim Alayında askerlik yapacak olanlar için ilginç bir anı olacaktır. Bunun dışında burdur da asker olmak nasıl bir duygudur daha önce burdur da askerlik yapmış olanların aşağıdaki yorumlarını okuyabilirsiniz.


Burdur'da Bulunan Askeri Birlikler:
Burdur İl Jandarma Komutanlığı ve buna bağlı olan ilçe jandarma karakol komutanlıkları ile 3.Piyade Eğitim Tugayı - 58.Piyade Eğitim Alay Komutanlığı bulunmaktadır.

Burdur'da Askeri Malzeme Satan Yerler:
Burdur il merkezinde Kara senir mahallesinde pek çok mağazada (ebruli gibi) askeri malzeme temin edebilirsiniz.

Burdur Nasıl Bir Şehirdir?
Binlerce yıllık tarihi, el değmemiş tabi güzellikleri doğası kadar renkli kültürüyle de yaşayan ve yaşatan Anadolu nun gizemli kenti burdur. Unuttuğumuz değerlerin yıkılmayan kalesi burdur antik dönemde Pisidia olarak adlandırılan bölgede yer almaktadır. Bölge Frig, Roma, Bergama Krallığı ve Bizans dönemlerini yaşamıştır. Batı Akdeniz bölgesinde yer alan 7174 kilometre karelik yüz ölçümü ve 11 ilçeye sahip teke yöresinin başkenti burdur ilimiz göller, güller ve gönüller diyarı olarak adını duyurmuştur. İlimizin tarihi kültür varlığı paleografik çağdan beri yaşandığını göstermektedir. Görkemli çeşmeleriyle anılan dünyanın en yüksek rakımlı dokuz bin kişilik tiyatrosu ve kendine has kaya mezarlarıyla bilinen Saga lassos gösterişli sütunlarla bezenmiş geniş meydanlara sahip Kibria, önemli bir Lidya kenti olan Bal bura, Roma dönemine ait Kreman, Milya's Sia ve Kordula antik kentleriyle adeta bir açık hava müzesidir Burdur.

İnstagram'dan Bizi Takip Etmek İçin 
 
Telegram Grubuna Katılmak için 

Yorumlar

  1. 98 dogumluyum lise 3 den terkim ve suanda 6ay gibi bir suredir de yoklama kacagiyim aileme ben baktigim icin askere gidemiyorum evinde tek erkek cocugu benim ve bu saatden sonra acik ogretime kayit olup tecil alabilirmiyim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder